Kijk! Michael van der Galien woest op ‘dictatoriale Rutte’: ‘Hongarije staat pal voor de óúde Europese waarden’

In een nieuw filmpje dat hij online heeft gezet reageert de hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard woedend op de manier waarop Mark Rutte vandaag is omgegaan met Hongarije. Want, stelt Van der Galien, Rutte lijkt wel een dictator. Hongarije vertellen dat het niet thuis hoort in de Europese Unie omdat het de waarden aanhangt die tot 20 jaar geleden in heel Europa prominent werden aangehangen? Belachelijk. En nog ronduit dictatoriaal ook.

Vandaag moesten we allemaal verplicht luisteren naar allerhande moralistische Woke-verhalen van Mark Rutte. Oh wat was hij boos. Hongarije hoort volgens hem niet thuis in de EU, als het land zulke “andere ideeën” heeft over “waarden en normen.” Dit omdat het land vindt dat ouders moeten bepalen welke informatie inzake seksualiteit gedeeld wordt met hun kroost, en niet Vadertje Staat.

Hongarije heeft teruggeslagen, door Rutte het kwalijk te nemen dat hij zich als een kolonialist gedraagt. Zo is het maar net. Rutte is écht een oude kolonialist, een oude wereldveroveraar. Alleen doet hij dat niet Volk, Vaderland, en Kerk, maar voor de Elite en het Woke-gedachtegoed.

Dat het homohuwelijk er is gekomen is heel goed. Het gaat Vadertje Staat – die Rutte trouwens onbeperkte macht wil geven – helemaal geen fluit aan met wie je samenwoont, je leven wil delen, en je in de echt wil binden.

Maar ondertussen is de LHBTIQKDLSZY+-Woke-onzin natuurlijk veel te ver doorgeslagen, met mensen die doodsbang zijn om er ook maar iets van te vinden uit angst weggezet te worden voor “homofoob.” En dan hebben we het alleen nog maar over eigen land, want blijkbaar is deze beweging nu al zo extreem bezig, dat zelfs de bevolkingen van andere landen eraan moeten geloven en gedwongen de Woke-normen en waarden, als je ze zo kunt noemen, te accepteren. Of anders.

Hongarije heeft andere waarden dan Nederland. En dat is prima. Want Hongarije is – niet schrikken Rutte! – een ander land, met een andere cultuur, een ander volk, een andere (deels) religie, een andere geschiedenis. De postmodernistische waarden van het hedendaagse (bah) Nederland opleggen aan dat land is niet alleen onacceptabel, maar zelfs gevaarlijk.

Laat Hongarije met rust. Dat land heeft recht op zijn eigen cultuur, zijn eigen waarden, zijn eigen principes… en zijn eigen manier van omgaan met gevoelige vraagstukken. Hoe ze dat daar doen gaat Nederland, en al helemaal Mark Rutte, geen zak aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. HD

  Ik wil me laten neutraliseren tot Hongaar.

  1. Peter Loosduinen

   Het is dat de taal zo moeilijk is, anders zou deze optie niet slecht zijn.

  2. Pauline Kummer

   Ik vermoed dat u naturaliseren bedoelt. Ik weet het haast wel zeker. Neutraliseren: “onzijdig maken; de (uit)werking van iets opheffen, te niet doen” is toch niet de bedoeling? Maar het is aan u.

   1. Forlan

    Joh zou je denken, Cumshot?

 2. Emile Takma

  Er zijn nogal wat oude Europese waarden die we gelukkig achter ons hebben gelaten. Nog niet zo lang vonden we dat vrouwen niet het recht hadden om te stemmen en op betaald werk na hun huwelijk. Een typische Europese waarde was ook de strafbaarheid van homoseksualiteit en in kinderarbeid zagen we weinig bezwaar. Nog niet zo lang geleden vonden we het racistische symbool van Zwarte Piet helemaal prima en vraten we Jodenkoeken en negerzoenen. En wat denken van christelijke waarden volgens welke zwembaden op zondag gesloten waren, seks voor het huwelijk verboden was en leidde tot gedwongen huwelijken en uiteraard abortus en euthanasie verboden was en je in de cel deed belanden?

  Welk argument ontleent van der Galien aan obsolete waarde en normen die we niet voor de kat zijn staart naar de prullenmand hebben verwezen? Wil hij terug naar de achterlijkheid?

  1. Peter Loosduinen

   Zwarte Piet hoort bij onze cultuur !
   Kinderarbeid is ver voor de tweede wereldoorlog afgeschaft.
   Lang leve de Europese cultuur die wordt verdedigd door de heer Orban. Dit is een leider die het voor zijn land en cultuur opneemt. Rutte is een vergeetachtig weekdier die in de smaak wil vallen bij de LHBTZQetc-club. Een ongetrouwde man in plaats van een familieman.

  2. dumbfarmer

   Ik ben het eens dat sommige zaken gewoon hopeloos achterhaald zijn. Maar als we dan vervolgens dat gebruiken om constant maar de zaak verder door te drijven waardoor je je vervolgens moet schamen omdat je een inheemse in nederland geboren en getogen, werkende, blanke, hetero man bent vind ik persoonlijk (veel) te ver gaan.

   En als zwarte piet er uit moet.. dan ook de kerstman, die feitelijk slavernij promote!
   En het als positief verkoopt dat een compleet volk wordt onderdrukt in een sweatshop op de noordpool waar ze niets voor betaald krijgen, hooguit 1 dag per jaar vrijaf krijgen (om hem toe te juichen als ie vertrekt met die slee), huisvredebreuk pleegt, zonder coronapas, identificatie, werkvergunning of visum vrolijk de wereld rondreist, graag kinderen op schoot heeft en gigantisch tegen de AVG zondigt…

   Deze persoon heeft dus behoorlijk wat meer op zijn kerfstok dan zwarte piet ooit zal hebben.. maar diezelfde jankers die zwarte piet zogenaamd kunstwoordelijk op zijn gezicht willen trappen doen wel vrolijk daar aan mee..

   1. Emile Takma

    Er is geen hond die problemen heeft met de Kerstman, dumbfarmer, je zwetst maar wat.

    1. dumbfarmer

     precies mijn punt. waarom heeft geen hond problemen daar dan mee? Toch ook niet bepaald een voorbeeld voor kids waar uitbuiting vertaald wordt als een ‘leuk verhaaltje’?

    2. september

     Er zijn er meer hier die zwetsen Maar die Orban doet maar hij moet maar dan de EU verlaten

    3. Forlan

     Maar al die arme rendieren dan. En de liliputters dan die de Coca-Cola man als slaaf gebruikt. Schandalig!!

  3. Mariposa78

   Ken je eigen Nederlandse geschiedenis.
   Anders is het tijd om je van een mening te ontdoen in dit topic.
   Sommigen alhier claimen van alles en hen presenteren hun mening als een feit wat niet zo is.
   Het staat zo dom.

   Op 12 december 1917 kregen de Nederlandse vrouwen stemrecht, al zijn er mensen die dat het nog niet zo lang geleden vinden????
   104 jaar??? Ja je leest het goed 104 jaar dat is niet even naast de deur.
   Domme jongen.

  4. Niemandalletje

   “Nog niet zo lang geleden vonden we het racistische symbool van Zwarte Piet helemaal prima… bla blaat. ”

   Jij durft!
   ZP was nooit een symbool van racisme.
   Mensen zoals jij (de tegenstanders van ZP) hebben dat jongstleden van hem gemaakt!

 3. Bes Tolen

  Takma, doe niet zo vervelend. U begrijpt toch echt wel dat MvdG het daar niet over heeft. Verder goed verhaal an MvdG.

  1. leukeditter

   vervelend, teurg naar zn woestijn met zn achterlijke praat

 4. Gerda2

  Was Rutte met zijn maten maar net zo wakker op democratisch gebied in NL.
  Accounts van onwelgevallige websites laten blokkeren door YouTube.
  Dat mag YouTube, Facebook, Twitter etc. toch zelf bepalen, wie ze blokkeren?
  Dat zeggen sommigen op deze site.
  Maar wat blijkt, BPOC2020 is kortgeleden de toegang tot YouTube ontzegd met de mededeling: “We hebben je account van overheidswege opgeschort”.

  Zo werkt meneer Rutte, met zijn hoge normen en waarden. Hij heeft lak aan vele zaken, maar makkelijk scoren wat Hongarije betreft, ja graag.

 5. Arbeider65

  Was hij maar zo begaan met de Nederlanders. Maar ja, zijn afleiding maneuvres zijn weer goed. Liever een buitenlands probleem “oplossen”, dan een intern “probleem”.

 6. Niet L niet R

  Als er een zijn mond moet houden, is het Pinokkio Rutte!
  Denk dat het veiliger in Hongarije dan hier in Nederland!

  1. Branzino

   Niet L niet R
   Hongarije veiliger dan Nederland? Zou je gewoon eens moeten proberen. Schrijf eens in een Hongaarse krant, als je er tenminste één kunt vinden die bereid is naar je te luisteren, dat Orbán een waardeloze hufter is met onterechte en onbegrijpelijke angst voor andere geaardheden dan hetero. Dat je nog nooit zo iemand hebt ontmoet die op scholen zijn geaardheid wilde uitdragen aan jonge kinderen. Dat Orbán eens met beide voeten in de realiteit, ook de Hongaarse, moet gaan staan, om te zien hoe die geaardheden ook in zijn land gewoon bestaan. Hoe lang denk je dat het duurt tot je bezoek van de één of andere politie- of veiligheidsdienst krijgt die je niet zo heel vriendelijk zal verzoeken te stoppen, te vertrekken of om je te arresteren? En wat denk je dat er in Nederland gebeurt als je iets vergelijkbaars schrijft over Rutte. Eigenlijk dus zoals dagelijks op DDS gebeurt?
   Ik weet het antwoord niet met 100% zekerheid, maar heb wel zo mijn vermoedens.

 7. J. Punt

  Hongarije stuurt een bedankje en wenst de Nederlandse bevolking sterkte met een overheid die burgers als belastingbetalende melkkoeien ziet en zsm dit mooie land vol willen gooien met windmolens en werkeloze afrikanen.

 8. Echtepleb

  Wat een goed idee zeg. Als je onze normen en waarden niet aanhangt moet je maar opzouten. Is dat ook van toepassing op de gelukzoekers die hier aan de deur kloppen, of voor de regering? We kiezen toch iets anders als dat er uitgevoerd word. Zou fijn zij als Rutte zijn eigen advies opvolgde.

  1. Emile Takma

   Wat zou Echtepleb er van vinden als in Hongarije een wet wordt aangenomen die Joden burgerrechten ontneemt?

   1. Harry Haller2

    Geef eens antwoord op datgene wat Echtepleb inbrengt. Als je dat kunt tenminste.

    Met een wedervraag reageren is de makkelijkste manier van debatteren.

    1. Emile Takma

     Het is een retorische vraag, Haller, dezelfde die ik jou ook stelde maar je listig ontweek met een wedervraag.

     1. Rood

      FTO Van Velenamen

     2. Harry Haller2

      In zijn onmetelijke arrogantie denkt Takma dat de ‘moderne, Europese waarden’ dwingend opgelegd mogen worden aan anderen, wat in feite neerkomt op moderne kolonisatie. In Texas wordt ook anders aangekeken tegen heaumeaus dan in Michigan. Toch laten ze elkaar met rust.

      Ik deel de waarden van Hongarije en Orban niet, maar ik vind dat ze het volste recht hebben om hun eigen cultuur en normen te leven en gevrijwaard mogen blijven van de arrogante betweterij van quasi-progressieve, woke cultuurvernietigers van de EU en jou.

  2. Branzino

   @Echtepleb
   “We kiezen toch iets anders als dat er uitgevoerd word. Zou fijn zij als Rutte zijn eigen advies opvolgde.”

   Ik weet niet wie je met “wij” bedoelt? Maar de Nederlandse kiezers hebben VVD en D66 de eerste en tweede partij van Nederland gemaakt. Dat zegt toch ook wel iets over de waardering van de door deze partijen uitgedragen normen en waarden.

 9. Eppo123

  Laat Rutte eerst maar het homofobe gedrag van het allochtone tuig aanpakken, dan pas heeft hij recht van spreken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.