FVD woest om verlenging autoritaire avondklok: ‘Bedrijven gaan kapot!’

Forum voor Democratie vindt het terecht volkomen onacceptabel dat de regering de lockdown en de volstrekt ineffectieve maar fascistische avondklok verlengt – met minimaal één week. Bedrijven gaan failliet, stelt de partij, en jongeren gaan er aan onderdoor. Tijd om Nederland weer helemaal open te gooien.

Het totalitaire regime Rutte III heeft laten lekken dat de avondklok en de bredere lockdown verlengd gaan worden. Met minimaal een week. Waarschijnlijk wordt dat natuurlijk nóg langer, want zo rolt het kabinet steeds. Houd ze een worst voor, maar gooi die worst een beetje verder weg als ze op het punt staan hem te verorberen.

FVD vindt dit wangedrag van het nachtmerriekabinet volstrekt onacceptabel en wil dat Nederland per direct open wordt gegooid. “Het kabinet verlengt de lockdown en de avondklok wéér,” schrijft de partij op Twitter. “Bedrijven gaan kapot, jongeren willen gewoon weer naar school, iedereen wil ’s avonds weer naar buiten. Maar Nederland blijft op slot. Alléén FVD wil Nederland nu weer volledig open!”

Goddank dat er één partij is die dat wil. En ja, het is onvoorstelbaar belachelijk dat de PVV niet met FVD optrekt. Maar ja, het toont maar weer aan dat Geert Wilders heel kritisch zegt te zijn over het partijkartel, maar als puntje bij paaltje komt altijd netjes binnen de lijntjes van het toelaatbare kleurt. Kritiek op de islam en moslims mag tegenwoordig prima. Je zag zelfs dat Rutte in de informatie aangaf dat hij best met Wilders wilde praten als die “afstand nam” van zijn eerdere uitspraken. Maar bij FVD gold dat niet. Waarom niet? Omdat FVD waagt te twijfelen aan het coronanarratief van de staat. Dat is verboten.

Hoe dan ook, FVD heeft natuurlijk honderd procent gelijk. Het moet afgelopen zijn met deze lockdownwaanzin. Dit duurt al véél te lang. Het hele land gaat er aan onderdoor, en dat voor een virus met volgens John P.A. Ioannidis van de WHO een Infection Fatality Rate die echt niet zó overdreven hoog is dat we het hele leven ervoor moeten stoppen, de economie moeten slopen, en jongeren massaal een depressie in moeten jagen.

Deze lockdown is volkomen belachelijk, onacceptabel, dictatoriaal, en als Covid-19 wél zo gevaarlijk was als we een jaar geleden dachten, dan zou een lockdown tóch niet significant helpen om verspreiding van het virus te beperken.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Dus. Klaar. Open gooien die handel. Niet op 28 april. Niet op 21 april. Maar vandaag. Nu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Edjan

  De virologen hebben de macht gegrepen. Als zij teveel patiënten (naar hun oordeel) in de ziekenhuizen zien, blijft het hele land op slot. En dat kan in principe nog heel veel jaren duren: golf 1 tot en met 25, mutatie 1 tot en met 88. De virologen krijgen hun geld toch wel. MKB’ers en horeca zien de bodem van hun portemonnaie. Maar die doen er niet toe.

  Nog een weekje volhouden, hoe vaak zullen we dat nog horen.
  Samen met elkaar krijgen we corona eronder.
  Yeah, right.

  1. Max Aue

   Ik geloof niet, Edjan, dat dit nog jaren gaat duren. We zullen even de derde golf moeten uitzitten en hopen dat niet plotseling een nieuwe variant opduikt die ongevoelig is voor het vaccin. De vaccinatie komt redelijk op stoom en die gaat de komen weken doortikken in het R-getal en het aantal ziekenhuisopnames. Het zou me verbazen als 28 april we niet versoepelingen zullen gaan zien.

   1. Stanly2000

    Niet erg hoopvol.
    “Studie: reeds ingeënte mensen vaker besmet met Zuid-Afrikaanse Covid-variant dan niet-gevaccineerden.”

   2. coenzoon

    na de derde golf de vierde , en variant russich om naar de vijfde te gaan en daarna golf zes met de canadese variant en de conclusie dat iedereen aan een nieuw vaccin moet en zo blijft de idioterie continu doorgaan

    de mafklappers en hun theoretische R-getal bepalen het volledige politieke beleid terwijl de sterfte cijfers de laagste sinds jaren zijn en de 39.000 ziekenhuisbedden voor het grootste deel leeg staan !

    corona is dan ook een hoax ! build back better

    1. CZ

     @Coen: Vanaf 2010 (Rutte 1) maximaal bezuinigen op de zorg waarna je in 2020 (covid-19) concludeert dat er te weinig zorgcapaciteit is. Nog mooier: Rutte schuift de schuld op de ‘ongehoorzame’ burgers. Als het niet lachwekkend zou zijn kon je er alleen maar keihard om janken.

    2. Monty

     ”terwijl de sterfte cijfers de laagste sinds jaren zijn”

     Maar over de duizenden doden als gevolg van de genocide t.g.v. de vaccinaties zwijg je dan weer.

 2. Max Aue

  Het aantal besmettingen neemt toe, het aantal ziekenhuisopnames en doodzieke patiënten op de IC’s neemt toe, de ziekenhuizen bezwijken welhaast onder deze crisissituatie en de charlatan Baudet bepleit de samenleving open te gooien en het corona-virus ruim baan te geven.

  Wat is het toch een zegen dat niemand zich iets aantrekt van deze onverantwoordelijke zwetsmeier.

  1. Mireille

   Hij maakt geen vrienden in de gezondheidszorg. Daar gaat het bij hem niet om, alles draait bij hem om wantrouwen jegens de virologen, specialisten en zorgpersoneel. Zij zijn wel de laatsten die op zijn radar voorkomen.

   1. Max Aue

    De electorale strategie van Baudet is gericht op het deel van het volk dat niet gelooft in de corona-maatregelen. Dat zijn er helaas nogal wat, veel Nederlanders zijn laagopgeleid en geloven in complottheorieën. Dat was zowel handig als schaamteloos leugenachtig. Haga en Baudet hebben met hun bewuste leugens 8 zetels binnengeharkt. Zonder dit bedrog hadden ze er hoogstens drie gehad.

    1. sonny

     Max@
     “electorale strategie”
     De volgende verkiezingen zijn niet van actueel belang!

     1. Max Aue

      Ik sprak over de afgelopen verkiezingen die Baudet met leugens won.

     2. sonny

      Max@
      Slimme mensen leven in het “nu”!

 3. september

  je hebt helemaal gelijk.Als het inderdaad niet teveel tegenzit met die vaccinaties.Of Corona echt helemaal verdwijnt,dat is de vraag. Maar als 3/4 is ingeent dan kunnen alle maatregelen verdwijnen. nog even geduld hebben.

 4. Vanduinen

  Het overbelaste zorgpersoneel is niet voor Baudet geen aandachtspunt. Dat kan strakker geregeld worden. Dat Geert uiterst kritisch is valt te begrijpen. Hij heeft de Zorgkoningin aan zijn zijde. Partijbelang! Heel goed dat hij zich niet laat meeslepen. Baudet is gevaarlijk bezig.

  1. JochemX

   Waarom is Baudet gevaarlijk bezig? Omdat hij een afwijkende mening heeft? Voor zijn standpunten is veel te zeggen.

   1. Vanduinen

    Misleiding van “het volk” op zijn verkiezingstournee heb ik geen woord gehoord over patiënten die ziek, al dan niet thuis, op bed lagen. Het ging om de mensen, goed ter been, die zich rond zijn kar verzameld hadden. Baudet heeft niets met het volk, zij dienen slechts.

    1. CZ

     Aldus Van Velenamen.

   2. Max Aue

    “Voor zijn standpunten is veel te zeggen.”

    Voor de standpunten van Baudet over corona is helemaal niks te zeggen: het is gevaarlijke en leugenachtige onzin. De man is verantwoordelijk voor tientallen doden.

 5. ikweetwatikwil

  Toen Wilders vorig jaar Maart voorstelde om het land een paar weken op slot te doen om het virus (wat het dan ook zijn mag) te bestrijden, luisterde niemand . Dat hoefde niet.
  Pas na de zomer vakantie werd er heel sullig ingegrepen. Doe nu niet net of Baudet de held is.
  Laat dat maar aan Rutte over. En het volk vond dat prima. En nog. Je vraagt je af waar het volk hun verstand heeft zitten.

 6. Yoyo

  Ik voel een nieuwe feestdag aankomen:
  St. Juttemus.
  Op deze dag gevierd worden dat Nederland na vijf jaar weer werd bevrijd van het lockdown- virus.
  Helaas was tussentijds het Rutte25-virus gemuteerd , en moest de vrijheid ( zo die nog bestond) na enige dagen weer ingeleverd worden.

  1. Edjan

   Met Sint Juttemis. Misschien over een jaar of 5? En dan weer een nieuwe variant en op naar Sint Juttemis de tweede.

  2. Edjan

   En het slaven- en reetlikkersvolk staat blij te juichen en te klappen en “nog even” vol te houden en stemt op Rutte 25.

   1. Max Aue

    Niemand juicht en klopt, Edjan, maar het verstandige deel van het volk snapt wel dat dit uitstel verstandig en onvermijdelijk is.

    1. Max Aue

     klopt = klapt

    2. Harry Haller

     Burgemeesters dringen aan op opening van terrassen en opheffen avondklok. Wat een onverstandig en dom volk.

     1. Max Aue

      Nee, burgemeester zijn niet dom. Ze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en voorzien, hoewel de de noodzaak van de maatregelen wel zien, grote problemen met de handhaving.
      it is ook het grote probleem. We zouden niet in deze lockdown en avondklok zitten en we zouden ook geen operaties hoeven uit te stellen als de burger zich aan de maatregelen zou houden. Dat doen we niet en daarom roepen we deze ellende over onszelf af.

     2. CZ

      Aldus de liegende leugenaar!

     3. Stanly2000

      Max: BurgemeesterS zijn

 7. kees cup

  Zelf vind ik zeer veel van de huidige maatregelen waardeloos en ineffectief.
  maar,

  Even een jaartje terug in de tijd, het was maart of april 2020 …

  Er waren toen al twee politici die enorm luidkeels voor een TOTALE LOCKDOWN stonden te pleiten, dat waren de heren Baudet en Wilders.

  jawel, DE HEREN BAUDET EN WILDERS, waren dus de allereerste politici die ons onze basisvrijheden wilden afnemen.

  Baudet en Wilders dus.

  Maar daar zal Michael vast wel geen actieve herinnering meer aan hebben.

  1. ikweetwatikwil

   Ja Kees, aanpakken houd onze regering niet van. Die blijven liever zeuren, de greep zo lang mogelijk vast houden.

   1. Vanduinen

    Dat moet ook zo lang u niet begrijpt dat het handelen in uw belang is. Ziek, hoestend en proestend op een terras maakt u niet populair. En als die toestand verergert bent u aangewezen op de gezondheidszorg waar even geen plaats is. Hart en longpatiënten, nierpatiënten moeten ook op behandeling kunnen rekenen. En vele anderen.

 8. Heinz

  Het kermisvolk van Engel staat te klappen en te springen tot dat zij de nota zien die ze straks moeten afrekenen op het terras. Dan laten ze het gauw afweten..

  1. CZ

   Nietszeggen, door Heinz als nepkunst verheven.

 9. 56RdK

  Ach, het volk had de kans om vrijheid te verkrijgen en wel op 17 maart jl.

  Maar men koos voor de oude garde, dus nu niet zeiken, het volk koos de leiders die het verdient!

  1. STOP FVD

   Niemand die niet op de FVD zeikt zoals alle FVD’ers zeiken. Inderdaad we willen liever een leugenachtige Rutte dan een nog grotere leugenachtige fascist van de FVD. Liever nog 10 jaar een lockdown dan 1 dag een fascist aan de macht!

   1. coenzoon

    pilletje vergeten fascist ?

 10. 56RdK

  Desalniettemin, het virus zal bij openstellingen weer driftig te kop opsteken. Omdat men zich niet aan de regels zal houden.

  Dus openstelling prima, maar achteraf niet zeiken als de Coronazieken in de ambulances of elders moeten overlijden omdat er in de ziekenhuizen geen plek meer is om ze te behandelen.

 11. 56RdK

  En ja, bedenk bij volgende verkiezingen wie de afgelopen 10 jaar de gezondheidszorg heeft afgebroken,
  maar wél miljarden heeft laten wegvloeien in niet te achterhalen klimaatdoelstellingen en buitenlandse hulp,
  wie de grenzen openhoudt voor gelukzoekers annex parasieten, etc. etc.

  Bedenk dit maar over vier jaar, als de Corona je het leven dan niet heeft ontnomen!

 12. maraton

  Het levensgevaarlijk schreeuwen van de FvD clown’s kan niet genoeg bestreden worden.
  De nieuwe parel van de partij is onlangs beedigd.
  Hans Smolders. .
  Deze man zit in de Tilburgse raad, Is nu 2e kamerlid en gedeputeerde in Brabant .
  Over zakken vullen gesproken.
  Hij presteert het om zich de Omzigt van FvD te noemen
  Over enkele jaren, als hij goed zijn best doet, mag hij misschien de schoenen van de echte Omzicht poetsen
  Vuilnisman, mag deze zak ook nog mee?

  1. CZ

   Omtzigt

   1. Heinz

    CZ, Omzien in wrok?

    1. CZ

     Pieter Omtzigt

 13. Robert75

  Alsof de PVV voor een lockdown is en voor een avondklok. Want zo wordt het gebracht maar dat is natuurlijk niet waar. Ook de PVV wil van de lockdown en de avondklok af hoor. Dat het Forum tweet dat hun de enige partij zijn die dat wil is niet waar.

  1. coenzoon

   helaas is Wilders wel voorstander van een vaccinatiepaspoort !

 14. STOP FVD

  Hahahahaha, een tweetje van de fascisten club wordt hier als nieuwsartikel gebracht. Hoe sneu is dat, en dan blijven volhouden dat je media bent. Baudetje gevraagd of je zijn tweetje even wilde aanhalen in een “nieuwsartikel”, dan kan mijn achterban weer even helemaal los gaan in de reacties?

  Zielepoten al die coronawappies bijelkaar. Want het maakt niet uit, welke versoepelingen ook worden aangekondigd, de wappies zijn pas tevreden als er geen maatregel meer over is. Want tenslotte ontkennen ze corona en wordt de vrijheid ontnomen.

  Gelukkig is het maar een klein kutpartijtje met een paar rotzeteltjes dat af en toe wat naar links aan het trappen is alsof ze iets te vertellen hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.