Kijk! Freek Jansen (FVD): ‘Huizen bijbouwen zonder massa-immigratie te stoppen is dweilen met de kraan open!’

Freek Jansen, Kamerlid voor Forum voor Democratie , vindt het onbestaanbaar dat zijn mede-parlementariërs wel mekkeren over de “noodzaak” om huizen bij te bouwen, maar ondertussen niets doen om de massa-immigratie te stoppen. Want, zei hij tegen hen, huizen bouwen terwijl de immigratie onbeperkt doorgaat is “dweilen met de kraan open.” Waarom, vroeg hij zijn collega’s, doen ze “alleen aan symptoombestrijding?”

“De woningmarkt zit volledig op slot,” zei Jansen aan het begin van zijn inbreng bij het commissiedebat. De FVD’er legde uit dat er de komende jaren volgens de “projecties” maar liefst 900.000 woningen bijgebouwd moeten worden. “Waarvoor, vraagt een normaal mens zich dan af?” vroeg Jansen logischerwijze. Wat is toch de belangrijkste oorzaak van het “woningtekort”? Krijgen wij zoveel meer kinderen, en moeten die kinderen allemaal heel snel een huis hebben omdat ze allemaal tegelijk volwassen worden? Of scheiden Nederlanders opeens op ongekende schaal, en zijn er daarom meer woningen nodig?

Nou nee. De bevolkingsgroei neemt namelijk steeds sneller toe dan geraamd. “En dat waren niet allemaal Nederlandse baby’s,” aldus Jansen. “Sterker nog, de enige reden dat de Nederlandse bevolking überhaupt nog groeit, is immigratie. De afgelopen tien jaar kwamen er jaarlijks netto 80.000 tot 100.000 mensen bij in Nederland, en die moesten allemaal ergens wonen. En het houdt niet op.”

Vervolgens citeerde Jansen CDA-minister Hugo de Jonge, die eerder liet weten dat er de komende tien jaar nog eens een miljoen mensen bijkomen in ons land. “Alsof het een soort natuurwet is, alsof we niets kunnen doen om dit te veranderen,” aldus Jansen. “Niets is minder waar,” ging hij verder. “Het is een kéúze. VVD en CDA kúnnen kiezen om de immigratie aan banden te leggen, maar kíézen ervoor dat niet te doen. Ze hebben tien jaar de tijd gehad om de immigratie in te perken, maar ze hebben het tegenovergestelde gedaan. Nog nooit kwamen er zoveel immigranten naar Nederland als onder de kabinetten-Rutte. Met alle consequenties van dien, met name ook voor de jongerenmarkt.”

“Want terwijl Nederlandse jongeren geen woning kunnen krijgen, krijgt de ene na de andere vreemdeling een woning toegewezen. Deze onrechtvaardigheid is niet uit te leggen.”

En ja, zei Jansen, “als we de immigratie stoppen hebben we helemaal geen extra woningen nódig. En als we vaart maken met terugkeer [van bijvoorbeeld Syriërs], komen er woningen vríj́.”

“Het gaat in de Kamer heel vaak om symptoombestrijding terwijl de onderliggende oorzaken onbesproken blijven,” vatte Jansen de manier van politiek bedrijven in de Tweede Kamer vervolgens samen. “Zo ook nu. FVD wil betaalbare woningen voor iedereen. We willen stoppen met de massale immigratie, remigratie aanmoedigen, en willen ruimere milieu- en stikstofregels zodat er weer betaalbaar gebouwd kan worden. Dit kan allemaal, áls we er voor kiezen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De reactie van het partijkartel op Jansens woorden? Het zal niemand verbazen: doodse stilte. Want de problemen bij de wortel aanpakken, daar doen ze niet aan in Den Haag. Liever wat symptoombestrijding door hier en daar wat huizen neer te knallen. Maar daadwerkelijk het probleem oplossen waar het veroorzaakt wordt, bij de massa-immigratie? Meh. Niet nodig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Gebande K0K

  FILMPJE ! Freek Jansen (FVD): ‘Huizen bijbouwen zonder massa-immigratie te stoppen is dweilen met de kraan open!’

 2. halo1

  Door een zo!n optreden stemmen we weer FVD…

 3. Antihedo

  Oi, de bedrijven kunnen nu al geen goed personeel meer vinden. Zonder buitenlanders wordt het moeilijk voor bedrijven om te overleven.

  1. Harry Haller2

   Juist door buitenlanders wordt het woningtekort veroorzaakt: werkend of niet werkend, ze moeten allemaal wonen. Misschien moeten we het woordje ‘groei’ eens schrappen en gaan denken aan gezonde krimp.

  2. dumbfarmer

   ik durf te beweren dat het merendeel aan “asielzoekers” voor geen meter qualificeert voor de vacatures die open staan, of ook maar de minste neiging hebben te gaan werken in plaats van gratis geld te innen vanuit de uitkering + kindertoeslag + huursubsidie + gemeentelijke belasting kwijtschelding, enz. enz..
   Het is nog steeds zo dat als je het handig speelt dat je effectief meer overhoud dan dat je voor een minimumloon werkt, en dat weten die gasten ook verdomde goed, al spreken ze geen woord nederlands.. ofja.. een paar in ieder geval wel!! Domweg omdat ze bijgestaan worden door een heel leger aan (ook al..) gesubsidieerde advokaten die gewoon de formuliertjes alvast ingevuld hebben liggen en na ondertekening een bankpas en alvast de sleutel overhandigen van de woning.
   Dat voordeel heeft de gemiddelde nederlander totaal niet.

   1. Antihedo

    Het gaat hier over immigranten, niet alleen over asielzoekers. Asielzoekers zijn maar een beperkt deel van de immigranten. Het feit dat als het over massa-immigratie gaat, men denkt dat het alleen over asielzoekers gaat, is wel zorgwekkend.

  3. usb3.0

   “de bedrijven kunnen nu al geen goed personeel meer vinden.”

   Logisch als men verplicht voor diversiteit moet gaan dan krijg je mensen die niet gekwalificeerd zijn..

 4. Duckday

  Daar is geen speld tussen te krijgen.Zolang maar het kom maar binnen beleid van de slappe hap dit kabinet en de politieke partijen die moord en brand scheeuwen als er ergens een lading geluks zoekers terug gestuurd worden .De regering doet niks alleen verkopen van slappe praatjes.Dit land is te klein om zulke massa op te vangen.Let wel echte blijven altijd welkom maar op het ogenblik zijn we een afvalbak .Er zijn genoeg mensen om te werken in dit land stop die bonussen enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.