Testmaatschappij-architect Hugo de Jonge blij met zelftesten in apotheken: ‘Zo wordt menselijk contact veiliger!’

Zorgminister Hugo de Jonge, de grootste faalhaas van het kabinet-Rutte III (en dat zegt het één en ander over de enorme incompetentie van deze man) is blij. Heel blij. Want vanaf vandaag zijn er Covid-zelftesten te koop bij bepaalde apotheken. “Zo voorkomen we samen verspreiding van het virus,” twittert hij blij. Nederland koerst daarmee in volle vaart af op

Vanaf vandaag zijn er coronasneltesten te koop bij een aantal apotheken. De komende tijd wordt het aanbod uitgebreid naar álle apotheken, en daarna moeten ze ook te krijgen zijn in supermarkten en dergelijke. Volgens Hugo de Jonge is dat geweldig. En ja, wij moeten daar ook heel blij mee zijn. Want zo kunnen we ons “preventief” testen om te voorkomen dat we anderen besmetten als we totaal niet ziek zijn, maar mogelijk wel een positief testresultaat kunnen produceren.

“Met preventief zelftesten zie je snel of je besmet bent en maken we contact tussen mensen veiliger,” aldus De Jonge op Twitter. “Op werk en school, bijvoorbeeld. Vanaf vandaag gewoon te koop bij de apotheek, zoals hier in Den Haag. Zo voorkomen we samen verspreiding van het virus.”

De kosten van de zelftest bedragen zo’n 9 euro.

Gek genoeg – ja, dit is echt heel verrassend! – zijn heel veel twitteraars veel minder positief over de zelfsneltesten dan De Jonge. Hier een kleine bloemlezing:

Natuurlijk zijn er ook mensen die er wél blij mee zijn. Blijkbaar vinden die het geweldig om zichzelf te testen terwijl ze zelf geen symptomen hebben van welke ziekte dan ook. Alleen vinden deze types het wel wat duur allemaal:

De meest zorgwekkende tweet komt echter van ene Saskia. Want deze dame maakt zich er heel druk om dat mensen met een negatieve test mogelijk denken dat ze niet besmet zijn, niet besmettelijk zijn, en daardoor dus normaal kunnen leven. Dát is niet de bedoeling!

Dus je moet jezelf elke dag testen, maar als je uitslag negatief is mag je nog steeds niet op een normale manier je leven leiden, want misschien heb je het stiekem tóch en was de uitslag verkeerd. Angst, het is werkelijk een verschrikkelijk slechte raadgever. Je zou je leven maar op deze manier moeten leiden, zeg.

Hoe dan ook, dit is natuurlijk het begin van een maatschappij waarin we iedereen continu testen. We krijgen twee mogelijkheden straks: om actief mee te doen aan het leven – dat zoals Saskia al voelt aankomen overigens echt niet teruggaat naar “normaal” zoals we dat tot begin 2020 kenden – moeten we óf gevaccineerd zijn, óf onszelf regelmatig testen, misschien elke dag of elke 48 uur. Wil je daar niet aan meedoen, dan word je geïsoleerd en moet je de hele dag opgesloten in je eigen huis blijven zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Maar hé, mooi hoor! 9 euro voor een zelfsneltest!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. StemPzeweg

  We moeten zo snel mogelijk naar de testmaatschappij. Zo kunnen we alles weer open gooien maar, uiteraard wel met mondkapje

  1. usb3.0

   Onzin, jij bent gewoon dom, hebt geen idee waar het om gaat, domoor

 2. Zout met Peper

  Een zelftest bij het binnengaan van een stadspark zou wenselijk zijn.

  1. coenzoon

   nut en noodzaak graag van dit domme gewauwel. Besmetting in de buitenlucht is nagenoeg uitgesloten als je opgelet had !

 3. JFU

  Leuk verdienmodel voor de farmaceuten…elke dag 1 test per persoon. 63 euro per week, zo niet dan kom je nergens meer naar binnen. Hier worden de mensen echt vrolijk van.
  Wat volgt?

 4. usb3.0

  Het gevaar van een vaccinatiepaspoort

  Door Leon De Winter op woensdag 31 maart 2021

  Maxim Februari schrijft columns in het NRC Handelsblad, een krant die meestal de D66-elites volgt, maar Februari breekt met die traditie. Hij schreef gisteren: „Dat de minister-president ons eens per maand op de televisie komt vertellen of we al naar buiten mogen, en hoe laat, is een gotspe. Dat hij niet bespreekt welk risico acceptabel is, en onder welke condities de maatregelen weer worden ingetrokken, is een claim op absolute macht.”

  Daarna schreef Februari: „Het wetsvoorstel voor de Tijdelijke Wet Testbewijzen Covid-19 gebiedt je op straffe van een boete een gezondheidsbewijs te tonen bij deelname aan maatschappelijke activiteiten. Dat is een radicale ingreep in een open samenleving en verdient fundamentele kritiek. Volgens de Memorie van Toelichting hangen ’de doelen die met de inzet van testbewijzen worden nagestreefd’ af van ’de epidemiologische omstandigheden’. Huh?”

  Tirannie

  De Amerikaanse schrijfster en ondernemer Naomi Wolf, een linkse feministe, waarschuwt ook voor dergelijke „vaccinatiepaspoorten.” Februari en Wolf beseffen wat die paspoorten in zich dragen: de kiem van tirannie. Sinds ze die kritische positie ten aanzien van de virusmaatregelen innam, staat Wolf bij de Amerikaanse nieuwszenders op de zwarte lijst. Dus verschijnt ze nu op een zender die ze tot voor kort verafschuwde: Fox.

  Dit zei Wolf daar onlangs: „Dit is letterlijk het einde van menselijke vrijheid in het westen als dit plan wordt uitgevoerd. ’Vaccinatiepaspoort’ klinkt goed als je niet begrijpt wat die platforms doen. Ik ben de ceo van een techbedrijf, ik begrijp wat zo’n platform doet. Het gaat niet om het vaccin of het virus, het gaat om je data. Wat mensen niet begrijpen is dat je zonder probleem elke andere functionaliteit op dat platform kunt laden. (…) Microsoft praat over het samengaan (van dat paspoort) met betaalvormen, je adressenbestanden kunnen worden opgeslokt, de plekken waar je je bevindt. Je medische geschiedenis kan erbij betrokken worden.”

  En Wolf zei ook: „Hoe houdt China een miljard mensen onder de duim van een totalitair regiem? Binnen vijf minuten kan de Communistische Partij elke dissident vinden, en dat kan bij ons letterlijk binnen enkele maanden gebeuren.”

  Gaat bij haar gezonde zorg over in ongezonde paranoia? Ik denk dat je, gezien de grove manier waarop onze overheden onze vrijheden hebben ingeperkt – nota bene afgedwongen door ongekozen burgemeesters – moet uitgaan van het ergste scenario. Dat wil ik hier schetsen.

  Er is niets mis met gezondheidsbewijzen als die na enkele maanden worden afgeschaft, als de computers worden gecleaned, als de pasjes niet kunnen worden misbruikt voor andere ’functionaliteiten’. Maar de kongsi van farmaceuten, van bedrijven als banken en verzekeraars en reuzen als Amazon en winkelketens die hun winsten bij lockdowns zien maximaliseren, heeft er belang bij de vaccinatiepasjes voor andere doeleinden in te zetten. Het gaat om, zoals figuren als Bill Gates en de medeoprichter van het World Economic Forum (WEF) in Davos Klaus Schwab zeggen, een ’Great Reset’ te bewerkstelligen die onze manier van leven aanpast aan de noden van de aarde.

  We hebben volgens de leiders van het internationale establishment negen jaar (inderdaad, niet tien of elf maar exact negen) om een klimaatramp te voorkomen. Dus moet onze verspillende leefwijze direct en dramatisch worden beteugeld. Minder consumeren, minder reizen, meer truien aantrekken als het koud is, ofwel: leven in een eeuwige lockdown. Oh ja, Bill Gates bewoont vijf huizen, de grootste meet 6000 vierkante meter.

  Als de gasten van het WEF bij elkaar komen, worden hun privéjets op een flink aantal vliegvelden geparkeerd omdat die van Dübendorf, de luchthaven voor Davos, overvol is: vorig jaar stonden er 309 jets. Gelukkig verhuist de volgende conferentie naar Singapore, waar op het vliegveld meer ruimte is.

  Ik wil alleen maar zeggen: kennelijk bestijgen zij zonder klimaatzorgen de trappen van hun jets. Wat willen ze? Hun macht bestendigen met een nieuw totalitair evangelie: dat strekt zich uit van het redden van het klimaat tot het taboeïseren – in de politiek, kunsten, in educatieve programma’s, sociale media, letterlijk overal – van denkbeelden die tot onrust, ongemak, onzekerheid kunnen leiden en die hun evangelie bekritiseren en ridiculiseren.

  Mondkapjes

  Daarvoor jagen ze de mensheid apocalyptische angsten aan, beschuldigen ze dissidenten van foute sentimenten als racisme en antisemitisme, en spreken ze over zichzelf als verlichte leiders die vrijheden moeten inperken omdat we dreigen de aarde onbewoonbaar te maken. Voor de duidelijkheid: in het gebouw van het RIVM lopen de medewerkers zonder mondkapjes rond, terwijl premier Rutte keer op keer benadrukt dat mondkapjes wondermiddelen zijn tegen het virus.

  Ja, dit is een behoorlijk paranoïde scenario. Maar het gevaar bestaat dat onze gezondheidspasjes worden gelockt aan de bonuskaart van AH, aan onze bankrekening, aan de elektronica in onze elektrische auto’s, aan de lijsten met aankopen en het bezoeken van verontrustende websites. Als we niet oppassen, zo waarschuwen Februari en Wolf, zetten we fatale stappen op weg naar een technologisch-digitale tirannie naar Chinees recept.

  Het gaat niet meer om alleen de bestrijding van het virus; op het spel staat de vrijheid om te kiezen.

  h**ps://www.telegraaf.nl/watuzegt/73456 … p-het-spel

  1. JFU

   Naomi Wolf een linkse feministe die eindelijk het licht heeft gezien en wakker is geworden. Hopelijk zullen er velen volgen!

 5. coenzoon

  menselijk contact is zeer veilig , contact met politici is dodelijk !

 6. coenzoon

  NIEMAND kan mij verplichten inzicht te geven in mijn medische toestand conform de AVG gebaseerd op EU wetgeving. Ik heb recht mij vrij te verplaatsen zonder inzicht te geven in mijn medische toestand.

  corona is een hoax ! u zult zich onderwerpen ! NOU ECHT NIET !

  1. Henrique Villiers

   Koentje mijmert maar wat weg. Zijn wereld waar hij de baas is…

   1. coenzoon

    kan wím het inhoudelijk ontkrachten , echt niet hahahaha domme jongen die max anus

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.