Sneue Sigrid Kaag framet Geert Wilders: ‘Giftige aanval op pers is aanval op ons allemaal’

Geert Wilders is niet van plan om ook maar een woord terug te nemen van zijn ‘tuig van de richel-opmerking richting journalisten, zo laat hij in een tweet weten. Sigrid Kaag reageert daar op, noemt het “opnieuw een giftige aanval van Wilders op de pers”, en werpt zichzelf op als hoeder van vrijheid en democratie.

Wilders was bijzonder duidelijk over wat hij de afgelopen dagen vond van journalisten, en ook gisteren weer liet hij geen mysteries bestaan rondom zijn opvatting over de pers. Hij verwijt de journalisten namelijk een “links-activistische houding” en noemt ze “lakeien van de macht”. Niet zo gek ook, want echt moeilijke vragen stellen aan politici van regeringspartijen doen ze meestal niet. Daarom was het ook zo’n ding dat Nieuwsuur tijdens de afgelopen verkiezingen zo opviel in hun gesprekken met lijsttrekkers: ze deden ineens hun werk.

Maar nu is Wilders, die zelf al jarenlang met beveiliging rond moet lopen omdat hij zijn mening verkondigt, ineens het gevaar voor “ons allemaal”, vindt Sigrid Kaag. “Onze vrijheden” en “onze democratie”, ze staan allebei op het spel, aldus Kaag. Alsof Wilders het maar gewoon moet blijven slikken dat hij telkens weer voor nazi wordt uitgemaakt als hij zegt dat bepaalde asielzoekers (of terroristen) het land uit moeten. ‘Dan moet hij dat misschien maar niet zeggen,’ roepen die hypermoralistische journalisten dan, terwijl ze hun vermeende objectieve houding uit het raam kieperen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Vrijheid van meningsuiting is er kennelijk niet voor mensen zoals Geert Wilders, in de ogen van Sigrid Kaag. Want (felle) kritiek op de pers staat gelijk aan een aanval op diezelfde pers. Dan doen woorden er ineens toe. En wie weet spoor je zo wel iemand aan om tot geweld over te gaan, net als wanneer je iemand herhaaldelijk islamofobe racistische nazi noemt, bijvoorbeeld. Of wanneer je doet alsof die kritiek een aanval is op de kern van onze samenleving…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. usb3.0

  Deze zieke heks kan beter even een toontje lager zingen, zij praat helemaal niet voor ons allemaal, vreemd dat deze heks het wel prima vindt dat Wilders afgefikt wordt.

  1. CZ

   En dan te bedenken dat ze nergens op een kieslijst stond in 2017.

   1. usb3.0

    Inderdaad

  2. hans-e-pans

   Sigrid K. voor mij is het geen giftige aanval op de democratie, die aanval komt van de kamerleden.

 2. Emile Takma

  Kaag geeft Wilders teveel aandacht. De aangeschoten brulkikker zit in het nauw met Graus en slaat wild om zich heen. De man zit akelig in de shit en doet zelfs niet voor spek en bonen mee.

  Net als Baudet kunnen we deze trieste man beter zijn eigen graf laten graven.

  1. ikweetwatikwil

   En zo geeft Takma weer blijk van zijn onkunde over vrijheid van meningsuiting . Takma je mag je mening uiten hoor. Je mag zelfs wiki raadplegen.

   Juf Kaag is één brok gif en daar komen de burgers wel achter. Als het dan maar niet te laat is want de eerste schurkenvrouw is al binnen gehaald.

   1. Emile Takma

    Ik betwist niet het recht van Geert Wilders van meningsuiting. Ik vind het echter niet verstandig om op elke onzinnige uitlating van de man te reageren.

    1. nexit nu aub

     hou je smerige corrupte bek dan strónt vlé®k

  2. usb3.0

   tamil takelstra houdt kaag graag uit de wind, doet hij ook met de islam nou dan weten we het wel natuurlijk…

 3. Harry Haller

  “Maar nu is Wilders, die zelf al jarenlang met beveiliging rond moet lopen omdat hij zijn mening verkondigt, ineens het gevaar voor “ons allemaal”, “onze vrijheden” en “onze democratie”, volgens Kaag. Alsof Wilders het maar gewoon moet blijven slikken dat hij telkens weer voor nazi wordt uitgemaakt als hij zegt dat bepaalde asielzoekers (of terroristen) het land uit moeten. ‘Dan moet hij dat misschien maar niet zeggen’, roepen die hyper moralistische journalisten dan, terwijl ze hun vermeende objectieve houding uit het raam kieperen.”

  Tot deze hyper moralistische smeerlappen behoren Beukman en Schlemile Takma: schorem dat de de islam altijd verdedigt en roept dat het Wilders zijn eigen schuld is dat hij al 14 jaar in safehouses bivakkeert. Er is maar een echt gevaar voor de persvrijheid: dat is het smerige extreemlinkse tuig waartoe ook Kaag behoort.

  1. Edjan

   HH +++++

  2. josemoonen@70

   Helemaal mee eens 👍👍👍👍👍

 4. nexit nu aub

  deze palezwijnen hóer geeft ons belastinggeld aan terroristische organisaties. Ze laat zich misbruiken en wij draaien op voor de rekening.

  Ze is het kopstuk van klaus schwab voor build back better en agenda 2030.

  Een monsterlijk sujet ! Laat ze nou niet beweren dat ze namens mij of een familielid spreekt want ik zie haar liever tussen 6 planken. Ze is een gevaar voor onze democratie.

 5. Beukman

  Buitengewoon verfrissende vrouw, die Kaag, met haar sterke morele appèl. En dat van een partij die doorgaans vlees noch vis is, als een soep zonder bouillon, als brood zonder zout, als guacamole zonder peper.

  En ze heeft natuurlijk gelijk. Geert neemt de Calimero-rol weer eens met verve op zich, met zijn verongelijkte gepiep dat de pers zo gemeen voor hem is.
  Ook verkrachter, misbruiker en afluisteraar Graus zingt een toontje mee in het koor der zieligen.
  Misschien kan Willem Holleeder vanuit zijn cel een rolletje krijgen? Die klaagt ook altijd hoe gemeen de MSM aanpakt, zonder zich af te vragen waar hij dat nou toch aan verdiend heeft.

  Het is een walgelijke, meelijwekkende vertoning. De PVV-aanhang jankt zachtjes mee.

  1. nexit nu aub

   onzin bukhol , een onfris wijf die terroristische organisaties voorziet van Nederlands belastinggeld. Dat is bewezen en aangetoond miesgasser

   Wanneer kom je met bewijzen over Graus pathologische leugenaar ! Het herhalen van je onzin maakt het geen waarheid domme hufter. Je hebt vast wel jurisprudentie van zijn veroordeling als verkrachter miesgasser. Benieuwd wanneer je met bewijzen komt. Het zielige stukje NRC gaat grotendeels niet eens over Graus domme tról

   1. Beukman

    Ik heb jou al zeker 6x geantwoord over de pathologische leugenaar Graus, sukkel. Vandaag nog oa hier:

    dagelijksestandaard.nl/2021/06/geert-wilders-pakt-journalisten-stevig-aan-het-zijn-links-activistische-lakeien-van-de-macht/#comment-1466929

    Moet je het wél lezen, natnek. Ik blijf niet bezig.

    En wat Kaag betreft: het is aangetoond dat ze gelijk heeft. Een aanval van Wilders op de pers is een aanval op onze vrijheid.

    1. Mistgabel

     Die vrijheid is de laatste tijd ver te zoeken met al dat censuur.
     Alleen die linkse globalistische shit mag nog gehoord worden.

     1. Beukman

      Onzin.

     2. Monty

      ”met al dat censuur.’

      We hebben toch altijd nog de dagelijkse Jensen show en het FvD journaal.

      Deze geven toch dagelijks de ongecensureerde waarheid.
      Wat heb je nog meer nodig?

    2. Harry Haller

     Beukman gaat af als een gieter!

     De eigen reactie waarnaar hij verwijst is ver onder de maat, zonder feiten en uitsluitend gebaseerd op de smerige verdachtmakingen van het NSB-Handelsblad. Een groter zwaktebod is nauwelijks denkbaar.

     Ook in bovenstaande reactie slaagt de kletsmajoor er nergens in om met nieuwe feiten te komen. Je bent af Beukman. Je telt gewoon niet meer mee: je bent geen schim meer van wie je eens was.

     Nexit nu heeft volkomen gelijk. En komt wel met harde feiten.

    3. usb3.0

     De media deelt uit maar kan niet incasseren

    4. september

     Er zijn er die het niet nalezen,die veranderen toch nooit,die zijn een ………….

    5. Mistgabel

     Beukman 26 minuten geleden
     Onzin.

     Ah, kom op, dat kan u allemaal niet ontgaan zijn.
     .

    6. nexit nu aub

     6 x met dezelfde nonsens waarin geen letter bewijs staat

     kan bukhol misschien 1 feit benoemen ? zelfs de kamervoorzitter zegt dat bukhol een domme decadente leugenaar is !
     een zielig adept in een sprookjeswereld

  2. usb3.0

   beukho*r is een misselijke imbeciel met een empathie van een dronken aardbei, gezien zijn absolute voorkeur voor het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s en voltooid leven, is deze morele mongool net zo’n heks als kaag al qaq, die het prima vindt dat er 1000den raketten afvuren op weerloze burgers door hamas, door dit te financieren.
   Vergis je niet hoor soorten als beukho*r vinden het verschrikkelijk als de islam, hamas, en kaag al qaq worden aangevallen, dan zetten dit soort hun naaldhakken in het zand…

   1. Emile Takma

    Tjonge, Gerrit, heb je veel gedronken?

    1. usb3.0

     Tja meer komt er bij tamieltje dan ook niet uit natuurlijk, tamieltje is slechts een lege omhulsel

     1. Emile Takma

      leeg

     2. usb3.0

      pffrrrrttt fijn dat tamieltje het ook even bevestigdt

     3. nexit nu aub

      uiteraard , wat moet je anders als je volledig uitgekotst bent en meermaals betrapt op glashars liegen

      de hobby van de strónt vlé®k is een ruttetje doen

  3. Robert75

   Na de eerste drie woorden ben ik al gestopt met lezen. “Buitengewoon verfrissende vrouw”

   Hahahahahahaha

 6. Mistgabel

  Deze terroristensponsor hoort in het gevang.

 7. Mistgabel

  Kaagie, half Nederland weet dat die linkse/globalistische MSM met hun heulers en nepnieuwsfabrieken door en door verrot is.

  Gelukkig kijken steeds minder mensen naar die shit.

 8. JoopvdJoop

  Wonderlijk,wie zijn die mensen die Kaag zo verheerlijken.
  Marcheren heerlijk mee met de deugkneuzen die de problemen in de maatschappij niet erkennen/schrijven.

 9. HD

  Kaagje alquak praat niet voor ons, Geert Wilders heeft gelijk.
  Veel journalisten zijn gewoon linkse ratten.

  1. Klaus Schwab

   Sigrid Kaag is een wereldwijf. Ze voert de agenda van mij, Klaus Schwab en het WEF, fantastisch uit. Mede door Sigrid gaat de globalisering gestaag door. Built back better 😁

 10. Rieks

  Al jarenlang vindt er een intimidatie plaats door linkse geesten van de burger. De burger die er anders over denkt wordt in de ban gedaan, weggezet als racist, extreem en komt niet meer in aanmerking voor bijvoorbeeld een verkiesbare plaats in een partij, ook op gemeentelijk niveau. En die intimidatie vindt ook plaats op scholen, zelfs al in het middelbaar onderwijs. Goede onafhankelijke media zouden dit moeten aankaarten maar de media staan de kant van de links en werken mee aan het negeren van de mening van de meerderheid. Waarover hebben we het: de klimaathysterie, het promoten van de homo, de asielindustrie, de teloorgang van ons onderwijs.

 11. alla-af sn-akbar

  Het viel mij op dat het nos journaal niets zij over het goedkeuren van de rechter van de biomassa centrale van Vattenfal. Dat geeft wel weer de totaal linkse agenda van de journalistiek weer. Wilders heeft dus gewoon gelijk zoals altijd.

  1. Emile Takma

   zei

   1. usb3.0

    tamil autist

   2. nexit nu aub

    de argumenten zijn weer op, domme jongen

 12. alla-af sn-akbar

  beste Emile, je hebt weer gelijk. Goed Nederlands blijft belangerijk.(zolang het nog geen arabisch geworden is)

 13. LifeBuddy

  HaHaHaHa, de pers hangt aan het JoJootje van de arische sLinkse VVD/CDAenz, die de criminelen omarmen en strelen. Je moet maar Lef hebben als sLinkse pathelogische leugenaars, om de vuile was aan het Volk op te hangen.

 14. Cootje

  Zal bij D66 de lucht van sidney smeets al opgetrokken zijn , daar zat een gemeen luchtje aan

  1. Jannes-46

   Tsja, die zal wel lekker geroken hebben die Smeets na zijn escapades!

 15. Heras

  De ongekozen kaag is boos; ‘Nou kaag, als er echt vrijheid en democratie zou zijn, mag iedereen zeggen wat hij/zij vind. ook van nepjournalisten.

  1. Emile Takma

   “De ongekozen kaag”

   Hoezo is zij ongekozen?

   1. nexit nu aub

    ik heb die broodsnol niet gekozen ! jij wel ?

    1. Jack Flash

     Maresa Oosterman, directeur SDG Nederland geeft toe te weten dat kaag de nieuwe premier wordt.
     Staat erg ver van de kiezer af.
     Het bewijs is te zien op BLCKBX TV van 7 juni jl.

     1. Emile Takma

      Het zou heel goed zijn als Kaag premier zou worden; het zou een enorme vernieuwing van de bestuurscultuur betekenen en een beleidsontwikkeling ten goede.
      Helaas denk ik dat dit geen haalbare uitkomst zal zijn: de VVD is veruit de grootste partij en verdient het vanuit democratisch oogpunt de premier te mogen leveren.

 16. AS210854

  Hahahaha, dat moet zij zeggen, het is wel haar partij die een heel D666 cordon om de NPO heeft gebouwd. In de verkiezingscampagne was D666 niet van de NPO weg te slaan. Met andere woorden D666 beslist wat op de NPO UITGEZONDEN WORDT EN MAG AANSCHUIVEN BIJ NIEUWS PROGRAMMA’S.

 17. Bolkestein

  Wie kent “journalist” Chris Lomp @chrisklomp?

  Zullen we eens even een laakbare tweet van hem citeren?

  @kornelisvdk het is altijd goed als reporters van PowNews in elkaar worden geslagen. Juich ik toe

  h**ps://tinyurl.com/4rz369yb

  Dus Sigrid Kaag, wie wierpe er hier de eerste steen.

 18. Piet Klein

  De reactie van Kaag roept vragen op. Zijzelf net zo als wij weten heel goed dat de ruimte die Kaag op de NPO kreeg en krijgt veel groter is dan veel andere politici waaronder Wilders. Wilder een politicus van een grote partij en ook veel kleine partijen krijgen geen aandacht. Datzelfde geldt voor veel kranten, maar van kranten kun je nog zeggen dat ze een politieke voorkeur hebben en daarom meer ruimte geven aan partijen met deze voorkeur. De NPO is door de belastingbetaler gefinancierd en zou ruimte moeten te bieden aan alle partijen tenminste in de zetelverhouding van hun politiek gewicht. Kaag kreeg zeer veel aandacht bij M. M wordt geproduceerd door de partner van Ollongren. Deze ruime media aandacht zal zich zeker vertaald hebben naar zetelwinst.

  Dan hebben louter en alleen nog over de zendtijd en niet over de inhoud van bijvoorbeeld een interview. Er ging een lichte zucht van verademing door Nederland toen Nieuwsuur kritische vragen ging stellen aan politici uit het partijkartel. Kennelijk maakte Nieuwsuur een stap vanuit de massief politiek correcte hoek naar iets minder. Of ze nu zich verder weten te bewegen naar meer evenwichtige journalistiek, dat is nog even afwachten, want nog steeds in tijd gemeten krijgen kartel gerelateerde politici e.a. meer aandacht.

  Ook lijkt de gevestigde politiek weinig ruimt te gunnen aan kleine partijen. Verfrissend aan de DDS is dat ze regelmatig schrijven over BBB. Caroline van de Plas blijkt een Kamerlid te zijn die relevante onderwerpen in het debat zet met vragen die er toe doen.

  Veel gehoord wordt dat de politiek onbestuurbaar wordt door het groot aantal partijen in de Tweede Kamer. Soms ontstaat de roep om een kiesdrempel. Echter deze partijen ontstaan omdat de gevestigde partijen de kiezers verliezen. Nederland wordt niet onbestuurbaar door kleine partijen. Nederland wordt onbestuurbaar door falende ‘grote’ partijen en groot is dan als je in de buurt van de 20% komt. Juist dit falen maakt dat de kiezer naar kleine partijen gaat en de media negeren deze partijen terwijl de media aandacht vitaal is voor partijen om de kiezer te bereiken. Ook hier geldt dat een NPO tenminste naar gewicht van de zetelverdeling aandacht zou moeten schenken aan de kleine partijen, maar misschien wel meer aandacht zou mogen geven.

  De media tot en met de NPO negeren kleine partijen, rechts partijen tot en met de PVV toe. En dan hebben we het nog niet over de kwaliteit van het interview, waarbij in ieder geval Nieuwsuur heeft laten zien dat er voor veel journalisten kwaliteit te winnen

  Wat ik hierboven schrijf zien velen en ook Kaag weet dat ook goed. Daarmee wordt uitspraak: ‘Giftige aanval op pers is aanval op ons allemaal en op onze vrijheden’ een zeer populistische uitspraak. Volksverlakkerij tenzij bij haar de intelligentie ontbreekt om het functioneren van media en journalistiek op de ware aard te beoordelen. Zij wil de onnozele kiezer laten geloven dat de overmatige media aandacht die zij kreeg volstrekt legitiem was en het gebrek van media aandacht van Wilders helemaal klopt, nog afgezien van de kwaliteit van de interviews. Maar feitelijk pleit ze voor de politieke correcte censuur. Haar pleit is juist een aanval op onze vrijheden. We leren Kaag weer kennen als een echte D66-er, hoogopgeleid en nu nog leren nadenken. Want noch haar statement klopt, noch is het politiek handig om op deze manier te reageren op Wilders.

  1. Emile Takma

   “Zijzelf net zo als wij weten heel goed dat de ruimte die Kaag op de NPO kreeg en krijgt veel groter is dan veel andere politici waaronder Wilders.”

   Dit is feitelijk onjuist. Wilders weigert te verschijnen op de Publieke Omroep en van der Plas en Baudet zijn niet van de buis te slaan.

   Dit slachtoffergedrag van rechtspopulistische kabouters is aandoenlijk.

   1. Jannes-46

    Wat is dat toch lekker dat collaboreren, nietwaar Takma?

   2. usb3.0

    nee klootzak tamil, je bent echt een verschrikkelijke vuile smerige rat die zijn galbakken smoel gewoon eens moet worden dichtgetimmerd..

    1. Emile Takma

     Zit je weer te drinken, Gerrit?

     1. usb3.0

      tamil heeft het niet in de gaten dat waar zijn hart van vol is de mond overstroomt.. dom jongetje

  2. rafi

   Eigenlijk zouden politieke partijen verboden moeten worden. Ze worden ook niet genoemd in de grondwet. Dan moeten parlementsleden tenminste werken voor hun achterban, met wie ze last en ruggespraak moeten houden. Een beetje zich verdiepen in onze parlementaire geschiedenis leert, dat er vroeger in dit land ook niet zelden ‘partijlozen’ in de Kamer zaten, en zelfs minister konden worden: denk aan E.N. van Kleffens.

 19. sonny

  Ikvind dat de zogenaamde westerse “democratie”, niets met democratie te maken heeft!
  Brussel ordonneert de quasi democratisch genomen, meest waanzinnige besluiten, en de leiders van de meeste lidstaten doen niets anders dan deze hapklaar te presenteren aan het suffe electoraat!
  Over enkele jaren rijdt Jan modaal hoogstens een electrische fiets, dan wel is genoopt met openbaar vervoer te reizen, een E-auto is te duur, qua prijs en gebruiksmogelijkheden!
  Geen caravan en/of aanhanger is er fatsoenlijk mee te trekken, behoudens de peperdure modellen, deze hebben betere mogelijkheden, echter alleen aanschafbaar voor de elite!
  Prijskaartje energie, belastingen, benzine, diesel gaan enorm omhoog, vlees en zuivelproducten worden peperduur!
  En het meest volksverlakkende? Het stemrecht is een farce, en gaat sowieso verdwijnen!
  Neen, voor mij mag Putin binnenvallen, dan rijdt ik nog altijd een Lada op benzine, en stook&kook op Russisch aardgas!

 20. Jannes-46

  Geert Wilders wordt bedreigd door haar islamo-fascisten-vrienden, en dat vindt Truus Tafeldans blijkbaar volkomen normaal. Tevens vindt zij het de gewoonste zaak van de wereld dat Geert stelselmatig wordt gedemoniseerd door de linkse media, en iedereen weet wel welke media van de 5e colonne daarmee bedoeld worden. Iedereen weet ook hoe het met Theo van Gogh en Pim Fortuyn is afgelopen doch desondanks wordt de islam gepropageerd in diezelfde linkse media. Het is inderdaad TvdR!

 21. Xyz1234

  Grappig dat Kaag het typische, verwachte antwoord geeft. Namelijk een reactie met daarin de woorden. Vrijheid, democratie en ons allemaal. Precies uit het boekje.
  Als je die woorden maar vaak genoeg gebruikt gaan veel onnozele mensen vanzelf geloven dat je daar ook voor staat. Het tegendeel is waar weet de oplettende lezer intussen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.