Prominente microbioloog wil onderzoek naar lab-theorie corona: ‘Verontrustende informatie’

Hoogleraar microbiologie Peter Palese zette zijn handtekening vorig jaar onder een brief in The Lancet waarin de vloer werd aangeveegd met de theorie dat het coronavirus weleens afkomstig kon zijn uit het laboratorium in Wuhan, China. Dat zou allemaal onzin zijn, niet mogelijk, belachelijk.

Maar nu heeft Palese laten weten dat hij zijn handen aftrekt van die brief. Nieuwe “verontrustende informatie” heeft zijn geloof in een natuurlijke origine van het virus ondermijnd, aldus de hoogleraar afgelopen vrijdag.

In de eerder genoemde brief stelde Palese samen met 26 andere experts dat lab-theorieën “complottheorieën” van wappies waren. Maar nu geeft hij toe dat het achteraf gezien wel degelijk een mogelijkheid is. “Ik denk dat een grondig onderzoek naar de origine van Covid-19 nodig is,” aldus Palese. “Veel verontrustende informatie is naar boven gekomen sinds ik die brief heb ondertekend. Ik wil antwoorden zien, op alle vragen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. jhak

  Ik heb al eerder gezegd dat de Chinezen hebben willen zien hoe ze de wereldeconomie zouden kunnen ontregelen om vervolgens de boel naar hun hand te zetten.
  Nou, zo dus. En er komt de komende jaren nog meer rottigheid van de Chinezen.
  Let maar op!

  1. Mistgabel

   Ach wel nee, als die Chinezen echt iets de wereld aan wilde doen kwamen ze niet met een middeltje dat 0,14% vergelijkbaar met de griep (dat dit jaar plots verdwenen was) is.

   De Russen hebben ook al een middeltje dat amper heeft gewerkt (novichok)
   Hoe is het eigenlijk met de Skripalletjes?

   De Amerikanen en de EU plannen ook opvallend helemaal geen sancties net als bij de Russen.

   Rubbish verhaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.