E-mails! D66 was al op de hoogte van beerput Sidney Smeets: jongens hadden al contact met de partijleiding

Uit e-mails van politiek actieve lhbti-jongens blijkt dat de partijleiding van D66 al enige tijd op de hoogte was van de perikelen rond Sidney Smeets, de man die als 18e op de kieslijst stond vorige maand is beëdigd als Tweede Kamerlid.

Vanochtend berichtten wij al dat de beerput over kersvers D66-Kamerlid Sidney Smeets geopend is. Dit werd gedaan door jonge homoseksuelen die Smeets en D66 publiekelijk – op Twitter – aanspraken op gedrag dat zij totaal onacceptabel, zorgwekkend, en zelfs beangstigend vonden. Smeets zou er als 45-jarige man namelijk een handje van hebben om jongens die net uit de kast zijn ongepaste berichtjes te sturen.

Nou waren wij van DDS daar bepaald niet geschokt door. Onze eigen reporter Kenneth Steffers had vorig jaar al contact met zulke jongens die zeiden dat ze benaderd waren door Smeets, en die zich daar bijzonder unheimlich bij hadden gevoeld. Na contact te hebben gehad met Smeets, die beweerde dat in ieder geval één beschuldiger “nep” was, werd voorlopig afgezien van publicatie over het onderwerp, maar we bleven natuurlijk de boel in de gaten houden.

Maar wij van DDS zijn niet de enigen die hier niet door verrast zijn. Want uit nieuwe informatie blijkt dat enkele jongens ook al contact hadden opgenomen met D66 zelf.

HP-journalist Ton F. van Dijk bericht dat “de zaak Sidney Smeets waar sprake is van beschuldigingen aan zijn adres in relatie tot minderjarige personen is volgens een direct betrokkene op 31 maart j.l. gemeld aan de Amsterdamse vertrouwenspersoon van D66, Johanna Räkers. De melding zou zijn gedaan door een bestuurslid van GroenLinks-jongerenorganisatie DWARS die het volgende bericht zou hebben gestuurd.” Hier is het bericht:

“Beste Johanna, via deze mail wil ik doorgeven dat een Kamerlid die vanaf vandaag zitting neemt in de Tweede Kamer voor D66 verscheidene keren contact heeft gezocht met minderjarige queer personen op Twitter,” aldus het DWARS-bestuurslid. “Een aantal personen in mijn directe omgeving hebben hiermee te maken gehad. De strekking van verstuurde berichten was een vraag om ‘langs te komen op kantoor.’ Weet u of dit intern bekend is en of dit opgenomen wordt?”

En ja, daarop kwam een reactie, aldus Van Dijk, die daarbij een app laat zien van de betrokkene. “Ik ben gebeld door Johanna, de vertrouwenspersoon,” appt die. “Ze neemt het serieus en gaat kijken wat ermee gedaan moet worden. Ik heb Sidney Smeets genoemd.”

Vervolgens komt op 1 april dan het bericht dat “de partijvoorzitter” met Smeets “in gesprek” gaat. “De partijvoorzitter wil wel weten wanneer de berichten verstuurd zijn. Ik heb een inschatting gegeven van 2 jaar geleden.”

Op het moment van schrijven was nog niet bekend of er daadwerkelijk iets mee gebeurd is.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

UPDATE

Ah kijk! Als je het over de duivel hebt… Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar RTL Nieuws bericht nu dat D66 “intern onderzoek gaat doen naar mogelijk ongewenste omgangsvormen of eventueel grensoverschrijdend gedrag van D66-Tweede Kamerlid Sidney Smeets. Dat laat D66-partijvoorzitter Anne-Marie Spierings weten. Aanleiding zijn berichten op Twitter van verschillende jongemannen [het gaat ook om jóngens!] die zeggen te zijn benaderd door Smeets via direct messages. Sommigen zeggen minderjarig te zijn geweest tijdens de flirterige en uitnodigende berichtjes.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. coenzoon

  De jihaad bruid keurt dit goed. Logisch voor mensen met een dubbele agenda.

  Dat wil de nieuwe MP worden. Nog walgelijker dan rutte. Het haagse niveau zakt met de dag.

 2. HD

  Ransige gasten

 3. Edjan

  Even een korte versie van het linkse evangelie.
  1- Racisme is per definitie de shit die een blanke een neger aandoet.
  2- Seksisme is per definitie de shit die een man een vrouw aandoet.
  3- Het slachtoffer is per definitie links en de dader is per definitie extreem rechts.

  Nou niet meer vergeten, hè!

 4. HD

  De Telegraaf geeft aan dat hij enkel het met minderjarigen doet, kijk dan is het niet erg voor D66. 😂😂😂😂😂❤️

  1. coenzoon

   wel consequent

 5. HD

  Kon deze viespeuk geen Kamervoorzitter worden.

 6. Branzino

  Dat heeft die GL-vertegenwoordiger dan goed aangepakt. Eerst wederhoor en dan eventueel pas publicatie en niet, zoals nu gebeurt, in de omgekeerde volgorde. Er is nu in ieder geval al één persoon ernstig beschadigd

  1. coenzoon

   blabla bladieblabla

 7. Genesis

  D66 blijkt toch te grossieren in viespeuken. Waar blijft het “Nieuwe Leiderschap”.

 8. STOP FVD

  Ziet er ook echt uit als “bewijs”. Slap stom verhaal om D’66 en de betreffende meneer in een kwaad daglicht te zetten. Laat eens wat stompzinnige tweets van je baasje hier zien, met wat voor onzinnige dingen die uitkraamt of retweet.

  1. Oepsie

   Als ik de bijdragen lees, wat u hier, tot vervelens toe, plaatst, vraag ik mijzelf af, hoe het gekomen is, dat u zo dom redeneert. U bent een WAO ontvanger? dan is het mij wat duidelijker. U had grootse plannen, maar door een gebrek aan ruggengraat, bent u door eigen (domme) keuze aan de onderkant van de samenleving terecht gekomen. Alles zit u tegen. een gruwelijk uiterlijk, een laag IQ, geen toekomst meer. Maar wel elke dag, proberen, om op te vallen. Valt niet mee, voor een onrendabele!

   1. coenzoon

    🤣😂🤣😂🤣😂🤣

    zo treffend , geweldig !

    Als je naam stop fvd is heb je ze al niet allemaal op een rijtje
    nee ik doe niet aan fvd , stem sociaal , stem PVV

  2. Nexit218

   Frusti!!!! We begonnen je al te missen,weer een briljante bijdrage!!!
   Die scherpe analyses van jou maken mijn dag toch altijd weer compleet!
   Waarvoor dank!
   Met vriendelijke groeten

 9. Niet L niet R

  Als het bericht waar is, dat Mevr.Kaag op de hoogte was van die viezeriki, geeft zij een brevet van onvermogen van zich zelf!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.