Ex-GL-Kamerlid Özütok haalt uit naar Moslimbroeder-politica Bouchallikht: ‘Gaat richting vergoelijking sharia!’

Voormalig GroenLinks-Kamerlid Nevin Özütok is nog nauwelijks een dag Kamerlid af of haalt nu al hard uit naar nieuwkomer Kauthar Bouchallikht, en daarmee ook naar haar eigen partij. Ze vindt de uitspraak van Bouchallikht dat ‘mannen en vrouwen die zelf kiezen om gescheiden te zitten een vorm van vrijheid is’ een vergoelijking van de sharia. Pittige uitspraken van Özütok.

Er ontstond gisteren nogal wat ophef, zoals zo vaak de laatste tijd, naar aanleiding van alweer een bizarre uitspraak van het nieuwe Kamerlid Bouchallikht. Ze vindt het namelijk ook een vorm van vrijheid als mannen en vrouwen zelf ervoor kiezen om gescheiden van elkaar te zitten.

Deze opmerking schoot in het verkeerde keelgat van voormalig Kamerlid Özütok, die als portefeuille onder andere het onderwerp emancipatie had. De seculiere oud-parlementariër gaf Bouchallikht een flink verbaal standje.

Toen even later NRC-columnist Aylin Bilic zich er ook mee bemoeide, liet Özütok het achterste van haar tong zien. Bouchallikht vergoelijkt de sharia met haar onbezonnen nonsens over gescheiden zitplaatsen, oppert ze:

Özütuk stond als Kamerlid extreem laag op de kieslijst van GroenLinks, en behaalde niet genoeg voorkeurstemmen om de Tweede Kamer binnen te komen. Nu ze vrij is van de strikte fractiediscipline haalt ze direct uit naar een partijgenoot van haar, die kennelijk niet van plan is om de seculiere lijn van Özütok voort te zetten.

De afzwaaiende politica heeft overigens helemaal gelijk. Het is te bizar voor woorden dat GroenLinks iemand als Moslimbroederschap-jeugdbestuurder Bouchallikht omarmt en tot het uiterste verdedigt. Hoe de progressieve, seculiere waarden van de partij overeenkomen met de conservatieve, en volgens Özütok “sharia vergoelijkende”, waarden van Bouchallikht is dan ook voor velen een raadsel.

De opmerkingen van Özütok laten in ieder geval zien dat zeker niet iedereen bij GroenLinks blij is met dit nieuwe Kamerlid. Terecht, natuurlijk. Want liefhebbers van de sharia hebben niets te zoeken in ’s lands hoogste vergaderzaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. AidemediA

  Handig van groen links om zo’n controversieel figuur in de kamer te zetten. Dat leidt enorm af van de echte doelstellingen van deze partij. Namelijk Nederland opzadelen met een communistisch getinte overheid, doormiddel de klimaatgekte opvoeren tot een niet meer in de hand te houden issue, waardoor we vanzelf een soort van communistisch land worden.

 2. Edjan

  Eerst kreeg Erdogan een voet aan de grond in de tweede kamer, nu de moslimbroederschap.
  O, wat zijn we toch een verlicht, hoogstaand en humanistisch land!

  Niet. Lijkt mij eerder dat een stel zieke gekken de tak afzagen waarop zij zitten (en wel tussen henzelf en de stam) zodat ze uiteindelijk naar beneden zullen donderen. Jammer alleen dat de hele Nederlandse samenleving mee naar beneden zal donderen.

  Maar ach, dan maar een samenleving gestoeld op koran en sharia. Vinden de linkse zieke gekken helemaal top.

  1. Pauline Kummer

   Het rechtssysteem wat sommige DDS aanhangers prefereren, gaat verder dan de Sharia.

   Hier gaat het om: Nederland is een democratische rechtsstaat. Democratisch, omdat de burgers kiezen wie het land regeert. Een rechtsstaat, omdat iedereen zich aan het Nederlandse recht moet houden. Dat geldt voor burgers en overheid.

   Niet het recht in eigen hand nemen.

   1. Edjan

    Pure kletskoek, Pauline. Democratie, grondwet en rechtssysteem worden door de mohammedanen misbruikt om de zaak over te nemen. Zij weten precies de mazen in de wet te vinden. En als iemand daar wat van zegt, staan mensen als jij te roeptoeteren over democratie en recht. Walgelijk. Waarom zeg jij niet wat jij echt wilt? Invoering van de sharia.

   2. Wally

    O nee hoor. Alles laten afnemen en in een hoekje gaan smeken om een boterham. Dat veel beter toch? Door die ‘slappe-hap’-houding van mensen zoals u komt het ervan. En dan ben ik volgens u een racist? Lekker belangrijk…. beter dan een ruggengraat van rubber en geen verstand van de wereld hebben. Koekkoek…

 3. Duckday

  Groenlinks is een zeer groot gevaar voor de NEDERLANDSE bevolking. Het is een communistische partij maar ook het beleid van ERDOGAM ontarmd. De Koran en sharia zal snel zijn intrede doen daar hoef je niet op te wachten want als PINOKKIO met inleg velletje maar kan blijven zitten is er niks aan de hand En de kamer kniks geduldig mee

  1. Pauline Kummer

   Dat “ontarmd” lijkt mij nie goed. Het geleuter over een inlegvelletje is ook passé.

 4. Wally

  Goh. . Ik was ook al ‘verrast’ door dat bericht. Wat je 40 jaar geleden al aan zag komen…. maar de wokies zien het niet. Willen het ook niet zien want iedereen is lief en iedereen telt mee zeiden de juffrouwen op school altijd. Over een aantal jaren tellen ze zelf niet meer mee, de varkens, en moet je dan eens zien wat ze klagen. W.A.K.K.E.R W.O.R.D.E.N.!!

  1. Edjan

   De links-liberalen WILLEN dat we overgenomen worden door de mohammedanen. Ze WILLEN onder de sharia en volgens de koran gaan leven. Dat is hun grootste wens. Ze doen alles om dat te laten gebeuren.
   Ze denken dat de mohammedanen hen daar later voor belonen met een speciale positie. Dat is ook zo: op een zonnige dag zullen ze uit hun huizen gehaald worden en in processie naar de markt gebracht. Daar mogen ze gaan zitten op mooi versierde stoelen. En terwijl hun kop van hun schouders naar hun voeten valt, zal hun laatste gedacht zijn: “het is goed zo, ik heb het goed gedaan”.

 5. Appelstroop

  Marxisten die islam aan de macht helpen, liep goed af in Iran.
  Dankzij PvdA hebben we nu DENK, dankzij GL hebben we straks Lijst Moslimbroederschap, want reken maar dat die zich afsplitst met een blabla reden.

 6. Genesis

  Bij het uitlekken van de notities van de informateurs is al gebleken dat Klaver en zijn partij totaal ruggengraatloos zijn en alleen maar geilen op de macht.Walgelijk,zulke mensen die Nederland terug willen werpen naar de donkere middeleeuwen.

 7. Freba

  Het Judaisme in al zijn verschijningsvormen, Christendom, Jodendom en Islam, blijkt keer op keer het ultieme uitbraaksel van het Ego te zijn. Als je jezelf boven de rest plaatst; is dit een agressieve houding en geen vredelievende, waar al die verschijningsvormen zo prat op gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.