Richard de Mos (CO) pakt Kajsa Ollongren aan na inhuren D66-hacker op ministerie: “Is de Rijksrecherche al wakker?”

Schandaal binnen D66! De corrupte partij van Sigrid Kaag doet er namelijk alles aan om zo louche mogelijk voor de dag te komen. Vandaag zette de partij die doelstelling weer kracht bij door het nieuws te halen over dubieuze praktijken met privacygevoelige data over de verkiezingen en politici. Code Oranje van Richard de Mos van zich horen in dit politieke schandaal, nadat FVD hiertegen al in opstand kwam.

Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos is niet te spreken over IT-specialist Mark Koek, die enorme bedragen doneerde aan D66 en daarna voor het Rijk de Nederlandse verkiezingssoftware mocht doorlichten, in opdracht van Minister van Binnenlandse Zaken. Ollongren en Koek zijn lid van dezelfde partij, en laatstgenoemde was erg fel in zijn afkeuring van rechtse politiek.

Zoals De Dagelijkse Standaard vanavond al schreef werd het bedrijf HackDefense door minister Kajsa Ollongren ingehuurd om voor de Kiesraad verkiezingssoftware te auditen. “De overheid maakte ook de giftenlijst van politieke partijen openbaar. Op die lijst vinden we Mark Koek terug, die geld heeft gedoneerd aan D66, die tevens eigenaar is van HackDefense,” aldus onze redacteur Bart Reijmerink.

Richard de Mos noemt de hele gang van zaken nu “cliëntelisme,” en komt daarom met zijn Code Oranje in actie tegenover de dubieuze praktijken van het reddeloze D66 en de rechts-hatende kletskoek van Mark Koek.

De Mos laat er geen gras over groeien:

“Het gaat hier om een onderzoek naar de veiligheid van de software die gebruikt wordt voor het optellen van de uitgebrachte stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van aanstaande woensdag. HackDefense is opgericht en wordt geleid door Mark Koek, voormalig D66-fractievoorzitter en gemeenteraadslid in Leiden. Momenteel is Koek ‘vertrouweling’ van de Leidse D66-fractie. […] Daarnaast blijkt uit de officiële giftenlijst van D66 dat zijn bedrijf HackDefense ook 7.500 euro doneerde aan de partij. D66-minister Kajsa Ollongren is als minister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week woensdag. Zij legt dus de supervisie over de veiligheid van de stemmenoptelling neer bij een partijgenoot en sponsor en presenteert het bedrijf aan de bevolking als ‘onafhankelijke’ organisatie.”

Is het opvallend? Nee. Is het alarmerend? Ja! Daarom stelde Forum voor Democratie vanochtend ook al Kamervragen over deze brandende kwestie. Want een bewindsvrouw van een partij die kwakkelt in de peilingen mag nu een partijgenoot aanstellen om de veiligheid van de stembusgang onder de loep te nemen. Dit ziet er niet best uit.

Kortom: zowel FVD als Code Oranje trekken hier volkomen terecht aan de bel. Deze praktijken hebben alle kenmerken van belangenverstrengeling van D66’ers en een ministerie geleid door een D66-minister. Heel goed dat de twijfels omtrent deze mistige praktijken nu aan het licht worden gebracht door tenminste twee politieke partijen. Dus Rijksrecherche: kom maar door met dat onderzoek!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Chee

  Duidelijk zoals het allang was.
  D66 is niet democratisch.

  1. Monty

   ”D66 is niet democratisch”

   En is dat een probleem?

   1. usb3.0

    De d666 is een ernstig probleem voor Nederland, zij is een ernstige ziekte

    1. Chee

     @usb klopt als een bus.
     Vooral sinds freule olongren daar aanwezig is bij d666 is de democratie ver te zoeken.
     Deze partij sluit andere partijen uit.
     Heeft referend afgeschaft.
     Heeft organen roof gelegaliseerd.

     1. usb3.0

      Precies, en kaag is getrouwd met een terrorist

 2. Pieter48

  Mijnheer de Mos. Ga er vanuit dat D66 van dit onfrisse gedoe geen nadeel zal hebben. Deze zogenaamde democraten zijn in alle geledingen zo verankerd dat ze niets te vrezen hebben. Neem alleen de D66 rechters in dit land. Mijnheer de Mos als U dacht dat de Maffia alleen in Italië bestond dan zit u erg naast. Ik geef u nog een voorbeeld van maffia praktijken in ons land. U zou zich eens kunnen verdiepen in het project : Over de Maas. Veel sterkte en succes.

 3. usb3.0

  Jazeker, de d666 is het probleem het is vergïf in de Nederlandse samenleving

  1. Jack Flash

   Wat dacht je van de D66 staatstelevisie.
   Bij op1 gisteren op het eind een smerig staaltje FVD framing & bashing.
   Walgelijk laag niveau.

   1. usb3.0

    Ja dat kennen ze wel hoor, het debat Wilder / leugenclown rutte werd ook even nabesproken en Wilders werd natuurlijk weggezet, terwijl Wilders leugenclown rutte volledig vast had gel*ld

   2. Brenda Welsh

    Dat is afgesproken werk. “Jij gaat te keer over mij en ik loop weg, vol van verontwaardiging.”
    Gewoon reklame !!

  2. Freba

   Is D66 niet opgericht door de alcoholist van Mierlo? Volgens Bram Bakker de psychiater, zijn veel kamerleden verslaafd aan de drank, pillen en meer “lekkers”. En door dit soort lui wordt een land “gelijd”. Europa gaat ten onder aan dezelfde perikelen als alle overigen Rijken uit de geschiedenis…

 4. Michael M

  Kaag, tjonge, jonge, jonge, jonge, kijk de debatten live op YouTube kanaal, van de afgelopen jaren, dan weet je dat je daarop niet stemmen moet.

 5. Michael M

  Aan de grondwet peuteren zodat burgers geen kritiek mogen uiten over Europa en het referendum dat Ollongren afgeschafte waardoor ze het volk naar hun hand kunnen zetten zonder dat de burgers eigen inspraak hebben, daar staat de partij 66 voor. Nee, geen D, voor de cijfers 66, deze letter staat voor Democratie. De partij weet nog niet 1% wat dat woord betekent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.