SP’er Renske Leijten is he-le-maal klaar met gelieg en bedrieg in toeslagenaffaire: “Ze hebben strafbaar gehandeld”

Eerder deze week is SP-Kamerlid Renske Leijten hard in debat gegaan met D66-staatssecretaris (van Financiën) drs. Alexandra Carla van Huffelen, die er overigens precies uitziet zoals je zou verwachten van iemand met zo’n naam. Want, zei Leijten later voor de camera van Omroep ON!, ze gelooft eigenlijk niets meer van wat het kabinet en het Ministerie van Financiën allemaal zeggen over de toeslagenaffaire. Sterker nog, uitspraken van ambtenaren eerder in het onderzoek komen verdacht dicht “in de buurt van meineed.” 

“Het is niet zo zeer de Belastingdienst,” op wie Leijten haar pijlen nu richt, “het is vooral ook het ministerie, en dat is natuurlijk direct bij de staatssecretaris. Er is een doofpot gecreëerd in 2019. We hebben geprobeerd dat naar buiten te krijgen met de parlementaire ondervraging [in 2019], en daar is dat niet bij naar buiten gekomen. Nu zijn ze extra onderzoek aan het doen, en nu blijkt dat ze georganiseerd stukken achter hebben gehouden voor de Tweede Kamer, maar dus ook voor de samenleving, waardoor niet duidelijk werd dat de Belastingdienst onrechtmatig heeft gehandeld, en dat betekent dus ook dat ze stráfbaar hebben gehandeld.”

Wat betreft het mogelijk plegen van meineed zei Leijten dat ze daar heel goed naar moeten kijken. “Mensen komen voor verhoor, die worden heel goed getraind. Dat mag ook veel geld kosten. In die training leren ze ook om dan te zeggen, ‘daar heb ik geen herinneringen aan.’ En dat is misschien niet strafbaar, geen herinneringen hebben. Maar als we heel veel bewijzen hebben dat ze het wel wisten of hádden moeten weten, dan kom je wel in de buurt van meineed ja.”

De staatssecretaris van Financiën – D66’er Alexandra Carla van Huffelen, of zoals ze in de volksmond wel genoemd wordt: Cruella de Vil – is de boel nu bewust aan het traineren, aldus Leijten. Parlementariërs krijgen te horen: “wacht maar af.” En dat is eigenlijk wat we al jaren horen in het Toeslagenschandaal. Dat we maar moeten afwachten en er maar op moeten vertrouwen dat alles dan wordt verteld. En daar heb ik inmiddels helemaal geen vertrouwen meer in.

Leijten heeft, net als Omtzigt in het verleden, ook erg veel contact met de ouders van de Toeslagenaffaire. Ze voegde in het interview nog even toe dat die een heel slecht weekeinde hebben gehad, omdat ze de aanvallen op Omtzigt toch ook ervaren als een “een aanval op hen.” Niet zo gek natuurlijk, want samen met Leijten heeft híj́ zich steeds weer hard voor ze gemaakt… tegen de wensen in van zijn eigen partij.

Afijn. Er zijn niet zo héél veel Kamerleden die de waarheid vertellen over de toeslagenaffaire, maar Leijten is daar gelukkig wel één van. En dat is best verrassend. Want mevrouw is immers lid van een extreemlinkse partij die de overheid zo ongeveer de totale almacht wil geven.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Maar goed, ere wie ere toe komt. Lekker bezig op dit dossier, Renske!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. nexit nu aub

  meestemmen met het partijkartel en dan krokodillen tranen produceren

  hypocriete tomatenclub

 2. Emma Louise

  Wilders helpt vanuit de Kamer niet mee om de Toeslagenaffaire versneld op te lossen. Hij brandt zijn vingers niet aan rechtvaardigheid.

  1. nexit nu aub

   quote Wilders helpt vanuit de Kamer niet mee om de Toeslagenaffaire versneld op te lossen. end

   en die mening is gebaseerd op feiten strónt vlé®k of loopt je onderbuik weer leeg

   1. Emma Louise

    De feiten spreken voor zich, poepie.

    Wilders spant zich niet in om de Toeslagenaffaire versneld op te lossen. Hij vindt het wel best zo.

    1. Monty

     Wilders is wel heel druk om Rutte achter de tralies te krijgen.

     Had hij tenminste beloofd, of zou hij deze belofte ook keihard breken?

    2. usb3.0

     En emmaatje vertel eens waarom zou juist Wilders zich moeten inspannen? (en niet al die andere met name diegene die gelogen hebben,) dit is inmiddels een zaak voor het OM of is emmaatje zo verschrikkelijk achterlijk dat emmaatje vindt dat Wilders dit moet gaan doen

  2. Janna47

   @Emma Louise
   Hoezo Wilders? Heeft hij dit veroorzaakt? Ben je wel helemaal fris?
   Als je niks anders te doen hebt, doe dat dan niet hier.

   1. Emma Louise

    Je hoeft niet de veroorzaker te zijn om je toch in te spannen de Toeslagenaffaire versneld op te lossen. Omzien naar elkaar is een belangrijke pijler in onze samenleving. Wat wij nu zien is dat Wilders aan de zijlijn dikwijls schreeuwt. Maar meedenken in oplossingen of meehelpen? Ho maar.

    1. Harry Haller

     Je bent een loepzuivere idioot Emma Krankjorum. Wil je echt beweren dat zware fouten veroorzaakt door het zittende kabinet opgelost moeten worden door de oppositie in cordon sanitaire?

     Je bent niet een gewone sukkel, je bent een volslagen debiele mongool.

     1. Telos

      Emma Ernst Van Velenamen inderdaad.

     2. Emma Louise

      Van Wilders kunnen en mogen wij niet verwachten dat alléén hij de oplossing voor alle problemen heeft. Maar meedenken in oplossingen of meehelpen is wel het minste wat Wilders kan doen.
      Zo hebben bijvoorbeeld leden van andere partijen dagelijks tot wekelijks contact met de gedupeerden en kunnen hulpvragen vertalen naar concrete steun.

     3. Telos

      Aldus Ernst Rien Noppen Van Velenamen.

     4. Harry Haller

      Debiele Emma: Wilders en de PVV worden overal en altijd van buitengesloten. En nu zouden ze plotseling moeten meehelpen dweilen bij de overstroming die door dit incompetente kabinet (dat Wilders altijd veracht en gedemoniseerd heeft) veroorzaakt is?

      Jij bent knetter- en knettergek.

     5. Emma Louise

      Harry Haller kruipt net als Wilders in de behaaglijke slachtofferrol.

      Eens Calimero, altijd Calimero.

     6. nexit nu aub

      dank je voor je uitstekend inhoudelijke bijdrage strónt vlé®k. Je tilt dit blog naar een hoger niveau strónt vlé®k ! hufter

     7. usb3.0

      “Harry Haller kruipt net als Wilders in de behaaglijke slachtofferrol.”

      Nee hoor emmaatje Haller slaat jouw om je dikke vette harses

     8. Emile Takma

      De oude Haller komt niet meer verder dan hysterische scheldpartijen.

      Zielig.

     9. Emile Takma

      Het moet jou zijn, Gerrit.

     10. Telos

      Aldus taalnazi Ernst Willem Van Noppen Van Velenamen.

     11. nexit nu aub

      de debiele decadente strónt vlé®k komt niet verder dan nonsens en gewauwel ! over zielig gesproken

     12. usb3.0

      “Het moet jou zijn”

      Nee hoor emmaatje Haller slaat jouw om je dikke vette autistische taalnaziënde harses

     13. Telos

      @USB: Het doet mij deugd dat Van Velenamen niet veel verder komt dan de taalnazi uithangen, voor de rest wordt hij alleen maar afgedroogd en opgehangen.

  3. Harry Haller

   Emma Takma: de Toelslagenaffaire is een gigantische misser/blamage van het zittende kabinet met de daarin geinvolveerde partijen en kartelambtenaren, en op geen enkele wijze een misfit van de oppositie. De PVV en Wilders hebben er helemaal niets mee te maken.

   Vertel eens meiske, wat begrijp je hier niet aan?

   1. Emile Takma

    Emma is iemand anders, Haller. Niet slim dat je dat niet ziet.

    1. nexit nu aub

     niet liegen strónt vlé®k , je decadente commentaar is te makkelijk te identificeren hufter

     1. Emile Takma

      Dat jij die fout maakt verbaast me niet, Poeperd.

      Van Haller valt het wel tegen.

     2. nexit nu aub

      het is geen fout strónt vlé®k ! je bent een misselijke hufter die met meerdere accounts zijn eigen bull shit ophemelt . Je bent te doorzichtig domme jongen met je decadente gewauwel !

    2. Telos

     Aldus Emma Max Emile Van Velenamen.

     1. Mr.blauw.sky

      Aldus veelplegertje fascal/CZ.

 3. Monty

  ”Ze hebben strafbaar gehandeld”

  Dan zal Wilders het proces wel winnen.

  1. usb3.0

   monty meent Wilders er bij alles erbij te moeten halen om hem simpelweg te framen zonder verdere inhoudt natuurlijk…

 4. Cootje

  Het geweldige is dat dit dossiers nog vele mensen tot het bot gaat beschadigen , dat het vele mensen hun baan gaat kosten ,, het geweldige is dat het de beerput open gaat gooien en dat je mensen die in het riool horen weer terug plaatsen in dat zelfde riool . De toeslagen affaire is slechts de luis in een vervelende affaire , maar de beerput stinkt dat Rob jetten er een kruimeldief op zal zetten want die is uitermate creatief . En kaag zal mailen dat er een luchtje aan zit

 5. Bes Tolen

  De Belastingdienst heeft de nieuwe taak nooit aangekund en dat is aan eigenwijsheid van de leiding te wijten. Die meent, dat ze de opbouw van zo’n organisatie gemakkelijk aan kan. Die zelfoverschatting bij de fiscus is er altijd al en altijd trapte elke regering en elk parlement er in. Ondertussen kwamen de beste dat betekent de meest bekwame mensen om de interne en administratieve organisatie juist op te zetten nooit in aanmerking. Dat klinkt vreemd en het is ook vreemd. Het is evenwel toch vanouds het eerste probleem bij de fiscus. Ja, en omdat het al zo lang voortduurt en onnoemelijk veel geld heeft gekost en nog kost want dat zeker ook, zijn er enorme ingrepen nodig. Nodig om echt zaken op orde te stellen. Dat vereist gerichte kwaliteiten. Is het land er eindelijk rijp voor? Ik ben bang gezien wat al enkele tientallen jaren de ontwikkeling is in Nederland van niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.