Franse oud-generaals eisen ferm militair ingrijpen van Macron ‘om het islamisme uit te roeien’

Twintig Franse oud-generaals eisen actie via een open brief aan president Emmanuel Macron. Zij stellen dat Frankrijk de ‘gevaren’ die het land bedreigen moeten worden ‘uitgeroeid’, omdat er volgens de voormalige militairen anders een burgeroorlog dreigt te ontstaan.

Een brandbrief van twintig oud-generaals uit Frankrijk werd vorige week gepubliceerd in het radicaal-rechtse tijdschrift Valeurs Actuelles. Dat meldt De Kanttekening. Twee dagen later vond er in Frankrijk opnieuw een islamistische aanslag plaats, waardoor het centrale punt van de brief flink werd onderstreept.

De oud-generaals richten hun pijlen op het ‘islamisme,’ ‘bendes uit de voorsteden’ en ‘antiracisten.’ Die laatste omdat zij ‘op ons grondgebied onrust veroorzaken, zelfs haat tussen bevolkingsgroepen losmaken,’ zo stellen de gedecoreerde briefschrijvers.

In Frankrijk werd geschokt gereageerd op de brief, en niet alleen vanwege de inhoud. Want naast het feit dat ze beweren te worden gesteund door ‘honderd hoge officieren en meer dan duizend andere soldaten,’ zijn de ondertekenaars namelijk ook deels verbonden aan Rassemblement National, de partij van Marine Le Pen. Zij is het overigens eens met de kritiek van de briefschrijvers, maar is tegen de wijze waarop men deze problemen aan wil pakken.

Macron wordt nu dus geconfronteerd met een radicaal-rechts element in zijn land dat openlijk oproept tot het gebruiken van geweld. Dat is merkwaardig, want Macron is al veel harder op gaan treden tegen islamistische individuen en organisaties in Frankrijk nadat leraar Samuel Paty onthoofd werd wegens het tonen van spotprenten. Linkse politici wijzen op een mogelijk verband met een terreurgroepering uit de jaren ’60, die ook werd opgericht door Fransen met een militaire achtergrond.

De oud-generaals kondigen aan dat hun geduld eindig is. Als de Franse president niet snel zelf ingrijpt om het islamisme in hun ogen voldoende in te dammen, dan dreigen zij oud-generaals het probleem zélf op te zullen gaan lossen ‘om onze beschavingswaarden te beschermen.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. STOP FVD

  Nieuw dieptepunt voor DDS, verwijzen naar een artikel uit een flutkrantje dat het artikel uit een Frans extreem rechts schoolkrantje heeft gehaald (het Franse DDS). Knap niveau weer!

  1. Dirk Jansen

   Inderdaad verwerpelijk. Maar goed dat er dit jaar weer wat hoofden zullen rollen dankzij de religie van de vrede. Niet integreren maar accepteren toch?

 2. 56RdK

  Tja, eens loopt de emmer over …. is het geduld van de normale burger op!

 3. LifeBuddy

  Ooooh, de misselijkmakende arische sLinkse, zullen deze week wel met honderd duizenden het malieveld in bezit nemen ,om tegen discriminatie te demonstreren van criminelen die willen dat het politie apparaat zichzelf opheft. HaHaHaHa, STOP de SLINKSE!!!

 4. alla-af sn-akbar

  Tsja, we hebben dit al jaren aan zien komen. Tijd voor een Franse revolutie 2.0

 5. M. Brandenburg

  “Dat is merkwaardig, want Macron is al veel harder op gaan treden tegen islamistische individuen en organisaties in Frankrijk nadat leraar Samuel Paty onthoofd werd wegens het tonen van spotprenten.”

  Daar is helemaal niets merkwaardigs aan, de Fransen kijken door het wegkijkbeleid en zogenaamd ingrijpen heen omdat men weet dat het een show voor de buhne is, men actieert te willen ingrijpen omdat Le Pen in de nek hijgt en men alle zeilen bij moet zetten om zoals in Nederland de partijen die echte verandering willen buiten de macht te houden. Wat we nu zien is een regelrecht gevolg van tientallen jaren wegkijken en islam pleasen. Eens komt het einde inzicht dat mensen niet meer totlerant gaan zijn tegen intolerantie en in opstand komen tegen het van bovenaf gedwongen opgheven van tradieties en eigen normen en waarden om de nieuwkomers maar vast te laten houden aan wat ze zogenaamd ontvlucht zijn. Het verhard al jaren en mensen zijn de linkse wegkijkers en hun bondgenoten in het kwaad de moslims die vasthouden aan hun normen en waardes zat. Je mag vasthouden aan alles, achter je voorduer of terug naar waar je het vrij kan beleven zonder het op te dringen aan je gastheren. Dit sentiment zal enkel maar toenemen, je kan een beer blijven prikken met een stok uiteindelijk zal de beer terugslaan.

 6. Max Aue

  “zijn de ondertekenaars namelijk ook deels verbonden aan Rassemblement National, de partij van Marine Le Pen.”

  Waarmee de racistische inhoud van de brief is verklaard.

 7. Mireille

  Frankrijk wilde zonodig Afrika koloniseren en hebben hiermede de volkeren wakker gemaakt en door vermenging met de locale bevolking de status van het beloofde land bezorgd. Hetzelfde met Engeland, Oost Afrika, Pakistan, India. Logisch dat met de opname van de gekoloniseerde bevolking de Islam werd geintroduceerd in Frankrijk, Engeland etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.