Sylvana Simons (BIJ1) over coronabeleid: ‘Totaal verkeerde aanpak én de cijfers niet op orde’

LNAZ-voorzitter Ernst Kuipers zei vandaag dat niet goed wordt geregistreerd wie wanneer gevaccineerd is tegen corona, waardoor het onmogelijk is om goed te voorspellen wat de epidemie doet in Nederland. Sylvana Simons (BIJ1) reageert met een scherpe tweet op de uitspraak van Kuipers.

Hier de betreffende tweet van Simons:

Dit kabinet begon zijn coronabeleid met het idee van groepsimmuniteit. Door het virus “gecontroleerd” rond te laten razen zou er uiteindelijk voldoende immuniteit worden opgebouwd om de zwakkeren te kunnen beschermen. Al vrij snel verdween dat beleidsidee weer van tafel. Voornamelijk omdat er nog geen vaccins waren en nog onduidelijk was of men überhaupt voldoende immuniteit op zou kunnen bouwen. Het kabinet besloot toen om te gaan “sturen op IC-capaciteit”. Al werd daar voornamelijk de IC-capaciteit op dat moment mee bedoeld, want er is niet op grote schaal opgeschakeld.

Simons wijst ons dus eigenlijk op twee dingen. De eerste is dat het kabinet vlak na het begin van de coronacrisis volgens haar radicaal van strategie veranderde en andere doelen is gaan stellen. De tweede is dat voor beide strategieën erg slecht is bijgehouden hoe we ervoor staan.

Het aantal besmettingen hadden we niet op orde, want mensen konden zich eerst alleen bij ernstige klachten laten testen, zegt Simons. Later is dat aangepast, waardoor de cijfers wat representatiever zijn geworden.

Het aantal gevaccineerden hebben we volgens Kuipers dus ook niet goed in beeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. coenzoon

  Het probleem is de bezuinigen op zorg. Ongeacht welke cijfers je volgt.

  Overigens , de maximale IC capaciteit is nog NOOIT aangesproken.

  Pechtold zou zeggen en nu aan het werk , hup, hup , hup

  1. Fax uit Darmstad

   Het probleem is Sylvana, laat dat mens (profiteur avant la lettre) a.u.b. haar mond houden. Men moet zwarte piet op haar afsturen, dan krijgt ze met de roe en verdwijnt ze naar Spanje.

   1. coenzoon

    daar is ze bang voor , daarom zegt ze ook dat zwarte piet discriminatie is

    1. Fax uit Darmstad

     U snapt het, links laten liggen die koelie

   2. M.Dikker

    Precies. Ze wauwelt gewoon verstandige mensen na. Ieder blind paard kan zien dat het beleid niet deugt en de cijfers niet kloppen.

 2. Max Aue

  Sylvana Simons en Hendrika Koekoek zijn de nieuwe heldinnen van DDS. Elke dag tenminste vier artikelen over deze kanjers.

  1. coenzoon

   1 verschil domme zuigtról , de zwarte heks is racist in hart en nieren

   1. Max Aue

    Er zijn meer verschillen. Sylvana is een mooie jonge vrouw, Hendrika is ver over de overgang met overgewicht.

    1. Stanly2000

     Nou Sylvana is niet zo piepjong meer, Ernst.

     1. coenzoon

      ze valt ver buiten de doelgroep van max anus zijn wensen

    2. Fax uit Darmstad

     “Sylvana is een mooie jonge vrouw”
     Sylvana is 50 jaar.
     Bril nodig? Bent u Blind?

     1. Mark Auel

      Ik zou de open haard nog niet aansteken met dat kadaver.

    3. coenzoon

     zoals al eerder uitgelegd , ik zie de mooiheid niet van die ingevallen biafra kop !

     Doe mij maar 1 kilo extra hollands welvaren strónt vlé®k

    4. M.Dikker

     Maz Aue “Sylvana is een mooie jonge vrouw”. Je hebt wel humor!

    5. AS210854

     En jij 💩💩💩 dit.

    6. J. Punt

     Uiterlijke staat is onbelangrijk. Hoe men het volk vertegenwoordigd en voor welk beleid men staat. Spotten met nietterzakedoende afleiding is een teken van onmacht en afgunst. De dames kunnen hun mening verkondigen voor hun kiezers. Wij hier bazelen maar wat achter de PC en phone.

    7. Lucky Luke

     U loopt duidelijk achter uw l*l aan en er bestaan geen mooie zwarte mokkels.
     En mevrouw van der PLas voor u, heeft meer verstand dan u ooit zult kunnen bevatten.

     1. Max Aue

      “ er bestaan geen mooie zwarte mokkels.”

      Voor racisten is dat inderdaad het geval.

 3. M. Brandenburg

  Eerst test je enkel de doodzieken, daarna ok zij met symptomen en vervolgens ga je wat breder testen, die 9% die niets merkt van het virus en dus NIET ziek is, zijn een jaar lang genegeerd waardoor, 1 de problemen niet jhuist in kaart werden gebracht, 2 onnnodig lang angst is gezaaid, en 3 we nu niet eens weten hoeveel mensen het virus la hebben gehad en dus immuun zijn, een aantal dat zonder vaccinatie dus al tussen de 3 en 7 miljoen ligt, daarnaast gaan we nu dus mensen vcaccineren die het virus al gehad hebben en we dus total contraprodcutief bezig zijn. We zijn over het punt heen waar het virus nog echt kwaad kan, vaccineer alle risicogroepen en je bent klaar. Dan hadden we al volledig open gekund.

 4. J. Punt

  Dus registratie en administratie zijn zoals verwacht een grote puinhoop. Maar… NL wil massaal voor een afgebakende periode muisstil op een geconditioneerd terras zitten en teveel betalen! En op ‘vakantie’ naar de ‘Frietje van Pietje’ costa’s!!

 5. Lucky Luke

  Waar bemoeit die muts zonder inzicht zich mee, ze heeft totaal geen opleiding en plotseling overal verstand van. Geen greintje zelfkennis dus en te stom om voor de duvel te dansen. De 2de kamer heeft geen behoefte aan dit soort opvreters.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.