Amsterdam sluit Vondelpark wegens drukte, en dat leidt tot grote kritiek: ‘Valt mee volgens jullie eigen systemen’

De gemeente Amsterdam heeft vanmiddag besloten om het Vondelpark in zijn geheel te sluiten. Er mogen hierdoor geen nieuwe mensen meer bij. De kritiek op deze beslissing nemen toe, want veel mensen snappen het ingrijpen van de gemeente niet: “Volgens jullie digitale systemen valt het mee.”, aldus iemand die op de eigen druktemeter van de gemeente keek. 

Eerder op de dag besloot de gemeente Amsterdam al om enkele zijingangen naar het Vondelpark te sluiten vanwege de groeiende drukte. De Vondelpark is een populaire verzamelplaats op Koningsdag, en ook in het verlengde coronajaar 2020-2021 is dat niet anders.

Omdat de toeloop naar het Amsterdamse park niet afnam besloot de gemeente het groen in zijn geheel te sluiten. Er mogen geen nieuwe mensen meer het Vondelpark in.

Inmiddels is de politie ook aangekomen bij het gemeentelijke groen, om mensen te verzoeken meer afstand te houden.

Veel mensen uiten online kritiek op deze beslissing. Zo valt er te lezen: “Volgens jullie digitale systemen valt het mee. Dus daar ook maar direct mee stoppen?” Waarmee wordt verwezen naar de online applicatie ‘druktebeeld Amsterdam’, waarop Amsterdammers en bezoekers kunnen kijken hoe druk het is op verscheidene locaties in de stad. Online wordt er geklaagd dat het volgens de applicatie helemaal niet zo druk is als de gemeente beweert.

De gemeente geeft geen gehoor aan de kritiek, en breidt de oproep om niet langs te komen daarentegen juist uit van alleen het Vondelpark naar heel Amsterdam. “Het is op dit moment te druk in Amsterdam. Kom hier niet naartoe!”, aldus officiële communicatie van de gemeente.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Jack Flash

  Dikke puinhoop daar.
  Zie GoudeFraudeTV youtube.

 2. rutte leugenaar

  valsema kan ook niet denken . Ze snapt niet dat als de nationale knokploeg een stuk ontruimt de mensen elders verder gaan zodat het daar nog drukker wordt.

  Linkse klabakken hebben 17.500.000 mensen op 33.000 km2 bij elkaar gegooid. Als de beesten dan ziek worden gaan we preventief enten met allerhande meuk. Vervolgens als de dieren verzamelen in de wei ontruimen we de wei en moet alles weer op stal.

  De megastal is gedoemd tot het gigantisch reduceren van het aantal dieren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.