Zielige haatclown Martijn Koning geeft toe dat hij Thierry Baudet wilde kwetsen: “Dat is gelukt”

De meest ranzige haatclown van Nederland is, natuurlijk, Martijn Koning. Dit walgelijke sujet gebruikte het podium dat Jinek hem gisteren gaf om Thierry Baudet tot op het bot te beledigen. Hij betrok er zelfs diens verloofde bij. En nu geeft dit trieste kereltje toe dat het zijn bedoeling was om Baudet te kwetsen. “Dat is wel gelukt,” voegt hij heel blij toe. Schaamteloos!

Martijn Koning is ondanks z’n ranzige grappen over Thierry Baudet, en de daaropvolgende kritiekgolf nog lang niet klaar met zijn kansloze sneuheid. Ja, zegt het vieze mannetje tegen het AD, in het verleden had hij de FVD-leider ook al een paar keer aangepakt. Maar dit keer was het anders. “Hij kreeg vaak het voordeel van de twijfel, maar nu was ik een beetje klaar met deze man.”

Zelfs het AD reageert daarop door te zeggen: “Een beetje? Het was een persoonlijke aanval.”

De reactie van Koning zegt alles over dit zielige, walgelijke, misselijkmakende, lafhartige ventje:

“Hahaha, ja dat klopt, dat was het zeker. Ik had ook echt ontzettend zin om dit stuk te doen. Een unieke kans om zo’n iemand te kunnen toespreken. Het is ontzettend mooi om een politicus aan te pakken, die verschrikkelijke dingen zegt, overal mee wegkomt en aankomt met cijfers die niet kloppen. Zonder dat’ie weg kon lopen, hoewel… nou liep hij alsnog weg. Dat was jammer, want ik had vooral zin om tegen hem te zeggen dat hij het coronavirus op een onbewoond eiland is.”

Vervolgens wordt hem gevraagd of hij geslaagd is in zijn opzet. Zijn antwoord:

“De bedoeling was Baudet raken en dat is wel gelukt, ja.”

Deze man is niet alleen een lasterlijke beunhaas, maar hij is ook nog eens een gevaar. Nee, niet voor zichzelf, maar wel voor Thierry Baudet. We hebben met Pim Fortuyn gezien en, jawel, met Geert Wilders wat er gebeurt als radicaal-links een rechtse politicus zo hard demoniseert. De eerste moest dat met zijn leven bekopen, de tweede kan al jaren niet meer in zijn eentje, zonder zwaar beveiligd te worden, over straat.

Koning wist wat hij deed. En vindt dat leuk.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Deze man: erger dan dit worden ze niet gemaakt. Deze vent is een schande voor het land, een schande voor RTL, een schande voor Eva Jinek, een schande voor alle cabaretiers, en een schande voor iedereen die zich Nederlander noemt.

Voor wie het gemist heeft, hier is dus het filmpje van het stuk vuilnis dat Baudet op de meest walgelijke manier toespreekt die ik ooit gezien heb. Succes met het binnenhouden van uw ontbijt of lunch:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. The devil and the deep blue sea

  ‘RTL trekt handen af van bijdrage Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan’

  Telegraaf

  Die kan het dus wel schudden die mafkees!

  1. Edjan

   devil, da’s mooi dat Jinek haar excuses aanbiedt, maar op het einde van het filmpje zegt ze tegen Koning: “ik denk dat je gelijk hebt”. Dus ik denk dat haar excuses op last van haar baas zijn en niet gemeend.

   1. Stanly2000

    Mee eens, de altijd “onpartijdige” Jinek is teruggefloten door de leiding. Van oprechte excuses kan geen sprake zijn.

    1. Aborifa

     Jinek Lafbek en haar redactie boden hun excuus aan. De aflaat van links. Sie heb es nicht gewusst. Maar ze huren De Koning toch niet in vanwege zijn sympathie voor Baudet?
     Ik las trouwens ook dat er in het interview van Jaïr F. met Hiddema flink ten nadele van Baudet geknipt is.
     Vrijheid van meningsuiting, ja. Strijd met communistische methoden, nee.

     1. hans-e-pans

      Alles goed en wel over dat excuus.

      Maar het kwaad is dus al geschied en daar ging het RTL dus gewoon om om Baudet voor de TV in de vernieling helpen of proberen te helpen.

 2. Max Aue

  Als kwetsen een doel op zichzelf wordt deug je niet. Ik verwacht dat Martijn de Koning zich hiermee zeer onpopulair gemaakt heeft. Het was grof, het was onder de gordel en het was ook niet grappig.

  1. The devil and the deep blue sea

   Max Aue tracht in het gevlei te komen bij Michael van der Galien na zo’n drie keer te zijn geband deze week, zoveel is wel duidelijk, normaal gesproken laat hij geen kans onbenut om een bak bagger over Baudet uit te strooien, en ineens geeft hij opzichtig kopjes aan Baudet, maar ik trap er niet in.

   1. Max Aue

    Nee hoor, Devil, ik heb er geen enkele moeite mee Baudet een vieze racistische populist mitsgaders incompetente politicus en narcist te noemen, ook als van der Galien dat niet leuk vindt.
    Ik vond het optreden van de Koning eenvoudig onder de maat, onder de gordel en beslist niet grappig.

    1. Beukman

     Inderdaad. Onze vriend zal gisteravond trouwens wel genoten hebben. Die houdt er als Trumpofiel wel van als mensen flink worden beledigd en uitgescholden.

     1. ManX

      Zoals Monty bij elke reactie Wilders weet in te vlechten, zo sleept obsessieve Beukman bij iedere reactie Trump er aan de haren bij.

      Je bent een beetje zielig, Beuk. Vond jij de Ratten-Koning leuk?

     2. The devil and the deep blue sea

      Als ik al een Trumpofiel zou zijn dan ben jij met recht een Bidenofiel te noemen Beukman, want je vereert die demente zak hooi nogal. Overigens kijk ik nooit naar Janknek, het is dat die gozer met die kin als een taartschep nogal vaak op Twitter langs kwam dat ik erop werd geattendeerd.

     3. Beukman

      Van Mulisch, bedoel je? Nooit gelezen.
      Verder heb je gelijk dat ik weinig scrupules voel voor onze medepotser met de lange nick die hier met enige regelmaat plastisch expressie geeft aan zijn geweldsfantasieën, waarin ook ikzelf het lijdende voorwerp ben.

      Aangezien mijn vriend nog steeds meent dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen én hij vaak enthousiast uiting heeft gegeven aan zijn enthousiasme voor diens beledigende stijl, zal hij me dit plaagstootje met een knipoog vast niet euvel duiden.

     4. Beukman

      Ik kijk ook nooit naar Jinek, devil. Maar gelukkig hebben we DDS om ons te atenderen op de hoogtepunten uit haar show.

      Vind je overigens niet dat het nogal meevalt met de vermeende dementie van Sleepy Joe? Hij heeft er gisteren toch verdomde knap dat steunpakket doorheen gekregen. Zijn beleid is tot nog toe consistent, hij zit niet de godganse dag op twitter zoals zijn voorganger deed, hij is bezig de trias politica te herstellen die Donald stuk heeft gemaakt, reden ook waarom hij zich niet bezighoudt met de afwikkeling van the Big Lie die resulteerde in de mislukte staatsgreep van 6 januari, én hij liegt de boel niet bij elkaar.
      Logisch dan ook wel dat zijn populariteitscijfers (veel) hoger liggen dan die van Trump ooit geweest zijn.

 3. Winfrida

  Zou Martijn de K. het ook eens aandurven met Mark Rutte? Die heeft mensen en de hele economie gesloopt met zijn aanpak.

  1. Jack Flash

   Superordinair was het.
   Het heeft er voor gezorgd dat door dit voorval 3 zwevende kiezers bij mij in de straat nu zeker weten dat ze FVD stemmen.

 4. FreeThinker

  Iemand kwetsen is het probleem niet. Iemands familie aanvallen is een stap te ver.

 5. Cootje

  Ik ben een Wilders stemmer , maar als je dochter wordt uitgescholden voor h?oer , gesis , als Rob Jetten met zijn vriend niet hand in hand kan lopen in sommige gewesten van bv Amsterdam , en je benoemd dat met minder minder krijgen vakidioten als Martijn koning en de publieke omroepen gesteund met belasting centen hun kans om te demoniseren en het uit te vergroten. En wie heeft het recht te vinden waar Baudet zijn zus mee omgaat , ik heb Martijn koning nog niet gehoord over kauthar bouchallikht haar romantische verleden , maar dat past niet in het publieke straatje

 6. Syrah

  Hypocriete DDS weer op de janktour, demonisering onder de gordel enz.

  Zo zielig voor Baudetje, ondertussen wordt door DDS,– Klaver, Jetten, Ploumen en andere kopstukken van het kartel gedemoniseerd.

  1. FreeThinker

   Zover ik weet valt DDS niet de familie van Klaver aan. Als dat gebeurt keur ik het af. Dit is juist hypocriet van links. Zich beledigd voelen om het benomen van het geslacht van een baby maar het aanvallen van iemands familie kan prima. Walchelijk van de ped0file linkse club.

   1. Syrah

    @F
    DDS zet de reaguurder op scherp waarna menigeen de politici en mede reaguurder een pijnlijke dood toewenst.

    Huisreglement wordt niet gehandhaafd, DDS keurt dit dus goed.

    1. Seneca

     @Syrah
     je hebt helemaal gelijk! huisreglement wordt inderdaad niet gehandhaafd. bof jij even dat DDS, wat jou betreft, de vvmu hoog in het vaandel heeft staan. als ik het voor het zeggen zou hebben, zou ik je een levenslange ban – ook op je IP adres – geven en letterlijk van dit forum schoppen.

     1. Loelap

      Seneca +++++++++++++++++++++++

  2. Cootje

   Maar dat is terecht die zijn van de thee formatie , sins de daarvan afgescheiden allochtonen voor zich zelf zijn begonnen blijft er van die clubjes niet veel over , als je de zelfverrijkingen en fraudes in het Europa van de afgelopen jaren na leest die de socialisten en sociaal Democraten hebben nagelaten dan blijven het rode vrienden clubjes die er voor zich zelf zitten

  3. Wally

   Hypocriet is dat een zelfbenoemde ‘artiest’ blijkbaar blij is als hij een rechtse politicus heeft kunnen beledigen en provoceren. Dat deze haatmans ooit iets heel smerigste met zijn toenmalige vriendin heeft geflikt was u vergeten? DAT is dus deze koning….
   En aangezien de zender inmiddels openlijk excuses heeft gemaakt voor dit krankzinnige gedrag zou ook u duidelijk moeten maken dat elke grens hier ver, zeer ver is overschreden.

 7. liefdevol rechts

  En dan nog openlijk toegeven dat hij Baudet wilde kleineren, wat voor een “man” (of hoe noem je zoiets?) Heeft zo’n tumor in zijn kop zitten?

  1. Canta

   liefdevol rechts
   “En dan nog openlijk toegeven dat hij Baudet wilde kleineren”.
   Wat Koning zei was niet allemaal even netjes alhoewel ik bij eerdere “correspondence dinners” wel hardere opmerkingen gehoord, waar niemand op reageerde.
   Maar als je het hebt over kleineren, dan geef ik hier enkele betitelingen die op de voorpagina staan:
   doorgedraaide boswachter/ doodenge D66 opperdictator/ walgelijke NPO/ slakkenkabinet/ krankzinnige BIJ1. En dat is maar alleen vandaag. Zijn dat soort opmerkingen dan niet bedoeld om te kleineren.
   Bovendien heeft niemand het erover dat als Baudet het heeft over het getoonde gezin dat zich gediscrimineerd voelt, hij reageert dat hij eerst het hele verhaal moet kennen om te kunnen reageren. Bij die meisjes in de trein had hij die behoefte helemaal niet.
   Reageert hij met een lang omzeilend antwoord als hij met zijn eigen uitspraken wordt geconfronteerd. Hij spreekt zichzelf regelmatig tegen.

 8. Edjan

  Wilders blijft weg van dit soort gedoe. En terecht, dat blijkt keer op keer.
  Dus Baudet: laat die “nette” o zo “objectieve” dames en heren in hun eentje onder elkaar schelden op iedereen die wat anders denkt.

  1. Loelap

   Jinek, Azarkan en die RTL troela waren alleen maar Baudet aan het aanvallen, leken wel van die middelbare school pestkoppen die zich met z’n allen storten op één persoon. En dan weer voor de honderdste keer die appjes oprakelen. Daar zit je als kijker echt niet op te wachten. Zo goedkoop en doorzichtig.
   En die Martijn met z’n inteelt kin, is gewoon een zielig gefrustreerd mannetje.

 9. Cootje

  Jinek is een schoolvoorbeeld van links , linkse principes hebben zo als Wim kok , Lodewijk de Waal , en rechts vullen met linkse gedachten , en bij RTL gaat de kijkdichtheid voor het moraal zaken gaan over lijken , het bord voor de kop van de zakenman

  1. Mireille

   Is de fles nu al leeg?

   1. ManX

    Dom links -waarvan Mireille het prototype is- is volledig uitgepraat en heeft geen argumenten en weerwoord meer.

    Dan krijg je het soort stupide opmerkingen zoals zij tegen Cootje maakt.

    1. Edjan

     O, ik dacht dat Mireille tegen zichzelf sprak. Stug doorgezopen en dan komt er (om 12:30) opeens niks meer uit.

     1. ManX

      🙂 🙂

     2. Edjan

      Komt er niks meer uit: uit de fles, bedoelde ik. En trouwens ook niet meer uit Mireille …

   2. Loelap

    Dan koop je toch een nieuwe fles Mireille, kun je verder zuipen.

 10. rexm

  Zou die Koning vroeger geen snoepje hebben gekregen van zijn Moeder.???
  Frustratie ten top, mede een minderwaardigheid complex als twee bloemkolen.
  Natuurlijk wist Jinek van te voren wat hij zou zeggen, maar ja, ze blond en undercover.
  Smerige spelletjes worden er gespeeld.

  1. The devil and the deep blue sea

   ‘Moet ik aangifte doen?’

   ‘Dat Martijn Koning überhaupt bij Jinek mag zitten, weten ze bij RTL niet dat Hadjar slachtoffer van aanranding cq verkrachting is door Martijn Koning? Hij dreigde Hadhar kapot te maken als ze iets zou zeggen. Later deed Hadjar alsnog haar verhaal in Metro.’

   h**ps://web.archive.org/web/20150722222747/http://www.metronieuws.nl/columns/2015/07/moet-ik-aangifte-doen

   1. Wally

    Dat….

   2. Bolkestein

    Dat bewijst toch wel wat voor een smeerlap @MartijnK0ning is?

 11. Wally

  Op zich ben ik blij dat dit gebeurde. Het toont namelijk aan hoe links echt is. Laf, gewelddadig, achterbaks EN fascistisch tot op het bot.
  Baudet had even vol moeten houden, en dit haatpaardenhoofd na afloop vriendelijk moeten danken voor dit ‘heldere stukje linkse journalistiek’. Nu ‘denkt’ deze stukjespenner blijkbaar dat hij won of zo. Dat inmiddels iedereen deze dwaas uitkotst heeft hij dan nog niet eens door. Kijk voor de aardigheid de reacties op het twitteraccount van dit figuur even door. En voeg er gerust nog wat aan toe haha.

 12. StemPzeweg

  Haha

 13. Sando

  Zo en nu wordt ik een Racist ,mag toch ook!!!

 14. Mar

  Martijn Koning heeft Thierry Baudet niet gekwetst. Mensen zoals Baudet vallen niet te kwetsen, daarvoor is het ego te groot.

  1. Seneca

   @mar
   klopt! jij hebt, gezien je reacties, helemaal geen ego en zou maar graag een ego’tje willen hebben. lukt niet! je bent jammerlijk mislukt.

 15. KlaasD

  Als Thierry Baudet aangepakt moet worden omdat hij fout is, dan is het fout zijn van Thierry klein bier vergeleken bij de haat die sommige mensen uitstralen naar iedereen die ergens anders over denkt. En daarnaast denken ze blijkbaar ook nog dat deze haat iets is om trots op te zijn. Ieder weldenkend mens echter walgt hiervan en ziet dat het ziekelijk is.

  1. Loelap

   Spijker op de kop!

 16. Lefty

  Als ik Baudet was had ik Koning voor de camera een dreun voor z’n kop gegeven.

 17. Mar

  Nou, slaat Theo Hiddema hier de spijker op zijn kop?

  “dat ik Baudet heb leren kennen als een onbekommerd mensenkind”

  Een man van 38 jaar oud een mensenkind noemen? Dus nooit volwassen geworden?

  1. Loelap

   Zielig Mar! Echt zielig

 18. Beukman

  Onleuke humor van Koning en zwaar onder de gordel. Het is bovendien nogal afgekloven allemaal. Kan Koning niks beters bedenken?
  Je kan als lijdend voorwerp blijven zitten óf je loopt weg. Beide opties hebben hun voors en hun tegens. Blijven zitten in zo’n situatie is niks voor Baudet. Volkomen begrijpelijke reactie van hem. Ben ik het voor één keer met hem eens.

  Jinek heeft haar excuses aan Baudet aangeboden. Terecht: zij wil een goede gastvrouw zijn. Dan kan je niet toestaan dat de ene gast de andere uitscheldt.

  Structureel probleem: de cabaretier weigert zich te laten censureren, dat is zijn goed recht. Dan zit er voor de redactie in de toekomst niets anders op dan cabaretiers e.d. niet uit te nodigen die gebruik wensen te maken van hun recht op een vrije meningsuiting.

  Lichtpuntje: kankeren op de PO slaat nergens op; RTL4 is commercieel.

  1. Mar

   Het enige minpuntje vond ik dat hij de vriendin van Thierry erbij haalde.

   Thierry Baudet is er ook eentje van het kaliber ‘niet weten wanneer je je mond moet houden’. Hij vindt het heerlijk om shockerende dingen te roepen, flapt er van alles uit en komt later dan met het excuus “zo heb ik het niet bedoeld’

   Misschien is het wel goed dat Thierry nu eens aan de andere kant staat en ervaart hoe zoiets voelt.

   Ik vrees met grote vreze dat dit niet zo zal zijn.

   1. Beukman

    Nee, ik denk niet dat Baudet over genoeg vermogen tot zelfreflectie beschikt.
    Mijn punt is dat ik vind dat je gasten niet zo kan behandelen, en dat hun eigen gedrag geen excuus mag zijn om dit wél te doen.

 19. tata

  Laffe moron. Die wordt collectief uitgekotst.

 20. AS210854

  Zou het kunnen dat hij niet anders kan, met een d666er rechter als vader?

 21. JFU

  Martijn is een van de velen in de linkse omroep ”soap”, die bij gebrek aan geschiktheid voor dat vak zich verlaagd tot deze praktijken. Meer hebben ook niet te bieden.

 22. Michael M

  Ik heb deze haatclown altijd al een rare snuiter gevonden. Dat was al voor dit voorval. Met zen rare spleet tussen zijn tanden. Denkt grappig te wezen, maar het glas van mijn TV barste plotseling toen zijn gezicht erop kwam. Vandaar tegenwoordig ook maar snel doorzappen naar een andere zender om deze ellende te voorkomen.

 23. Michael M

  Tegenwoordig is het omgekeerd, extreem linkse figuren zijn gewoon rechts en rechtse figuren links.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.