FVD campagne 04 1

FVD-leider Baudet niet de enige met scepsis over vaccins: meerdere Europese landen stoppen met AstraZeneca

Geen categoriemrt 11 2021, 18:00
Denemarken maakte vanochtend bekend tijdelijk te stoppen met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin nadat een flink aantal gevaccineerden zich hadden gemeld bij artsen met "ernstige bloedstolsels." Ook IJsland, Noorwegen en Italië zetten tijdelijk het prikken met het AstraZeneca-vaccin stil. Gaat Twitter nu haar excuses aanbieden aan Baudet, nadat het zijn tweets labelde als zogenaamd "misleidend"?
Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat er meerdere mensen in Denemarken zijn gevonden met ernstige bloedstolsels nadat zij zich hadden laten vaccineren. Nu meldt het RTL Nieuws dat ook IJsland, Noorwegen en Italië tijdelijk stoppen met prikken van de Brits-Zweedse farmaceut.
Oostenrijk, Luxemburg en de Baltische staten waren al eerder gestopt met het gebruik van dit middel na het overlijden van een Oostenrijkse vrouw. Maar Nederland gaat voorlopig nog door met de prikken van de Brits-Zweedse farmaceut, Hugo de Jonge zegt tegenover de NOS dat we niks te vrezen hebben:
"Er is geen aanleiding gezien door onze experts om te stoppen met prikken. Het is gewoon een goed vaccin."
Ondertussen sloeg Twitter dinsdag toe; FVD-voorman Thierry Baudet zag ineens een tweet van hem als "misleidend" bestempeld worden. Twitter voelde zich genoodzaakt om een politicus, een week voor de verkiezingen, te brandmerken als misleidend. Het ging om de volgende tweet:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1368618255485726726?ref_src=twsrc%5Etfw
Baudet zei niks strafbaars, maar werd toch gebrandmerkt door Twitter. Maar nu met het nieuws van AstraZeneca lijkt het tijd te worden dat Twitter misschien even haar excuses moet gaan aanbieden voor haar onterechte poging tot censuur.
Want meerdere EU-landen zijn tijdelijk gestopt met het gebruik van een vaccin om onderzoek te doen naar meldingen van heftige bijwerkingen. Of gaat Twitter de regeringsleiders van deze landen ook censureren om een onwelgevallig besluit? Baudet uitte zijn twijfel over het vaccin met gegronde redenen, zo blijkt maar weer. Dat mag na zo'n unieke labelactie ook best ruimhartig benadrukt worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten