FVD laaiend op YouTube om fikse straf voor ‘schending richtlijnen’: “Wij buigen niet voor Big Tech-intimidatie!”

YouTube heeft Forum voor Democratie berispt voor het ‘schenden van communityrichtlijnen’ en verbiedt de partij een week lang video’s te uploaden op het medium. De partij is daar laaiend over, en kondigt aan met dubbele kracht te zullen werken aan een rechtszaak tegen het filmpjesflatform die het al gestart heeft. FVD spreekt van “Big Tech-intimidatie.”

Forum voor Democratie mag van YouTube een week lang geen video’s op het kanaal plaatsen. Volgens FVD-leider Thierry Baudet ‘was er een grens overschreden’ nadat een video van het platform werd gehaald, en nu is het account tijdelijk op ‘on hold’ gezet. Of daarmee de kritische toespraak van Baudet echt verdwijnt, is maar de vraag: als de partij de omstreden speech zelf niet kan uploaden, dan doen anderen dat wel.

Hoe dan ook laat Forum het er niet bij zitten. Gisteren kondigde de partij aan het grote medium YouTube voor de rechter te dagen, en met die inspanning wordt gewoon doorgegaan. De partij wil het grote Amerikaanse medium voor de rechter dagen om daarmee ook krachtig signaal af te geven: de partij weigert ‘te buigen voor Big Tech-intimidatie.’

YouTube was niet al te blij met een recente video waarin Baudet sprak over het ‘lockstepscenario,’ een dystopische complottheorie die door factcheckers is afgeserveerd. Het kanaal van de partij kreeg daarom een “strike,” wat inhoudt dat ze een week lang geen nieuwe video’s kunnen uploaden. Aangezien video’s op YouTube tegenwoordig een enorm belangrijk instrument zijn voor partijen om te communiceren naar buitenwereld geldt de maatregel als een flinke tik op de vingers voor FVD.

De partij roept ondertussen op tot massaal doneren om dit mogelijk te maken, een rechtszaak – en al helemaal tegen een miljardenbedrijf – is natuurlijk peperduur. YouTube – eigendom van Google – zal natuurlijk alles uit de kast halen om de rechtszaak te winnen en hun financiële middelen zijn haast onuitputtelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In de tussentijd geeft de FVD-leider zich nog niet gewonnen; het medium mag dan pogen zijn partij online tijdelijk de mond te snoeren, maar er zijn nog genoeg individuen die het geluid van Baudet en zijn partij wél willen horen. En zo te zien helpen zij de partij een handje door de, inmiddels beruchte, toespraak opnieuw te uploaden. Het Forum-Kamerlid is geamuseerd door die gang van zaken: “Benieuwd hoe lang het online blijft…”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Emile Takma

  “ YouTube was niet al te blij met een recente video waarin Baudet sprak over het ‘lockstepscenario,’ een dystopische complottheorie die door factcheckers is afgeserveerd.”

  Nee, natuurlijk niet.

  Baudet zakt steeds verder weg. Wie neemt de clown nog serieus?

  1. Rood

   FTO Van Velenamen

   1. september

    blablablabla

  2. leukeditter

   nee jou nemen ze serieus hier hahahaha..pleur toch op man

  3. Branzino

   @Emile Takma
   Het Lockstepscenario is een ruim 10 jaar oud verhaal, een scenario, waarin Baudet en anderen de voorspelling zien van de corona-crisis. Zij suggereren dus, Baudet wel wat voorzichtig, dat corona een voorbereide overval op de wereldheerschappij door instanties als de familie Rockefeller is. Corona wordt niet genoemd, want die naam bestond in 2010 nog niet. Verder zitten er wat details in dat scenario die helemaal niets met de huidige crisis hebben. Alleen de gedachte dat er een wereldwijde pandemie zou kunnen uitbreken, is een interessante, maar zeker geen originele.
   Ik kan me de onwil om te publiceren bij YouTube voorstellen.

  4. september

   Baudet blijft maar een Kleine partij en jou neem Ik wel seríeus en leukeditter en Rood totaal niet

 2. maraton

  Therry doet nog maar eens een Trumpje. En uiteraard weer woedend….!
  Even vergeten dat zelfs Foxnews deze opperhufter in de ban deed toen zijn gevaarlijke
  gestook de spuigaten uit kwam.

 3. Vanduinen

  Wie ligt daar nu wakker van, wie gaat er nu op zoek om uit te vinden wat Baudet te vertellen heeft.
  Verbod of geen verbod, een normaal functionerend mens heeft toch andere interesses dan Baudet. Baudet geniet van theater.

 4. DubbelZout

  De beste man wordt zo langzamerhand echt overal uitgekotst, maar dat kwartje wil maar niet vallen
  Daar zijn er hier ook een paar van

 5. Monty

  Vandaag geen FvD journaal.
  Gelukkig hebben we natuurlijk nog de dagelijks Jensen show voor het eerlijke ‘rechtse’ geluid.

  Wie kijk er nog naar de NPO.

  1. Rood

   ” Wie kijk er nog naar de NPO.”

   Een jaar of tien geleden mee gestopt, totaal overbodig ook!

   Alle informatie die je niet te zien krijgt bij NPO/NOS/RTL etc, die kun je uitstekend vinden in het juiste circuit.

   1. Monty

    Dus wat zeurt Baudet.
    Zijn achterban kan hij toch gewoon bereiken.

    Waarom is YouTube, Facebook of Instagram zo belangrijk voor hem en anderen die gebaned worden?

 6. Rblaauw5@chello.nl

  Het betreffende stukje over de Rockefeller Foundation, is voor de werkelijke liefhebber letterlijk te vinden op Wikipedia.

  1. Branzino

   @Rblaauw5@chello.nl

   Tip: ik zou je emailadres in je naam weghalen. Je maakt misbruik zo wel heel gemakkelijk.

   Verder zou ik die wikipedia-pagina maar laten voor wat het is en het rapport zelf lezen. Dan zie je wat daarmee beoogd werd en hoe die veronderstellingen later wel of niet bewaarheid werden. Enkele werden bewaarheid, maar de overgrote rest zeker niet. Baudet baseert zijn benadering van BBB/corona op die paar overeenkomsten tussen rapport uit 2010 en werkelijkheid in 2020/2021.

 7. P. Puk

  Baudet is een gestoorde narcist met psychotische trekjes. Daar hoef je geen medicus voor te zijn om dat te zien, dus gratis analyse.

  1. Rood

   Aldus Piet Pukkel.

  2. leukeditter

   rutte en de jonge zijn staatsmoordenaars naast hun psychotische trekjes..is maar waar je van houd

   1. Emile Takma

    houdt

    1. Rood

     FTO taalnazi Van Velenamen.

   2. september

    Onzin

 8. Mar

  “Wij buigen niet voor Big Tech-intimidatie”

  Niet zeuren, Baudet. Het kost je geen cent om daar je boodschap te verspreiden.

  FvD heeft toch een eigen website. Gebruik die dan of hebben jullie een limiet op data omdat dat goedkoper was?

 9. Emma Louise

  Ophef veroorzaken is het Baudet-DNA. Nu YouTube toehapt kan een succesvolle crowdfunding worden gestart. Met een opbrengst van enkele tonnen kun je spreken van een leuk verdienmodel.

  1. Antihedo

   De familie Trump heeft een leuk zakcentje overgehouden aan dit soort crowdfunding. En die idioten die geld gestort hebben maar denken dat het gebruikt werd voor rechtzaken.

 10. Evil Zorro

  Toen Trump zei dat het virus uit een labo kwam mocht je dit niet posten op FB. Nu men twijfelt mag je er wel weer over schrijven op FakeBook. Links walgt van mensen met buitengewone gaven in de politiek die het bij het rechte eind hebben. Hun schrijfsels druipen van de haat tegen Thierry dat het aandoenlijk wordt. Om die reden alleen al ben ik Baudet fan.

  1. Antihedo

   Daar zal Thierry blij mee zijn. Hij wordt graag aanbeden.

 11. Antihedo

  Dat gekneus op youtube. Ga gewoon je werk doen in de Tweede Kamer. Youtube bied Thierry een platform maar zoals te doen gebruikelijk moet je je dan aan de regels van dat platform houden. Als je dat niet wil, heb je de vrijheid gebruik te maken van een ander platform die dat wel toestaat.

 12. dumbfarmer

  Baudet kan zijn wat ie is.. maar dat neemt niet weg dat ik het enorm kwalijk en schadelijk vind dat youtube (of facebook of welk platform dan ook) zomaar zonder zelf fact checks te doen zaken verwijderd omdat het ‘op een lijst staat van zaken die verwijderd worden’.
  Hoe komt die zwarte lijst tot stand dan en wie bepaald wat daar op komt of niet? Is dat omdat er 2 kneuzen weer eens ergens over gejankt hebben of is daar daadwerkelijk over nagedacht? Ik neig te denken dat het eerste het geval is, niet het laatste.

  In dit geval vind ik het nog kwalijker omdat waar het om gaat gewoon als document online te vinden is, en die denktank daadwerkelijk dat soort scenario’s heeft uitgewerkt.. hoe dat dan door Baudet gebruikt en uitgelegd wordt zie ik als een opening voor discussie, maar dat mag tegenwoordig blijkbaar ook niet meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.