Grapperhaus ontzet door ‘avondklok had geen effect’ uitspraak Kuipers: ‘Het heeft echt wat geholpen’

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is er niet over te spreken dat OMT’er Ernst Kuipers woensdag bij het tv-programma Beau zei dat de avondklok “geen enkel effect” heeft gehad op het aantal ziekenhuisopnames door corona. Volgens Grapperhaus was er wel degelijk een verband zichtbaar. En, zegt hij, hij heeft het OMT gevraagd er meteen even naar te kijken.

Woensdagavond laat zei Kuipers dat het effect van de avondklok significant minder was dan gedacht. Sterker nog, als hij naar de cijfers kijkt kan hij alleen maar concluderen dat het effect ervan nihil was. Volgens de berekeningen vooraf zou het zo’n 10 procent schelen, maar dat bleek onzin. “Het is niet een gecontroleerd experiment, maar als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven eigenlijk geen enkel effect,” aldus Kuipers.

Maar de CDA-minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus is niet te spreken over die conclusies van Kuipers. “We hebben die avondklok ingesteld omdat uit internationaal onderzoek zou blijken dat het 8 tot 10% zou kunnen schelen,” zegt Grapperhaus in De Telegraaf. “En inderdaad, het is al na een week gebleken dat de mobiliteit met zo’n 10% terugliep. En in die bewegingen, op straat en in de buurt, daar zit de besmettingskans. Ik denk dat het heel goed is geweest dat we onszelf hebben geholpen door 3 maanden met zo’n avondklok te werken.”

Omdat hij er zo zeker van is dat de avondklok wél gewerkt heeft – anders dus dan wat het hoofd van het Landelijk Netwerk Acute Zorg denkt – heeft Grapperhaus het OMT gevraagd om er “nog eens naar te kijken.” Wat inhoudt dat hij graag wil dat ze even een officieel berichtje maken waaruit blijkt dat de avondklok hartstikke effectief was.

De reactie van Grapperhaus is natuurlijk weinig verrassend. Want Kuipers heeft door zo publiekelijk toe te geven dat de avondklok nergens over ging het kabinet behoorlijk voor paal gezet. Grapperhaus probeert qua gezichtsverlies nog te redden wat er te redden valt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. rutte leugenaar

  grapjes huis op zijn best , een onmeetbaar gebeuren presenteren als een feit.

  domme leugenaar, ga nog een bruiloft organiseren sukkel

  1. STOP FVD

   Zielig figuurtje ben je. Een totaal corona ontkenner, maar zich wel druk maken om iemand die een knuffel heeft gegeven op zijn bruiloft. Hypocrietje!

   1. Amgedpha

    maakt een profiel aan met zo’n naam en gaat dan anderen betichten van zielig zijn.
    Grapjas.
    Zo’n hekel hebben aan dingen dat je er bewust naar op zoek gaat om er “iets van te kunnen vinden..”

    1. STOP FVD

     Dus als ik een andere naam kies dan is het wel ok? De rest van je opmerkingen begrijp ik niet helemaal. Jouw nickname overigens zegt wat precies?

   2. rutte leugenaar

    je hebt de rest van de foto’s niet gezien stop idioot ? Of grapjeshuis heeft willens en wetens zijn familie bloot gesteld aan een dodelijke virus met zijn bruiloft of grapjeshuis kent de ware cijfers van de hoax corona !

    Jij gaat dus voor optie 1 corona wappie
    Ik ga voor optie 2

    1. STOP FVD

     Succes met optie 2, wappie!

  2. Duckday

   htt**ps://www.bitchute.com/video/gZbBpV25LnFb/

   1. STOP FVD

    Tja, bichute…..

    1. rutte leugenaar

     wat is er mis met die cloud opslag domme jongen ? verandert de opslag de inhoud of is de inhoud bepalend voor een comment ?

     De inhoud is te confronterend voor onze vaccinwappie !

 2. rutte leugenaar

  h**ps://reitschuster.de/post/intensivpfleger-zerlegt-spahns-corona-politik-vor-laufender-kamera-neben-dem-minister/

  Geweldig , moeten ze in Nederland ook zo doen !

 3. Spoetnick

  Als je Kuipers gelooft, geloof je Grapperhaus ook.
  Je bent dan namelijk gewoon een goedgelovige.
  Met een kort geheugen.
  Leen dus nooit geld uit.

 4. Branzino

  In ieder geval is er al één stukje spraakverwarring zichtbaar geworden. Kuipers heeft het over iets anders dan OMT, RIVM en kabinet. Kuipers kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames en OMT, RIVM en Kabinet hadden het over een verwacht effect op de R-waarde van 8 à 13%. En die beide waardes worden sterk beïnvloed door de bezoekersregeling en het vaccineren, want die 8-13% is beide maatregelen samen. Hoe het totale effect daardoor beïnvloed is, kan ik niet zo maar zeggen. Ik zou zeggen, dat het effect in de ziekenhuizen en op het dodental aanzienlijk zou moeten zijn. Maar ik weet niet hoe Kuipers het vaccinatie-effect meerekent. Maar ik sluit ook niet uit, dat zowel Kuipers als OMT/RIVM/kabinet gelijk blijken te hebben. Het zijn tenslotte allemaal heel slimme en deskundige mensen met hetzelfde belang, namelijk oplossen van de corona-crisis.

  1. rutte leugenaar

   daar is blabla bladieblabla verspreider ook weer.

   1. Branzino

    @rutte leugenaar
    Ik heb jou ook gemist, maar als je steeds je naam verandert maak je het ook wel een beetje ingewikkeld. Ik geef nu alleen wat suggesties hoor en geen mening. Het lijkt ingewikkeld, maar om het te begrijpen hoef je niet veel achtergrondkennis te hebben. Je kunt het ook iemand in de buurt vragen en dan kom je er vast wel uit en begrijp je het beter. Ik verheug me nu al op je inhoudelijke reactie.

   2. STOP FVD

    Maar wederom heeft hij gelijk, inhoudelijk perfect. Kan jij nog een puntje aan zuigen!

 5. Edjan

  Nog eens een ouwetje van Grapperhaus.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=HKHxhQQLJQ0

 6. Hermi

  Stop FvD
  vaak wil ik hier mijn mening wel ventileren maar U weerhoud mij daar van.Iemand met zoveel nick names die elke discussie dood maakt alléén maar verschijnt om te treiteren en te zuigen maakt dat ik slechts af en toe een comment geef.U bent een zéér irritant en vervelend persoon en vele mensen hebben dat al te kennen gegeven.Ik hoop dat U spoedig zal verdwijnen van dit block.Misschien een beetje kantklossen of zo zou u miss goed doen!

  1. STOP FVD

   Achter de punt hoor een spatie.

  2. STOP FVD

   Achter de punt hoort eerst een spatie voor de volgende zin begint. Hoofdletter U is incorrect, ik weet niet wat kantklossen is en ik ben een man geen miss.

   Persoonlijk vind ik dan weer dat coenzoon aka linksliegt aka rutteleugenaar aka Michael veel nicknames heeft (gehad) en elke discussie dood maakt door iedereen die een andere mening heeft voor van alles en nog wat uit te maken, met feiten en cijfers komt die alleen op complot theorie gebaseerde websites verschijnen (of zelf gefabriceerd).

   Dus ik weet uiteraard niet zo goed of u het wel tegen mij hebt, ik ben geenszins van plan binnenkort te verdwijnen en overigens is het vrij bijzonder dat ik u kennelijk weerhou. U kunt er ten slotte voor kiezen reacties NIET te lezen, u staat daar vrij in.

 7. kattekop

  En in de bewegingen op straat en in de buurt, daar zit de besmettingskans
  Is die man helemaal van het padje af want iedereen, behalve hij dan , weet dat buiten besmetting nihil is en de meeste besmettingen thuis gebeuren.
  Wat een halve zool is die man toch.

 8. rafi

  Kuypers: Aantal ziekenhuisopnamen door avondklok daalde niet met 10% maar daling was nihil (= nul), dus avondklok had geen effect.
  Grapperhaus: Mobiliteit daalde met 10% dus WEL effect.

  Een politicus van een modern Westers land A.D. 2021…

  1. rutte leugenaar

   precies de vinger op de zere plek. Het is gewauwel om het aantal bewegingen rechtstreeks te vertalen naar besmettingen

   Doordat mobiliteit daalt zijn daarmee niet evenredig veel besmettingen voorkomen. Dit is demagogie van de bovenste plank van ceremonie meester grapjeshuis.

   Beetje dommig om dit te beweren als je geloofwaardigheid al onder water staat

 9. Max Aue

  Op dit blog lopen nogal wat zwakzinnigen rond die zeggen een vaccinatie te zullen weigeren en proberen mensen over te halen dat ook te doen.
  Het is nogal dom volk maar mogelijk zet hen dit aan het denken.

  h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/1916503449/ikdoenietmeermee-deelneemster-met-coronaklachten-naar-het-ziekenhuis

  1. usb3.0

   Aldus zwakzinnige taalautist maxje die een inlevingsvermogen heeft van een 3 jarige ook wel het domme jongetje genoemd.

   1. Max Aue

    Gerrit laat zich uiteraard ook niet vaccineren. Hij vindt dat reuze slim.

    1. rutte leugenaar

     Max anus heeft al begrepen dat ie elk kwartaal langs mag komen voor een prikje en dat mogelijk elke mutatie een prikje vereist ? Je moet toch wel knettergekke zijn om die meuk in je lijf te laten spuiten. Mensen die hun eigen afweersysteem vertrouwen noemt de strönt vlëk krankzinnigen. Wil de ware vaccinwappie opstaan.

  2. rutte leugenaar

   Ach max anus toch , aan griep gaan mensen dood . Je punt precies is ? Inmiddels hebben we een volgend verzorgingshuis waar gevaccineerde oudjes omvallen. Allemaal collateral damage volgens de vaccinwappies.

 10. Cycle25

  Het heeft echt wat geholpen…met toges…9.500.000 eurotjes ja…

  Zal je wel nodig hebben gehad voor die decadente bruiloft van je..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.