Open die terrassen, lummel Hugo de Jonge! Zelfs ziekenhuisbaas Ernst Kuipers: ‘Zou goede oplossing kunnen zijn!’

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zegt “een rustig gevoel” te hebben over het openen van de terrassen. Als dat bijdraagt aan het naleven van de coronamaatregelen, dan heeft hij begrip voor zo’n besluit. En dat is opvallend, want het wordt nog steeds drukker in de ziekenhuizen.

Kuipers lijkt zich niet helemaal blind te staren op de laatste besmettingscijfers van het RIVM en de instroom van nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen. Hij zegt namelijk begrip te hebben voor de roep van verschillende burgemeesters om op korte termijn een plan te maken voor de heropening van terrassen en andere buitenactiviteiten. Hij zegt in De Telegraaf:

“Als blijkt dat mensen anders alsnog in parken bij elkaar gaan zitten, is dit mogelijk makkelijker te handhaven. Krijg je hiermee de naleving van de maatregelen omhoog, dan zou het een goede oplossing kunnen zijn.”

Eigenlijk is het een extra argument voor het opengooien van de terrassen, bovenop het recent gepubliceerde onderzoek van de nationale Ierse gezondheidsdienst waarin wordt gesteld dat besmettingen nauwelijks buitenshuis plaatsvinden. En nu één van de belangrijkste zorgbazen van heel Nederland, Ernst Kuipers, een oplossing in ziet in het openen van de terrassen, dan moet dat met deze recente informatie al helemaal mogelijk zijn!

Het is zelfs heel goed mogelijk dat het georganiseerd laten consumeren van alcohol en frisdrank juist gaat leiden tot minder besmettingen, zolang mensen niet allemaal op een kluitje gaan zitten zoals in het park.

Het lijkt in ieder geval het proberen waard. Uiteindelijk moet het kabinet ook iets, nu het laatste beetje draagvlak onder de coronamaatregelen ook zwaar erodeert. Gun Nederland een beetje lucht. Zeker nu het kan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. JochemX

  Als die man nu eens een tijdje niets zegt.

 2. saddy

  Eerst een excuus van deze judas voor de volkomen opgeblazen angstzaaijerij met zn derde golf omdat dat zo handig was voor de verkiezingen.

  Waarom luistert er nog iemand naar zo’n trekpop? We worden allemaal aan het lijntje gehouden dus moet je ophouden met luisteren. Zelf je ding doen en als de trekpoppen gaan schreeuwen gewoon veel harder terugschreeuwen.

  1. Gebande_3

   BOEH!

   1. toetssteen

    U spookt gebande?

  2. toetssteen

   @Saddy
   Eens.
   En di opnames zijn een echo van eerdere zieken die het thuis niet meer redden. Daar kan zeker een week tussen zitten. Sla daar de statistieken voor op en….. juist.
   Gezien de snelle afname van de overlijdens, heb ik er persoonlijk alle vertrouwen in dat in mei, het vrijwel exit is.

   En dan graag testen op antistoffen!!!

   1. Max Aue

    “Gezien de snelle afname van de overlijdens, heb ik er persoonlijk alle vertrouwen in dat in mei, het vrijwel exit is.”

    Dat lijkt me te optimistisch. De komende maand zal het aantal beschikbare vaccins waarschijnlijk behoorlijk toenemen maar dan zal het toch nog tot juni duren voordat een meerderheid van de Nederlanders is gevaccineerd. Kijk maar naar Engeland. Daar is 60% van de bevolking (deels) gevaccineerd en Johnston besloot tot slechs een lichte afschaling van de maatregelen.

    1. CZ

     Nee hoor, je liegt, en dat al meer dan tien jaar. Maar jij hebt daar als sufgerukte bejaarde taalnazi geen actieve herinnering aan, of je herinnert het jezelf verkeerd. Maar dat je liegt zodra je schrijft staat 100% vast.

   2. saddy

    @toetssteen
    Die antistoffen-testen kun je vergeten denk ik want anders komt dat vaccin-paspoort er niet, en dat is het eerste wat je gaat horen na de formatie. Je denkt veel te logisch.
    De ziekenhuis bedden met corona-pos getesten zeggen niet zo veel, dat is een schoolvoorbeeld van mismanagement door veel te veel (vrouwelijke) managers in de ziekenhuizen en het verbod om voor opname deugdelijke medicijnen te mogen gebruiken. In het NTvG zag ik een onderzoek langskomen met het advies om die ziekenhuis-corona-positieven (tenzij in coma etc natuurlijk) los te koppelen en met een zuurstoffles naar huis te sturen. Met uitstekend resultaat, dus waar hebben we het over?

    Of welk virus dan ook in mei weg is is niet van belang. Denk aan de vaccin-proeven met kinderen nu, kijk naar de maatregelen in de VS, Duits. en Frankr. bv die net weer strenger zijn geworden en de EU met dat paspoort enz. Corona stelt niks voor maar is enkel een middel om een tijdsbestek te rekken tot heel veel politieke besluiten onherroepelijk zijn geworden. Iedereen heeft het over mondkapjes en avondklok maar niemand ziet de heimelijke handtekeningen onder de EU-schuldenunie, pensioenoverdracht, basis-inkomen, Marrakesh 2, einde van de stabiliteitsprincipes van de EU-begroting enz. enz.

  3. Max Aue

   Rutte volgde de modellen van het RIVM die tot nu toe ook uitkomen.

   1. Harry Haller

    Dat is niet waar. De modellen van het RIVM -dat nu al 13 maanden feitelijk het land bestuurt- moeten constant bijgesteld worden. Vandaag weer inzake de lengte van de derde golf die ‘plotseling’ op zijn retour is.

    1. Max Aue

     Het blijven modellen en daarin zit altijd een onzekerheidsmarge maar de voorspelde derde golf is daadwerkelijk opgetreden en de ziekenhuizen staan op dit moment onder grote druk.
     Je mag er niet aan denken dat Rutte de afgelopen weken de maatregelen had opgeheven, dan was de ramp niet te voorzien geweest.

     1. leukeditter

      nou maxi.. er is in 2021 een flinke ondersterfte , buitensporten , festivals , terrassen heel vlug beginnen

     2. coenzoon

      onze huistról blijft weer wauwelen over modellen en andere onzin. Vreemd dat coronafascisten altijd kiezen voor het meest depressieve scenario wat net in de grafiek valt.

      niks en niemand staat druk anders dan de opgesloten burgers door de overdreven negatief gekozen scenarios.

      Ik fris even de geheugens op , zowel van sars , de mexicaanse griep als covid-19 is geen enkel scenario bij benadering gehaald !!

      Zowel bij influenza, sars en de mexicaanse griep heeft men niet gedurfd de achterlijke beleidsregels door te voeren. Bij zowel influenza en covid-19 zijn alle cijfers gelijk

      corona is een hoax strónt vlé®k ! corona is geen pandemie decadente hufter. corana heeft wereld wijd nog geen drie miljoen doden gehaald !

      je gewauwel staat dus haaks op de cijfers en alle feiten wím !

 3. coenzoon

  de sterftecijfers zijn al jaren niet zo laag gewenst , vroeger zouden ze deze verbrandt hebben voor hekserij !

  1. toetssteen

   @coenzoon
   Lol, we tikten tegelijkertijd bijna hetzelfde.

  2. Max Aue

   verbrand

   1. toetssteen

    Heeft max ook nog een inhoudelijk antwoord inzake de sterftecijfers die dalen?

    1. Max Aue

     De sterftecijfers dalen maar het aantal besmettingen en ziekenhuisopname lopen nog steeds op.

     1. usb3.0

      Nee hoor maxje

     2. CZ

      Nee hoor Ernst, je liegt, en dat al meer dan tien jaar. Maar jij hebt daar als sufgerukte bejaarde taalnazi geen actieve herinnering aan, of je herinnerd het jezelf verkeerd. Maar dat je liegt zodra je schrijft staat 100% vast.

    2. Jack Flash

     Simpel trucje.
     Iedereen doorziet het.
     Op een paar simpele zielen na.

   2. coenzoon

    verbrandtd

  3. Branzino

   @coenzoon
   “de sterftecijfers zijn al jaren niet zo laag gewenst”

   Ja, ja, je moet maar durven. Sterftecijfers van je goudvissen zeker. En binnenkort win je met 100% zekerheid de staatsloterij.

   Ik was het paasweekend bij iemand die in een ziekenhuis werkt. Ik zal haar verhalen hier niet herhalen, want ik weet dat men dat noch waardeert, noch gelooft. Maar ik ben heel blij, dat er zo’n strenge lock-down is. Iets strenger was nog beter geweest, maar o.k., je kunt niet alles hebben.
   In het ziekenhuis waar ze werkt is het onnatuurlijk rustig. Voor ondeskundige bezoekers is er dus niets aan de hand. Maar 20% van het personeel is ziek thuis, een groot deel van de nog werkenden zit tegen instorten aan, deze week worden de reguliere behandelingen afgeschaald en de geïsoleerde covid-verzoprging fors opgeschaald en een groot deel van het nog aanwezige personeel is al tijdelijk op de covid-afdeling ingezet. Het ziekenhuis is dus gewoon voor meer dan de helft gesloten voor reguliere patiënten. En er wordt voortdurend opdracht gegeven, al een tijdje, om IC-bedden gereed te maken voor een covid-patiënt uit een stad op minstens 150 km. afstand.

   Covid19 heeft inderdaad wel wat weg van griep, maar dan zonder de overbelasting van de zorg, zonder de onder je handen stikkende patiënten, zonder de maandenlange nazorg, en zonder de vele doden die dankzij de getroffen maatregelen gelukkig toch niet meer dan het actuele aantal zijn. etc., etc.

   Verder zet Kuipers de positieve en negatieve effecten van open terrassen af tegen de goodwill die gekweekt wordt zodat de dan geldende maatregelen beter nageleefd zullen worden. Het is gewoon een kwestie van optellen en aftrekken. Een boeiende benadering, hoewel het een voor hem niet zo vertrouwd vakgebied is.

   1. coenzoon

    he daar is blabla bladieblabla subjectieve decadente malle pietje !

    1. Branzino

     @coenzoon
     Inderdaad, ik reageer subjectief, maar wel pas nadat ik kennis heb genomen van onweerlegbare feiten. ALLE corona-critici ontkennen of negeren die feiten en dat kunnen we inmiddels crimineel noemen.

     1. Harry Haller

      Branzino radicaliseert, dat is duidelijk.

     2. Gerda2

      ABranzino@ ALLE corona-critici ontkennen of negeren die feiten en dat kunnen we inmiddels crimineel noemen.

      Voel eens even aan je voorhoofd!!!
      En haal gelijk je oogkleppen eens weg.

     3. Branzino

      @Gerda2, Harry Haller
      Ik radicaliseer niet, wat betreft corona ben ik al ruim een jaar radicaal. Ik heb heel intensieve contacten met mensen in ziekenhuizen op de covid-afdelingen. Dan word je vanzelf radicaal, want alleen radicale maatregelen helpen hierbij.

      Inderdaad, het is een feit, dat ALLE corona-critici die feiten ontkennen of negeren. Maar ik zou het willen omdraaien. Noem eens feiten die corona-critrici aandragen om te bewijzen, dat corona echt een pandemie is die onvoorstelbaar veel levensjaren kost. Nu wereldwijd “nog maar 3 miljoen”, maar dat is dankzij draconische maatregelen. Sinds vandaag is volgens het CBS duidelijk, dat corona in 2020 ruim 20.000 doden heeft geëist. Andere cijfers zijn er niet. Griep kost in een “gemiddeld” seizoen ongeveer 20% daarvan.

      Ik vind, dat je kritische discussies moet voeren over de maatregelen en vooral de effectiviteit daarvan, maar een discussie over de ernst van corona en covid19 is zinloos, zoals corona-critici doen, omdat het zo duidelijk is.

     4. Harry Haller

      Jouw taal radicaliseert Branzino. ‘Onweerlegbare bewijzen’ en ‘alle corona-critici zijn criminelen’ is drammerig, betweterig en gelijkhebberig taalgebruik. Je duldt geen tegenspraak. En dat is een zwaktebod.

      Je voorbeeld van een contact in een ziekenhuis is slechts anecdotisch. Er zijn veel tegengeluiden waarvoor je je ogen en oren sluit. En die 20.000 doden gaan over anderhalf seizoen, niet alleen over 2020.

      Ik bagatelliseer het gevaar van corona niet. Anderzijds grenzen de overheidsmaatregelen aan terreur (avondklok ‘kan’ 10% besmettingen tegengaan) en regeert in feite het RIVM, waarbij geen enkel tegengeluid wordt gehoord of meegenomen. Gisteren werd bekend dat Maurice de Hond vanaf februari vorig jaar gelijk had met zijn bemerkingen dat kans op besmetting in de buitenlucht vrijwel nihil is.

      Het gaat net als met de klimaattafel: alleen de zogenoemde ‘experts’ komen aan bod. Alles wat niet het juiste geluid verkondigt wordt niet gehoord.

     5. Branzino

      @Harry Haller
      Ik reageer, omdat ik bij jou toch steeds de indruk heb dat jij, met enkele anderen, mijn reacties serieus neemt. En als je dan blijkbaar over foute info beschikt, zet ik dat graag recht. Neem me die afwijking a.u.b. niet kwalijk. Kijk eens op https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/14/3-9-duizend-mensen-overleden-aan-covid-19-in-december-2020 met info van vandaag. Daar kun je lezen, dat “het totaal aantal coronadoden in 2020 daarmee volgens de voorlopige cijfers op 20.030 komt”.

      Dat is dus een kalenderjaar en geen anderhalf seizoen. Een jaar, waarin aan het begin de tweede helft van een griepgolf was en aan het eind de eerste helft van de volgende griepgolf. We kunnen met deze cijfers dus gewoon het jaarlijkse aantal corona en griepdoden vergelijken. Met de wetenschap dat griep gemiddeld 4.000 doden eist, met uitschieters naar beneden van nul tot enkele honderden en naar boven van 8.500 en 9.300.

      Wijzen op de draconische maatregelen om het aantal corona-slachtoffers tot dit aantal te beperken is niet nodig, lijkt me.

     6. Gerda2

      Branzino, je maakt er wel een potje van.
      Je maakt mij uit voor crimineel, alleen door je eigen domme tunnelvisie.
      Uiteindelijk heb je alleen nog maar oog voor hetgeen je zelf als waarheid aanneemt en staat niet oprecht open voor anderen meningen, je bent zo star als wat.
      Discussiëren met jou heeft geen zin.

     7. Branzino

      @Harry Haller, Gerda2
      Als ik mensen beledig met wat krasse woordkeus, oprecht sorry. Maar er wordt zo onzorgvuldig over allerlei feiten gesproken, dat me soms een niet passende terminologie ontsnapt. Dat overkomt anderen hier ook wel eens een heel enkele keer, toch? En dat gesprek met Pasen met iemand die middenin de ziekenhuisellende staat heeft me aangegrepen. Iedereen die corona/covid bagatelliseert zou eens in een ziekenhuis moeten kunnen kijken, met personeel praten (praten met bijna stikkende patiënten gaat helaas bijna nooit), zich de statistieken laten uitleggen of gewoon kijken naar de “rust” op de afdelingen (iedereen is ziek thuis, in quarantaine of bijgesprongen op de covid-afdeling). Ik ontmoet in die ziekenhuisomgeving medici die zeggen geen enkel gesprek meer aan te willen gaan met corona-critici. Het is paarlen voor de zwijnen werpen. vinden ze. En die term “zwijn” bedoelden ze heel gericht. Men heeft slapeloze nachten, letterlijk, bij de gedachte dat er nog zo’n golf aankomt als in 2020.

      Natuurlijk reageer ik nu heel emotioneel, te emotioneel misschien wel. Maar dat is begrijpelijk voor iedereen die beleefd heeft wat ik heb beleefd. Een verpleegkundige met tientallen jaren ervaring in tranen, helemaal overstuur. Een heel bloederig auto-ongeluk gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Maar corona is erger.

      @Harry Haller, die 20.000 doden zijn over heel 2020; kijk op cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/14/3-9-duizend-mensen-overleden-aan-covid-19-in-december-2020, en niet over anderhalf seizoen. En zo’n kalenderjaar omvat de twee helften van een griepseizoen aan het begin en het einde van het jaar. Dus geen “statistiekjaar” van @coenzoon, wat dat dan ook is, waardoor je die 20.000 eigenlijk door twee zou moeten delen. Nee, gewoon een heel jaar met bijna 5x zoveel doden als bij een gemiddelde griep en 2x zoveel als de zwaarste griep die we hier ooit geregistreerd hebben. En dat alles en niet nog meer “dankzij” draconische maatregelen.

      En oh ja, Gerda2, neem dat “criminele” niet te serieus. Ik ben vele malen voor erger uitgemaakt. Het doet geen pijn, verhalen over corona doen dat wel.

     8. Harry Haller

      Je bent inderdaad emotioneel Branzino. In mijn reactie gaf ik al aan corona niet te bagatelliseren, maar tegelijk ook dat het beleid en de maatregelen van de overheid zwalkend, ondeskundig en amateuristisch is.

      Van de avondklok is toegegeven dat het de ‘kans op 10% minder besmettingen’ kon opleveren. Maar het kon ook minder zijn. Het is een idiote maatregel grenzend aan terreur om daarvoor een complete bevolking van 18 miljoen mensen na 9 uur op te sluiten op straffe van draconische boetes.

      Voorts heb ik van de ‘deskundigen’ niet altijd een even hoge pet op. Maurice de Hond werd honend weg gezet na het bewijs dat hij leverde dat in de buitenlucht nauwelijks besmettingsgevaar bestond. Gisteren werd zijn gelijk door een Iers onderzoek bewezen. Terrassen hadden dus nooit gesloten hoeven worden, sportclubs gewoon door kunnen spelen en terrassen open kunnen blijven. Ook bij veel andere maatregelen kun je grote vraagtekens zetten. Maar jij loopt als een blinde achter dit beleid aan en slikt alles van het RIVM voor zoete koek.

      Dat er veel emotionele verhalen over corona-IC-patienten te vertellen zijn, spreekt voor zich.

     9. Branzino

      @Harry Haller
      Een paar aanvullingen:
      * Dat in de buitenlucht het besmettingsrisico veel minder is, wordt al heel lang door vrijwel alle deskundigen bevestigd. Aan De Hond komt de eer toe, dat hij daar als allereerste op wees.
      * Dat Ierse onderzoek bevestigt het nu ook nog eens cijfermatig. Maar bedenk wel, dat het maar één overheidsdienst is die dit zo expliciet doet. Bovendien zetten ze er zelf nog veel vraagtekens bij en pleiten voor verder onderzoek en van wetenschappelijk bewijs is nog geen sprake.
      * Open terrassen betekenen meer dan dat er een paar mensen op voldoende afstand van elkaar aan een tafeltje zitten. Je hebt heel vaak veel meer terrassen bij elkaar, je bet te maken met toeloop van mensen, toiletbezoek en andere praktische zaken. Ik wil niet zeggen, dat ze dus gesloten moesten worden, maar het is wel een stuk complexer dan alleen die vraag. Ik ka me het kabinetsbesluit voorstellen.
      * Dat je de emoties rond coronazieken kunt voorstellen is goed om te lezen. Ik kan me eigenlijk niets anders voorstellen, behalve dat iemand het gewoon niet wil zien.

   2. Max Aue

    Klopt, Branzino, mensen die deze akelige pandemie domweg ontkennen doen schrijnend onrecht aan de mensen die er aan lijden en sterven en de vele zorgmedewerkers die er bijkans aan bezwijken.

    Deze kwaadaardige domheid tref je aan op dit blog, maar dat zijn domme mensen, maar ook bij politici als Baudet en Haga. Dat is walgelijk en misdadig.

    1. Jack Flash

     Het Coronageloof vertoont betonrot.
     Het komt van binnenuit.
     En zal ineenstorten.
     Wordt vervolgd.

     1. Jack Flash

      De modellen werken niet.In de praktijk blijken andere nihile/dubieuze
      uitkomsten.
      Binnenkomst met een IFR van 3,4 een jaar geleden.
      Het blijkt 0,16 te zijn nu een jaar later.
      Gezien de maatregelen binnen dit ene jaar lijkt mij dat hier iets anders aan de hand is.

    2. coenzoon

     onze huistról blijft weer wauwelen over modellen en andere onzin. Vreemd dat coronafascisten altijd kiezen voor het meest depressieve scenario wat net in de grafiek valt.

     niks en niemand staat druk anders dan de opgesloten burgers door de overdreven negatief gekozen scenarios.

     Ik fris even de geheugens op , zowel van sars , de mexicaanse griep als covid-19 is geen enkel scenario bij benadering gehaald !!

     Zowel bij influenza, sars en de mexicaanse griep heeft men niet gedurfd de achterlijke beleidsregels door te voeren. Bij zowel influenza en covid-19 zijn alle cijfers nagenoeg gelijk.

     corona is een hoax strónt vlé®k ! corona is geen pandemie decadente hufter. corana heeft wereld wijd nog geen drie miljoen doden gehaald !

     even terug naar het griepseizoen – sommige noemen het een pandemie – wat wereldwijd net 2,7 miljoen doden heeft gehaald, dat is 1,35 miljoen per seizoen domme jongen. Waarom noem jij het een pandemie? ken je de definitie van een pandemie domme jongen ?

     je selectieve subjectieve geroeptoeter is walgelijk en misdadig. Niet bestaande angsten proberen te projecteren op de samenleving met idioten van het RIVM en een onzinnig mangement team. Een schandelijke vertoning van een demissionair kabinet die op de valreep probeert de grondwet aan te passen met behulp van heks kaag. Fatsoen heb je echter nog nooit van gehoord hufter !

     p.s Hufter is een informele aanduiding voor iemand die zich bij herhaling niet conformeert aan de geldende sociale regels en omgangsvormen en zich daarmee schuldig maakt aan asociaal gedrag.

 4. Yoyo

  Wie is deze kale kwakzalver meer dan zat?
  Zet eens een ” ander geluid ” op NPO, MSM.
  Het is zooo voorspelbare lariekoek dat dit soort poppetjes uitkraamt….
  En het wordt nog steeds gevreten.
  Er is een begin, maar wanneer worden we nou eens met z’n allen wakker?

 5. Max Aue

  “Het lijkt in ieder geval het proberen waard.”

  Het Kabinet heeft niet de gewoonte te dobbelen met de volksgezondheid.

  1. coenzoon

   inderdaad wím , er wordt gedobbeld om in de pieken van de grafieken uit te komen. Idioten zoals jij noemen dat fatsoenlijk beleid gebaseerd op afwegingen en modellen.

   Normaal denkende mensen noemen dat idioterie om zoveel mogelijk schade te berokkenen met zeer onwaarschijnlijke modellen. De laatste groep lijkt het gelijk vol aan de zijde te krijgen want geen enkele voorspelling is uitgekomen bij geen enkele casus. Dus zowel bij SARS, Mexicaanse griep als covid-19 is niet een enkel voorspelt scenario gehaald. Het is dus dobbelen met de economie en het welzijn van mensen strónt vlé®k. Dobbelen door onbekwame asociale mensen die graag een podium opeisen voor zichzelf maar dat podium vullen met onkunde !

   1. Branzino

    @coenzoon
    Er is weinig uitgekomen van de voorspellingen van de grafieken. Dat klopt. Maar dat was natuurlijk ook niet het doel van die modellen. Met die modellen wordt zichtbaar gemaakt, wat er gaat gebeuren als er niets wordt veranderd. In alle gevallen tot nu tonen ze aan, dat het mis loopt als men door zou gaan op de ingeslagen weg. En dus wordt er actie ondernomen. M.a.w, maatregelen worden aangescherpt en nieuwe worden ingevoerd. En dan klopten die modellen dus niet en lieten ze, gelukkig, te sombere voorspellingen zien. Het is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen, maar dat moet je dan wel willen.

    Voor de minder modelvaardige lezers nog een praktijkvoorbeeld. Het is alsof journalisten a.h.v. de ziekenboeg van Ajax voorspellen, dat ze gaan verliezen. Maar dan bedenkt de coach een heel slimme opstelling waardoor er gelijk gespeeld wordt. Zegt vervolgens iedereen, dat die journalisten het dus helemaal bij het verkeerde eind hadden en er dus niets van begrepen hebben? Nee, natuurlijk. Ze zullen blij zijn, dat de coach het blijkbaar ook somber inzag en ervoor koos om veranderingen in de opstelling aan te brengen en de tactiek aan te passen. Precies zo werken modellen ook. Als je de regels verandert, kloppen ze niet meer, maar waren ze wel heel erg bruikbaar om die regels op een effectieve manier te veranderen.

 6. Jean des Sables

  Dat had hij 4 maanden geleden moeten zeggen. Pffffffffffff.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.