FVD sloopt D66: ‘Deze corrupte clownspartij neemt Hongarije al 10 jaar de maat over ‘persvrijheid’!”

Bij Forum voor Democratie vinden ze de hypocrisie van Sigrid Kaag en D66 stuitend. “Deze corrupte clownspartij neemt Hongarije al tien jaar de maat over ‘persvrijheid’,” schrijft de partij terecht op Twitter, maar laat vervolgens een stel ambtenaren een propagandafilmpje maken dat uitgezonden wordt door de staatsomroep. 

Gisteren werd – door werk van GeenStijl, ere wie ere toekomt – bekend dat de VPRO zich helemaal had laten lenen voor D66-propaganda. Met hart en ziel, zelfs. Want de zogenaamde “documentaire” die verdomd veel op een PR-filmpje leek, die in januari van dit jaar werd uitgezonden, was – niet schrikken! – precies dat. Dat blijkt uit allerlei interne documenten tussen het ministerie waar Kaag bij betrokken was, D66, en de publieke omroep.

De ambtenaren, D66, campagnegozer Sjoerd Sjoerdsma, en Kaag zelf bepaalden min of meer alles wat in de documentaire terecht kwam. Onwelgevallige scènes werden eruit gehaald en – oh ja – zelfs het moment waarop de documentaire werd uitgezonden, werd bepaald door de D66’ers. Hartstikke leuk, zo’n samenwerkingsverband tussen een door de belastingbetaler bekostigde publieke omroep en een politieke partij, natuurlijk.

Forum voor Democratie beschuldigt Kaag en haar links-liberale weg-met-ons-club nu terecht van hypocrisie. Want, schrijft FVD op Twitter, “deze corrupte clownspartij neemt Hongarije al tien jaar de maat over persvrijheid’, maar laat 2 maanden voor verkiezingen een door ambtenaren (!) en spindoctors voorbereide propagandafilm op de staatsomroep uitzenden. Dat noemt Kaag elders ‘corruptie’ en ‘state capture’…”

Ja, daar heeft FVD wel een punt mee. De hypocrisie is inderdaad stuitend. En dat is niet het enige voorbeeld dat FVD heeft aangetroffen. Want wat vinden we ervan dat D66 zich tijdens de verkiezingscampagne zei in te zetten voor een “sterke en onafhankelijke media?” Zoals FVD stelt: eigenlijk staat de partij van Kaag gewoon “voor de volledige omkering van de waarheid.” Een “nieuwe Koude Oorlog tegen Rusland = vrede.” “Immigratie = welvaart.” “Diversiteit = kracht.” “Waarheid = desinformatie.”

En: “NPO-propaganda voor D66 = ‘sterke en onafhankelijke media’.”

Voor wie niet weet wat state capture is geeft FVD ook nog even een handige definitie: als het onderscheid tussen de regerende partij en het overheidsapparaat vervaagt omdat de staat in dienst van de partij komt. Dus bijvoorbeeld “als staatsomroepdocumentairemakers in samenwerking met ambtenaren van Buitenlandse Zaken je partijpropagandafilm souffleren.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Emile Takma

  DDS is het propagandakanaal van het FvD en wordt door het FvD betaald.

  Daar bestaat hier kennelijk geen bezwaar tegen.

  1. vlekkenoplosser

   kan de strónt vlé®k misschien inhoudelijk ontkrachten dat de slaafse staatstv van een documentaire over de tophóer van d66 er een propaganda filmpje van maakt ter gunste van d66 ?

   Je zou objectieve nieuwsvergaring verwachten strónt vlé®k helaas is het subjectieve filmpje niet gestoeld op de waarheid maar een verknipte realiteit.

   De strónt vlé®k probeert wederom het topic te veranderen omdat de strónt vlé®k op inhoud schaakmat staat. game – set – match domme jongen

   1. Branzino

    @vlekkenoplosser
    Die documentaire werd door de VPRO en niet door de “staatsomroep” NPO uitgezonden.

    Die opmerking van Emile Takma is wel degelijk relevant. Het FvD wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door de belastingbetaler. En dat geld zou inderdaad voor een deel bij DDS terecht kunnen komen. Zo vreemd zijn dergelijke financieringsconstructies dus niet. Ik heb daar overigens geen bezwaar tegen, want dat is één van de kenmerken van onze vrije samenleving.

    1. september

     Ik noem het altijd de publieke omroep

     1. Branzino

      @september
      De term “de publieke omroep” wordt hier meestal niet zo goed begrepen. Ze noemen het liever “staatsomroep” en dat is niet zo erg, want het grootste deel van het budget is afkomstig uit belastinggeld en dat komt van het “publiek”.

     2. usb3.0

      “De term “de publieke omroep” wordt hier meestal niet zo goed begrepen. Ze noemen het liever “staatsomroep”

      branzebinootje doet net alsof de gezond weldenkende mens dom is

    2. usb3.0

     “Die opmerking van Emile Takma is wel degelijk relevant”

     nee hoor die is niet relevant, die opmerking verlegt de aandacht van de topic naar zijn absolute minachting voor Baudet

  2. usb3.0

   Nee tamil, het niet over dds, het gaat over; D66: ‘Deze corrupte clownspartij neemt Hongarije al 10 jaar de maat over ‘persvrijheid’! en die d666 sloopt FvD

 2. Branzino

  Ik heb sterk de indruk, dat hier de organisaties VPRO en NPO wat door elkaar gehusseld worden. De VPRO is met de NPO één van de omroeporganisaties in Nederland. Zij bepalen in hoge mate zelf, binnen hun doelstellingen wat ze wanneer uitzenden.

  1. september

   Alle omroepen bepalen dat,ze worden wel allemaal door de staat betaald. Maar de staat heeft niks te zeggen over de inhoud van de programmable.

   1. Emile Takma

    Juist, september.

    1. Rood

     FTO Van Velenamen

   2. september

    Progammas

  2. Vlekkenoploser

   De VPRO zag kijkcijferbrood in een documentaire over Kaag en D66 probeerde naar vermogen de inhoud te bepalen. Dat zou elke partij doen en dat is hun goed recht.

   Wie daar verbaasd over is is niet van deze wereld en als je denkt dat de VPRO zich door iets anders laat leiden dan door kijkcijfers snapt er geen hout van.

   1. Emile Takma

    Raak gezegd.

    Hear, hear!

   2. Emile Takma

    @Velkkenoploser,

    Ik snap uw behoefte Vlekkenoplosser te bespotten maar u kunt toch beter uw sterke bijdragen onder een andere nickname plaatsen. Nu ontstaat de indruk dat Vlekkenoplosser tot dit soort verstandige bijdragen in staat zou zijn.

    1. september

     je hebt hier al Vlekkenoplosser.En komt er opeens een Vlekkenoploser.Maar goed opletten op hun namen.

 3. Gerda2

  D66 had WEL invloed op NPO-documentaire SIGRID KAAG | Ochtendspits

  youtube.com/watch?v=T7oUHUqNzFY&t=333s

  1. Branzino

   @Gerda2
   Het was geen NPO- maar een VPRO-documentaire. Omroepverenigingen maken hun eigen keuzen binnen hun eigen doelstellingen. Daar lijkt me niets mis mee. Nee, daar zijn ze zelfs voor opgericht en dat verwachten de leden ook.

   1. Gerda2

    Branzino, D66 had WEL invloed op NPO-documentaire SIGRID KAAG | Ochtendspits

    BNR heeft zelf voor deze bewoording gezorgd, dus dat ga ik niet veranderen bij het posten.
    Het gaat mij om de inhoud van het filmpje. Luister ook even naar de laatste minuut.

    1. Branzino

     @Gerda2
     Maar dat beweer ik toch ook niet. Ik gaf alleen aan dat het een VPRO-docu was en niet van de NPO, zoals ook die meneer van GeenStijl meteen in het fragment zelf ook zegt. De VPRO is een ledenvereniging. Het lijkt me heel waarschijnlijk dat D66 heeft meegedacht over de vorm en inhoud van het programma. Het gebeurt heel vaak, dat deelnemers aan een programma aangeven wat ze graag willen. Dat is door D66 naar eigen en VPRO-zeggen heel bescheiden gebeurd. Het is echt gezeur om helemaal niets.
     Ik vond het een mooie en verhelderende documentaire die 5 boeiende jaren laat zien.

     1. Gerda2

      Branzino@ Maar dat beweer ik toch ook niet. Ik gaf alleen aan dat het een VPRO-docu was en niet van de NPO.

      Dat had je al een aantal keren gedaan.
      Je krijgt er nog een dagtaak aan.

     2. Branzino

      @Gerda2
      Berichten die blijkbaar niet aankomen herhaal ik gewoon. Heel simpel. Het is hier gewoonte om info die niet in het frame past te negeren of belachelijk te maken. Daar doe ik niet aan mee, maar blijf herhalen.

   2. Niet L niet R

    Allemaal een pot uiterst links gebral, van de centen van alle burgers!

 4. Brenda Welsh

  Thierry opteert voor een Hongaarse courant om zijn gedachten te ventileren. Is Nederland hiermee gediend? Bij wie ligt er een Hongaarse krant op mat?

  1. Emile Takma

   Inderdaad, Brenda, de leugenachtige hypocrisie spat er vanaf.

 5. C.oitus

  Satan is blij met d666.

 6. Monty

  ”FVD sloopt D66”

  Kan haast niet wachten op de peilingen.
  FvD 24 zetels.
  D666 6 zetels.

 7. Gebande K0K

  Vetbetaalde FvD spindokter MvdG laat de vijf zetelige Forumland afgevaardigden de 24 koppige aanstaande regeringspatij een virtueel poepje ruiken.
  De weldenkenden staan juichend op de banken.
  De overige 90% van Nederland haalt de schouders op: het is FvD maar.

 8. Meriadoc Brandebok

  Forum voor Democratie kletst natuurlijk weer uit haar nek. In Hongarije wordt de media onder contŕöle van de STAAT gebracht door Orban. D66 is de staat helemaal niet, het is een politieke beweging die actief is in de Tweede Kamer.

  Het is voor FvD onmogelijk een waarheid te spreken. En als DDS niet kritisch genoeg is om het verschil tussen waarheid-leugen te onderscheiden fungeert zij als mediakanaal voor FvD.

  Of is dat geen staatsmedia?

 9. HD

  Liever een president als Orban met duidelijke rechtse normen dan een Palestijnse intrigant.

  1. Niet L niet R

   Kan niet beter verwoord worden !!!!!

  2. Branzino

   @HD
   Als iemand met de principes van Orbán hier president zou worden, zou hij als eerste actie kritische sites als DDS, GeenStijl, Joop, e.a. verbieden. Die kunnen namelijk in Hongarije niet bestaan.

  3. Marija

   Hapeau !

   1. Marija

    Moet zijn, chapeau!

 10. rafi

  Wat zijn de namen van die Buza-ambtenaren? Zij dienen z.s.m. ontslagen te worden uit de publieke dienst! Deze vierde macht blijft nog altijd veel te veel buiten schot in dit land. Men neme een voorbeeld aan de V.S.: elke nieuwe president (voor NL: coalitie) neemt zijn eigen ambtenarenapparaat (‘administration’) mee. Misschien iets om mee te nemen in het kader van die nieuwe bestuurscultuur? Dan kan wellicht meteen ook de NPO weer gemaakt worden waarvoor ze is bestemd en was bedoeld en opgericht: louter als facilitaire dienst: het leveren van de camera’s e.d. aan de private omroepen, die dan ook zelf de nieuwsjournaals e.d. verzorgen. Ook weer: zoals in de V.S.. Dus ZONDER zelf ook programma’s te maken. Geen staatsjournaal dus meer!

  1. Branzino

   @rafi
   “Dus ZONDER zelf ook programma’s te maken. Geen staatsjournaal dus meer!”

   Maar waar klaag je nu over? Jij hebt dagelijks Jensen en ook het FvD Journaal, o.i.d.

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoord, ben alleen bang dat de linkse elite dit met alle geweld zal tegen houden!

 11. Michael M

  Ik vindt D66 zelf ook een vreselijke vreselijke partij, maar als de FVD de wet tegen homos en transgenders en LHBTI wet steunt van de heer Úrban in Hongarije ging mij te ver. Heb de partij helaas de rug toegekeerd met name als men nog dichter en persoonlijker wordt is het nodig. Nou maar op zoek gaan naar een andere partij. Niet links, Niet rechts maar in het midden. Wat betreft Kaag, hebben ze geen geschiktere kandidaat partijleider voor de D66 partij dan deze clown?

  1. Branzino

   @Michael M
   Je overweegt D66? Goed om te horen. Als Kaag je niet bevalt, moet je natuurlijk niet gaan zitten afwachten, maar lid en actief worden. Dan kun je van binnenuit invloed uitoefenen op partijleider en programma. Dat kan zelfs bij D66, al wordt dat door velen hier betwijfeld.

   1. Rood

    F66

   2. Niet L niet R

    Wie gelooft er nog in leugens?
    Kijk wat er bij het CDA allemaal is gebeurd!

 12. Niet L niet R

  Al eerder aangegeven. Juffrouw Kaag is een gevaarlijke zeer linkse bewindsvrouw, bewijzen tonen dat meer en meer aan!

 13. 56RdK

  “Deze corrupte clownspartij neemt Hongarije al tien jaar de maat over ‘persvrijheid’,” schrijft de partij terecht op Twitter, maar laat vervolgens een stel ambtenaren een propagandafilmpje maken dat uitgezonden wordt door de staatsomroep.”

  Hélemaal raak!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.