Thierry Baudet haalt uit naar “wolf in schaapskleren” Mark Rutte: “Dit wordt een Build Back Better-kabinet!”

Het mooiste van Thierry Baudet is dat hij een man is die niet bang is om te zeggen wat hij denkt. Zo ook nu. Tegen Omroep ON! veegt de FVD-leider namelijk op heerlijke wijze de vloer aan met Mark Rutte, die hij onder meer “links” en “een wolf in schaapskleren” noemt.

“Er is een meerderheid over rechts mogelijk,” vertelde een duidelijk vermoeide Baudet vandaag aan ON-verslaggever Ernst Lissauer. “Dus CDA, VVD ‒ ‘rechts,’ oké, half rechts ‒ en dan PVV, FVD en JA21 en SGP. Als je die allemaal samen neemt heb je gewoon solide meer dan 80 zetels. Dus wat dat betreft is dat volgens mij hartstikke goed en is dat ook mogelijk.”

“Maar,” en dit is het echte probleem: “Ik vrees, kijk Rutte is een beetje een wolf in schaapskleren. Die is eigenlijk in zijn hart veel linkser dan zijn partij en dan de kiezers van zijn partij. Dus hij zal veel liever waarschijnlijk met Kaag en met de PvdA zo’n soort kartelkabinet gaan vormen. Centrumlinks dus. Dat zou ik héél jammer vinden voor Nederland.”

En toen volgde de uitsmijter: zo’n regering, die Rutte eigenlijk wil vormen, is niets meer of minder dan een Build Back Better-kabinet. En wat Baudet daarvan vindt, nou, daar is hij al eerder bijzonder duidelijk over geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. usb3.0

  Het is echt schandalig wat Nederland gekozen heeft…

  1. STOP FVD

   Want wij hebben niet gekozen wat jij wilt? Haha, jij moet een FVD’er zijn.

  2. Beukman

   Ben je er nou nóg niet overheen, galbak? Het is het einde van de wereld niet hoor, dat jouw partijtjes niet gewonnen hebben.

  3. hans-e-pans

   Persoon usb3.0, je/u gaat er van uit dat de Nederlanders deze verkiezingen zo gekozen hebben. Laat ik de conclusie maar voor me houden, maar samengevat komt mijn menening er op neer “MOOI NIET”.

 2. Cootje

  Nederland heeft gekozen , Corona gaat dat hier en in Europa herstellen , overal zijn die cijfers oplopend , het mkb heeft politiek gekozen met de wind in de zeilen , einde van het jaar lopen ze tegen de klippen op .hun premier zal ze zeggen dat ze hun uitgestelde belastingen over 3 jaar mogen uitsmeren dat is om individueel de herinnering wakker te houden

 3. liefdevol rechts

  Ja, het” build back better” is hiermee een zekerheid geworden.
  Een opstand of zelfs een oorlog staat om de hoek en het huidige beleid gaat dit zelfs sturen om daarna hun agenda ” build back better” te kunnen starten.
  Ik denk dat ik me maar eens ga bewapenen.

  1. STOP FVD

   Misschien moet je anders lekker gaan verhuizen.

  2. Cootje

   Je kan je ook liefdevol laten behandelen door mevr kaag zij is een internationale specialist in het behagen van mensen zij past zich moeiteloos aan eventueel in een boeren Kiel of met een hoofddoekje , het bedrijfsleven zit nu te bibberen want ze weten dat Rutte geen ruggengraat heeft en hun centen dadelijk aan de klimaat bomen hangen , zij is ook gek van de internationale bootjes toeristen , en in Nederland worden de boeren opgehangen aan een beetje stikstof , en schiphol kan dicht klm is failliet en Lelystad is groot genoeg. Met Kaag kan je dansen op tafel . Het is wel te hopen dat er mensen zijn die de poten er van af zagen anders zijn we in de aap gelogeerd . Van Pinokkio kan en mag je niets verwachten , doen ze in Groningen en bij de toeslag slachtoffers ook niet

 4. STOP FVD

  Zucht, lekker belangrijk wat wappie vindt, zijn partijtje blijkt toch niet eens groter te zijn dan die van GL. Mensen hebben juist voor VVD en D66 gekozen omdat ze socialer (en linkser) zijn dan PVV en consorten. Dus lijkt me logisch duidelijk en absoluut wat veruit de meerderheid in Nederland wil. Alles BEHALVE een rechts kabinet met en PVV en FVD. Maar dat weet deze meneer heus wel, en zeker als je de corona staat te ontkennen en liever in deep states gelooft dan wil echt niemand met je samen. Schenentrapper is het en zal nooit meer worden. Maar dat kan ik ook als geen ander. Succes daarmee, WAPPIE.

  1. Loelap

   Wat ben je toch obsessief bezig met het FVD. In elke reactie heb je het over FVD.
   Een mengsel van jalousie en frustratie. Het zou me niet verbazen als je zo’n ongewassen antifa wappie bent.

  2. usb3.0

   wappie fetisjist sfvd kan zijn fetisj niet onder cöntröle krijgen en beticht iedereen van wappie gedrag

 5. Michael M

  VVD is officieel een liberale rechtse partij maar daar is niets meer van over.

 6. halo1

  Het is sowieso een verademing dat eindelijk weer eens iemand (een intellectueel) voor een rechts kabinet durft te pleiten.. wetende dat het kansloos is en blijft. Rechts kan alleen nog maar bijschaven omdat (deze) democratie altijd in linkse politiek ontaardt.. anders word je n.l. niet herkozen…

 7. Michael M

  Ik geloof dat een aantal gereageerden op dit artikel nog steeds niet begrijpen dat je niet zomaar kunt schrijven, denken of zeggen dat je linkse of rechtse partijen een halt wil toeroepen of wilt stoppen. Dan zou dit betekenen dat je 4 miljoen mensen op rechts in Nederland de les wilt lezen? Of 5 miljoen mensen op links? Dat is hetzelfde als pizzeria’s willen sluiten omdat jij niet van pizza houd maar 5000 anderen wel. Leer ermee te leven want we hebben al 65 jaar linkse en rechtse partijen in het kabinet. Dat is maar goed ook. Je wilt toch ook niet op 2 linkse schoenen lopen met je rechter en linkervoet?

 8. Max Aue

  Baudet is politiek irrelevant. Het is een raadsel waarom we deze fluim nog zoveel aandacht geven

  1. halo1

   We geven hem zoveel aandacht …omdat we hier op een rechts forum zitten.. en Thierry heeft de moed tegen links aan te schoppen..en ze te fileren.. op een net iets minder (p)lompe manier dan Wilders (alleen etno-cultureel) ..en dat zijn ze niet gewend meer.. vandaar die pseudo-morele woede. De rechtse argumenten zijn veelal superieur in kwaliteit.. niet uiteraard in kwantiteit.

   1. Monty

    ”De rechtse argumenten zijn veelal superieur in kwaliteit..”

    Dat heeft hij dan maar bar slecht weten over te brengen tijdens zijn vrijheidskaravaan waarmee hij heel het land door reed.
    Schijnbaar hebben de mensen hem niet begrepen of geloofd.

    Als je met zo’n grote campagne net zo weinig mensen weet over te halen als een partij zonder zo’n karavaan.
    Heb je gefaald.

 9. Beukman

  Er was net een vrouw op de tulluffiesie die werkelijk de praatjes van Baudet over fraude geloofde. Zij meende dat in werkelijkheid Forum veel meer stemmen had gehaald, maar dat die door “links” waren weggemoffeld.

  Baudet zou er goed aan doen om zich in de toekomst te onthouden van dergelijke ongehoorde en ongefundeerde uitspraken.

  1. Thant dolph

   Hier hebben we d’r ook een paar uit die categorie…
   Bijvoorbeeld USB tje en Augustus…

   1. Loelap

    Zit je nu met twee nicks te reageren. Max anus en Thant dolph. Man maak een afspraak met je psychiater.

    1. Thant dolph

     Nee l*l de behanger, ik ben niet Ernst. Leer eens lezen!!

   2. Beukman

    Yep, @tante Dolfje. Maar om er echt een te zien (op de tulluffiesie) kwam nog wel wat harder binnen dan het virtuele commentaar van USBtje en Augustus.

   3. usb3.0

    transdolfje en beukho*rtje zijn zo verschrikkelijk naïef

   4. Augustus

    Zoek bijvoorbeeld eens op Nu of het Parool over het veranderen van de wettelijke basis van afstandsstemmen en de procedures rond de enveloppen. Eenzelfde trucje die ze hebben bespeeld met de avondklok. Handig dat het allemaal geregeld is door een jonkvrouw die wettelijk onschendbaar is.

    Natuurlijk is dat een ‘complot’, want bij de kranten werken heel veel complotdenkers in tegenstelling tot de NPO.

    Als je het prima vindt zou ik gewoon door gaan met 1/3 (voor armoedzaaiers) tot 2/3 van je salaris inleveren aan de belasting zodat je opgesloten kan worden in je eigen huis. Als je daar blij van wordt, blijf dat gewoon doen. Zorg er alleen voor dat mensen die werken en kapitaal hebben opgebouwd niet lastig worden gevallen door deze onzin als zij naar de noorderzon vertrekken.

    Zit al twee jaar niet meer in Nederland, ben alleen nog maar bezig om mijn familie uit dit zinkend schip te redden wat door Nederlandse bureaucraten belastingtechnisch heel erg lastig wordt gemaakt.

    1. Beukman

     Natuurlijk is dat een ‘complot’, want bij de kranten werken heel veel complotdenkers in tegenstelling tot de NPO.

     Complotten worden doorgaans stiekem uitgevoerd, Augustus. Dit gebeurt echter in alle openheid, gemotiveerd, en transparant. Ook het doel is duidelijk: het bevorderen van de democratie.

     Zit al twee jaar niet meer in Nederland, ben alleen nog maar bezig om mijn familie uit dit zinkend schip te redden wat door Nederlandse bureaucraten belastingtechnisch heel erg lastig wordt gemaakt.

     Nederland is als de mafia. Je komt er makkelijk in, maar probeer er daarna maar eens uit te geraken.
     Sterkte en succes.

    2. Max Aue

     “ Zit al twee jaar niet meer in Nederland, ben alleen nog maar bezig om mijn familie uit dit zinkend schip te redden ”

     Voor asielzoekers wordt dit ook wel gezinshereniging genoemd. Succes met je pogingen daartoe, Augustus.

 10. Yoyo

  En Baudet heeft Wéér eens volledig gelijk.
  Hij is vertrapt,opgestaan en heeft het toch maar geflikt!
  Gefeliciteerd daarmee Thierry, Wybren, Freek en alle andere toppers van FVD!!
  Een centrum rechts kabinet zal het zeker niet worden, Rutte kan je met de beste wil van de wereld niet rechts meer noemen.
  Die heeft het liberale gedachtengoed volledig verkwanseld.
  Het is ongekend schandalig dat deze man lachend en met winst na alle wanbeleid weer onverdroten door mag door de slapende, zwijgende meerderheid.
  Alles blijft bij het oude, alsof er niets gebeurd is .
  Absurd en ongelooflijk.
  Maar goed, we gaan weer 4 jaar door met deze leugenclown.
  Built Black Better….sodeknetter.
  Nederland staat er gekleurd op internationaal.
  Beschamend.
  Maar ieder volk krijgt wat het verdient, we modderen door in die piepkleine polder.

 11. Monty

  ”en dan PVV, FVD en JA21 en SGP.”’

  Is Baudet dan werkelijk vergeten dat Wilders niet met Rutte in één kabinet wil.

  Of zou Baudet Rutte weten over te halen om de VVD te verlaten.

 12. kattekop

  Toen ik de foto onder ogen kreeg van Klaus Schwab in gezelschap van Rutte, Kaag, Maxima en nog enkelen wist ik genoeg.
  Verkiezing was overbodig geworden.

 13. Augustus

  FvD heeft te veel winst en is daardoor te laf om rechterlijk achter de huidige maffia aan te gaan. Al zou het geen fraude zijn, dan zijn er heel grove schendingen van de wet gemaakt door het tussentijdig veranderen van de regels rond briefstemmen. Dat kan gewoon niet in een functionerende democratie.

  Maar goed, laat Jorristma maar lekker een Build Back Better kabinet bij elkaar laten bouwfrauderen. Daar heeft zij het meeste ervaring mee.

 14. Rieks

  Neen Thierry nou moet je ophouden, de verkiezingen zijn achter de rug. En je hebt niet genoeg gewonnen om mee te kunnen doen. De honden blaffen maar de karavaan trekt verder. Gaat Thierry dat volhouden, 4 jaar in de oppositiebankjes? Ik denk het niet. ik denk dat we een wisseling van de wacht gaan zien zowel bij FVD als ook bij de PVV. Baudet wil wat anders gaan doen en Wilders is moe van zijn oppositierol.

  1. usb3.0

   Nee hoor rieks dan gaan ze niet, Wilders gaat door tot zijn pensioen en Baudet gaat nog verder groeien…

   1. Beukman

    Wilders gaat door tot zijn pensioen

    Dat is inderdaad zijn grootste ambitie. En dan bij voorkeur in het zachte oppositiepluche.

 15. Ooggetuige

  Hoe een politicus die zichzelf neerzet als pleitbezorger van vrijheid, voorstander kan zijn van een kabinet waar het Nederlandse equivalent van de Taliban, de SGP, in zit, is werkelijk onbegrijpelijk.

  1. Max Aue

   Ik betwijfel of Baudet lang genoeg nadenkt om zich dit te kunnen realiseren, Ooggetuige.

 16. Drollevanger

  Als een kabinet op rechts nu blijkbaar een meerderheid heeft,(kan hebben) kan Wilders als leider van de rechtse oppositie een club oprichten, die foute beslissingen door Rutte met zijn linkse kompanen gedaan, steeds via de kamer naar het land der fabelen afserveert, waar ze thuishoren.

 17. Drollevanger

  Er zit een enorm verschil in de Taliban en de SGP.
  De SGP wil de Samaritaan en zijn medemens helpen met voeding en onderdak(weliswaar in de regio. Ik zelf woon tot volle tevredenheid tussen de zwartekousen, ze schenken ook het meest aan ontwikkelingshulp)
  De Taliban willen zoals hun koran gebied, Al de ongelovigen onthoofden nadat ze hun vingers hebben verbrijzelt. En dat doen ze dan ook . Zie Syrie en Aghanistan, enz.
  Daarnaast heeft een vrouw in de moslim beleving niet genoeg hersens om zelfstandig te denken, zijn ze wettelijk de helft waard van de man, dan zitten ze ook nog eens overvloedig in de islamitische hel, volgens Mohammed.

 18. Max Aue

  Het stukje van Tommy Wieringa is vandaag weer te sterk om niet integraal af te drukken:

  19 maart 2021 om 22:29
  Leestijd 2 minuten
  Het midden is het nieuwe links
  Tommy Wieringa
  Wakker worden in een land dat opeens een beetje scheef staat. Alsof alles plots naar rechts overhelt. De bomen, gewoonlijk getuigend van de wijsheid van het midden, en ook het redelijke gras – alles rechts vandaag. Boven deze dingen hangt een conservatieve hemel en er waait een kille boreale wind; zelfs de kippen kijken verdacht uit hun complotgevoelige oogjes vandaag. Ze staan me nog net een geradicaliseerd eitje af, maar van harte gaat het allemaal niet.

  De kiezer stemde een zootje ongeregeld het parlement in, waarvan de een nog griezeliger en kolderieker opvattingen huldigt dan de ander. Met alle respect natuurlijk. We tellen 28 zetels voor figuren met een verhoogde tolerantie voor antisemitisme, racisme en complotdenken, als ze niet al openlijk antisemitisch, racistisch en/of complotdenker zijn. Godwin van de dag: met acht zetels behaalde Forum voor Democratie er vier meer dan de NSB op haar hoogtepunt in 1937. (Waarbij aangetekend dat er toen honderd zetels te verdelen waren. Reken maar uit.)

  De nummer acht van Forum voor Democratie, Pepijn van Houwelingen, schreef een boek waarin het Derde Rijk wordt verheerlijkt, maar uiteraard was dat ‘ideeënkunst’ bedoeld ‘om de grenzen van het toelaatbare, het redelijke en het menselijke te onderzoeken’ – net als zijn baasje dat nooit iets meent van zijn identitaire, Völkische filosofietjes. Alles spel. Falderie, faldera. Van Houwelingen was ook een van de initiatiefnemers van het referendum tegen het associatieverdrag met Oekraïne destijds, uit weerzin tegen de Europese Unie die hem ‘heel erg aan de Sovjet-Unie deed denken’. Hij ontwaarde zogezegd een Stalin in Merkel en een Beria in Timmermans. Ik raadde hem toen al een tijdje Goelag aan om zijn verhitte wanen een beetje te laten afkoelen; het mocht niet baten. Deze Pepijn van Houwelingen dus – volksvertegenwoordiger.

  Hij zal het uitstekend kunnen vinden met de nummer zeven van de lijst, Freek Jansen, Bierkelleragitator met de opplakbaard van een meisje dat ter zee wil gaan; ook al zo’n verklaard bewonderaar van het Duizendjarige Rijk. Great minds think alike. Man, die economische formule van Hítler, supertof. Verdomd jammer alleen dat hij die oorlog verloor… En gelieve de Holocaust met een korrel zout te nemen. Dit en meer, uit zijn mond vernomen. Die Freek Jansen dus – volksvertegenwoordiger. Baudets stem had hij alvast binnen.

  Op nummer twee vinden we de dégénéré van de VVD die beweert dat verkeersdoden worden geregistreerd als coronadoden, en zich het predicaat ‘vrijheidsstrijder’ graag laat aanleunen. Zijn oorlog heet corona. ¡No pasaran! Gandhi, Mandela, Van Haga…

  Bij JA21 vinden we de rechtsnationalisten die op de valreep een detox van Baudets racisme en antisemitisme hebben ondergaan en hun eigen groezelige partijtje begonnen, en bij Wilders tenslotte de alledaagse vreemdelingenhaat waar niemand nog van opkijkt.

  Goedemorgen Nederland.

  Natuurlijk, die Gedanken sind frei, maar in dit gezelschap zijn de Gedanken wel erg ver buiten de grenzen van waarheid, redelijkheid en empathie geraakt.

  De mensen stemmen zo omdat ze de lockdown beu zijn, hoor je zeggen, of omdat ze hun bedrijf kapot zien gaan en hun pensioen zien verdampen, maar wie daarom zo stemt, accepteert cruciale onderdelen van een van de moorddadigste utopieën die de vorige eeuw heeft voortgebracht. Het naakte eigenbelang brengt ze gevaarlijk dichtbij het politieke extremisme dat zich niet meer verontschuldigt, maar luid wil klinken, en zich in al zijn intolerantie wil laten gelden.

  Ze zijn met velen, met meer dan ooit zelfs, en wat was er nu helemaal voor nodig om ze gekozen te krijgen? Een pandemie, een pakket onwelgevallige maatregelen, een schep nepnieuws en een chronisch pesthumeur; heel veel meer vroeg het niet om 18,2 procent van het electoraat van een van de gelukkigste en welvarendste landen ter wereld te mobiliseren voor radicaal-rechts.

  En dat het midden het nieuwe links is, ook dat draagt aan de grimmige verrechtsing bij. Bidden wij dat Sigrid Kaag die verantwoordelijkheid kan dragen.

  Tommy Wieringa schrijft elke week op deze plek een column.

  1. Harry Haller

   De voorgeprogrammeerde, woord-voor-woord voorspelbare drek van een linksdraaiende enkeling. Tommy stemde vast PvdA en zijn druifjes zijn zuur.

   Next.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.