Theo Hiddema fileert ‘bestuurscultuur’-motie GroenLinks en PvdA: ‘Nou dat hakt erin, dat zal ze leren!’

Theo Hiddema is er bepaald niet van onder de indruk dat GroenLinks en de PvdA gisteren een motie indienden – die werd aangenomen – om de bestuurscultuur te verbeteren in Den Haag. In plaats van zo’n nutteloze motie, zegt Hiddema, zouden de linkse partijen er verstandig aan doen wat boeken te lezen van Thierry Baudet. Misschien dat ze dan het nut van de democratie wél begrijpen.

Gisteren dienden GroenLinks en de PvdA een motie in over “een nieuwe bestuurscultuur.” Want, zeiden de twee linkse partijen, burgers mogen niet door de overheid met wantrouwen worden behandeld, en er moet altijd oog zijn voor de effecten van regelgeving op de individuele levens van mensen. Er moet een andere bestuurscultuur komen, macht en tegenmacht, en natuurlijk iets met subsidies.

De motie werd gemakkelijk aangenomen door de Tweede Kamer. Maar Forum voor Democratie-senator en strafpleiter Theo Hiddema vond het allemaal maar niets.

“Nou zo’n motie hakt erin, dat zal ze leren!” schrijft Hiddema sarcastisch: “Jullie willen aan de stem van de burger met behulp van een vitaal democratisch proces recht doen?” Nou, dan heeft hij de wáre oplossing.

In plaats van een tamelijk nutteloze motie aan te nemen, laat Hiddema weten, hadden de GroenLinksers en PvdA’ers “voorafgaande aan dit vergaderritueel” moeten beginnen “met het lezen van het boek ‘De natiestaat’. “De auteur” van dat boek, ging hij verder daarbij verwijzend naar FVD-leider Thierry Baudet, “staat vlakbij.”

Volgens de motie moet er meer geld komen voor de sociale advocatuur. Moet er een einde gemaakt worden aan “racisme” binnen de overheid. En moet de informatiepositie van de Kamer “in ere hersteld worden.” Ook stelt de motie dat de ideeën van macht en tegenmacht “gekoesterd” dient te worden door zowel de Kamer als de regering, dat er geld moet gaan naar maatschappelijke organisaties die een “belangwekkende tegenmacht” vormen (bepaald door de politiek natuurlijk), en moet er “geïnvesteerd worden in een sterke positie van uitvoeringsorganisaties.” Bij dat laatste moet je denken aan de Algemene Rekenkamer en de Ombudsman.

Het was zo’n algemene motie dat je van verre zag aankomen dat de Kamer zich erachter zou scharen. Want het heeft natuurlijk verder weinig tot geen impact op het kabinetsbeleid, wat natuurlijk de kern is van Hiddema’s kritiek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Chee

  Theo heeft altijd gelijk.
  Het is een motie van lik me vessie.
  Ze willen allen weer regeren met het stalinistische VVD.

  1. halo1

   Als zoveel mensen daarop stemmen zal je wel met ze in zee moeten. Moet de PVV zich maar handiger opstellen en zich tegen immigratie in het algemeen keren, i.p.v. alleen maar op de moslims…

 2. halo1

  Het is natuurlijk allemaal weer een politieke links-rechts-kwestie. Links suggereert natuurlijk dat zij alleen de juiste bestuurscultuur kunnen bewerkstelligen met h het toelaten van miljoenen “kwetsbare”‘ nep-vluchtelingen, big spenden en naief vertrouwen in de “onderkant’ van de samenleving… want die belazeren de kluit natuurlijk nooit…

 3. rutte leugenaar

  heel het handelen van regeringen is gebaseerd op achterdocht. Hoe krijg ik zo snel mogelijk totalitair contróle over het voetvolk !

  1. STOP FVD

   Kijk daar is weer zo’n wappie omdraai actie. Ik geloof dat jij en je clubje last hebben van achterdocht!

 4. Cootje

  Het grote bed wordt weer opgemaakt , en de hetero’s de homoseksuele en de transgender doen het licht uit en gaan op de lucht af, het bereiden van een kabinet kan op sommige plekjes wel eens zeer doen , maar na het orgasme viert de macht hoogtij en is het heerlijk toeven op het pluche , de misbruiken blijven onder de tafel en je behoord tot het old boys netwerk , de herinneringen blijven maar je toekomst is geplaveid , een eenmalige beurt op de verkeerde plek kan gebeuren met zovelen en het licht uit . Ideologische veren zijn achtergebleven in de strijd , moraal behoord niet bij een carrière politici en mensen al helemaal niet ,

 5. STOP FVD

  Nou mooi heeft hij ook zijn plasje er over heen weer kunnen doen. Hebben we dat ook weer gehad, heeft het iets toegevoegd? Uiteraard niet. Dit fossiel denkt dat hij zo’n beetje over elk onderwerp de expert is. Misschien ook een tikkeltje last van het Dunning-Kruger effect. Zou hij misschien eens moeten lezen, de auteurs staan vlakbij.

  1. Cootje

   Als de linkse kadavers het podium bestreden , is de ontbindingslucht niet ver weg

   1. Cootje

    Betreden

    1. STOP FVD

     bestreden,

  2. Cootje

   De masseuse van Rutte kan zich conformeren met de linkse lucht ?

  3. Winfrida

   @STOP FVD

   “Lezen” zegt Theo Hiddema. Is dat nou zo moeilijk?

   1. rutte leugenaar

    wat denk je als je de naam kiest stop fvd

    1. STOP FVD

     Inderdaad Michael!

    2. Winfrida

     @rutte leugenaar

     Misschien leert hij er iets van.

     1. STOP FVD

      Waarvan? En is er hier werkelijk iets te leren?

    3. Cootje

     Als je niet weet hoe een Belg een kindje maakt valt er ook niet veel te leren?

 6. Spoetnick

  Meer sociale advocatuur betekent meer asielzoekers.
  Betekent nog langere wachtlijsten voor Nederlandse woningzoekers.
  Betekent nog meer gekleurde criminaliteit.
  Betekent nog hogere belastingen.

  1. Cootje

   En wat denk je van de bureaucratie , wat voor de linkse hap weer wat toevoegde aan de bananen carroussel . Ze zijn gek op Melkert banen en hun aan het hoofd van de subsidie stroom

 7. 56RdK

  “Einde aan racisme binnen de overheid”.
  Met andere woorden, haal meer getint en zwart personeel binnen de overheid, ook al is dat niet gekwalificeerd, competent of integer c.q. betrouwbaar.
  Oftewel, de verdere ondergang van wat ooit Nederland was.

 8. Michael M

  Daar heeft Hiddema een duidelijk punt. Jammer dat er altijd nog mensen zijn welke in reacties hun schreeuw effect uiten op de FVD. Helaas is dat schreeuw effect een motie van onbegrip en wantrouwen. Men heeft geen kennis van zaken is de reden. Het oppervlakkig begrijpen en het missen van politieke kennis.

  1. STOP FVD

   Ik neem aan dat je refereert naar rutteleugenaar en stickie, wat kunnen die schreeuwen zeg, man man.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.