Wilders (PVV) zet doorgeslagen klimaatkabinet voor het blok: ‘Helft van energierekening bestaat uit belastingen!’

PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over de doorgeslagen klimaatgekte van het laatste jaar. De energierekeningen voor Nederlanders zijn gigantisch gestegen, mede door allerlei betuttelende en verregaande klimaatregels, maar óók door belastingen. De PVV-voorman vindt het belachelijk dat de helft van een energierekening bestaat uit belastingen. “Kappen daarmee!”, aldus Wilders. 

Wilders heeft samen met partijgenoot Alexander Kops een reeks Kamervragen ingediend over de belachelijk dure energierekening vandaag de dag. Experts vrezen dat de variabele tarieven met een kwart (25 procent dus) zullen gaan stijgen vanaf 1 juli. Voor een gemiddeld huishouden betekent dat ze per jaar zo’n 160 euro extra mogen ophoesten en voor de mensen van wie hun energiecontract in juli afloopt en daardoor een nieuw contract moeten afsluiten dreigt een stijging van 400 euro. Energiebedrijven gaan de kosten van CO2-emissierechten massaal doorschuiven naar de consument én de overheid pakt een graantje mee met belachelijk hoge belastingen.

Terecht dan ook dat de PVV het kabinet hier enkele kritische vragen over gaat stellen. Want al die klimaatregels, die vooral bedoeld zijn om de grootvervuilers aan te pakken, duperen de gewone burger nu. Wilders en Kops stellen terecht dat het schandalig is om van mensen te verwachten even de extra kosten van 160 tot aan 400 euro te laten ophoesten. Energie zou een basisbehoefte moeten zijn, maar op deze manier zullen er groepen Nederlanders zijn die niet in staat zullen zijn om te voldoen aan hun energielasten.

De PVV zet het kabinet voor het blok met de kritische noot dat er nú al duizenden huishoudens zijn die de energierekening niet kunnen betalen. Die informatie was al bekend, maar heeft niemand bij het kabinet gedacht dat al die extra maatregelen de problemen alleen maar zullen verergeren? Klaarblijkelijk niet. Het kabinet is zo obsessief bezig met een compleet doorgeslagen klimaatplan dat ze de werkelijkheid uit het oog zijn verloren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De ene zotte maatregel na de andere wordt ingevoerd. Over de gevolgen hiervan voor de hardwerkende Nederlanders wordt niet nagedacht. De PVV wil dan ook het liefst zo snel mogelijk een eind maken aan de eindeloze belastingen en klimaatbelastingen op onze energierekening, want het is al duur genoeg zonder dat de overheid er nog eens een groot deel van naar binnen harkt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. usb3.0

  Wilders slaat de spijker alweer op z’n kop, mensen in financieel nijpende posities dwingen door ze op te zadelen met torenhoge energierekeningen…

 2. Emile Takma

  Je vraagt je af hoe Wilders het toch voor elkaar krijgt om zo schaamteloos te liegen en daarop een populistisch nummer te baseren.

  De energieprijzen stijgen weer naar het niveau van een paar jaar geleden, met name omdat de gasprijzen stegen door een sterk verhoogde vraag door een relatief koude winter en voorjaar en de snel aantrekkende economie na corona.

  Wilders weet dat overigens dondersgoed. Bij DDS zouden ook wat beter kunnen opletten.

  ht*ps://nos.nl/artikel/2382198-energierekening-loopt-in-paar-maanden-tijd-flink-op

  1. vlekkenoplosser

   je vraagt je af waarom de strónt vlé®k altijd liegt . Ik heb de gespecificeerde rekening in mijn hand 41% overheid , 25% netwerk beheer , 34 % vattenfall.

   De energie rekenig bestaat voor het grootste deel uit ordinaire belastingen decadente strónt vlé®k. Dat is een feit domme jongen. Er worden meer belastingen geheven dan dat de producten kosten strónt vlé®k

   Misschien moet je nog eens proberen je punt te maken walgelijke hufter ! Niet de gasprijs domme lúl maar de belastingen stegen domme jongen. Of is de rekening van vattenfall niet correct strónt vlé®k

   1. Emile Takma

    Natuurlijk zit er een aandeel belastingen de energierekening, maar dat aandeel is de afgelopen tijd niet verhoogd en met het klimaatbeleid heeft het ook niets te maken.

    Heb je het artikel waar ik naar linkte gelezen? Waarschijnlijk niet.

    1. vlekkenoplosser

     nee domme hork , nogmaals decadente strónt vlé®k

     41 % belastingen hork
     34 % producten
     25 % netwerk beheer

     De rekening bestaat dus voor het grootste deel uit belastingen strónt vlé®k

     De strónt vlé®k is niet bekent met de toeslagen voor windenergie. Ongehinderd door enige kennis blaat het debiele sch@@p verder

     1. Emile Takma

      Je las het artikel niet en je zwetst gewoon door in je onnozelheid, Poeperd. Je kunt ook niets anders.

     2. Rood

      FTO leugenaar Van Velenamen.

   2. usb3.0

    “34 % vattenfall.”

    En vattenfall is niet eens Nederlands das nog veel erger, dus 34% van die belastingen gaan dus Nederland uit, en dat vinden doorgeslagen klimaatimbecielen als tamil en co prima…

    1. dumbfarmer

     tja.. greta moet toch ergens ook van leven..

  2. Stanly2000

   Ernst vergeet gemakshalve de prijs van de CO2-rechten die een recordhoogte hebben bereikt.

  3. usb3.0

   tamil neemt een stelling in die haaks staat ten opzichte van de waarheid, want waar heeft Wilders het over? precies over de exorbitant hoge belastingen die mensen door de strot gedrukt krijgen dat maakt dat de energierekening door het plafond knalt.
   tamil vindt het een prima ontwikkeling dat mensen met torenhoge energierekeningen worden opgescheept, ook logisch want het empathisch inlevingsvermogen van tamil is gelijk aan een dronken aardbei en van een 6 / 7 jarige..

   1. Emile Takma

    De energieprijzen zijn op dit moment een stuk lager dan in 2018/2019, Gerrit. Hoe verklaar jij dat?

    1. usb3.0

     Je bent een domme jongen

     1. Emile Takma

      Ik wist dat je geen idee hebt hoe het zit, Gerrit. Dat is niet slim.

     2. usb3.0

      Dat tamil prijzen uit het verleden vergelijkt is natuurlijk tamil’s manier om niet in te hoeven gaan op hetgeen Wilders haarscherp neerzet, “Helft van energierekening bestaat uit belastingen!“..

     3. Rood

      @USB: Vergeet niet dat je met een psychopathische narcist nooit een wederkerig gesprek kunt voeren. Van Velenamen zal altijd naar zichzelf wijzen als belangrijkste bron, let maar eens op.

      “Ik wist”

     4. Emile Takma

      Van Rood hebben we al helemaal geen antwoord op mijn vraag te verwachten.

      😂

     5. vlekkenoplosser

      jouw suggestieve vragen mag jezelf beantwoorden strónt vlé®k. Probeer eens een nuttige open vraag hufter

     6. Rood

      “Mijn vraag”

      FTO Van Velenamen

     7. Branzino

      usb3.0
      “Wilders haarscherp: Helft van energierekening bestaat uit belastingen!”

      Dat belastingdeel van de energierekening is bij Wilders blijkbaar 50%, bij mij gelukkig plm. 30%. Wilders kletst onzin.

    2. Rood

     En een narcistische psychopaat.

    3. vlekkenoplosser

     domme vraag strónt vlé®k , zie je jaarrekening

    4. AS210854

     Waarom zie ik dat niet in mijn rekening terug dan.

     1. vlekkenoplosser

      omdat de belastingen gigantisch gestegen zijn voornamelijk met toeslagen in het vastrecht voor de bouw van die achterlijke windjammers

      41 % belastingen
      25 % netwerkkosten

      rest slechts 34 % van de rekening voor producten !

     2. Emile Takma

      Nee, die belastingen op energie zijn nauwelijks gestegen. Ze zullen in 2021 wat betreft belastingen ongeveer hetzelfde blijven als in 2020. Dit komt doordat de energiebelasting op stroom daalt, maar de energiebelasting op gas stijgt.

      Waar googel je niet even voordat je onzin opschrijft?

     3. vlekkenoplosser

      41 % belastingen op de rekening strónt vlé®k , of dat een stijging of daling is zak me aan me reet roesten strónt vlé®k

      de rekening bestaat voor slechts 34% uit producten geleverd domme jongen.

      Wat kan je niet begrijpen strónt vlé®k !

  4. hetfietsmenneke

   Je vraagt je af hoe Takma het toch voor elkaar krijgt om zo schaamteloos te liegen. Enkele jaren geleden waren de energieprijzen beduidend lager dan nu, dus ze kunnen nu niet stijgen naar het niveau van toen, Mijn energierekening wordt elk jaar hoger, ondanks een stabiel verbruik. En waar Wilders op doelt is de samenstelling van de energierekening: zowat de helft bestaat uit belastingen en heffingen. Zo ook de rekening voor het waterverbruik. Maar Takma’s obsessie voor PVV en FvD is bekend. De sneuneus wijdt er bijna zijn hele dag aan.

  5. Jack Flash

   “Relatief koude winter”
   Opwarming der aarde.
   😂

   1. Emile Takma

    Als je het verschil tussen weer en klimaat niet begrijpt zijn dit soort domme opmerkingen mogelijk.

    1. Rood

     FTO Van Velenamen

    2. vlekkenoplosser

     leg is uit strónt vlé®k , je beweert immers continu dat het veranderde klimaat het weer bepaalt miesgasser.

     Merkwaardig , als de strónt vl®k wat over het klimaat wil vertellen dan betrekt de hufter het weer in het antwoord als een ander dat doet is het een domme opmerking.

     De arrogantie van de decadente strónt vlé®k is grenzenloos

     1. Emile Takma

      “je beweert immers continu dat het veranderde klimaat het weer bepaalt”

      Ja, gemiddeld wel, de opwarming van de aarde is een feit dat zelf jij niet zult betwisten.

      Dat wil niet zeggen dat geen koude periodes kunnen voorkomen in het dagelijkse weer. In dit voorjaar bleef de wind langdurend uit het noorden waaien en bleef het een lange periode koud. Tegelijkertijd was de gemiddelde temperatuur in juni weer recordbrekend hoog.

     2. vlekkenoplosser

      bedoelt de strónt vlé®k dat 8 miljard mensen meer warmte uit stralen dan 5 miljard mensen ?

      ja dat is een feit strónt vlé®k maar of dat het weer verklaard lijkt me erg stug domme jongen

     3. Emile Takma

      Je probeert het onderwerp te veranderen, Poeperd.

      Begrijp je het verschil tussen weer en klimaat echt niet of probeer je je eruit te kronkelen?

     4. Rood

      FTO Van Velenamen

     5. vlekkenoplosser

      wederom ben je te dom voor de kern strónt vlé®k

      3 miljard mensen in 1960 tegen 8 miljard mensen nu
      Dat zijn 5 miljard mensen extra die allen in rust de aarde verwarmen met 12 ademhalingen per minuut van ongeveer een halve liter lucht . Ik snap dat een papegaai als jij dit niet begrijpt maar de delta T van ingeademd lucht tegen uitgeblazen lucht is nu een simpele rekensom domme decadente strónt vlé®k.

      Nogmaals deze opwarming zal geen invloed op het weer hebben randdebiel

      Ga nu eerst de co2 heffing op ons wagenpark en de toeslag op duurzame energie opzoeken. Het sommetje komt later wel. Eerst de simpele dingen strónt vlé®k

     6. Rood

      @Vlekkie: Je voedt de trôl

     7. vlekkenoplosser

      voeden ? echt niet , je voedt een tról met fake nieuws zoals op joop of nu.

      Hier kan je mooi zien hoe onwetend de strónt vlé®k is. Ik geniet van de domme antwoorden van de strónt vlé®k. Laat ie zich volledig belachelijk maken. Inmiddels kent iedereen onze wím hútten en zijn bull shit.

     8. Emile Takma

      “Nogmaals deze opwarming zal geen invloed op het weer hebben randdebiel”

      Je ontkent de opwarming dus niet maar je denkt dat het geen invloed zal hebben op het weer.

      Bijzonder.

     9. vlekkenoplosser

      je kan weer niet begrijpend lezen. Geen verrassing voor de capaciteiten van de strónt vlé®k. Tarief CO2 belasting al gevonden domme jongen ? De toeslag duurzame energie ook nog niet kennelijk.

      Wat ben je een onwetende tról strónt vlé®k

     10. Emile Takma

      Je sprak over een aanvullende CO2-heffing op brandstof. Die is mij niet bekend maar je hebt vast een bron.

     11. usb3.0

      Klimaatreligieuze imbeciel tamil is een zeer domme jongen, klimaat is altijd onder heven aan verandering, als je dat niet begrijpt ben je echt zó verschrikkelijk dom..

     12. usb3.0

      Wilders (PVV) zet doorgeslagen klimaatkabinet voor het blok: ‘Helft van energierekening bestaat uit belastingen!

     13. vlekkenoplosser

      dat is nooit beweerd debiel !!!!

     14. Emile Takma

      “klimaat is altijd onder heven aan verandering”

      onderhevig

      Klopt, Gerrit, en nu verandert het klimaat heel snel als gevolg van de door mensen veroorzaakte CO2-uitstoot.

     15. usb3.0

      co² heeft geen invloed op het klimaat domoor

     16. vlekkenoplosser

      onzin domme sukkel , de warmte van 200% bevolkingsgroei geeft meer warmte op aarde randdebiel

      je bent zelfs na het aanreiken van alle gegevens te stom om uit te rekenen wat 5 miljard extra poppetjes aan warmte produceren domme decadente strónt vlé®k

     17. usb3.0

      Klimaat in onze atmosfeer bestaat voor:
      – 78% uit stikstof
      – 21% uit zuurstof
      – 1% uit edelgassen
      – 0,038% is CO₂

      Van deze 0,038% produceert de natuur 96% zélf.
      De mens staat voor de andere 4%.
      De invloed van de mens in zijn geheel op CO₂ staat dus welgeteld voor 0,00152%

     18. Emile Takma

      “co² heeft geen invloed op het klimaat domoor”

      😂

     19. usb3.0

      Zo wordt tamil even om zijn autistische oren geslagen niet normaal meer, maar iedereen weet natuurlijk dat domoor en klimaatgodsdienstwaanzinnige tamil geen verstand heeft van het klimaat…

     20. Emile Takma

      Gerrit weet hoe het zit: Corona is een hoax, de klimaatcrisis is een hoax en al die leugens worden verzonnen door links.

      Toch?

      😂

     21. vlekkenoplosser

      zelfs zo een simpel rekensommetje is veel te moeilijk voor de strónt vlé®k

     22. usb3.0

      tamil wordt om zijn oren geslagen en begint wat te miegen over hoaxen en verzonnen verhalen, hierin zegt tamil zeer duidelijk dat hij geen argumenten meer heeft, domme jongen..

     23. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k kan de argumenten inhoudelijk niet weerleggen.
      Rekenen kan de strónt vlé®k niet maar de papegaai spelen kan ie als geen ander. Op inhoud een nitwit zoals wederom bewezen op 3 dossiers

      🤣😂🤣😂🤣

 3. Levie

  Komt ie nu pas mee. Elektriciteitsprijs bestaat al jarenlang voor 70% uit belastingen. De kale elektriciteitsprijs vermeerderd met energiebelasting en daarover BTW. Belasting op belasting dus. Gasprijs is ook belachelijk hoog, maar daar schijnt het volk niet van af te willen dus kan dat best nog wat duurder worden .

  1. Emile Takma

   Nee Levie, de prijs van elektriciteit bestaat voor 32% uit belastingen.

   Waarom roep je zo maar wat in de rondte, zonder eerst even te checken. Dit komt zo dom over.

   1. Cootje

    Hé huis econoom hoe is het met de deflatie ? Maar 32% van 1 € is 32 cent maar 32% van 2 € is 64 cent dat levert wel inflatie op maar de BV vult zijn zakken want alle gerealiseerde artikelen uit die duurdere grondstoffen komen ook op het bordje consument en dat betekent meer BTW afdrachten en duurde spullen , en aangezien je 1 euro maar een keer kan uitgeven zal inclusief de nieuwkomers de voedselbanken verdubbelen

    1. Emile Takma

     Cootje is een heuse econoom, dat zie je direct.

     😂

     1. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k is een onwetende dat zie je direct

      😂

     2. Cootje

      Geen geld bijdrukken om deflatie te voorkomen leer je op de lagere school

     3. Rood

      @Cootje: Zo werkt dat als Van Velenamen geen weerwoord heeft. Zonde om daar tijd aan te verspillen.

   2. vlekkenoplosser

    nee domme sukkel , afhankelijk van gebruik worden belastingen berekend domme jongen, ik heb 41 % belastingen op de rekening strónt vlé®k en slecht 34% voor producten strónt vlé®k

    je bent niet eens in staat om je jaarrekening te lezen en de toeslagen voor duurzame energie te ontcijferen sukkeltje

  2. Branzino

   @Levie
   70% belasting? Nee hoor, het is maar net hoe je het berekent. Het totaal aan belastingen is ongeveer 40% incl. BTW, de transportkosten uitgezonderd. Als je de belastingen in het totaal van de energierekening, dus incl. de transportkosten, berekent, kom je op iets rond de 30%.

   Die belastingen zijn relatief laag, omdat men ervan uitgaat dat een energieverbruik dat tot een belastingbedrag van ruim € 500 zou leiden tot de primaire levensbehoeften behoort. Daarom wordt dat in mindering gebracht, zichtbaar op je jaarafrekening. Je zou kunnen zeggen, dat men het meerverbruik als luxe en vermijdbaar beschouwt. Daar kun je natuurlijk over twisten.

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblabla

   2. Levie

    Energiebelasting elektriciteit bedraagt alleen al € 0,09428 per kwh (44%) Kale prijs erbij en over het totaal 21% BTW nog los van alle andere toeslagen (Opslag duurzame energie- en klimaattransitie, vaste leveringskosten etc.)

    1. Branzino

     Je hebt gelijk als je het alleen over elektriciteit alleen hebt en exclusief het in mindering gebrachte bedrag à € 527, maar ik had het over het totaal aan energiekosten, dus elektriciteit, gas en de rest.

 4. HD

  Laten we hopen dat het nog veel en veel duurder zal worden, en dat het linkse gepeupel het meest getroffen zal worden.

  1. Cootje

   +++++++++++++++

 5. Rood

  Net als dat meer dan de helft van de literprijs benzine uit belasting en accijnzen bestaat.

 6. Cootje

  Heerlijk toch eerder geschreven de mensen krijgen wat ze verdienen en dat is Rutte een onbetrouwbare hond , de energie rekeningen zijn in januari 2021 gewoon verhoogd . En de overheid verdient ook aan de duurde grondstoffen prijs maar ze hebben met volle verstand op deze partijen gekozen , en 2021 / 2022 wordt de klimaat gekte , de Corona terug betalingen , de milieu rekeningen , de woningmarkt gekte , de landbouw gekte op het bordje van de burgers gelegd , dat gaat direct of indirect 1200 tot 2000 € per gezin kosten . Ik zit nu al te genieten van de huilie huilie in de tolk shows de polderde Nederlandse kiezer krijgt wat hij verdient , we wonen in een gaaf land

 7. Cootje

  Gaslicht.com gaslicht per 1 juli gemiddeld met 175€ omhoog .

 8. J. Punt

  Volgens onze Media zijn het merendeel van de huishoudens het volkomen eens met de KlimaatAmbities en zijn bereid om daarvoor DIEP in de buidel te tasten.. Echt waar, stond in een landelijk dagblad met instemmend commentaar van een of andere retebelangrijke wetenschapper.

 9. Bes Tolen

  Sommigen betalen helemaal geen belasting. Ze betalen de rekeningen gewoon niet en het gevolg is, dat de anderen dat wel moeten opbrengen. Dat is Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.