CNN directeur betrapt! ‘Ons doel om Trump te laten wegstemmen… En na Covid-19 gaan we focussen op klimaat!’

Technische Directeur bij CNN, Charlie Chester, geeft op een heimelijk opgenomen video toe dat hij en zijn zender Donald Trump bewust in een kwaad daglicht hebben neergezet om ervoor te zorgen dat hij de presidentsverkiezingen van 2020 zou verliezen. “Onze focus was om Trump uit het Witte Huis te werken,” aldus Chester, waarna hij aangaf daar heel trots op te zijn, want hij was juist voor dát doel naar CNN gekomen.

De video werd opgenomen door een medewerker van Project Veritas, een conservatieve journalistieke organisatie die de jokers van de mainstream media fanatiek in de gaten houdt. Wat Chester zei laat écht geen misverstand bestaan over de vraag of CNN de verkiezingen ietwat neutraal probeerde te behandelen.

Kijk naar wat we voor elkaar hebben gekregen,” aldus Chester. “We hebben Trump eruit gekregen. Ik zeg het gewoon 100% hardop, en ik geloof echt voor de volle 100% dat zonder CNN, nou ja, dan weet ik niet of Trump wel eruit was gestemd.”

Onze focus was om Trump uit het Witte Huis te verwijderen,” ging meneer de neutrale journalistenbaas verder. “Weliswaar zonder dat hardop te zeggen, maar dat wás het doel.”

Een voorbeeld van hoe ze dat deden was dat CNN bewust hamerde op allerlei gezondheidsonderwerpen. “Trumps hand schudde wat, geloof ik. Wij haalden zoveel medici voor de camera om een verhaal te vertellen dat alleen maar speculatie was – dat hij mogelijk neurologisch beschadigd was, dat hij niet in orde was. Dat hij niet in staat is – weet je wel, whatever. We waren een verhaal aan het creëren waarover we niets wisten. Ik denk dat dat propaganda is.”

Natuurlijk vroeg de undercoverjournaliste van Project Veritas – Chester dacht dat hij een afspraakje met haar had om mogelijk een relatie te krijgen – ook hoe CNN omging met Joe Biden, en met zijn gezondheid. Nou, zei Chester, het was natuurlijk het doel om Biden juist zo gezond mogelijk neer te zetten.

“Hem te laten zien terwijl hij aan het joggen was, was natuurlijk bedoeld om te voorkomen dat het over zijn leeftijd ging, en CNN probeerde het zo te presenteren als ‘Oh, ik ben hartstikke gezond,” aldus Chester. “We lieten altijd beelden van hem zien tijdens het joggen en zo dat hij heel gezond leek, en terwijl hij een vliegenierszonnebril op had.”

Dan waren er ook nog de beelden van Joe Biden die onlangs drie keer viel terwijl hij een trap van een vliegtuig op probeerde te klimmen. Zou CNN daar wat mee doen? “Daar praat je heel kort even over. Je maakt daar geen groot verhaal van,” was de uitleg.

Om het allemaal nóg erger te maken legde Chester óók uit dat CNN zich nu 100% wil gaan bezighouden met het klimaat. “Ik denk dat mensen Covid-moe zijn. Dus als er een nieuw verhaal komt springt CNN er bovenop. Ze hebben op kantoor al aangekondigd dat, als het publiek er klaar voor is, we ons vooral gaan focussen op het klimaat.”

“Het gaat onze focus worden,” ging hij verder. “Net zoals dat Trump uit het Witte Huis krijgen eerst onze focus was, hè? Zonder het hardop te zeggen, maar dat was het geval, hè? Dus onze volgende prioriteit wordt klimaatbewustzijn.”

Bereid je er dus maar alvast op voor. Na al deze Covid-dingen gaan de mainstream media, met CNN voorop, vol op het klimaatorgel. Wat betreft de strategie? “Angst. Angst verkoopt.” We gaan straks dus bewust bang gemaakt worden voor klimaatverandering. Want dat “verkoopt.” Met andere woorden, bange mensen stemmen vaker af op CNN, wat weer meer inkomsten genereert via advertenties en dergelijke.

“Hoe ziet dat er precies uit,” vroeg de undercoverjournaliste Chester vervolgens. “Ik weet het niet. Ik weet het niet zeker. Ik heb het gevoel dat het vooral gaat zijn dat we continu video’s van smeltend ijs laten zien, en warmer wordend weer, en het effect die het allemaal heeft op de economie.”

De focus wordt “een pandemie-achtig verhaal waar we maar over blijven doorgaan, maar dan eentje dat echt voor de lange termijn gebruikt kan worden. Kijk, met de pandemie, daar zit een duidelijk eind aan. Op een gegeven moment eindigt dat, dan is het geen probleem meer. Maar klimaatverandering kan járen duren, dus zij [CNN] kunnen dat flink uitmelken.”

De beslissing om hard bezig te gaan met dit soort onderwerpen wordt gemaakt door “het hoofd van de zender, [Jeff] Zucker,” onthulde Chester.

Tenslotte zei Chester ook dat CNN bewust keihard achter het Republikeinse congreslid Matt Gaetz aangaat omdat die “een probleem is voor de Democratische Partij.” Gaetz was en is een fervent bondgenoot van Trump, maar is onder vuur komen te liggen. CNN en andere media beweren dat hij mogelijk prostituees gebruikt heeft, en meer van zulks.

Je zou denken dat “mainstream media” daar op een objectieve manier mee omgaan. Maar nee. Niets is minder waar.

Gevraagd wat “propaganda” precies is in zijn ogen haalt Chester zelf Gaetz erbij. “Hij is een probleem voor de Democratische Partij omdat hij zo conservatief is en wetten kan vertragen, en zo. Dus, het zou voor de Democratische Partij geweldig zijn als hij verdwijnt. Dus wij blijven die verhalen publiceren om hem op de pijnbank te leggen en om ervoor te zorgen dat het niet begraven kan worden en buiten de rechter om opgelost kan worden. Weet je, we blijven daar gewoon op drukken, want het helpt ons.”

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

En let wel: dit is de zender waarop de NOS én RTL Nieuws zich baseren qua Amerika-verslaggeving.

Dus zoals ondernemer en oud-radio-DJ Erik de Vlieger al insinueert: misschien moeten Eelco Bosch van Rosenthal en Erik Mouthaan eens op zoek naar een nieuwe, meer betrouwbare bron… Project Veritas toont nu toch wel aan dat CNN niet erg serieus meer valt te nemen als objectief, serieus medium.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Paardenmiddel

  Oud nieuws. Trump had gewonnen, maar de globalisten hebben een ander plan : heel de wereld onder hun beheer. Is hier ook gebeurd. D66 en vvd moesten winnen, om de great reset te bewerkstelligen.

  1. AS210854

   Helemaal mee eens. ++++++++

  2. AS210854

   Het “blonde paard van Troje ” was niet van de beeldbuis te slaan.

  3. Duckday

   Klopt voor 110 % is geen speld tussen te krijgen. En misschien komen er nog meer berichten dat ze zoek geraakte lijsten terug vinden

 2. coenzoon

  Maar de media speelt geen vieze spelletje en brengt geen bevooroordeeld nieuws hoor.

  de media is objectief en neutraal en doet aan hoor en wederhoor , cynisme off

 3. Beukman

  In de VS is er de oude traditie dat de media niet objectief zijn, en dat ook niet als het hoogste doel zien. Kijk naar Fox, kijk naar NYT, kijk naar Breitbart.

  Zo zal je waarschijnlijk bijvoorbeeld niet op Breitbart het nieuws lezen dat al dagen voor 6 januari gewaarschuwd was dat Trump-aanhangers zouden proberen op gewelddadige wijze een staatsgreep te plegen, omdat ze door Trump fout waren voorgelegd dat hij de verkiezingen helemaal niet had verloren. En dat de politie hierdoor buitengewoon slecht voorbereid en bewapend was. Breitbart is immers geen objectief medium.

  Het speciale politiekorps van het Capitool in Washington was gewaarschuwd dat Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool wilden bestormen. Agenten hadden niet de beschikking over deugdelijk materiaal en tijdens de bestorming kregen ze geen toestemming om zware middelen als flitsgranaten in te zetten.

  Dat zijn de belangrijkste conclusies van een rapport dat de inspecteur-generaal van de Capitoolpolitie heeft opgesteld. Het rapport is in handen van verschillende Amerikaanse media. Morgen wordt het besproken in een hoorzitting over de bestorming in het Capitool.

  Op 6 januari werden in het Congres de stemmen van het kiescollege officieel geteld, waarmee de verkiezing van Joe Biden tot president definitief werd. Honderden Trump-aanhangers die het oneens waren met die uitslag drongen het Capitool binnen. Vier bestormers en een agent kwamen daarbij om.

  Kaarten van ondergrondse tunnels
  Drie dagen voor de bestorming stond in een inlichtingenrapport van de Capitoolpolitie dat er rekening gehouden moest worden met geweld door aanhangers van Trump, schrijft The New York Times. “In tegenstelling tot andere demonstraties na de verkiezingen, is het doelwit van de Trump-aanhangers niet noodzakelijkerwijs de groep tegendemonstranten zoals eerder, maar het Congres zelf.”

  Lees de rest hier:
  nos.nl/artikel/2376681-politie-negeerde-waarschuwingen-capitoolbestorming-en-had-verouderd-materiaal.html

  1. Harry Haller

   Asperger Beukman heeft zijn Trump-archief weer helemaal bijgewerkt.

   1. Gerda2

    Ja, het sluit ook precies aan bij het door de DDS geplaatste artikel zullen we maar zeggen.
    Afleiding als strategie.

    1. STOP FVD

     Het is niet eens een artikel slimpie, het is iemands persoonlijke mening op Twitter berichten. DDS is niet in staat om zelf artikelen te maken, het zijn altijd verwijzingen naar echte kranten/journalisten of stompzinnige opmerkingen op Twitter wat als “bewijs” dient. Net als het vele “bewijs” dat de US verkiezingen gestolen zijn! Helaas nemen simpele zielen dit soort dingen voor waarheid aan en roepen dan dat ze fact checken en niet de mainstream media volgen om “DE WAARHEID” tot zich te nemen. Wappies!

     1. Gerda2

      Vlotje, het inzicht al ingedaald dat in de VS heel veel kinderen aan de zuidelijke border van hun ouders zijn gescheiden?

  2. coenzoon

   bukhol vindt de materie weer te moeilijk , afleiding manoeuvre voor de rol van de media !

  3. FreeThinker

   Eerst zeiden jullie soort lockdownies altijd dat CNN integendeel tot Fox news wel betrouwbaar en objectief is. Nu is dus bewezen dat het niet zo is en kom je met “M m maar Fox e e en Breitbart zijn ook slecht.” Je laat je weer een kennen Beukh0IIetje.

 4. Monty

  ”dat hij en zijn zender Donald Trump bewust in een kwaad daglicht hebben neergezet”

  Volgens mij heeft Trump CNN daar niet voor nodig gehad.
  Het is hem zelf zeer goed gelukt.

  Iemand die duizenden mensen wist te mobiliseren en subtiel weet te motiveren om het Capitool te belagen.
  Heeft zichzelf natuurlijk ruim in het kwade daglicht geplaatst.

  1. FreeThinker

   Monty praat er weer omheen, het is duidelijk dat CNN schaamteloos heeft schuldig gemaakt aan propaganda en Monty kan het niet verwerken en Iult er maar weer eens omheen.

 5. J. Punt

  50 minuten reclame van hotdogs, snoep, frisdranken, snacks, tussendoortjes, diepvries kant en klaar eindelijk gezwets van CNN 5 tellen en
  Hup.. terug naar de reclame!

 6. Cycle25

  CNN, groot geworden over de ruggen van 1.000.000 Irakese slachtoffers, groot geworden door hun eigen leugen/lastercampagnes, mag ik ff een teiltje ?

  Deze zender verkoopt over lijken..

 7. STOP FVD

  HEEL OUD NIEUWS. En niet alleen dat, FOX NEWS deed exact het tegenovergestelde. Dus wat wil je nou eigenlijk? Beetje zielig doen dat Trump niet herkozen is?

  Blij toe, 1 narcistische fascist minder aan de macht!

  1. coenzoon

   dus dat de media het nieuws sturen is geen complotgedachte stopidioot ?
   Mensen die zeggen dat staatstv subjectief is hebben toch gelijk en zijn geen wappie zoals je steeds beweert ?

   Ook jij bent door de mand als verhaaltjes verteller en fake news verkondiger

   Alleen domme jongens zoals jij en de strónt vlé®k vallen zo makkelijk door de mand en onthullen uiteindelijk dat ze niets anders zijn dan domme zuigtróllen

   1. Beukman

    Rennie gelooft nog steeds dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen.

   2. STOP FVD

    Je bedoelt zoals de DDS doet? Gemanipuleerde berichten om je maar op 1 manier DE waarheid te laten zien. Lekker overal tegenaan trappen wat niet rechts genoeg is. En alle wappies zoals jij nemen het blind aan voor waarheid, dan bedoel je met nieuws sturen? Ja dan klopt wat je zegt.

    1. STOP FVD

     Dan = dat

 8. JFU

  Net als de NPO met hun slogan’ het nieuws van alle kanten’. In de praktijk betekend dit alle nieuws dat hen niet bevalt boycotten en wat er over blijft verdraaien van feiten, en een ieder die anders denkt dan hun extreem linkse idealogie wegzetten als fascisten, terwijl ze daar zelf naar handelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.