Thierry Baudet: ‘Er is een elite die een wereldstaat wil. Corona is de laatste stap daarin’

De reactie op het coronavirus vormt het sluitstuk op een proces dat al dertig jaar aan de gang is, zo verkondigt Thierry Baudet vandaag bij NPO Radio 1. We koersen af op een wereldstaat, en dat mag ‒ wat Baudet betreft ‒ gerust een complot genoemd worden. Want dat is ook precies wat het is, aldus de FVD-lijsttrekker.

In de media moeten we vaak net doen of bepaalde feiten niet bestaan, omdat ze benoemen heel erg politiek-incorrect is. Dat zijn van die ‘don’t speak about it‘ onderwerpen. Aapje hoort geen kwaad, zien geen kwaad en spreekt geen kwaad. Dat gedoe. Thierry Baudet doet daar niet aan mee, en gelukkig maar. Hij zegt gewoon wat hij denkt. Als mensen daar aanstoot aan nemen, soit, dan stemmen ze maar niet op hem. Maar hun aanstoot weerhoudt hem er niet van dit soort waarheden te benoemen.

Zo ook vandaag bij NPO Radio 1. Tijdens de uitzending gaf Baudet heel duidelijk aan wat hij van de coronagekte denkt, wat hij steeds vaker terecht een “psychose” noemt. Hij heeft er niets mee, het is in zijn ogen tegenwoordig verworden is tot een middel van de machtshebbers om langgekoesterde wensen snel uit te voeren. Dus als FVD aan de macht komt, verdwijnen al die bezopen coronaregels per direct.

“Dus in mijn analyse is er sinds het einde van de Koude oorlog in de Westerse wereld in ieder geval een politieke elite ontstaan die toewil naar een wereldstaat. En dat wordt op allerlei manieren vormgegeven. Corona is als het ware de laatste stap daarin. En ik ben daartegen. Ik ben voor nátionale staten en ik ben ook tegen al die coronamaatregelen,” aldus Baudet.

Ook zei Baudet dat hij het helemaal niet erg vindt als mensen dit een “complot” noemen, want een complot of “samenzwering” betekent gewoon dat twee of meer mensen samen iets met elkaar afspreken, maar die afspraak niet aan de grote klok hangen. Dat is in zijn ogen precies wat er gebeurt. Zie het grote Build Back Better-plan ‒ waar heel veel regeringsleiders het nu overigens juist wél publiekelijk over hebben. In ieder geval in zoverre dat ze de bijhorende termen publiekelijk zijn gaan gebruiken, niet in die zin dat ze er graag tekst en uitleg over geven over wat het nu eigenlijk allemaal inhoudt.

Oké, en wat gebeurt er dan als Baudet in de regering komt, aldus zijn interviewers. Wat gaat hij dóén? Gaan alle maatregelen zomaar even weg? Hop, de prullenbak in? “Dan stoppen al die maatregelen, dan gaan we weer vrij,” antwoordde Baudet daarop. “Alle maatregelen van tafel, alles?” “Ja,” aldus Baudet gedecideerd. “En dan kunnen we natuurlijk zonder enig probleem, mocht het zo zijn dat er extra besmettingen komen wat hoogst onwaarschijnlijk is, omdat hoogst waarschijnlijk die lockdowns geen enkel effect hebben… er is ontzettend veel statistisch bewijs voor,” legde hij daarna uit. Terecht vergeleek hij vervolgens het verloop van de besmettingen in Florida met die in Californië. In Florida was er geen lange harde lockdown, in Californië wel. Maar het verschil in het verloop… is er niet.

“En dat is ook logisch want 75% van de besmettingen voor zover die er zijn vinden binnenshuis plaats. Dus het enige wat je zou kunnen doen als je écht een effectieve lockdown wil doen is mensen in isolement plaatsen. En omdat we dat niet doen heeft het dus eigenlijk geen enkele zin, en ik pleit daar dus ook niet voor. Je moet gewoon accepteren: corona heeft de mortaliteit van een stevige griep, het hoort bij het leven, en we moeten niet in die paniek. We moeten eruit komen.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Zo is het maar net. Open met die cafés en restaurants, alle scholen ook, en ophouden met het radicaal-linkse en quasi-groene Build Back Better-plan dat zo gepusht wordt door het World Economic Forum. Wij willen het oude normaal terug en hebben helemaal geen behoefte aan een ‘nieuw normaal’! En Thierry Baudet is de enige lijsttrekker die dat zo onverschrokken roept.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. halo1

  We hebben natuurlijk al een soort wereldstaat.. het is ook min of meer een onvermijdelijk proces.. maar daarbinnen moet iedere (200) staat wel zo veel mogelijk zijn eigen wetten kunnen opstellen.. dus Thierry heeft semi-gelijk.

  1. Tedje Kruis

   Baudet heeft net zo semi-gelijk als een klok.
   Ik vermoed eerlijk gezegd nog minder.

   1. werikke

    ook jij mag vermoedens hebben maar nogmaals dat interesseert echt niemand.

   2. Linksbuster

    Tedje ziet niets, hoort niets, en wil ook hardnekkig niets horen en niets zien,
    Links sluit de ogen en denkt dat het goed is.

 2. Spaanse_K0K

  Baudet bevestgt/verstrerkt wat zijn achterban via een onderzoek aangaf.
  Of het handig is het 3 of 4 als belangrijk gevonden partijpunt extra te belichten betwijfel ik.

 3. LifeBuddy

  Het was Weer heel Gezellig in Venlo. Giganties veel mensen met de VOC mentaliteit en het valt nu toch wel heel erg op, dat de ACHTERBAN van arische sLinkse FRANS BIBERKOPF-MERIADOC BRANDEBOK-DUBBELZOUTE-BARBERA-ERNEST-LODEWIJK-BEUKMAN – SPAANSE KOK en de rest van die Agresieve sLinkse Mafklappers de campagne van FVD Niet kunnen Kapen met wat taliban cobra’s. Pettje af voor Thierry Baudet, die de sLinkse Agressie Weer, op een sLinke manier om de tuin weet te leiden!!!

 4. Barbera

  Toch benieuwd welke dr🎡gs Thierry en zijn vrienden gebruiken.
  Vermoedelijk met een lange werking en als bijwerking -bolle ogen en rare baardgroei.

  1. werikke

   je bent geinig dus ga je nu maar dood lachen en sterf .

  2. Tedje Kruis

   Van chrystal-meth ga je met je ogen rollen hoorde ik.

 5. Beukman

  Thierry Baudet beweert:
  In Florida was er geen lange harde lockdown, in Californië wel. Maar het verschil in het verloop… is er niet.

  Het is lastig om verschillende staten te vergelijken, aangezien factoren als gemiddelde leeftijd en bevolkingsdichtheid ook een rol spelen in het aantal gevallen.
  In het algemeen kan je echter stellen dat er in Californië, de staat die strenge lockdown-achtige maatregelen doorvoerde, minder doden per percentage van de bevolking zijn gevallen. Ook het aantal gevallen is lager.

  But looking at the overall COVID numbers so far, California compares favorably to Florida, especially over longer time periods. The Golden State has a lower rate of cases and deaths when accounting for population.

  tampabay.com/opinion/2020/12/12/is-florida-better-than-california-at-containing-the-coronavirus-analysis/

  1. werikke

   nu heb je iedereen overtuigd hahahahaha wat een clown ben je toch met je zelfingenomenheid . wie probeer je nu te overtuigen ? ga lekker weg of open zelf een site waar jij je onzin kan plempen .

   1. Beukman

    Wat is precies je argumentatie, ikke?

    1. werikke

     dat jij hier bent om tegen alles en iedereen in te gaan puur voor reacties dus een tr0L

     1. Beukman

      Als je problemen hebt met discussiëren, raad ik je aan om naar het Viva-forum te verkassen, ikke.

     2. werikke

      dus je snapt dat verschil is tussen discussiëren en onzin plempen. dat is in ieder geval een begin. en jou raad is overbodig toch bedankt .

     3. Beukman

      Ikke, als jij beweert dat het onzin is wat ik schrijf en je kan dit niet onderbouwen, dan ben jij de trоl, niet ik.

     4. werikke

      tuurlijk beukman jij hebt gelijk. nu tevreden? ga lekker met jezelf spelen je hebt gewonnen doeiii.hahahaha hoop dat je geirriteerd bent want inzien dat jij hier blijft zeiken zal je nooit. sommige mensen zijn zo overtuigd van hun gelijk dat gewoon eng is. Trouwens ik heb gelijk hahahah

     5. Beukman

      hoop dat je geirriteerd bent

      Je zet jezelf hier nogmaals te kakken als trоl, ikke.
      Oprotten dus naar het Viva-forum, jij. Laat het discussiëren maar over aan volwassen mensen.

     6. werikke

      jij ziet jezelf als volwassen hahahaha . zeg tegen de man die naast je zit dat Napoleon allang dood is en wacht op je warme hap . Altijd leuk als jij probeert mij te kwetsen . ga lekker in hoekje zitten en vertel iemand dat ze je zitten te plagen . whoehahaha

  2. Piet151

   @Beukman
   Als schrijvers hier eens de moeite namen om beweringen die ze willen doen eerst op waarheid te checken, zouden veel artikelen hier niet geplaatst zijn. De bewering van Van der Galien over Florida en California valt meteen af, als je even snel googled op “besmettingen”, “Californie”en “Florida”. Er volgen talloze sites met info over het verloop van corona.
   Er staat inderdaad ook een enkele site tussen die de bewering van Van der Galien bevestigt. En zoals steeds wordt juist die ene site gepromoveerd tot de site die het bij het rechte eind heeft, want de gevonden informatie ondersteunt immers de eigen verder ononderbouwde visie.

   1. Beukman

    Piet, jij doet denk ik steeds hetzelfde als ik: als je hier iets leest, eerst even uitvissen waar Abraham de mosterd vandaan haalt, en vervolgens die bewering checken op waarheid.

    De vergelijking tussen de twee genoemde staten circuleert op een paar websites. Maar waarom juist die twee staten, en niet een vergelijking tussen pak hem beet Texas en New York?

    Baudet als academicus moet donders goed weten dat hij zijn aanhang een rad voor ogen aan het draaien is met het verspreiden van deze desinformatie.

    1. werikke

     bedankt dat je ff toe lichte nu weer weg he?

     1. DubbelZout

      Hoe mislukt / wanhopig moet jij wel niet zijn dat je als een blind paard achter Thierry aanloopt, je laatste redmiddel

      Ik heb het met je te doen
      NOT !

     2. werikke

      dubbelzout ik ben ook heel zielig als je wilt kan je geld storten bij DDS weten ze mijn nummer. Trouwens ik loop blind achter PVV aan . dat is mijn partij . maar dan toch ook zielig en best als je toch geld wil geven aan arme PVV er

     3. Canta

      werikke
      “dus je snapt dat verschil is tussen discussiëren en onzin plempen. dat is in ieder geval een begin. en jou raad is overbodig toch bedankt”. .
      Het probleem is echter dat JIJ het verschil niet kent.
      Ik heb al je inbreng op deze pagina nog eens nagelezen. Zou je zelf ook eens moeten doen. Er staat geen zinnig woord bij.

   2. Fax uit Darmstad

    Piet over de honderd
    Dat is wat u ook doet, kijken naar sites die uw stellingen onderbouwen. De cijfers zijn deze: California has had about 8,900 cases per 100,000 people while Florida has had about 8,700 per 100,000.
    En wat voor site u ook bezoekt en welke verklaring ervoor ook wordt gegeven, is vanuit de lezer te bepalen wat hij het aantrekkelijkste perspectief vindt, maar hoe je het ook wendt of keert het verandert niets aan deze cijfers.

  3. Linksbuster

   Q…Als je problemen hebt met discussiëren……..
   Discussiëren..met links??????? Hahaha…belachelijk.
   Quote tedje: Van chrystal-meth ga je met je ogen rollen hoorde ik….end.
   Quote blabara: Toch benieuwd welke dr🎡gs Thierry en zijn vrienden gebruiken.
   Vermoedelijk met een lange werking en als bijwerking -bolle ogen en rare baardgroei…end
   Dit vindt beukman discussiëren.?!
   Zodra immigratie ter tafel komt slaat links op tilt…en slaan de stoppen door…dat hebben we ook bij de msn over Trump kunnen zien.

   1. Beukman

    Voor stropoppen moet je niet bij mij zijn, buster.

 6. Tedje Kruis

  “De reactie op het coronavirus vormt het sluitstuk op een proces dat al dertig jaar aan de gang is”

  Dus Baudet gelooft echt in een complot van van door mensen gemaakt biologisch wapen.

  Naast racistisch, narcistisch, homofoob, antisemitisch, nu ook volledig de weg kwijt.

  Zag laatst een jong jochie met grote psychische problemen bij de uitreiking van de derde prijs…bleek jongetje Baudet te zijn, toen al ernstig verward.

  Zijn ouders hadden beter naar de psycholoog kunnen gaan dan een cultureel uitje naar Duitsland over Goethe te organiseren.

 7. maraton

  De Rutte doctrine heeft ons en gaat ons bakken geld kosten.
  Echter de Trump doctrine die Therry c.s. blindelings volgen is levensgevaarlijk en egoistisch.
  Wij zien geen gevaar en het zal ons een zorg zijn als we anderen besmetten.
  En wetenschappers verspreiden louter fake-news,toch?

 8. Tedje Kruis

  De laatste FvD-promo is inmiddels legendarisch

  reddit.com/r/thenetherlands/comments/lv9t0i/partij_tegen_de_burger_naastenliefde_is_het_echte/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

  1. Beukman

   Samen krijgen we u eronder.
   🤣

 9. liefdevol rechts

  Baudet gaat het helemaal maken en daar is links als de dood voor.
  Ik hoop dat Baudet zich goed zal laten beveiligen want ik sluit geen herhaling van het verleden uit.

 10. C.A.Barstow

  Een wereldstaat zal wel niet, maar een grote links fascistische machtsbeluste Europese staat die zal er komen, koste wat het kost.

  Dat Nederland daarin als federale ‘postzegel’ niets meer voorstelt dan een pot met geld waarin zij naar hartenlust kunnen graaien, dat interesseert die
  misleidende landverrader Rutte niets, die likt de schoenzolen ven de machthebbers in Brussel.

  Stem FvD/PVV.

  1. Canta

   C.A.Barstow

   Stem FvD/PVV.
   Dit heb ik al ontelbare keren zien staan. Je moet wel erg bang zijn dat mensen
   dat niet zullen doen dat dat zo vaak herhaald moet worden.

   1. werikke

    je kan het niet vaak genoeg horen. meeste linkse hier zitten in een bubbel dus STEM PVV . misschien vind je dit wel zinnige reactie van mij doeiii .

    1. Canta

     werikke
     Nou, niet echt want met het herhalen van die kreet haal je mensen niet over,
     dat lukt alleen met steekhoudende argumenten. Maar die hoor ik niet.
     Misschien wel omdat die er niet zijn. En die bubbel is ondertussen zo ontzettend afgezaagd.

 11. Linksbuster

  Wat ratte en die “build back better” figuren achter onze rug aan het uitspoken zijn vraagt om enige uitleg….net zo’n stiekeme aktie als ratte en het klimaat akkoord…stond niets over in het vvd verkiezingleugenblaadje.
  Stem ze weg of u krijgt er straks spijt van!!
  Stem PVV!! FVD!!

 12. sukanjana

  Ik woon in Thailand, ik moet lachen om Nederland en de EU, wat een achterlijke stom daar, Wij hebben hier geen locks down, alles is open en de mensen leven hier, zonder corona paspoort, je vrijheid is verdwenen met dat paspoort, onze wereld loopt ten einde ,

 13. Yoyo

  It’s FVD or the highway.

 14. Xyz1234

  Prima dat hij wél praat over de achterliggende agenda. Niet dat de meerderheid slim genoeg is om dit te begrijpen, maar dan kunnen we straks toch nog zeggen dat we op de juiste mensen gestemd hebben. Ik sta straks graag aan de goede kant van de geschiedenis in ieder geval.

 15. Hamer Sikkel

  Kijk voor de aardigheid eens terug naar de onzin die Thierry Baudet drie weken geleden verkondigde.
  Toch behaalde FvD 8 zetels (net als GroenLinks).
  Met voorkeurstemmen voor charlatan Wybren von Haga ⁉️

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.