#Functieelders-Kamerdebat geschorst! Wilders eist nu álle notities van de Omtzigt-verlakkende verkenners op

Het langverwachte én beladen Kamerdebat over de notities van de verkenners Ollongren en Jorritsma moest nog beginnen of werd alweer geschorst. PVV-leider Geert Wilders wil namelijk eerst openheid van de beruchte notities voordat het daadwerkelijke debat hierover plaatsvindt. Alle fractieleiders steunen dit voorstel tot openbaarmaking behalve VVD-leider Rutte. 

Geert Wilders had natuurlijk geen zin in een debat over de notities van de verkenners zonder dat men de complete inhoud hiervan kende. Hij wil daarom alle stukken hebben en werd direct gesteund door SP-leider Marijnissen, die ook de aanvullende stukken wil hebben. Onder de aanvullende stukken valt ook een mogelijk herstelplan, wat dus betekent dat Marijnissen inzicht wil over de ideeën om zo snel mogelijk de economie en de samenleving te herstellen.

Het voorstel werd door bijna de hele Kamer gesteund, ook in tweede instantie door CDA-leider Hoekstra die eerst alleen instemde met een debat, behalve door VVD-leider Rutte. Wordt het de demissionair premier te heet onder de voeten?

Pieter Omtzigt is helaas niet aanwezig bij het debat. Na zijn beëdiging is hij weer naar huis gegaan. Helaas kunnen we dus geen vuurwerk verwachten van Omtzigt, die voorlopig nog even wat extra rust moest pakken zoals hij zelf aangaf.

Gelukkig voor de CDA’er ruikt de rest van de Kamer bloed en zal menig er naar alle verwachting hard in vliegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Buiswater

  Ollongren, Jorritsma, Kaag en Rutte zitten er lachend bij. Ze hebben een week de tijd gehad om alles wat lastig wordt te wissen.

  1. usb3.0

   Precies Buiswater

 2. trutje

  Even een ander vraagje hoe kan het dat Ollongren binnen 5 dagen van corona verlost is. Je moet toch altijd 10 dagen binnen blijven als je corona hebt. Arib wordt ook steeds partijdiger als Baudet aan het woord is zit zij er irritant door heen te tetteren. Segers had na Baudet het woord en langer maar geen enkele onderbreking van haar. Vreselijk mens.

  1. Zout met Peper

   Met Baudet is het anders. Hij wil klieren, niets meer en niets minder. Eerst mondkapjes demonstreren in de kamer en nu alles afzweren. Waterverf. Hij zal je MP maar zijn! (Hiddema)

   1. coenzoon

    wou je het over de mondkapjes leugen hebben gefrustreerde ?

    dit heeft het RIVM ruim 6 maanden geroepen
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=mndegsjVxtc

    mondkapjes in gebruik voor psychologische oorlogsvoering , schande

    1. Zout met Peper

     Inderdaad, ik WILDE het over mondkapjes hebben die de showmaster zo demonstratief naar voren bracht. Bij hem gaat het om kabaal in de poppenkast.
     Wat heeft hij tot nu toe gebracht?

     1. Oepsie

      En wat zijn de prestaties wat jij bereikt heb, in de afgelopen 70 jaar?

 3. Rieks

  Morgen komen dus alle stukken op tafel. Laat mij eens een voorspelling doen. Het was Hoekstra die een andere functie in gedachten had voor Omzigt. Immers,welke andere fractieleider zou zich zo vergaand bemoeien met de positie van een Kamerlid van een andere partij. Ik denk dat de verkenners aan Hoekstra hebben gevraagd of een nieuw kabinet op de steun van Hoekstra EN Omzigt kan rekenen. Toen heeft hij misschien gezegd: maak je daar niet druk om want voor Omzigt hebben we een andere functie in petto.

  1. usb3.0

   Ik voorspel dat er ineens heel veel a4tjes missen

 4. Partizan

  De stemmen van Omtzigt voor het CDA zijn binnen. Dus snel lozen deze mijnheer, heeft het CDA gedacht, dan kunnen we toetreden met leugenaar Rutte in het volgende afbraak kabinet.

  Leugenaar Rutte komt het ook goed uit dat Omtzigt verdwijnt, want juist hij is één van de weinigen die Rutte op inhoud makkelijk aankan en nog een hoop rotzooi over leugenaar Rutte naar boven kan gooien.

  Vandaag nog een hoop gedraai en gelieg en het volgende linkse kabinet gaat gevormd worden.

  1. Zout met Peper

   Dat zou voor de hand liggen en de juiste route zijn. Over rechts liggen er te veel obstakels.

   1. Oepsie

    Jajajajaja en toen? U weet het, blijkbaar, allemaal . Intelligent doen is wat anders dan intelligent zijn, onrendabele.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.