Sigrid Kaag grijpt dreigende schoolsluiting aan om open deuren in te trappen: “Meer salaris voor leraren”

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat een aantal scholen in de grote steden kampen met een enorm lerarentekort en mogelijk zelfs op termijn zouden moeten sluiten. Demissionair minister en D66-partijleider Sigrid Kaag grijpt het bericht aan om te pleiten voor een hoger salaris voor leraren en kleinere klassen…

Er wordt al jaren geroepen dat er een lerarentekort is en dat dit probleem eigenlijk alleen maar erger wordt. Dat is waarschijnlijk zelfs één van de redenen waarom mensen ook afgelopen verkiezingen weer op ‘onderwijspartij’ D66 hebben gestemd. In de jaren dat D66 in de coalitie zat is er nauwelijks iets veranderd, anders hadden de scholen in de grote steden dit probleem nu niet.

Maar zonder blikken of blozen, en überhaupt zonder te kijken naar de onderliggende oorzaak voor het probleem waar die scholen mee kampen, kwakt Kaag dit soort holle D66-retoriek op Twitter:

‘Gewoon meer geld in pompen en dan komt het wel goed’, is de boodschap. En dat blijkt ook uit ‘De nieuwe onderwijsvisie van D66‘, want de 44 voorstellen die daar worden gedaan hebben bijna allemaal praktisch dezelfde strekking. Dat de kwaliteit van het onderwijs achteruit is gegaan en dat leraren meer bezig zijn met bureaucratie dan met lesgeven, kun je volgens D66 gewoon oplossen door randzaken gratis te maken en er vooral meer geld in te blijven steken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ze zouden zich bij die partij eens af moeten vragen waarom juist scholen in grote steden hier nu zoveel last van hebben, terwijl het tekort in scholen van kleinere gemeenten een stuk minder (maar nog steeds erg) is. We hoeven ons de komende jaren in ieder geval niet af te vragen of het snel beter zal gaan met de scholen en het lerarentekort in ons land. D66 gaat het probleem namelijk behandelen alsof het een soort binnenlandse ontwikkelingshulp is en vraagt zich na vier jaar af waar al het geld is gebleven en waarom er geen resultaat is geboekt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. AS210854

  Als zij denkt dat meer geld het lerarentekort kan oplossen, heeft zij toch wel een heel dikke plank voor haar kop.
  Denk zij nu echt dat er leerkrachten zijn, die zichzelf de dood in willen jagen, door leerlingen die de lessen met Nederlandse normen en waarden niet waarderen en de leerkrachten zonder pardon de nek doorsnijden. Laten het nu de drie grootste steden zijn waar de moslims op handen gedragen worden, waar geen leerkracht voor te krijgen zijn.

  1. Emile Takma

   “ door leerlingen die de lessen met Nederlandse normen en waarden niet waarderen en de leerkrachten zonder pardon de nek doorsnijden. “

   Heftig. Waar gebeurde dat?

   1. AS210854

    Ben je nu zo dom of doe je maar alsof. Ik hoop voor jouw het laatste.

    1. Emma Louise

     U had toch de gebeurtenis in Frankrijk in gedachten?

     1. Rood

      Aldus Van Velenamen

     2. vlekkenoplosser

      Als de strónt vlé®k het weet waaroim vraagt de strónt vl®k altijd naar de bekende weg ?

 2. Augustus

  Mensen willen geen leraar meer worden omdat ze niet voor een klas leergierige, roomblanke Nederlandse jongetjes en meisjes meer zullen staan. Nu krijg je doodsbedreigingen als je Mohammed aanspreekt op zijn taalgebruik of krijg je aanklachten discriminatie omdat je Musfata een onvoldoende hebt gegeven. In Frankrijk laatst nog een leraar vermoord omdat hij kritiek had op Islam, meer geld gooien lost niet de problemen op die D66 zelf heeft helpen veroorzaken.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍

 3. ikweetwatikwil

  Er zijn andere partijen waaronder PVV , die al jaren roepen om meer geld voor de scholen en meer geld voor de leraren. Ging niet door . En nu zal Kaag het even regelen en met de veren strijken? Kom nou mens.

 4. RvdBe

  De aloude linkse oplossing: pomp er geld in, kijk er niet meer naar om want je hebt het immers opgelost.
  Dat doen ze al decennia zonder er lering uit te trekken.

 5. Cootje

  Je zal een opleiding pabo succesvol afsluiten , en je moet derde generatie allochtonen . Waar vader moeder als een hond behandeld / normaal in die cultuur / waar geen verjaardagen worden gevierd . Waar het Nederlands recht wordt gewantrouwd . / terecht / waar kinderen s.morgens niet hebben gegeten , waar je als blanke juffrouw of meester niet normaal kan uiten waar je voor staat , met 2400 bruto je alle bagger over je heen kan krijgen . En als je verteld dat er joden zijn uitgemoord en vergast klinkt er gejoel in de klas . En daar hebben ze in Hongarije geen last van , op Sidney Smeets figuren wordt gelet

  1. AS210854

   HELEMAAL MEE EENS, Cootje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.