Klimaatwaanzinnige haatstad Amsterdam bereidt verbod op houtkachel en open haard voor: ‘Geen taboes!’

Als het aan de Amsterdamse bestuurders ligt dan verdwijnen de open haard en de houtkachel zo snel mogelijk uit de Nederlandse hoofdstad. De houtstook zou namelijk vervuilend zijn, en het zou ook voor overlast veroorzaken. Amsterdammers zitten zélf absoluut niet te wachten op deze betutteling vanuit de door GroenLinks en PvdA geteisterde bestuurde gemeente. 

Het Amsterdamse college onderwerpt de stad aan flink wat drammerige klimaatregelgeving. Niks mag meer, en alles wordt als vervuilend gezien. Het Parool meldt dat de eerste voorbereidingen worden gemaakt om nu ook de houtkachel en de open haard in de ban te doen.

Bij biomassa, waar men ook hout verbrandt, zou men wel goede filters gebruiken die de uitstoot van stikstof flink verminderd. Bij houtkachels en open haarden zou dit niet het geval zijn. Verder merkt de gemeente op dat mensen met astmatische klachten last hebben van de hout stook. Buurtbewoners ergeren zich groen en geel aan de bemoeizucht van de gemeente. Vaak hebben zij juist hun kachel al met speciale filters aangepast, maar zij worden nu allemaal over een kam geschoren:

“Laat ze maar komen meten. In mijn blok komt de meeste overlast van mensen die ‘s zomers barbecueën, wordt dat dan ook verboden? Mijn schoorsteen komt uit op vierhoog. Geen enkele buur heeft er last van.”

De Amsterdamse gemeente krijgt het weer voor elkaar om haar inwoners lastig te vallen met het klimaatgedram. Of het nu gaat om auto’s of kachels, uiteindelijk wordt alles zwaar gereguleerd in de stad. Bewoners worden er moedeloos van.

Maar PvdA-wethouder Egbert de Vries zit het als enige in heel Nederland wél zitten om de klimaatzweep nog eens over de ruggen van de burgers te laten klappen. “Alles wordt overwogen, ik heb op dit punt geen taboes,” aldus zijn omineuze commentaar. Nou, maak je borst maar nat! Alles wat je lief hebt is straks door de PvdA/GroenLinks-kongsi keihard verboden. Fijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. J. Punt

  Volgende keer worden gewoon weer dezelfde vakjes rood gekleurd. Velen zijn bang voor verandering en hangen aan de lippen van ‘onze’ staatsman voor onbepaalde tijd

 2. Wally

  Geniet van je super-linksche gemeenteraad. Fijn he? En nu gaan jullie merken waar deze moderne landverraders naartoe willen. Eerst die haatherrie in t Arabisch over jullie heen, gecombineerd met meer meer meer van dat soort mensen die het westen haten, als tussendoortje windmolens en dit soort dingen. Jaja, wees maar lekker naïef en zie wat er gebeurt. Kopjes in het zand maar weer he?

 3. Edjan

  Een grote schande dat burgers hout verbranden voor hun plezier. Hout verbranden is slecht! Slecht voor het milieu en slecht voor de mensen!

  Alle hout moet verbrand worden in staats-houtverbrandingsovens (= biomassa verbranding), dan is het goed voor het milieu en goed voor de mensen.
  En goed voor de staat.
  En goed voor Vattenfalls waarin veel van die linkse flikkertjes aandelen hebben.
  Stem maar fijn links, gedegenereerd kutvolk!

  1. Edjan

   vervolg:
   En stook ook eens als de wiedeweerga onze natuurparken op! Al die stomme bomen waar mensen maar gaan wandelen. Opstoken die zooi! Kunnen we fijn windmolens neerzetten en “vluchtelingen” huisvesten.
   Stem links!

   1. Harry Haller

    🙂 🙂 +++++++

   2. Cootje

    En het amezonewoud heeft ook de komende 100 jaar nog genoeg hout , en die arme mensen moeten ook leven om hun soja bonen te telen , want het is toch wel lekker zo varkenslapje we kunnen niet allemaal moslim worden.

 4. Jehannes

  De Amsterdammers.. Cultuur willen onderhouden als het in hun grachtenpand is. Natuur willen terwijl je in de grootste stad van Nederland woont.. De Me op mensen af sturen als mensen bij elkaar komen en graag met rust gelaten willen worden door de staat? Gaat vrij moeilijk worden om deze roeptoeters nog serieus te nemen.

 5. Max Aue

  Het verbod op houtkachels in steden is onvermijdelijk. Het leidt tot dodelijke slachtoffers en enorm veel hinder en het is een raadsel waarom deze feiten al niet veel eerder tot aangescherpte regelgeving hebben geleid.

  1. Max Aue

   ht*ps://www.gelderlander.nl/hetschoneoosten/kijk-de-houtkachel-brandt-de-sluipmoordenaar~a2918b89e/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

   1. J. Punt

    Ruzie maken met Russische maffia is ook 100% dodelijk voor de arme onruststokers.

  2. Harry Haller

   De houtkachels die in Nederland gebruikt worden zijn vaak vervuilend. Maar dat hoeft niet: met de inbouw van een keramisch filter in de kachel en nog een filter in de schoorsteen is er vrijwel emissieloos te stoken.

   De GroeneKhmer zou deze middelen verplicht kunnen stellen, te realiseren in een overgangsperiode van bijvoorbeeld 5 jaar.

   Maar die vieze voormalige communisten kunnen alleen denken in termen van verbieden: daarmee heeft hun politbureau hen grootgebracht.

   1. Max Aue

    “De houtkachels die in Nederland gebruikt worden zijn vaak vervuilend. Maar dat hoeft niet: met de inbouw van een keramisch filter in de kachel en nog een filter in de schoorsteen is er vrijwel emissieloos te stoken.”

    Mijn goede vriend beseft kennelijk de enorme overlast en de veroorzaakte gezondheidsschade door houtkachels. Hij hoopt dit probleem op te lossen met twee filters in elke houtkachel.

    Het blijft lapwerk en de filters gaan na verloop van tijd minder werken. De handhaving van dit soort complexe regelgeving is ook problematisch.

    Ik kan me goed voorstellen dat de Overheid dit pad, in elk geval in de steden, niet gaat volgen.

  3. Cootje

   Mijn buurman met zijn isolatie en zijn warmtepomp huilt al 12 jaar als ik mij allesbrander aan hebt , ik zeg al 12 jaar hij mag ergens anders gaan wonen , zomers buiten doet ik de vuurkorf aan heerlijk , en zeg dan proost met een drankje , zit hij aan een watertje , en zet ik mij airco op een fatsoenlijke slaapstand en dan zegt hij dat dat meer geluid maakt dan zijn warmtepomp . Heb ik geen last van met mij elektrische raamdecoratie , je zal een stad vol hebben met zulke kwijlen

  4. Cootje

   Ik met mij allesbrander heb al twee van die geitenwollen sokken buren de afgelopen 13 jaar op de vlucht laten slaan , het extra zetje was zomers de vuurkorf aan , nu twee buren die in een korte broek zonder geitenwollen sokken een biertje komen halen , en ze hadden een relatief goedkoop huis

   1. Max Aue

    “Ik met mij allesbrander heb al twee van die geitenwollen sokken buren de afgelopen 13 jaar op de vlucht laten slaan”

    Cootje illustreert dat een houtkachel inderdaad erg veel overlast geeft. Als je een echte smeerlap bent gebruik je dit feit door buren weg te treiteren.

  5. J. Punt

   De rem en bandenstof van al dat verkeer in die overvolle en met jaren’50 stoplichtpolicy klerestad is juist erg bevordelijk voor de gezondheid? Wat is de rho factor van die biomassafilters? Dwz dat lekverliezen langs en door de filters welke geaccepteerd is volgens DIN? Wasrschijnlijk net zoveel als 2500 houtkachels 24/7. Links moet gewoon hun ‘macht’ over de bevolking demonstreren. Een pennestreek en zonder vragen en opmerking het meest domme beleid uitvoeren.

 6. Cootje

  De juppies worden het hardste genaaid , de Amsterdamse inteelt is het kwa genderstudies ook het hardste toe om genaaid te worden door hun zelfde lotgenoten . Maar ze kunnen zich nog uitleven op hun bootjes parade en anders achter de bakfiets met hun geitenwollen sokken. Ze hebben toch een voorbeeld fuctie

 7. Max Aue

  ht*ps://roken.nl/houtrook/

  1. Harry Haller

   Een hysterische website waarin op overdreven indoctrinerende wijze een aantal keren hetzelfde deuntje wordt afgedraaid zonder enige bewijsvoering. Het slaat werkelijk nergens op.

   Iedere mini-bioinstallatie (houtkachel) die voorzien is van filters en waarin droog hout (maximaal 20% vocht) van goede kwaliteit (beuken) gestookt wordt is geen enkel gevaar voor de omgeving.

   Hier is dus goede, objectieve voorlichting de weg. Niet stupide verbieden. De overheid stookt zelf toch ook ‘groen’ in haar biomassacentrales?

   1. J. Punt

    De allergrootste RAMP is vandaag overkomen. Werkgever heeft een nieuwe leidinggevende voorgesteld. Een trut van 50 getrouwd met Maaike en 2 bloedjes van geadopteerde jongens. Eerste wat ze zei is dat de politieke wind overal door moet waaien.. Kan niet wachten om haar op d’r bek zien gaan de eerste week!! MANNEN in ECHTE banen luisteren niet naar wijven.

  2. CZ

   Max Vanvelenamen publiceert voltrekt belachelijke informatie, passend bij zijn afkomst en persoonlijkheid.

 8. Cycle25

  Eens kijken hoe dit balletje rolt zodra moeder Aarde over 2 a 3 jaar door een Carrington Event getroffen zou worden. 2012 was bijna raak, het scheelde een paar dagen en bij een “hit” zou de Aarde op dit moment nog bezig met herstellen van alles wat kapot gebrand zou zijn.

  We wonen naast een inductie ster die elk 10 a 11 jaar een kanskaartje geeft om alles wat elektrisch ingericht is compleet te verwoesten.

  1. Edjan

   h**ps://en.wikipedia.org/wiki/Carrington_Event
   Een zonnevlam is een enorme emissie van deeltjes. Als die toevallig de aarde raakt, zal er heel wat elektrisch spul doorbranden. Bijv een flink deel van het hoogspanningsnet.

  2. Edjan

   Daar zit je dan met je warmtepomp en je elektrische fornuis.

   1. J. Punt

    De goed getrainde en opgeleide BOA’s die niet voor een gat zijn te vangen houden de zooi in de gaten en naar de wens van de razend populaire Burgemeester wordt de schatkist ook gevuld met onnozele boete’s. Gelukkig kan je nog wel een stoere kruimelcrimineel zijn aldaar. Handhaving is dan in geen velden of wegen te bekennen. Tenzij… er afhaalchinezen, kapsalonboeren, patatkotten, makdonald op de route ligt. Goed en gezond eten is met de paplepel ingegoten bij deze anonieme Helden van de Straat. Met volop energie op JACHT naar houtkacheltjes! Voor Kassa en Klimaat!!!

   2. Cycle25

    Precies, en dit is het risico wat de aarde oploopt wanneer je de oppervlakte vol gooit met energieopwekking. We moeten de diepte in, een energieplatformen aanbrengen waar warmte turbines het werk kunnen overnemen van fossiele centrales.

    Je bent tegelijk afgeschermd tegen schadelijke invloeden van de zon, en het is 24/7 aanwezig.

    1. Cycle25

     herstel een = en

  3. Edjan

   Ik denk dat er ook heel wat elektronica zal doorbranden.

 9. usb3.0

  Ik ben het eens met een verbod op hout (lees: bio-massa) kachels, sterker nog, in mijn omgeving stoken ze ook vaak houtkachels en zit ik met enige regelmaat in mijn huiskamer live mee te genieten van de stank, ik heb derhalve ook extra ventilatie aangebracht, mensen kunnen namelijk geen kachels stoken, die denken echt gooi er maar in dan komt het goed..

  1. Harry Haller

   “….mensen kunnen namelijk geen kachels stoken, die denken echt gooi er maar in dan komt het goed..”

   Daar heb je volkomen gelijk in usb3.0

   1. usb3.0

    Ik spreek uit ervaring😉

 10. Drollevanger

  Laten ze in Amsterdam eerst maar eens die op door Groenlinks gepromote oerwouden gestookte biocentrales, maar weer terugzetten op de veel minder vervuilende kolen. Dan is men al weer een eind op weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.