hujo

Testmaatschappij-architect Hugo de Jonge blij met zelftesten in apotheken: 'Zo wordt menselijk contact veiliger!'

Geen categoriemrt 31 2021, 15:30
Zorgminister Hugo de Jonge, de grootste faalhaas van het kabinet-Rutte III (en dat zegt het één en ander over de enorme incompetentie van deze man) is blij. Heel blij. Want vanaf vandaag zijn er Covid-zelftesten te koop bij bepaalde apotheken. "Zo voorkomen we samen verspreiding van het virus," twittert hij blij. Nederland koerst daarmee in volle vaart af op
Vanaf vandaag zijn er coronasneltesten te koop bij een aantal apotheken. De komende tijd wordt het aanbod uitgebreid naar álle apotheken, en daarna moeten ze ook te krijgen zijn in supermarkten en dergelijke. Volgens Hugo de Jonge is dat geweldig. En ja, wij moeten daar ook heel blij mee zijn. Want zo kunnen we ons "preventief" testen om te voorkomen dat we anderen besmetten als we totaal niet ziek zijn, maar mogelijk wel een positief testresultaat kunnen produceren.
"Met preventief zelftesten zie je snel of je besmet bent en maken we contact tussen mensen veiliger," aldus De Jonge op Twitter. "Op werk en school, bijvoorbeeld. Vanaf vandaag gewoon te koop bij de apotheek, zoals hier in Den Haag. Zo voorkomen we samen verspreiding van het virus."
https://twitter.com/hugodejonge/status/1377200531404361739
De kosten van de zelftest bedragen zo'n 9 euro.
Gek genoeg - ja, dit is echt heel verrassend! - zijn heel veel twitteraars veel minder positief over de zelfsneltesten dan De Jonge. Hier een kleine bloemlezing:
Natuurlijk zijn er ook mensen die er wél blij mee zijn. Blijkbaar vinden die het geweldig om zichzelf te testen terwijl ze zelf geen symptomen hebben van welke ziekte dan ook. Alleen vinden deze types het wel wat duur allemaal:
De meest zorgwekkende tweet komt echter van ene Saskia. Want deze dame maakt zich er heel druk om dat mensen met een negatieve test mogelijk denken dat ze niet besmet zijn, niet besmettelijk zijn, en daardoor dus normaal kunnen leven. Dát is niet de bedoeling!
Dus je moet jezelf elke dag testen, maar als je uitslag negatief is mag je nog steeds niet op een normale manier je leven leiden, want misschien heb je het stiekem tóch en was de uitslag verkeerd. Angst, het is werkelijk een verschrikkelijk slechte raadgever. Je zou je leven maar op deze manier moeten leiden, zeg.
Hoe dan ook, dit is natuurlijk het begin van een maatschappij waarin we iedereen continu testen. We krijgen twee mogelijkheden straks: om actief mee te doen aan het leven - dat zoals Saskia al voelt aankomen overigens echt niet teruggaat naar "normaal" zoals we dat tot begin 2020 kenden - moeten we óf gevaccineerd zijn, óf onszelf regelmatig testen, misschien elke dag of elke 48 uur. Wil je daar niet aan meedoen, dan word je geïsoleerd en moet je de hele dag opgesloten in je eigen huis blijven zitten.
Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!
Maar hé, mooi hoor! 9 euro voor een zelfsneltest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten