Beertema (PVV) over verwezenlijking woke-agenda D66: ‘D66-kiezers zijn useful idiots van de partijtop’

De afgelopen vier jaar zijn er enorm veel drammerige woke-regels ingevoerd in het hoger onderwijs. D66-minister Ingrid van Engelshoven heeft de deur wagenwijd opengezet voor de giftige woke-ideologie. Voor sommigen kwam dit als een verrassing aan, maar niet voor PVV-Kamerlid Harm Beertema. Volgens de politicus zijn veel D66-kiezers gewoon ongeïnformeerd en zijn het meer ‘nuttige idioten’ van de partijtop om een drammerige agenda door te drukken.

Journalist en criticaster Syp Wynia vroeg zich openlijk af wat de zogeheten woke-politiek, wat op een kruistocht tegen alles wat ‘wit’ is lijkt, van Onderwijsminister Van Engelshoven te maken heeft met de partijprincipes van D66. PVV’er Harm Beertema zegt hier wel een verklaring op te hebben. Volgens het Kamerlid zijn veel D66-stemmers gewoon ongeïnformeerd en zien zij het stemmen op die partij als een “lifestyle”, ondertussen profiteert de partijtop optimaal van dit soort kiezers.

Het is natuurlijk een interessant antwoord met zeker een kern van waarheid. Veel D66-stemmers hebben werkelijk waar geen flauw benul wat de woke-politiek van Van Engelshoven veroorzaakt in dit land. Op papier klinkt deze ‘solidariteit’ en het streven naar ‘gelijkwaardigheid’ allemaal heel mooi, maar ondertussen zien we in de praktijk ziekelijke taferelen ontstaan. Het turven van etniciteit onder personeel van onderwijsinstellingen bijvoorbeeld, iets waar iedere echte liberaal van zou gruwelen natuurlijk. Maar de partijtop van D66 niet, die hebben de identiteitspolitiek niet alleen omarmd, ze zijn in zekere mate de apologeten van dit gedachtegoed.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het moet niemand verbazen dat op de lange termijn een partij zoals D66 steeds dichter bij BIJ1 zal gaan staan. Beertema beseft goed dat de partijelite gretig gebruikt van hun onwetende kiezers. De meeste mensen stemmen simpelweg op die partij omdat het in hun plaatje van levensstijl past – en daarnaast is het politiek acceptabel om tegen iedereen te vertellen dat je op deze partij stemt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. zeester

  Ze voelen zich cultuurleiders worden gebruikt als afleiders

 2. Spoetnick

  Beertema heeft gelijk.
  Maar dat krijgt hij niet van D66.
  Maar D66 durft hierover geen referendum te houden.

 3. halo1

  Het is natuurlijk een soort modeverschijnsel zoals in de jaren 30 het fas.isme..maar je kan ook omgekeerd via links de afgrond inkukelen, door het weg-relativeren van je eigen wezen(sinhoud). Aankaarten + ridiculiseren blijven de belangrijkste anti-wapens.

 4. LifeBuddy

  Beertema heeft weer gelijk. De D staat niet voor democratie maar voor Demon. Anders gingen de boeken wel open bij de gemeenten ,zodat we op een democratische manier meer konden kijken hoe we opgelicht worden door Hekserij.

 5. Appelstroop

  ht*ps://9gag.com/gag/av54WK5

 6. Nostradamus

  Wanneer je maar één keer in de vier jaar de partijpunten van een politieke partij leest en verder niet op het nieuws buiten wat ‘main’ is let, dan wordt je nogal eens voor de gek gehouden.

 7. Aborifa

  Zouteloze partij van woke-minkukels. Met de hakkelende nitwit van Engelshoven in de voorste gelederen. En nu weer een suffe parlementariër als staatssecretaris er bij. En Jantje Paternotte staat te trappelen. Decadent zootje. Ze vallen ooit op hun bek. Helaas op kosten van de belastingbetaler.

 8. hieriswillem

  Het gaat over de PVV. Ik mis een paar idioten

  1. vlekkenoplosser

   je kan moeilijk bijna de hele tweede en eerste kamer benoemen maar de PVV heeft weer gelijk. Idioten te over in de politiek

  2. Nostradamus

   Zal mij niets verbazen als ze allemaal in hetzelfde bejaardentehuis wonen 🤣

  3. usb3.0

   Je mist monty, tamil, beukho*r, ernst, mezzadra, tengo lao etc etc

 9. Eppo123

  Ik heb een hekel aan D666.

  1. Mr.blauw.sky

   Pelicule en Johnno konden er ook wat van ! …

  2. Flengan

   “Ik heb een hekel aan D666.”

   Ja waarom niet?

 10. dumbfarmer

  Laat ze vooral doorgaan met die flauwekul! Dan draaien we het spelletje gewoon om: gaan hun werken, ik op mijn luie gat op de bank steun trekken, waar zij voor dubbel gaan liggen om het te betalen, naast alle toeslagen voor huur, gezondheidszorg, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen enz enz..
  Totdat die zaak in elkaar dondert (gaat geheid gebeuren, want fatsoenlijk naar kennis en kunde wordt niet gekeken, of is ondergeschikt aan de rest van de criteria) heb ik dan een fijne vakantie op kosten van hun een keer!!

  1. Wally

   Eigenlijk best een goed idee. Alleen… er is dan geen geld meer, want je bent vergeten dat sommigen dan nog meer alles gaan plunderen. Zie Afrika, gaat zo goed daar, na het vooral door de o zo racistische blanken geschonken… jaja… geschonken… miljarden. En waar is dat geld dan? Precies…

 11. maraton

  Elke partij leunt voor een groot gedeelte op het vertrouwen en onwetendheid van haar kiezers .Op de christelijke partijen werd jarenlang vanuit het geloof gestemd.Tot bij o.a. het CDA de boeren wakker werden.
  Qua gemiddeld I.Q. zullen partijen elkaar waarschijnlijk weinig ontlopen .
  Uitzondering uiteraard het FvD. Daar is de inteligentie eis zo torenhoog dat zelfs Therry alle zeilen bij moet zetten om het schip op koers te houden.
  Wat het snobisme van D66 betreft heeft Beertema gelijk.

  1. Mr.blauw.sky

   Het forum voor democratie is inmiddels reddeloos verloren ..

   1. Flengan

    Niets alles wat uit de bek van een schaap komt klinkt als geblaat, soms is het ook gewoon diarree.

 12. J. Punt

  Universiteiten met studies waarvan de kaartenbakken bij het UWV uitpuilen. Studeren tot je veertigste om de bijstand in te rollen.

  1. Mr.blauw.sky

   U loopt inmiddels zo’n 40 jaar achter..

 13. Branzino

  Zeer sterke slotzin met een overrompelende waarheid: “De meeste mensen stemmen simpelweg op die partij omdat het in hun plaatje van levensstijl past …”

  Ik ben zeer benieuwd naar die paar stemmers die een partij kiezen dien NIET bij hun levensstijl past. Zijn dat dan de enige verstandige en bewuste kiezers? Ik ken ze niet, ook niet bij FvD en PVV. Sterker nog, ik ben zelf een kiezer die kiest wat het beste bij hem past. Ik ben er van overtuigd dat een grote meerderheid van de lezers en schrijvers hier hetzelfde doen.

  Maar Beertema kan er ook wat van, gezien zijn bewering, dat een kleine minderheid van zeer linkse woke fanatici alles bepaalt, de @D66-kiezers/-leden, ongeïnformeerd en ongeïnteresseerd als ze zijn, zijn de useful idiots van de top. Hoe is het mogelijk, dat een kleine minderheid alles hier bepaalt? We hebben toch mensen alles Beertema, die daartegen waakt? Er wordt toch regelmatig over van alles gestemd, wekelijks in de Kamer, vierjaarlijks zelfs nog veel breder? En dan worden sterke idee:en toch steeds op hun merites beoordeeld en wel of niet aangenomen? War weerhoudt Beertema dan om nu en dan eens een sterk idee te lanceren en geaccepteerd te krijgen? Ooooh, het lukt hem niet om voldoende kiezers achter zich te krijgen! Maar moet dit dan niet de vraag zijn die hij zichzelf zou moeten stellen: “Waar schiet ik tekort, dat ik er niet in slaag om een deuk in een pakje boter te slaan en de kiezers steeds de door mij afgekeurde ideeën omarmen? Ben ik misschien toch minder geschikt als kamerlid?”

  1. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla , dagelijkse onzin van postbus 51

   1. Branzino

    @vlekkenoplosser
    Volgens mij werk jij met elektronische hulpmiddelen. Anders kun je m.i. nooit zo snel en zo treffend reageren. Dit is een niet te evenaren record: ik publiceer, kijk een momentje niet en je onnavolgbare reactie staat er al.

    1. vlekkenoplosser

     blabla bladieblabla , dagelijkse onzin van postbus 51

 14. Bes Tolen

  Branzino, Nederland is een achterbuurtje van de VS geworden. Een achterbuurtje voor aanhang van Amerikaanse groepen, die ieder al lang over de benodigde maffia beschikken. Al vanaf de eerste dag, dat ze zich daar in de VS vestigden.

  1. Branzino

   @Bes Tolen
   Ik lees wat je schrijft, maar heb geen idee wat je daarmee wilt zeggen of op welke bewering van mij je reageert. Excuus.

 15. kees cup

  Useful idiots, daar heeft deze PVV-er het over.

  NUTTIGE IDIOTEN.

  Zo voelden ook tienduizenden 60 plussers zich tien jaar geleden, toen zij op de pvv hadden gestemd omdat ene Geertje de aow leeftijd, toen nog 65, als een breekpunt(!) had bestempeld …

  Er zijn er dus meer die de kiezer belazeren !!

 16. Wally

  Dit is geen nieuws. Iedereen die ook maar een beetje rustig hierover nadenkt komt tot dezelfde conclusie. Leer je geschiedenis, dan ken je je toekomst…. en links heeft een prima geschiedenis als het gaat om opofferen van deze stakkers. Die gaat nu al langzaam merken dat ze puur voor de vorm mee mogen doen. Meer niet. En das best grappig.

 17. Bes Tolen

  Branzino.
  Nog altijd actueel als analyse.
  Philip Maelfait. Amerikaans buitenlands beleid en democratie. Een historische analyse. Universiteit Antwerpen academiejaar 2001-2002.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.