Thierry Baudet (FVD) haalt uit naar critici: ‘Al decennia wordt de oorlog gepolitiseerd. Wat een hypocrisie!’

Tegenstanders van FVD zijn weer eens boos. Heel boos. Want Forum voor Democratie heeft een meme online gezet waarin gesteld wordt dat de vrijheid, die werd ingevoerd in 1945, in 2020 weer werd afgeschaft. Hoe durven ze om de Tweede Wereldoorlog zo te “politiseren,” is het devies. “Schandalig!” Thierry Baudet zelf denkt daar net wat anders over. Want zegt hij: de oorlog wordt al járen gepolitiseerd. Alleen als FVD het doet is het opeens fout en verboden. Dat is, vindt hij, ronduit hypocriet.

Het begon allemaal met deze afbeelding die gedeeld werd op de sociale media van Forum voor Democratie:

Vorig jaar en ook dit jaar nog, natuurlijk, is een groot deel van wat ooit gezien werd als de grondrechten van de Nederlanders afgeschaft in naam van de volksgezondheid, vindt FVD. Twee mensen mogen elkaar bezoeken. Winkels moesten gedwongen gesloten zijn, en daarna alleen op afspraak winkelen. De horeca was maandenlang dicht, niet omdat eigenaren dat wilden, maar omdat de overheid dat afdwong. En als een ondernemer niet meewerkte kon hij gewoon gearresteerd worden.

FVD vindt daar wat van. Maar volgens iedereen die geen FVD’er is doet de partij dat op een manier die net netjes is. SP-leider Lilian Marijnissen bijvoorbeeld verwoordt het zo:

En ook het Algemeen Dagblad citeert allerlei mensen die het niet vinden kunnen. D66-leider Sigrid Kaag bijvoorbeeld – die lid is van een kabinet dat tienduizenden Nederlanders willens en wetens financieel ruïneerde in de toeslagenaffaire – stelt: “‘Er rust een speciale verantwoordelijkheid op Kamerleden, op ministers, om het goede voorbeeld te geven, om het woord géén gif te laten zijn. Ook in 2021 moeten we naar die woorden handelen. Dit is een dieptepunt. Alweer.”

FVD-Eerste Kamerlid Theo Hiddema reageert daarop dat de vergelijking wat hem betreft niet “van goede smaak” getuigt. Maar, voegt hij toe in antwoord aan Kaag: “Dat haar oproep ook de D66-reinheidsapostelen in het racisme en discriminatie debat tot bezinning mag brengen.” Want, is zijn punt natuurlijk, in dat debat zijn het juist D66’ers en zulk volk die de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog maar al te vaak maken.

FVD-leider Thierry Baudet vindt de volkswoede zwaar overdreven. “Al decennia politiseren onze tegenstanders de Oorlog om massale immigratie, Europese machtsfantasieën en moderne kunst te pushen,” legt hij uit op Twitter. Er is, had hij kunnen toevoegen, zelfs een term verzonnen voor te gemakkelijke vergelijkingen (vaak door links) met de Tweede Wereldoorlog: een Godwin maken.

“Nu zeggen wij: zullen we op 5 mei ook even stilstaan bij de vrijheden die we in 2020/2021 zijn kwijtgeraakt?” gaat Baudet verder. “Dat zou niet mogen? Wat een hypocrisie.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal, en word lid van onze groep op Facebook.

De Forum-leider is dus bepaald niet onder de indruk van de kritiek en zegt feitelijk: ‘Wat wij doen is niet anders dan wat jullie al decennia doen, alleen doen wij het nu vanwege een libertaire agenda.’

Op zijn beurt kan Baudet weer rekenen op de steun van zijn achterban:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

140 reacties

 1. Mar

  Ik kan die moderne kunst niet plaatsen.

  1. Branzino

   @Mar
   Dat ligt helemaal aan jou waarnemingsvermogen. Maar het is te leren, …………. als je het tenminste echt wilt.

   1. Harry Haller

    jouw

    1. Branzino

     @Harry Haller
     Dank voor de correctie. Voor de rest wel met me eens, concludeer ik?

     1. Harry Haller

      Jazeker, ik ben een groot liefhebber van moderne kunst.

    2. Branzino

     Kijk hoe Nederland reageert. Fijn voor het FvD: nos.nl/artikel/2379219-zeer-ongepast-zegt-nationaal-comite-4-en-5-mei-over-poster-forum

     1. Harry Haller

      Waarom maak je je druk over een politicus die een andere mening heeft dan de deugbrigade?

     2. Branzino

      @Harry Haller
      Ik zal je niet treiteren door mijn familie, zeer beschadigde kampslachtoffers, er weer bij te halen. Maar zulke mensen worden onvoorstelbaar gekwetst door dergelijke uitingen door een nietsnut die geen idee heeft hoeveel ellende er ooit gebeurd is. Als hij dat inderdaad bedoeld heeft, is hij het niet waard welke aandacht dan ook te krijgen. Als hij het niet zo bedoelde is een onvoorwaardelijk excuus op z’n plaats.

      Overigens, heet je psychologische broer misschien toevallig Rob? Dan kennen we elkaar. Zou leuk zijn.

     3. Harry Haller

      Branzino, uit je woorden meen ik op te maken dat je uit een Joodse familie stamt. Correct me if I’m wrong. In dat geval begrijp ik dat de uiting van Baudet als infaam wordt ervaren. Voor Joodse burgers is het begrijpelijk dat zij nog lang niet klaar zijn met dit deel van het verleden en de behoefte voelen om voort willen gaan met herdenken. Jouw suggestie om dat in kleinere kring te doen past hier goed.

      Aan de andere kant moet je je kunnen indenken dat heel veel mensen inmiddels wel klaar zijn met WOII en nu ervaren dat verworven vrijheden maar met een zeer dun laagje vernis bedekt zijn en zo afgepakt kunnen worden. Ik denk niet dat Baudet (waarvan ik beslist geen aanhanger ben) bedoeld heeft om bepaalde bevolkingsgroepen te kwetsen. Excuses zijn dan ook nicht im Frage. Hij bedoelde wel te provoceren naar de policor deugbrigade. Dat recht heeft hij en dat ik juich het toe.

     4. rutte leugenaar

      NSB families kennen geen kampslachtoffers leugenaar !

     5. Branzino

      @rutte leugenaar
      “NSB families kennen geen kampslachtoffers leugenaar !”

      Ach, ach, hoe diep kun je zinken? Ik sta niet vaak met de mond vol tanden, zoals je weet, maar hier schiet mijn reactievermogen tekort.

   2. rutte leugenaar

    er valt niets te leren pietpraat ! Er staat een waarheid.

    een volk dat voor tirannen zwicht,
    zal meer dan lijf en goed verliezen,
    dan dooft het licht.

    blauw het nieuwe bruin regeert met harde hand in opdracht van de regenten !

    1. STOP FVD

     Leugenaartje, heb je de link nu al eens bekeken?

     h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

     1. rutte leugenaar

      Al ingeschreven voor je prikje tegen de Indiase variant sukkeltje ?

    2. Freba

     Het wordt tijd -hoe toepasselijk- om de ellende achter je te laten. Hou op met het herdenken. Heeft geen enkele zin. Daders en slachtoffers zijn er bijna niet meer. Ga in het heden leven , er is genoeg te doen en hou op met het gezever. Hou je kop en rij gewoon geen Mercedes, Audi of Porsche. Ga niet naar Duitsland op vakantie om je tankje goedkoop te vullen en voor weinig een schnitzel weg te kanen. NL-ers gedragen zich als farizeeers. Het Calvinisme met al zijn “verschrikkingen” waart nog welig rond in NL.

 2. Monty

  Ben benieuwd hoeveel mensen Baudet hierin gelijk geven.
  Dat het Nederland van nu overeenkomt met de oorlogsjaren.

  1. Cootje

   Wij zijn wel groot geworden om 75 jaar geleden met al onze verontwaardigingen gelijk een provincie te worden van onze bezetters , toen mochten we het Nederlands behouden . Dus de sociale verontwaardiging telde toen alleen rond 4/5 mei Nederlanders en principes . Rotterdam is er groot van geworden

   1. Monty

    De onschuldige doden die toen gevallen zijn nemen we op de koop toe zeker?

    1. Cootje

     Waarschijnlijk wel want ze wisten niet hoe gauw ze economisch moesten samenwerken , terwijl toen de Russen meer lof verdiende pasten dat minder . Welke pet past het beste

  2. STOP FVD

   Het is te zielig voor woorden dat er een vergelijk wordt gemaakt met de 2e wereldoorlog. Helemaal door simpele zielen die er niet bij zijn geweest, maar wel zelfbenoemde experts zijn geworden.

   Voor een slimme man is Baudet heel dom, nog dommer dan rutteleugenaar, en dat is een knappe prestatie hoor, want die stond niet bepaald vooraan toen de hersencellen werden uitgedeeld.

   1. JochemX

    Het gaat helemaal niet om WW-2, maar om de periode erna. Er wordt helemaal niets vergeleken. Ik begrijp dat jij er kennelijk wel bij bent geweest?

    1. STOP FVD

     Verkeerd begrepen, ik zeg dat ook nergens dus kom met geen kul. Ik weet prima waar het om gaat net als die nep-politicus fascist Baudet.

     1. CZ

      Zegt de wappie en de echte fascist.

   2. rutte leugenaar

    De achterlijke noodwet van Rutte heeft geen vergelijk met de manier van regeren van de blondine zegt de stopidioot. Ken uw klassiekers huilebalk !

    1. STOP FVD

     Leugenaartje, heb je de link nu al eens bekeken?

     h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

  3. Nikita

   Even op twitter kijken daar kun jij nog een hoop leren .DDS heeft jouw leven afgestompt. Er is meer dan alleen dit blogje .

 3. ikweetwatikwil

  Onze vrijheid ligt anders aardig aan diggelen. Daarin heeft Baudet gelijk.

  Dat zegt een PVVer

  1. Monty

   Maar om dit nu te vergelijken met de oorlogsjaren vind ik misplaatst.

   1. trutje

    Baudet heeft het niet over de oorlogsjaren maar daarnaar. Wat ik kwalijker vind is dat deze politici die nu hun mond openzetten over Baudet het wel normaal vinden dat op scholen waar veel moslims zitten geen lessen meer over de holocaust wordt gegeven om de moslims niet voor hun hoofd te stoten.

  2. STOP FVD

   Onze vrijheid? Wat dan? Alsof er ook maar 1 wappie is die zich aan de corona maatregelen houdt, ik snap dus sowieso niet waar ze om liggen te janken. Oh ja, natuurlijk, ze moeten om 6 uur van het terras af!

   1. rutte leugenaar

    Een noodwet met een avondklok en een lock down is natuurlijk het toppunt van vrijheid. De linkse hufters worden steeds gekker

  3. Branzino

   @ikweetwatikwil
   Noem eens een land waar meer vrijheid is dan hier bij ons.

   1. Harry Haller

    Denemarken, Noorwegen, Zweden, Ierland, IJsland.

    1. Monty

     Dan doen wij het dus helemaal niet zo slecht vergeleken bij de rest.

     Maar voor sommige mensen is het glas altijd half leeg.

    2. Branzino

     @Harry Haller
     Ik bedoelde “vrijheid” in de meest brede zin en niet alleen die paar tijdelijke vrijheidsbeperkingen in het kader van de noodzakelijke corona-bestrijding. Dan komen de door jou genoemde landen in de buurt van Nederland en blijken de verschillen miniem, in ieder geval niet voldoende voor een duidelijke keuze, ook gezien de emigratiecijfers naar die landen. Ik zou Finland er dan ook nog bijzetten. Dan hebben we ongeveer weer de top van gelukkigste landen. Vrijheid is een belangrijke component van geluk.

     1. JochemX

      Noodzakelijke corona-bestrijding???

     2. Branzino

      @JochemX
      Er zijn inderdaad nog steeds mensen die denken dat corona vanzelf verdwijnt zonder veel slachtoffers te maken. Je kunt het je bijna niet voorstellen na alle alarmerende berichten vanuit de hele wereld. Maar die maatregelen waren nodig en hebben tot nu effect gehad. Alleen landen die traag waren of niet voldoende deden hebben nu een heel groot probleem.

     3. rutte leugenaar

      je moet eens leren dat je zegt wat je bedoelt miesgasser

     4. rutte leugenaar

      bewijs je gewauwel even domme tról !

      1. toon aan dat corona niet vanzelf verdwijnt door grops immuniteit
      2 toon aan dat de krankzinnig maatregelen nuttig zijn geweest
      3 toon aan dat er verschillen zijn in de landen met en zonder maatregelen

      Je bent een slappe ouwehóér die wil dat jouw decadente gewauwel aangenomen wordt als feitelijk correct.

      je bent een fantast , een charlatan , een arrogante decadente domme tról niets meer dan dat

     5. CZ

      Vergeet niet dat Max Branzino Welsh Van Velenamen zichzelf beantwoordt, bevestigd en gelijk geeft. Dat is al jaren hetzelfde liedje omdat de pathologische leugenaar voortdurend geband wordt. 🙂

     6. Branzino

      @rutte leugenaar
      Bewijzen? Hier komen ze, voor zover mogelijk, want anders zijn het sterke aanwijzingen:

      1. Toon aan dat corona niet vanzelf verdwijnt door groepsimmuniteit.
      Corona verdwijnt niet meer, maar groepsimmuniteit kan wel een belangrijke positieve rol spelen. Helaas ontstaat die pas na vele miljoenen doden, want je hebt er alleen veel aan als het wereldwijd optreedt. Is het slechts regionaal, dan blijven beperkende maatregelen nodig. De kans is groot dat jaarlijks een herhalingsvaccinatie noodzakelijk blijft.

      2. Toon aan dat de krankzinnig maatregelen nuttig zijn geweest.
      Kijk naar de grafieken van diverse landen, o.m. Nederland. De gevaccineerde bevolkingsgroepen laten een heel duidelijke en sterke daling van besmettingen zien.

      3. Toon aan dat er verschillen zijn in de landen met en zonder maatregelen.
      Kijk eens naar laat met maatregelen begonnen landen of slecht georganiseerde landen zoals Amerika, Brazilië, Engeland, India, Rusland en veel andere. Er zijn ook heel goed georganiseerde landen, vooral in het verre oosten, maar ook in Europa. De tabellen wijzen voor zich.

    3. Brenda Welsh

     U vergeet Wales.

   2. ikweetwatikwil

    Ach Branzino Ik zie het al, u neemt genoegen met zoals het nu gaat.

    1. Branzino

     @ikweetwatikwil
     Inderdaad, maar niet altijd. Als iets nut heeft, kan ik een boel hebben, net als veel andere mensen gelukkig.

     1. rutte leugenaar

      nu nut en noodzaak nog even aantonen in plaats van enkel over ouwehóéren

   3. Nikita

    Monaco hahaha

  4. Winfrida

   @ikweetwatikwil

   Hoeveel zieken en doden heeft de coronacrisis ons niet gekost? Iedereen heeft er wereldwijd last van maar zal waarschijnlijk ook nooit meer weg gaan.

   1. rutte leugenaar

    wereld wijd ? 3,1 miljoen of 1,5 miljoen per jaar !

    In vergelijk met 2018 dus niets anders dan de naam !

    1. Winfrida

     @rutte leugenaar

     Althans, dat beweren de “deskundigen”.

     1. rutte leugenaar

      precies , zelfs met het bijtellen , het doortellen en groepen oneigenlijk toevoegen kan je conform de cijfers nog steeds niet spreken over een pandemie.

      corona is en blijft een hoax conform de wereld wijde cijfers !

     2. CZ

      “corona is en blijft een hoax conform de wereldwijde cijfers!”

      Inderdaad!

      Daarom gedenk ik vandaag, op 4 mei, het afgelopen jaar waarin onze fundamentele vrijheden zijn geroofd vanwege een griepvirus met een dodelijkheid van 0.15%. Ik denk aan onze arme bevolking die opnieuw heeft gekozen voor een regering met een aartsleugenaar en een griezel (Kaag) waarvan wij alleen nog maar meer ellende mogen verwachten.

 4. september

  Hij krijgt alleen maar gelijk van de aanhangers van F.V.D. en de P.V.V

  1. Edjan

   vervelend, hè? Sokpop!

  2. STOP FVD

   En meneer Baudet “haalt uit naar critici”? Whatever, aandachtzoeker, en DAT zit dat in de kamer. En dan vreemd vinden dat NIEMAND ook dan maar IETS met zo’n partij wil doen.

   Hij heeft, voor zo ver dat al niet het geval was, politieke zelfmoord gepleegd. Doei wappie idioot!

  3. Nikita

   Kan ik daar een bewijs van krijgen ????

  4. rutte leugenaar

   Dat zijn dan 25 Kamerzetels lamlül.

  5. rutte leugenaar

   het gaat niet om gelijk of geen gelijk domme jongen. Het gaat over de feiten en niet over jouw onderbuik

 5. Edjan

  Citaat uit
  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/280961723/verontwaardiging-over-bevrijdingsdag-poster-fv-d

  “Partijleider van D66 Sigrid Kaag twittert over de poster: „Er rust een speciale verantwoordelijkheid op Kamerleden, op ministers, om het goede voorbeeld te geven, om het woord géén gif te laten zijn.” Ze verwijst daarmee naar de 4 mei-lezing die Arnon Grunberg vorig jaar hield. „Ook in 2021 moeten we naar die woorden handelen. Dit is een dieptepunt. Alweer.”, stelt Kaag.”

  Dat vind ik nogal: Grunberg erbij halen. Was dat niet die vent die vorig jaar in alle rust mocht uitblaten dat de mohammedanen de nieuwe joden zijn? Daarmee implicerend dat PVV’ers en FvD’ers de nieuwe nazi’s zijn? Een schofterig mannetje, door een schofterig vrouwtje als voorbeeld gesteld. Links-liberaal-confessioneel en hun eeuwige gelijk …

  1. Edjan

   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/arnon-grunberg-overladen-met-antisemitische-reacties-na-4-mei-lezing/

   Het smerige ventje Grunberg heeft inderdaad de vorige 4 mei lezing misbruikt om een flink los te gaan tegen het populisme. Volgens Kaag moeten woorden geen gif zijn? Hoe krijgt ze het uit haar arrogante rot-muil?

  2. Max Aue

   “Dat vind ik nogal: Grunberg erbij halen. Was dat niet die vent die vorig jaar in alle rust mocht uitblaten dat de mohammedanen de nieuwe joden zijn? Daarmee implicerend dat PVV’ers en FvD’ers de nieuwe nazi’s zijn?”

   Correct, en hij had groot gelijk.

   Deze ranzige bevrijdingsposter van Baudet bewijst dat ook.

   1. Nikita

    Grunberg en Kaag twee handen in 1 doos …. hahahahaahaha

   2. Edjan

    Wat een gezwam weer, Max. Scheutje “ranzig” er in en Max is weer klaar.

   3. rutte leugenaar

    de invoering van de noodwet was het einde van onze grondrechten domme jongen !

    De poster is derhalve volledig correct. valsema heeft het wekelijks bewezen bij het schoonvegen van het museumplein hufter.

 6. Harry Haller

  Baudet heeft gelijk. Onze vrijheid is te grabbel gegooid door een landelijke/mondiale gedragstraining. Ook als de noodzaak er voor aanwezig was, is het goed erbij stil te staan wat we kwijt zijn geraakt in de laatste anderhalf jaar en wat we allemaal normaal zijn gaan vinden.

  75 jaar herdenking van WOII is tevens een mooi moment om daar een sluitstuk van te maken. We weten het nu wel. O ja: de Slag bij Nieuwpoort is dit jaar precies 421 jaar geleden: opdat wij niet vergeten!

  1. Meriadoc Brandebok

   Wie had gedacht dat Harry zo uit zijn nek kon lüllen.

   Goeie genade.

   1. Max Aue

    Mijn goede vriend wordt een dagje ouder, Meriadoc en zijn bijdragen navenant onsamenhangender.

    1. Meriadoc Brandebok

     😂

 7. STOP FVD

  Dat er uberhaupt gereageerd wordt op deze wappie idioot. Lekker links!! (hahaha) laten liggen.

  Hij is alleen maar uit om reacties te ontlokken. Elke reactie is er 1 te veel, deze dus ook.

  Dus terug naar waar het werkelijk om gaat :

  h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

 8. AS210854

  Is hij van corona herstelt, dat hij nu weereens iets van zich laat horen? En hoe, daar kun je alleen maar van 🤮🤮🤮🤮🤮 . JAMMER!!!!!!!!

  1. leukeditter

   corona?? jij misschien naar je hersens gestegen

   1. AS210854

    Nee hoor , hoe me goed aan de regels 💩

 9. Adriaen van Bergen

  Er gaan nu vele mensen dood omdat ze niet behandeld worden.
  Er zijn al meer dan 40.000 gevallen met bijwerkingen van het vaccin, alleen al in Nederland. Zoek op de website van Ad Broere voor de bronnen.
  Velen zitten geestelijk in de knoop.
  Velen zijn failliet.
  Er is enorm veel stress in gezinnen met alle gevolgen van dien.
  Dit is erger dan de 2e wereldoorlog.

  1. Branzino

   @Adriaen van Bergen
   “Dit is erger dan de 2e wereldoorlog.”
   Is het misschien een idee om gewoon eens iemand te vragen die beide crises heeft meegemaakt? Ze zijn er nog, al moet je misschien even zoeken. Wat boeken over WO II lezen kan ook helpen bij de beeldvorming.

 10. Beukman

  Bizar. De volgende stap is dat mensen die niet op een terrasje mochten zitten zichzelf gaan vergelijken met slachtoffers van de Holocaust.
  Ga toch eens uitpuberen, Baudet.

  1. Cootje

   Je heb gelijk , maar met zulke ontberingen zulke misdaden zo vergevend gezind te zijn om gelijk economische vriendjes te wezen in die tijd , Rotterdam is er groot van geworden , dan bestaat ideologie en ethisch normen toch niet .

  2. Harry Haller

   Dat is slechts een halve Godwin, Beukman. Kom op, je kunt beter!

   1. Beukman

    Je bent niet snik, Dr. Haller. Het is Baudet die de Godwin maakt, door de herdenking van WOII te associëren met de coronacrisis.
    Typisch verwend gedrag van een millennial die nog aan het puberen is, en een slag in het gezicht van de slachtoffers van de oorlog en hun nazaten.

    1. Harry Haller

     “De volgende stap is dat mensen die niet op een terrasje mochten zitten zichzelf gaan vergelijken met slachtoffers van de Holocaust.”

     Dit is jouw tekst, zijn jouw woorden, jouw halve Godwin.

     1. Beukman

      Onzin. Wat je feitelijk zegt is dit: “Je hebt gelijk. Die poster van Forum is een Godwin.”
      Daar ben ik het dan wél mee eens.

     2. Harry Haller

      Je bent nu wel heel erg aan het zwammen, Doosje. Waarschijnlijk heb je je met je woorden vergaloppeerd en kom je daar te laat achter. Die tekst is van jou en niemand anders: daarmee preludeer je op de gele Jodenster en waag je je op het glibberige pad van de Godwin. Ontkennen heeft geen zin.

  3. Meriadoc Brandebok

   Baudet heeft een zieke geest. Hij kickt op aandacht.

   1. Beukman

    We zien een radicaliseringsproces in progress: een narcist die zich voedt met aandacht, en zoals een junk die steeds meer heroïne nodig heeft steeds wilder om zich heen gaat slaan om de langzaam verslappende aandacht op te vijzelen.

    Thierry zou eens afstand van zichzelf moeten nemen om over te kunnen gaan op een fase van zelfreflectie. De Baudet van nu zou niet meer worden herkend door de Baudet van acht jaar geleden.

    1. Harry Haller

     Ophef binnen de regressieve en conservatieve deugbrigade: de hyena’s staan wild blaffend op hun achterste poten.

     Het idee om 75 jaar vrijheid te herdenken in plaats van het einde van een oorlog, is uit te leggen als een positieve daad voor mensen die het oog op de toekomst hebben gericht. In tegenstelling tot die zwaar gereformeerde zwartpakken die alleen maar achterom kunnen kijken.

     1. STOP FVD

      En 2020 als jaartal nemen en niet dus 76 jaar en 2021 als jaartal nemen dat doet dan niet aan iets anders denken? Wel leuk bedacht maar alleen wappies trappen in die redenering.

 11. DubbelZout

  Tuurlijk Thierry, vergeleken bij de huidige Coronabeperkingen is WO II slechts een vogelpoepje in de Nederlandse geschiedenis

 12. P. Puk

  Baudet is een naargeestige stumper. Aandachtstrekker pur sang zonder inhoud. Het wordt tijd dat hij wordt opgepakt. Gedwongen opname.

  1. Cootje

   Wat word de aanklacht? Ongekend onrecht.

  2. Cootje

   Of functie elders

 13. Max Aue

  Malle Thierry gooit weer eens een drol over de schutting en heel Nederland is in rep en roer.

  De clown krijgt de aandacht die hij zoekt.

  1. Harry Haller

   Heel Nederland? Uitsluitend de Moreel Verhevenen van het extreem deugende partijkartel.

   Vind je trouwens ook dat 75 jaar herdenken van WOII mooi genoeg is geweest?
   Of zie jij het wel zitten om daar minstens tot 2050 mee door te gaan?

   1. Max Aue

    Mijn goede vriend woont in Duitsland en houdt meer van dat land dan van Nederland dat hij haat.

    In dat licht is het begrijpelijk dat hij de dodenherdenking maar irritant vindt.

    1. Harry Haller

     Zoals gebruikelijk duikt Aue weer achter zijn moraalmuur weg. Nee Aueneel, ik houd van Nederland: juist omdat het me zo ter harte gaat verafschuw ik links ‘progressief’ gespuis als jij dat van mijn prachtige land zo’n kolerezooi maakt.

     Nee: ik vind de Dodenherdenking niet irritant. En ja: ik vind 75 jaar lang genoeg voor een herdenkingsperiode. Jij niet, want jij hebt de geestelijke souplesse van een betonnen telefoonpaal.

     1. Max Aue

      “Nee Aueneel, ik houd van Nederland”

      Waarom woon je dan in Duitsland, het land dat je hier bewierookt, en spreek je in je bijdragen uitsluitend negatief over ons land?

     2. Harry Haller

      Omdat Duitsland qua natuur vele malen mooier is en er aanzienlijk minder mensen wonen: kun je dat zelf niet invullen druiloor? Ben jij bovendien geen enorme voorstander van de EU en vrij verkeer en vestiging van personen?

      Ik beoordeel de linkse ontwikkelingen in Nederland vaak negatief, evenals de desastreuze gevolgen van de wooncrisis, de overbevolking, de vervuiling en het rampzalige overheidsbeleid. Niet het land zelf en zijn inwoners. Maar dat onderscheid kan jij als psychopaat natuurlijk niet maken.

     3. Canta

      Harry Haller
      “juist omdat het me zo ter harte gaat verafschuw ik links ‘progressief’ gespuis als jij dat van mijn prachtige land zo’n kolerezooi maakt.”
      Dat “linkse gespuis” zoals jij dat noemt, heeft na de oorlog aan de hand van Drees, dit land weer tot een prachtig land gemaakt.
      De laatste jaren worden we door rechts geregeerd dus als jij dit geen prachtig land meer vind dan moet je bij rechts zijn.

     4. Harry Haller

      Canta, ik heb het niet over de oude socialisten en AJC’ers. Ik heb het over het rabiate ‘progressief’ links dat uit de democratiseringsbeweging van 1968 voortkwam. En nu zichtbaar is in het onnozele links van Jesse Biomassa Klaver, het regressieve links van D66, het marxistische links van de SP en het quasi-humanistische links van de CU .

      De oude Drees zou daar never nooit mee geassocieerd willen worden.

     5. Canta

      Harry Haller
      Natuurlijk veranderen partijen omdat ook de tijden veranderen.
      Neemt niet weg dat links ( en ik versta daar onder SP, PvdA en GL)
      al jaren niet in het kabinet zitten. Dus bij ontevredenheid moet je echt bij rechts zijn.

     6. Harry Haller

      Canta, de PvdA zat nog in het vorige kabinet Rutte. En de CU (extreemchristelijk links) zat ook in het vorige en tevens in het laatste kabinet Rutte.

      Ook de VVD is met Hans Saxofoon Dijkstal al jaren geleden linksaf geslagen en heeft notoir linkse standpunten geincorporeerd. Het hele beleid leunt de laatste 20 jaar op overduidelijk linkse standpunten, vandaar dat de linkse partijen die jij noemt nimmer echte oppositie voeren – ze zijn het met het beleid eigenlijk erg eens.

     7. Max Aue

      Mijn goede vriend woont in Duitsland en dat land staat in de Word Happiness Index op de 17e plaats. Duitsers zijn gemiddeld aanmerkelijk ongelukkiger dan Nederlanders. Nederland staat in die index op de vijfde plaats.

      Het verklaart mogelijk het consequente sjagrijn van mijn goede vriend. Duitsland is niet een geweldig fijn land om in te wonen.

     8. rutte leugenaar

      wil de strónt vlé®k inhoudelijk nog wat inbrengen of komt het domme adept weer niet verder dan wat op de man spelen !

      trieste tról

     9. Harry Haller

      Max Aue: de Vulkaneifel is zonder enige twijfel vele malen mooier dan die stinkende stad Den Haag en zijn deprimerende buurt waarin zich de Laan van Poot bevindt. Er zijn grote contingenten mensen die daar nog niet dood gevonden willen worden.

      Begrijpelijk: de hele stad kenmerkt zich door stank, vervuiling en een overmaat aan agressieve immigrantenimport – daar wil een normaal en gezond mens voor geen goud wonen.

      Daarom vluchten degenen die het kunnen betalen naar groenere, veiliger en plezieriger oorden in Europa, zoals de Vulkaneifel in Duitsland – een van de mooiste, beschermde natuurgebieden van Europa. Het ritme en de cadans is hier op de menselijk maat afgestemd, de overweldigende natuur slechts 5 minuten lopen.

      Veel plezier met je vijfde plaats op de geluksindex in stinkend Den Haag!

   2. Beukman

    Er is juist de laatste jaren een toenemende belangstelling voor de oorlog, Dr. Haller.
    Dat komt denk ik omdat de laatste generatie die het nog mee heeft gemaakt nu tijd heeft voor zelfreflectie, beseft de oorlog altijd met zich te hebben meegedragen, en ondertussen de oren van de kop wordt gevraagd door kinderen en kleinkinderen over diezelfde oorlog.
    Herdenken is niet verplicht. Als je er geen zin in hebt, doe je gewoon niks.

    Overigens wordt in zat landen WOI ook nog steeds herdacht, en terecht.

    1. Harry Haller

     Daar verschillen we dan over van mening Beukman. Ik heb zeven kleinkinderen en nog nooit heeft een van hen mij vragen gesteld over WOII. Een toenemende belangstelling zie ik ook nergens, waarschijnlijk spruit dat voort uit jouw ruime fantasie.

     Ik vind dat aan herdenken een eind hoort te zitten en het dan bijgezet hoort te worden in het geestelijke archief, de zielskronieken. Steeds vaker zie ik dat er door jonge mensen vragen bij worden gesteld (niet inhoudelijk, maar qua tijdsduur) en steeds vaker merk ik een sleetse houding, vals sentiment en zelfs valse romantiek.

     Driekwart eeuw herdenken is wel genoeg in mijn optiek.

     1. Beukman

      Ik woon in Amsterdam, Dr Haller, al schijn jij te denken dat ik stiekem in Heukelum woon. In Amsterdam is er hernieuwde aandacht voor de oorlog. Dit blijkt mede uit de vele publicaties van de laatste tijd. Ongetwijfeld speelt ook het feit en rol dat er 75.000 Amsterdamse joden zijn uitgemoord.

      Op het moment dat er geen hond meer naar de herdenkingen komt, kan er mee worden gestopt. Vooralsnog is er genoeg belangstelling om doorgaan te rechtvaardigen.

     2. Branzino

      @Harry Haller
      Je realiseert je wel, hoop ik, dat de kinderen van oorlogsslachtoffers nog in grote aantallen leven. En dat de schade bij kinderen heel groot en ook levenslang geweest is. Dat je een eker ophoudt met herdenken, kan ik me voorstellen. Of dat na verloop van tijd in kleinere kring doet. Maar zolang het leed uit WO II nog in levende mensen huist, zou ik er op gepaste wijze mee doorgaan en vooral uitingen zoals nu van het FvD vermijden.
      Ik heb heel goede Duitse vrienden, meerdere gezinnen, en ik merk dat zij het onderwerp WO II nog steeds uit de weg gaan. Dat betekent, dat het nog heel diep zit.

     3. Harry Haller

      Branzino schrijft: “Dat je een een keer ophoudt met herdenken, kan ik me voorstellen. Of dat na verloop van tijd in kleinere kring doet.”

      Dat laatste is een uitstekend voorstel. Er zijn meerdere herdenkingen die in kleine kring worden gehouden. WOII kan daarin worden opgenomen. Maar naar mijn idee is een landelijke herdenking volgens strakke protocollen, met nationale stilteminuten en die eeuwige Waalsdorper Vlakte, nu wel genoeg geweest.

      Ik ben van 1946, dus in het eerste jaar na de oorlog geboren. Begrijpelijkerwijs heb ik er veel van meegekregen. Met ons gezin gingen we naar het gedenkmonument bij het Vondelpark, op school werd er uitvoerig over verteld en altijd nam ik de herdenkingsstilte in acht. In 2010 had ik genoeg herdacht en deed vanaf dat moment niet meer mee.

      Vanzelfsprekend hebben wij ook een aantal kennissen en vrienden in deze regio van Duitsland. Misschien is het streekgebonden, maar hier in de Vulkaneifel gaan ze nogal luchthartig met het ‘oorlogsverleden’ om en maken er besmuikt grapjes over.

     4. Harry Haller

      Beukman: ” Dit blijkt mede uit de vele publicaties van de laatste tijd.”

      Die vele publicaties zijn nogal logisch Beukman. Ten eerste is het de tijd van het jaar (rond de herdenkingsdag zijn er ALTIJD publicaties), en ten tweede is het een kroonjaar vanwege die mooie rond 75. Dat genereert eveneens ALTIJD publiciteit.

      Lees je ook veel publicaties over de herdenking in september of januari?

     5. STOP FVD

      75 jaar? Dat was vorig jaar als ik me niet vergis. Maar je raakt natuurlijk van de leg als opperwappie een flauw postertje plaatst met 2020 als einde vrijheid.

     6. CZ

      Wappie!

     7. Branzino

      @Harry Haller
      “Misschien is het streekgebonden, maar hier in de Vulkaneifel gaan ze nogal luchthartig met het ‘oorlogsverleden’ om en maken er besmuikt grapjes over.”

      Ik ken ze ook, Duitsers die nog steeds niet deugen. Maar ik ontmoet in Italië gelukkig veel meer Duitsers die niets liever zouden doen dan voor goed uit hun Heimat vertrekken. Die zich de haren uit hun hoofd schamen voor wat bepaalde groepen in Duitsland doen en roepen. Die het juist daar niet over willen hebben, omdat ze vinden dat ze daar niet meer bij horen. Die hun land volledig ontvlucht zijn en alleen nu en dan terug gaan om (klein-)kinderen te zien. Dat zijn ook de Duitsers die bij een eerste ontmoeting met ons in de dorpsbar eerst heel voorzichtig proberen na te gaan hoe wij ons opstellen tegenover het populisme (hun AfD) en wat we van Wilders vinden (Baudet kennen ze gelukkig meestal niet). Als we daarover niet positief doen, en iets positiefs krijg ik echt niet uit mijn mond, is het ijs snel gebroken en zijn het heel leuke en behulpzame mensen. Dat zijn ook de mensen die met ons het liefst Italiaans spreken en dan als smoes gebruiken dat we dan beiden de taalhandicap hebben. Maar de werkelijkheid is, dat ze in het buitenland liever geen Duits spreken om onherkenbaar te blijven. En om een goede beurt te maken bij de autochtonen en dat lukt ze goed. Zo’n afstand heeft een deel van Duitsland van WO II genomen, geen afstand dus, maar nog steeds een actueel thema.
      Ik ken geen mensen afkomstig uit de Vulkaneifel. Zij komen uit de regio’s rond München, Stuttgart en Frankfort.

     8. Harry Haller

      Je interpreteert mijn opmerking over WOII-grapjes makende Duitser geheel verkeerd en nogal hysterisch, Branzino. Zij maken grapjes uit zelfspot, niet omdat ze ‘fout zijn’ of extreemrechts georienteerd zijn. Voortaan eerst even vragen wat er bedoeld wordt en niet meteen afgaan op je eigen domme vooroordelen, vooringenomen pedante kwast. En van het AfD moeten ze ook geen van allen wat hebben. Het zijn keurig nette CDU- en SPD-stemmers.

      Mijn Duitse vrienden maken grapjes over het feit dat je geen grapjes mag maken over de oorlog. Over de policor censuur die de overheid en media zichzelf nog steeds oplegt. Over het feit dat er nog immer verwacht wordt dat Duitsers met schaamte en eerbied spreken over hun collectieve schuldgevoel.

      Kortom, zij zijn volwassen en beseffen dat zij geen schuld meer dragen (ze zijn allen van na de oorlog) en dat 75 jaar wel genoeg is als boetedoening.

      Die ontheemde Duitsers die jij in je Italiaanse dorpje ontmoet zijn zonder twijfel linkse idioten die nog steeds zwelgen in een niet bestaand schuldbesef en daar hun hele leven nooit meer van los komen. Dwalende, onvolgroeide zielepoten en linkse mafketels die losgezongen zijn van hun heimat en zich helemaal woke richten op inclusie en diversiviteit. Helemaal passend dus bij de idioot die je zelf bent.

      Ongetwijfeld schamen ze zich er ook voor dat ze blank zijn, welgesteld en man. Jij kent geen Duitsers Branzino, je kent alleen een paar neurotische vluchtelingen die hun afkomst en heimat verloochenen.

     9. Meriadoc Brandebok

      De denazificatie van Duitsland is na de oorlog nooit gecompleteerd. In feite kon dat ook niet, omdat diegenen die sympathie voelden voor de nazi’s in vrijwel alle lagen van de samenleving waren doorgedrongen – artsen, rechters, wetenschappers, enzovoorts. De geallieerden moesten van West-Duitsland een muur tegen de Sovjet-Unie maken. Het gevolg was dat vele voormalige nazi’s in vrede zouden doorleven: de brave CDU en SDP-stemmers. Tot diep in de jaren ’50 wezen opiniepeilingen uit dat een meerderheid het nationaalsocialisme wel een goed idee vond, maar dat men vond dat het slecht was uitgevoerd. Een even grote meerderheid vond dat er voor de joden geen plaats was in Duitsland.

      De Duitsers zagen de bevrijding nooit als een bevrijding van de nazi’s, maar als een definitieve nederlaag.

      Het is altijd twijfelachtig of de lessen van het verleden in Duitsland wel zijn geleerd. Met name tussen de oudere generatie zullen nog vele Duitsers aanwezig zijn met sympathie voor Adolf. Die door Harry genoemde grapjes doen dan ook ergste vermoeden. Of de sympathie voor AfD bij veel Duitsers, waarvan de leider heeft aangegeven trots te betrachten ten opzichte van de Wehrmacht.

     10. Harry Haller

      De autist Meriadoc Brandebok heeft zijn boekenkast weer eens door gesnuffeld en wat passages her en der gekopieerd, om vervolgens zijn ouderwetse en dorre gereformeerde mening te ventileren.

      Dat hij waarschijnlijk nog geen moderne Duitser van dichtbij heeft gezien, laat staan een poot op het grondgebied van de Oosterburen heeft gezet, ziet hij louter als een voordeel.

      Het interesseert mij geen moer wat jij ervan vindt met je rigide, stoffige en beperkte geest, Brandegeit: voor mij is wonen in de Vulkaneifel de beste keus die ik ooit heb gemaakt en de vele Duitsers die ik hier ken zijn hoffelijke, beschaafde, elegante en humorvolle mensen waar menig schreeuwende en lallende Hollander nog een puntje aan kan zuigen.

     11. Meriadoc Brandebok

      Okay.

     12. Max Aue

      “Mijn Duitse vrienden maken grapjes”

      Duitsers maken geen grapjes en mijn goede vriend zeker ook niet.

      Het is allemaal dodelijke ernst.

     13. Branzino

      @Harry
      “… de vele Duitsers die ik hier ken zijn hoffelijke, beschaafde, elegante en humorvolle mensen waar menig schreeuwende en lallende Hollander nog een puntje aan kan zuigen.”

      Dat geloof ik graag, want er zijn heel veel van dergelijke Duitsers. Maar je kwalificatie van Nederlanders is toch wat kort door de bocht. Je moet meer in Nederland komen, als dat kan. Dan bouw je een wat breder beeld op dan een deel van het publiek dat zich hier op DDS graag presenteert: inderdaad schreeuwend, lallend, scheldend en tierend.

     14. Max Aue

      Mijn goede vriend reageert altijd als door een wesp gestoken als iemand het waagt kritiek op Duitsers en nazi’s te hebben.

    2. Branzino

     @Harry Haller
     Ah, je bent beledigd omdat ik niet alle Duitsers waardeer. Duitsers staan bekend om hun gebrek aan zelfspot en dat heb je een tijd geleden zelf toegegeven. Die vrienden van jou lijken me dan geen echte Duitsers.
     Verder laat ik je tekst voor wat die is, en dat is niet veel. Je bent weer niet verder gekomen dan wat gescheld en getier. Ga eens naar je broer, Rob als ik me goed herinner, en vraag wat je hieraan kunt doen. Mij maakt het allemaal niet uit. Ik ben heel content met mijn Duitse vrienden, inderdaad gelukkig links. Ik heb trouwens ook goede vrienden in Duitsland, die niet verhuisd, pardon gevlucht, zijn.

     1. rutte leugenaar

      jij kan niemand beledigen decadente tról. Jouw beperkte denkvermogen is de vrijkaart voor je dagelijkse gewauwel zonder dat iemand daar aan stoot aanneemt arrogante kwal.

     2. Harry Haller

      Nee hoor Branzino, ik ben niet beledigd. Maar jouw vooringenomenheid en vooroordelen gebaseerd op vliesdun ijs maken een mens niet blij. Je praat met Duitse (economische) vluchtelingen die schijten op hun land en meent daarmee alle Duitsers te kunnen classificeren, inclusief hun volksaard en gevoel voor humor. Dat vind ik pedant en armzalig.

      De Duitsers die ik ken zijn trots op hun land, verafschuwen de zwarte pagina’s van WOII, staan pal tegen het opkomend rechts extremisme, maar zouden er niet aan denken om hun land te verruilen voor een andere habitat.

      Jij zoekt het verkeerde volk op en meet daaraan een oordeel af. Dat is kortzichtig. Als organisatiepsycholoog zou je dat moeten weten.

      En nee, mijn broer heet geen Rob.

     3. Branzino

      @Harry
      “En nee, mijn broer heet geen Rob.”

      O.k. 😉 Dan ken ik van vroegere intensieve contacten met het GITP een andere psycholoog, Rob genaamd, met jouw achternaam. Hij is nu al jaren ZZP-er en misschien zelfs al gepensioneerd. We zijn elkaar uit het oog verloren.

      Verder ken ik in Italië geen Duitse economische vluchtelingen. Dat zouden ook niet de slimste Duitsers zijn, want Italië is een duur land om te wonen, vooral voor buitenlanders waarvoor speciale tarieven gelden, duurdere natuurlijk. Ik heb de indruk, dat mijn Duitse vrienden en kennissen hetzelfde in Italië zoeken en in hun vaderland achterlaten, als jij dat in Duitsland zegt te doen: Schreeuwende en lallende landgenoten en een bedreigde natuur inruilen voor leuke ontspannen mensen in een ongerepte natuur. Dat kost geld en dat hebben ze in voldoende mate. Ik ken ook enkele z.g. Aussteiger (uit de jaren 60 en 70), die nog steeds met hun haarbandje in een hutje in het binnenland zelfvoorzienend leven in love-and-peace. Ook heel boeiende mensen maar ietwat gecompliceerd.

      Mijn door de oorlog beschadigde familie waren overigens geen Joden maar actieve communisten die voor dergelijke activiteiten ook heel zwaar gestraft werden.

 14. Max Aue

  De oude Hiddema twittert: “Het getuigt, op zijn minst genomen, niet van goede smaak om oorlogsleed te relateren aan Corona-malheur.”

  Misschien wordt het voor Theo weer eens tijd om op te stappen.

  1. DubbelZout

   Ja, om vervolgens over een paar weken…, vul maar in

  2. Cootje

   Wedden dat het de hele dag in alle media en tolk shows gaat over baudet , die krijgt weer de aandacht die hij beoogt . De jeugd heeft niet zo veel meer met het 1940/50 verhaal , de mensen die hebben opgebouwd liggen te rotten in de verpleeghuizen . En op de scholen wordt het dood gezwegen . Baudet heeft de Vondelpark en Ajax fans in zijn gelederen en die hebben zoiets van het verleden kan je niet eten , in 1945 begrepen ze dat meteen in rotterdam

  3. Edjan

   Max, gelukkig ga jij daar niet over, deugkneus.

 15. 56RdK

  “Want zegt hij: de oorlog wordt al járen gepolitiseerd. Alleen als FVD het doet is het opeens fout en verboden. Dat is, vindt hij, ronduit hypocriet.”

  Ja, Thierry, dit is zo fout als het maar kan. Net zoals al die anderen die 4/5mei gebruiken voor hun absurde en volkomen foute deug- en woke-idealen.
  En Thierry, als al die anderen van tien hoog naar beneden springen doe jij dat dan ook?

  Nee, deze poster is een schandalig uiten naar al de slachtoffers van WO!! én naar alle slachtoffers van de Corona!
  Een uitermate, domme, imbeciele actie!

  Ja Thierry, wat maak jij dat FvD verschrikkelijk kapot, wellicht is een bezoek aan een goede psychiater een goed en dringend advies voor jou! En maak je plek vrij voor Theo!

  1. Max Aue

   “Ja Thierry, wat maak jij dat FvD verschrikkelijk kapot”

   Ja, ongetwijfeld zijn er nu Kamerleden en Statenleden van het FvD die zich bijzonder ongemakkelijk voelen. Een verdere scheuring van dit zieke partijtje lijkt me een kwestie van tijd.

   1. CZ

    Nee hoor, Max Van Velenamen is de leugenaar van deze eeuw. Liegende Max is een pleonasme.

   2. rutte leugenaar

    politiek correct links is in rep en roer en kunnen op inhoud het niet ontkrachten.

    De vrijheid hebben we in 2020 verloren dat is een feit.

    1. STOP FVD

     We leven allemaal met je mee, wat moet jij een kutjaar hebben gehad. Ik krijg bijna medelijden met je.

     Leugenaartje, heb je de link nu al eens bekeken?

     h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

 16. rafi

  Een enorm goede actie van FvD en die andere clubs! Gezien de gebleken waardeloosheid van de grondwet in 2020/2021 is er een goede reden om de vergelijking met WW II te maken. En de hypocrisie van de linkse deugkerk is hemeltergend. Kaags reactie is zum kotzen. Om Grunberg te citeren! En hoezo voorbeeldfunctie? Ze laten ras-leugenaar Rutte overal mee weg komen!

  1. Max Aue

   Voor onnozele types als rafi is de drol over de schutting van Baudet ook bedoeld: er zijn mensen die van drollen houden en dat weet Baudet ook.

   1. ikweetwatikwil

    Waarom de naam Max Aue niet gepast is.

    1. CZ

     Binnenkort is het weer zover hoor, Max Van Velenamen heeft er patent op.

 17. september

  je moet wel blijven herdenken zolang er noch nabestaanden van de oorlogslachtoffers leven. En die vergelijkingen die ze hier met WO2 maken,is een idiote verwijzing

 18. Monty

  Verbazingwekkend dat er mensen zijn die beweren voor de Nederlanderse cultuur en tradities te zijn.

  5 mei zomaar willen laten vallen om dat Baudet vind dat de 5 mei viering hypocriete is.
  Dat is hypocriet.

 19. Lucky Luke

  Forum voor Democratie weet niet eens wat democratie is. Als de meerderheid, 2de kamer, gemeenteraad etc. een besluit neemt wordt dat in een democratie geaccepteerd, daarom heet het democratie. Echter niet door dit merkkwaardige antidemocratische forum die hun eigen gelijk maar van de daken blijven schreeuwen. Jammer voor Hiddema. Laat me effe denken, Thiery Baudet klinkt ook niet echt Nederlands, heeft dus ook niet van het poldermodel gehoord. Zielig mannetje.

 20. Brenda Welsh

  Er wordt steeds gesproken over de politicus Baudet. Dat is fout! Thierry is een acteur die van prikkelen houdt, maar als het hemzelf overkomt, wegloopt.

 21. Freba

  Wat een scheldpartijen weer op dit forum. Zowel mijn vader en ooms zijn gedetineerd geweest in WWII. Mijn schoonvader heeft in Birma aan de spoorweg gewerkt. Mijn oudere zwagers allemaal aan de drank, vanwege de verschrikkingen en Toch VIER IK GEEN 4 MEI…….En waarom niet. Omdat de NAVO huichelaars al decennia lang oorlog voeren met het Oosten (Rusland en hun “verloren” gebieden). 2 jaar geleden op 4 mei maakten onze jongens in hun F-16’s bombardementsvluchten boven het M-O. Paar maanden geleden grote NAVO-oefeningen in het Baltische gebied, omdat Putin te dwarsbomen. Lang leve de Vrede door de Deugers………Het braaksel loopt over mijn schoenen. Om vrede te ervaren zul je eerst in een oorlogstoestand geweest moeten zijn. De meeste reageerders op dit forum zijn waarschijnlijk verwende figuurtjes; die geen notie hebben van de geschiedenis. En Baudet heeft helemaal gelijk. Blij dat er nog jonge gasten zijn, die kunnen nadenken en zich niet laten leiden/lijden door hun onderbuik. Maarja, er zijn er maar weinigen die op jonge leeftijd 12 boeken hebben geschreven en voorzien zijn van 2 titels. Enig idee welke figuren de moderne kunst zo opkloppen en er vermogens aan verdienen? Ik wel.

  1. Max Aue

   “En Baudet heeft helemaal gelijk.”

   Ik kan ver meegaan in de argumenten die Freba formuleert, met name ook de ziekelijke neiging van Westerse landen om in het Midden Oosten en elders militair op te treden.
   Het argument van Baudet heeft hier echter niets mee te maken. Deze trieste vlerk meende de corona-maatregelen te kunnen vergelijken met de Tweede Wereldoorlog. Dat was een zieke provocatie van een moreel minderwaardig mens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.