Filmpje! Van Haga sloopt lockdownkabinet: ‘Ze hebben het Nederlandse volk een angstpsychose aangepraat!’

FVD-Kamerlid Wybren van Haga mocht vandaag voor de laatste keer het kabinet het vuur aan de schenen leggen. In het laatste Kamerdebat voor de verkiezingen valt hij Rutte en De Jonge hard aan: ze houden ons in een angstpsychose voor corona. Volgens Van Haga staan we op een belangrijk punt. Kiezen we voor vrijheid of voor nog meer draconische maatregelen? “Gevangen in angst. Maar de apotheose was een intimiderende avondklok om de dubieuze modellen van het RIVM te verslaan, die voorspelden dat de “Britse variant” alle papa’s en mama’s en opa’s en oma’s ziek zou maken. Voorzitter, we kijken terug op een misdadig jaar waarin het kabinet beslissingen heeft genomen op basis van angst, en waardoor onze hele samenleving kapot is gemaakt. Dit kabinet heeft het Nederlandse volk een angstpsychose aangepraat, en deze angstzaaierij moet stoppen. Laten we dit kabinet wegsturen, Nederland weer vrijlaten en dit vreselijke corona-trauma gaan verwerken.”

In zijn bijdrage aan het laatste coronadebat, zelfs het laatste Kamerdebat, van voor de verkiezingen houdt Wybren van Haga, de nummer 2 van FVD, zich niet in. De voormalige VVD’er pakt het kabinet nog één keer stevig aan. De partij werd namelijk weggezet als complotdenkers door minister De Jonge, terwijl Forum alleen maar vragen stelt. Vragen die nooit werden beantwoord door het kabinet. Dit gebrek aan openheid en transparantie zorgt er juist voor dat het wantrouwen tegen de overheid groeit.

Als men in Nederland dan ook nog eens hoort dat de onderbouwing van de avondklok aan alle kanten rammelt, dan is het niet gek dat het vertrouwen tegenover de overheid zo flink is gedaald dit jaar.

Voor Van Haga is het duidelijk wat er 17 maart staat te wachten: “Zoveel Nederlanders zijn zoveel verloren door dit kabinet. Nu staan we op een democratisch kantelpunt. Kiezen we voor lockdowns, een avondklok en een vaccinatiepaspoort? Of kiezen we voor Forum voor Democratie, en kiezen we voor onze vrijheid?”

Het laatste parlementaire woord over corona is gesproken. Het woord is, over een klein weekje tijd, aan de kiezer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. liefdevol rechts

  Dat is dan klaar en duidelijk, ik kies voor de vrijheid,
  zijn er hier nog gekken die kiezen voor een dictatorschap door de linkse partijen?

 2. Edjan

  Goed gezegd!

 3. HD

  Haga heeft gelijk, echter de grote meute, de doorbetaalde ‘ thuiswerkers ‘ zien Rutte als de grote leider.

 4. Appelstroop

  Begrepen, ben je voor vrijheid, stem dan niet Partij van de Vrijheid.

 5. Xyz1234

  Slimme mensen stemmen FvD. Maar zij zijn in de minderheid. Dus de vooruitzichten zijn slecht.

 6. DubbelZout

  Laat Rutte een voorbeeld nemen aan Bolsonaro, die man snapt het tenminste
  Vrijwel geen overheidsmaatregelen en slechts een paar duizend doden per dag
  Zo kapoen we het dorre hout mooi weg
  Een win win situatie

 7. Edjan

  Er was eens een koninkrijk waar het goed toeven was. Het werd al wat minder toen 2 miljoen mohammedanen binnen waren gestroomd en het hele land vol windmolens werd gezet. Maar echt mis ging het toen een draak in het woud werd gesignaleerd. Men noemde hem corona. En hoewel niemand het beest ooit gezien had, wist men tóch dat hij heel lelijk bijten kon.

  De edele prins Mark beloofde den keuning dat hij den draak zou verslaan. Niet om des keunings dochter te verkrijgen: zo was heer Mark niet. Zijn schildknaap (let wel, schildknaap en NIET schándknaap) Jaap van Dissel vergezelde hem om de tocht wetenschappelijk te onderbouwen.

  Eens per week kwamen deze edelen naar de rand van het bos om verslag te doen van hun activiteiten. Al snel zeiden de heren dat iedereen een doek voor het gezicht moest binden en dat iedereen 1,5 van elkaar moest blijven. Ook zei de edele Mark dat de draak hem hevig had uitgescholden en dat hij er nachten lang mee gevochten had om er een goed resultaat uit te slepen. Het volk zag en hoorde niets maar was doodsbang voor de draak en geloofde alles wat de heren zeiden.

  Na een paar weken kwam de nu dodelijk vermoeide heer Mark vertellen dat de edele van Dissel had ontdekt dat de draak steeds groter werd en nu ook vuur kon spuwen en dat er al hele steden vernietigd waren. We konden daar alleen iets aan doen door allemaal vanaf de schemering binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

  WORDT VERVOLGD

  1. DubbelZout

   Wappie alert
   Je wappie-spaarkaart is al bijna vol 😀

 8. Kleurloze Politiek

  De VVD is nog altijd beter dan die rechtse onstabiele partijen..
  Complotdenkers en Haatzaaiers..
  Sorry de VVD en D66 zijn nog de enige serieuze te nemen partijen op dit moment.
  GroenLinks , CP en De PVDA zijn inmiddels ook de weg kwijt.
  Denk, SGP ,CU en de Partij van de dieren hebben het kunnen geen vuist maken.

  De ja het wordt dan Of D66 of Rutte

  1. ManX

   Kleurloze Politiek is geen Marokkaan noch moslim.

   Hij is de zoveelste tr0l die DDS vervuilt.

   1. Kleurloze Politiek

    Hahahaha wat maak jij me nou…
    Geen Marokkaan Geen Moslim..
    Nou dit hoor ik letterlijk voor het eerst..
    Is een keuze op de VVD op D66 dan Non Marokkaanse of Moslims…

    1. Emma Louise

     Een keus voor de bestuurderspartijen VVD of D66 is volstrekt legitiem voor elke kiezer in Nederland. Manx is een ouwe kletsmajoor die nog in oude vergane beelden denkt.

     1. driewerf

      Ik ken nog een beroemde Emma houdt moed landgenoten… 1940 vol gas vertrokken en de Nederlanders gewoon laten barsten mooie naam heb jij hoor … daaaaaaaaaaaaaaaaaag

  2. Beukman

   De VVD is nog altijd beter dan die rechtse onstabiele partijen.

   Inderdaad, en dat is de reden dat ook vele niet-VVD-stemmers eieren voor hun geld kiezen. De cohesie die Rutte biedt is te verkiezen boven de wereldvreemde splijtzwammenpolitiek van Forum en de PVV. En de rest weet toch geen vuist te maken, dus daar heb je weinig aan.

  3. Duckday

   Breek het kartel en stem gewoon PVV of FVD

 9. Meriadoc Brandebok

  Ik ben benieuwd wat FvD straks gaat doen als de COVID-19-restricties geleidelijk worden opgeheven – want die dag komt natuurlijk vlug dichterbij, nu de GGD eindelijk de bureaucratische rompslomp heeft overwonnen en hevig aan het doorprikken is. Met hun doemverhalen en complottheorieën zullen zij dan sowieso gigantisch door het ijs zakken, zeker als het kabinet erin slaagt de economie een goede herstart te geven. In wezen verkeren FvD en aanhangers dan ook zelf in een ernstige angstpsychose. Ze zijn bang voor de waandenkbeelden die zij zelf hebben opgeroepen.

  Tja, en waar zal Engel dan zijn? Z’n verdienmodelletje is dan naar de knoppen. Ik kan eigenlijk niet wachten.

  1. Beukman

   Haga zegt in zijn donderpreekje: “Laten we dit Kabinet naar huis sturen.”

   Als volgende weekhet volk het Kabinet helemaal niet naar huis heeft gestuurd, in tegendeel zelfs, en er inzake de bestrijding van corona licht glooit aan de einder, wat voor les gaat hij daar dan uittrekken? Trekt hij dan het boetekleed aan? Geeft hij Rutte dan eindelijk de pluim waar hij recht op heeft?
   Welnee: hij gaat beweren dat corona een complot was van de kartelpartijen samen met de kartelomroepen om de Nederlander zand in de ogen te strooien, dat het desnoods wel 3 miljoen doden waard was maar dat eigenlijk het serum gevaarlijker is dan de kwaal zelf, en dat bij Bill Gates de kassa rinkelt.

   Maak je maar geen zorgen Meriadoc, ze verzinnen wel wat.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, ze verzinnen weer wat nieuws.

    En zo rolt deze vulgaire fabeltjesfuik maar door en zo volgen de sekteleden hun leiders. Reken ook maar dat er na 17 maart veel fraude-beschuldigingen komen. De massa volgelingen zal erin trappen.

   2. usb3.0

    Haga heeft natuurlijk gelijk, jullie fascistische vaccinatiedrammende coronafetisjistische complotterroristen zitten er volledig naast..

    1. Beukman

     Dat moet haast wel he, Universele Bus. Maar waar naast eigenlijk?

     1. CZ

      Aldus de zuigende zure leugenachtige bejaarde!

     2. usb3.0

      beukho*r begrijpt in iig dat hij een fascistische vaccinatiedrammende coronafetisjistische complotterrorist is..

  2. RvdBe

   Brandende bok denkt nog steeds dat we terug gaan (en nog vlug ook) naar het oude normaal: dat is helemaal niet de bedoeling, brandende bok is het type dat denkt dat het wel goed komt als de overheid het zegt, is eigenlijk de perfecte Noord Koreaan.

   1. Lefty

    Lees nog een boek van George Orwell. PVV en FvD waardige literatuur.

   2. Meriadoc Brandebok

    Dit is één van de waandenkbeelden: het idee dat de huidige maatregelen permanent zijn. Baudet cum suis heeft je een angstpsychose aangepraat.

    1. usb3.0

     occult fanatsietje denkt ook dat het tijdelijke kwartje van Kok terugkomt, dat leugenclown rutte geen cent naar Griekjesland stuurt, occultje denkt echt dat we over 2 jaar overal vrij kunnen rondlopen zonder fascistisch ausweis/vaccinatiepaspoort/coronacheck… ben je dan dom of is de rest gewoon zo slim, occultje heeft zich er allang bij neergelegd ligt 2 dagen van tevoren in z’n tent voor het vaccinatiegebouwtje…

    2. Saleem Sinai

     Correct, deze maatregelen zijn transparant gekoppeld aan harde besmettingscijfers.

     1. Borreby Duytsch

      Saleem Sinai?
      Pffrt 🤣

     2. ManX

      Borreby, het lijkt er op dat W. Hütten weer terug is. Zoals altijd kiest hij ook deze keer weer voor een personage uit de literatuur.

     3. Borreby Duytsch

      Inderdaad, ManX.
      Twee keer in één week verbannen? Netjes😄

     4. ManX

      Volgens mij is het al de derde keer. De DDS-redactie doet zijn best en dat is hoopvol.

     5. The devil and the deep blue sea

      ‘Correct, deze maatregelen zijn transparant gekoppeld aan harde besmettingscijfers.’

      Mogge Wìm, nieuwe alias?

      😀

 10. Drollevanger

  In ieder geval lijkt de zware Griep door Corona te zijn uitgeroeid.
  Elk nadeel heb zijn voordeel, sprak de grote Druif.

 11. Max Aue

  Ik zag van Haga weinig slopen. Rutte wimpelde het zwakke Kamerlid ontspannen af en het kereltje kreeg geen teen aan de grond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.