Belachelijk! Meer dan 100 Kamerleden stemden voor A-status van coronavirus

Vandaag vond de hoofdelijke stemming over het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg) tot incorporatie van de Regeling 2019-nCoV plaats. Meer dan honderd Kamerleden stemden vóór de A-status van het coronavirus. Volstrekt idioot!

Door het aannemen van dit wetsvoorstel wordt het coronavirus gelijkgesteld aan ziektes als Ebola, MERS, Pokken en Polio. Dat zijn allemaal ziektes met overlijdenspercentages van minimaal 10 procent (onbehandeld), oplopend tot wel 90 procent in het geval van bepaalde Ebola-varianten. Het coronavirus komt daar totáál niet bij in de buurt (Het RIVM schat de Infection Fatality Rate (IFR) op een waarde tussen de 1 en 1,3 procent.

Momenteel verandert de uitslag van deze hoofdelijke stemming in de Tweede Kamer nog niet zoveel. Maar als ook de Eerste Kamer dit wetsvoorstel er doorheen loodst, dan wordt het een ander verhaal. De overheid kan dan namelijk:

 1. Een meldingsplicht opleggen aan artsen;
 2. Alle bestrijdingsbevoegdheden uit de Wpg activeren (zoals: verplichte thuisisolatie, lockdowns en testen voor toegang);
 3. De minister voor Medische Zorg aanwijzen als ‘verantwoordelijk voor de leiding van de bestrijding van deze ziekte‘, die daardoor samen met de voorzitter van de Veiligheidsregio en de GGD behóórlijk wat kunnen gaan bepalen.

‘Ja maar dat kan de overheid nu toch ook al?’ Klopt, maar dat was op basis van een tijdelijke wet die om de paar maanden geheractiveerd of verlengd moest worden. Dat hoeft straks dus niet meer!

Hugo de Jonge, of zijn opvolger, kan straks met twee telefoontjes (één naar de voorzitter van de Veiligheidsregio en één naar de GGD) een lokale lockdown afkondigen, het dragen van mondmaskers verplichten en quarantaine afdwingen. De grootte van de uitbraak maakt daarbij niets uit, het is immers een A-status ziekte!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is echt compleet belachelijk om in dit stadium van de coronabestrijding nog zulke macht over te hevelen aan dit demissionaire kabinet en ruim 100 Kamerleden werkten daar zonder blikken of blozen gewoon aan mee. Want iemand als Hugo de Jonge heeft het tot nu toe namelijk zo goed gedaan…

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Dan is nu het hek van de dam. Overigens hoe kan je een virus met 0,04% mortaliteit gelijk stellen aan het bijna 100% dodelijke ebola.

  ongehindrd door enige kennis gaat de marsmuziek verder

  1. Branzino

   @vlekkenoplosser
   Je blijft grappig. Je vergelijkt nu het sterftecijfer als percentage van de wereldbevolking voor covid19 (plm. 0,04%) met de mortaliteit van ebola, dat is het aantal doden onder besmette mensen. Dat laatste is overigens geen 100%, want er zijn zeker genezen mensen, maar ongeveer 50%. Je ziet kans om in één bewering meerdere cruciale fouten te verstoppen, heel knap. Vanaf nu ben je niet meer serieus te nemen. Zo kan ik ook wel de kans op winst voor Spanje vanavond vergelijken met de kans op besmetting door iemand die eenmaal tegen corona gevaccineerd is. Dat valt dan alles mee, is mijn conclusie. Maar of die ergens op slaat, ik ben er niet zeker van. Het lijkt me zuiverder dan jouw bewering, maar corrigeer me als ik het fout heb. Ga met vakantie, man. Dit is echt te ingewikkeld voor je!

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblablabla

  2. Van der Scheur

   Als er iets is dat de oronacrisis naar boven heeft gebracht dan zijn het de complotdenkers/wappies of verzin maar een naam voor heet beestje. Voorheen hadden deze mensen nauwelijks een platform en wist je nauwelijks van hun bestaan. Het is berbazingwekkend hoe deze figuren alles wat recht is proberen krom te praten. Ze geloven niets wat enigszins onderbouwd is, maar verklaren heilig wat ze ergens uit de kelders van het internet hebben opgedoken. Niets gaat goed bij deze mensen. Of het nou statistiek is of het interpreteren van een wetenschappelijk document of het filteren van nepnieuws. Ze doen het continu fout en blijven zich op fora opdringen met hun ridicule meninkjes. Iedereen heeft recht op een mening maar als mensen de weg kwijt zijn moet daar ook op gewezen worden. Vlekoplosser levert geen enkele bijdrage aan een goede discussie omdat hij er niets van snapt, of beter gezegd er niets van wil snappen omdat recalcitrant gedrag bij hem belangrijker is dan de realiteit onder ogen zien.

 2. Emile Takma

  Er stierven wereldwijd aan Corona tussen 4 en 5 miljoen mensen en dagelijks komen er zo’n 7000 sterfgevallen bij.

  Wout vindt het belachelijk corona de A-status toe te kennen.

  Hoe verward kun je zijn?

  1. Nostradamus

   Ach, bijna iedereen die overleed werd aan het Covid toegewezen. Daar kregen ze tenslotte meer geld voor. Zodoende konden drommels in arme landen voor een begrafenis betalen. En dat waren niet eens echt hoge bedragen.
   En hier ook. Griep bestaat in één keer niet meer. Alles Covid. Yeah, right!

   Hoe verward kan je zijn om dat niet te zien?

   1. Emile Takma

    “ Ach, bijna iedereen die overleed werd aan het Covid toegewezen.”

    Soms geloof je hier je ogen niet!

    1. vlekkenoplosser

     klopt , strónt vlé®k , je bewering dat er 4 tot 5 miljoen overleden zijn aan covid is aantoonbaar een leugen.

     Hoe verward kun je zijn?

    2. leukeditter

     takkewijf in portugal heeft een rechter het dodental door corona bijgesteld van 15000 naar 158!!!! hoe zou dat komen??

     1. Branzino

      @leukeditter
      Toch meer even gefactchecked. Het enige nieuws dat het getal van 158 vermeldde dat ik kon vinden was het volgende op 10 mei op theportugalnews.com/nl/nieuws/2021-05-10/covid-19-portugal-update-10-mei/59783:
      “Portugal heeft vandaag een aan covid-19 toegeschreven sterfgeval en 158 nieuwe gevallen van besmetting met het SARS-CoV-2 coronavirus geregistreerd, terwijl het aantal ziekenhuisopnames is gestegen en het aantal intensive care-gevallen is gedaald, aldus het Directoraat-generaal Gezondheid (DGS).”
      Wat was je bron?

     2. Gerda2

      Het artikel waar Leukeditter volgens mij op doelt spreekt over 152 i.p.v. 158 doden.
      Als hierop gezocht wordt, is er genoeg te vinden op internet.

      covidcalltohumanity.org/wp-content/uploads/2021/06/Americas-Frontline-Doctors_Lisbon-court-rules-only-0.9-of-verified-cases-died-of-COVID.pdf

     3. Branzino

      @Gerda2
      Dank voor de info. Ik heb het gelezen. Het is weer de vaak gestelde vraag of iemand is overleden ààn covid19 of mèt covid19. Ik vind dat niet zo relevant. De vraag zou eigenlijk moeten zijn of iemand op korte termijn zou zijn overleden als er geen corona-besmetting was geweest. Want deze duizenden doden waren wel positief getest en waren dus besmet (geweest).

   2. vlekkenoplosser

    klopt en zelfs dan halen we vandaag de 4 miljoen niet !

    In Nederland zijn 2 x 3000 gevallen bijgeteld aan de 17.000 gevallen .

    Die hebben we gemist was de verklaring !

    😂🤣😂🤣
    corona is een hoax maar een perfect instrument om de totalitaire macht te grijpen

    1. Van der Scheur

     Waar is de totalitaire macht gegrepen? In sommige landen zeker, maar heeft niets met Corona te maken. Je jaagt een spook na. Gewoon een kortsluiting in jouw hoofd waardoor je dingen ziet die er niet zijn. De Coronalijken in Brazilië zijn er echter wel. Daar hadden ze al een totalitair type leider en die zat meer op jou lijn om Corona te ontkennen. Het resultaat is vele onnodige doden. Snap je nou echt niet dat je abuis bent?

     1. Emile Takma

      Raak!

  2. vlekkenoplosser

   domme , domme leugenaar

   de officiele teller staat op 3.999.000 doden strónt vlé®k

   Hoe verward kun je zijn?

  3. Harry Haller2

   Er sterven jaarlijks wereldwijd ook zo’n 1,3 miljoen mensen in het verkeer.

   Wereldwijd sterven elk jaar 8,8 miljoen mensen een vroegtijdige dood als direct gevolg van het inademen van vervuilde lucht.

   Wereldwijd sterven er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ruim 7 miljoen mensen per jaar door tabaksgebruik en 890.000 door meeroken.

   Corona is peanuts.

   1. vlekkenoplosser

    wat dacht je van 200 miljoen malaria gevallen op jaarbasis en 600.000 doden jaar in jaar uit

    corona is een hoax !

  4. Gerda2

   Takma@ Wout vindt het belachelijk corona de A-status toe te kennen.
   Hoe verward kun je zijn?

   Het is ook een aanfluiting om corona de a-status te geven.
   Hoe dom kun je zijn?

  5. leukeditter

   verschrikkkkelijk lomp takkewijf.. mortaliteit griep ligt zelfs hoger nu wat is dat dan A++++ wat ben jij lomp zeg. ebola gaan 57% van de patienten dood , wat is dat dan?? A++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   1. Van der Scheur

    Appelen en peren vergelijken is niet voor iedereen weggelegd. Ebola is een derde wereldland ziekte Dit komt voor in landen waar ze de lijken knuffelen. Vergelijk dit niet met een westers land waar Corona heerst en vervolgens de ziekenhuizen overbelast raken, met het gevolg dat er naast aan Corona ook mensen sterven die onvoldoende zorg krijgen voor landsregering ziektes.

    1. Van der Scheur

     Landsregeringziektes = andere ziektes
     Deze verhaspeling lijkt haast wel in het uit de hand gelopen gedachtengoed van vlekoplosser en zijn vrienden te passen.

  6. september

   En die vlekkenoplosser vindt dat je een domme hond bent.veranderd toch nooit.Woef Woef Woef

 3. Nostradamus

  Tsja, de RockefeIIer foundation heeft natuurlijk genoeg centjes om die mensen te overtuigen.
  Wellicht net zoals Femke Louise overtuigd werd met bijna een miljoen pleuro om ineens vóór een vaccinatie te zijn.

  1. Emile Takma

   Voor een overzicht van de ernst van deze pandemie:

   Corona wereldwijd – cijfers over het coronavirus in alle landen op een rij
   ht*ps://www.volkskrant.nl/a-b14e8079

   In het overzicht wordt opgemerkt dat het werkelijk aantal doden aan corona hoger ligt dan het formeel aantal geregistreerden.

   1. vlekkenoplosser

    h**ps://en.wikipedia.org/wiki/Template:COVID-19_pandemic_data

    nu even het getalletje wereldwijd eraan plakken strónt vlé®k

    dan blijkt dat je ordinaire pathologische leugenaar bent strónt vlé®k

   2. andergeluid

    je moet niet alle leugens geloven de volkskrant we zouden ook volksvertegenwoordigers hebben??? ze dienen een volk dat is het Bilderberg volk en hun consorten

    1. Emile Takma

     Welke cijfers uit dit Volkskrant-overzicht van beschikbare data moeten we niet geloven, andergeluid?

     1. vlekkenoplosser

      waarom verwijzen naar de volkskrant als er officiele instanties zijn voor de tellingen strónt vlé®k

      ik heb het officiele getal even voor je opgezocht strónt vlé®k

      4.009.216 , bij een wereldbevolking van 7.700 miljoen slechts een mortalitit 0,052 % strónt vlé®k !

      ofwel , corona is aantoonbaar een hoax strónt vlé®k

    2. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k telt gewoon zelfstandig 1 miljoen bij immers er staat dat er meer doden zijn dan geregistreerd

     de strónt vlé®k voelt zich dan de autoriteit om de nieuwe norm te bepalen

     de strónt vlé®k is een ongeloofwaardig adept , een soort timmerfrans , liegen , liegen , liegen

     1. Van der Scheur

      Het maakt niet uit wat voor getal of link je uit je mouw schudt. Je bent grof omdat je weet dat je ongelijk hebt. Je probeert je gelijk af te dwingen. Zulk obsessief gedrag is echt niet gezond. Je hebt echt een mentaal probleem. Laat die reacties los. Bemoei je niet meer met Corona en je zal zien dat alles zal normaliseren. Ga eens naar je huisarts en vertel wat je zoal doet op het internet en laat wat van je teksten zien. Ik weet zeker dat hij je verder zal helpen (doorverwijzen). Veel sterkte beste man. Hopende op een mentaal gezonde toekomst voor jou.

   3. Jack Flash

    Bij de vraagstelling gisteren over de A-status van de FVD kon je aan de lege stoelen in de plenaire zaal zien welke WEF wappies “wijselijk” hun kop niet durfden laten zien.
    En hugo stond met de bek vol tanden.
    Het zegt genoeg.

   4. Nostradamus

    Bijna alle MSM zit verbonden aan een paar grote investeringsmaatschappijen. De Volkskrant hoort daar ook bij. Alles is terug te vinden. Zij hebben het al onderzocht: h***s://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

   5. usb3.0

    h**ps://denisdoeland.com/coronavirus-covid-19-in-data/

    3.988.275 doden wereldwijd dat is een zeer geringe 0.50641212196%

    1. vlekkenoplosser

     je maakt nog en komma fout ook , het is 0,052%

     4 miljoen gedeeld op 7700 miljoen x 100%

 4. Pieter48

  Wie er in dit land nog van overtuigd is dat wij geregeerd worden door politici die verstand van de zaken hebben waar zij over moeten beslissen is wel erg goed gelovig. Om COVID te vergelijken met een echte pandemie zoals ebola die is geestelijk wel erg verdwaald. Zo zijn er veel meer beslissingen genomen de laatste jaren waar je als belasting betaler de logica niet van inziet. Van de meeste beslissingen die er door de regering genomen worden zij wij als inwoners van dit land er niet op vooruit gegaan. De maatschappij is door de politiek al aardig uitgehold op heel belangrijke punten. Er werd ook veel bezuinigd om de dure linkse hobby’s te financieren.

 5. andergeluid

  Ik heb eens iemand horen zeggen je moet niet normaal maken dat niet normaal is
  Wie was dat ook alweer??? juist de A status Alexander
  Zeg eens A zeg eens A en loop de rest van de 126 leugenaars achter na

 6. RvdBe

  Risico = effect X blootstelling.
  Ebola heeft een groot effect, maar de blootstelling is meestal lokaal.
  Corona kent een laag effect, maar de blootstelling is wereldwijd.
  Waarmee niet gezegd wordt dat coronacijfers niet gemanipuleerd worden, want dat worden ze wel naar mijn mening.

  1. Rood

   Risico is ifr = 0.15%

 7. Heras

  Ze moeten wel meestemmen, want ze zitten er tot hun nek in.
  Iedereen wist voor de lockdown al alles.

 8. leukeditter

  nou als dat waar is van peter r de vries , dan wordt het nu toch hoog tijd om die woestijnratten eens zelf te pakken

 9. Antihedo

  Onze Wout kijkt nu naar 1 parameter waarop de beslissing genomen kan worden. Misschien moet hij nog even iets dieper nadenken en zijn er misschien meerdere parameters. Iets met besmettelijkheid en wijze van verspreiding of iets dergelijks. Ik noem maar wat. Dit stuk is weer zo kortzichtig. Eerst je huiswerk doen Wout, voor je denkt iets te kunnen zeggen.

 10. Rood

  De volgende Kamerleden stemde tegen het voorstel om het c-4rus op de A-lijst te zetten:

  Agema / pvv
  Baudet / fvd
  Beertema / pvv
  Bosma / pvv
  Tony van Dijk / pvv
  Eerdmans / ja21
  Ephriam / lijst van Haga
  Eppink / ja21
  Fritsma / pvv
  Van Haga
  Helder / pvv
  Van Houwelingen / fvd
  Jansen / fvd
  Kerseboom / fvd
  Knops / CDA
  Madlener / pvv
  Maeijer / pvv
  Makuszower / pvv
  Van Meijeren / fvd
  Mulder / pvv
  Van der Plas / bbb
  Verweij / ja21
  De Roon / pvv
  Simons / bij1
  Van Weerdenburg / pvv
  Wilders / pvv

  1. Monty

   26 maar?
   En deze partijen hebben de verkiezingen gewonnen volgens sommigen?

   Hier kan je niet eens een minderheidskabinet mee vormen.

   1. september

    inderdaad ,en zelfs een van het CDA ,Knops

   2. usb3.0

    monty vindt het prima dat de noodtoestand wordt uitgeroepen als er een griepgolf (ifr 0,16, immers deze wet gaat over een ifr van 0,15) over Nederland

  2. dumbfarmer

   Bij1 tegen.. dat was wel te verwachten eigenlijk.. stel je voor ze moeten weer thuis blijven wegens lockdown en kunnen niet hun blm en crt doordrammen..
   Verbazend dat partij voor de dieren voor stemt.. wordt het bivakkeren in de stallen en bij verzekeraards ook lastiger door!

   1. vlekkenoplosser

    partij voor de dieren verkoopt moeder ezel voor een plekje in het pluche bij het partijkartel

 11. Mistgabel

  Op naar de dictatuur.

  1. dumbfarmer

   yep, krijg ik geheid commentaar op, maar op zich.. niks mis met een goede dictatuur.,zijn we van een hoop idioterij af in ieder geval.. maar wel, met nadruk: goede! geen van de muppets die we nu rijk zijn komt daarvoor in aanmerking.. missen allen het charisma en lange termijn inzicht.. en om iedereen voor te zijn: nee, korea is dus geen goed voorbeeld ook.

 12. tourist1138

  Kennelijk 2+2=5 nu

 13. Rieks

  Gemiddelde leeftijd van corona-doden is 83 jaar, betrokkenen waren vaak al ziek, anders dan door covid19, bv. longontsteking of trombose. Ik citeer uit een onderzoek van Universiteit Hamburg. Heb geen aanleiding te veronderstellen dat dat hier anders zou liggen. 83 jaar jaar en ziek, is er dan geen reden tot wantrouwen bij de corona-paniek? Plaats daarnaast ook mijn eerdere bericht over foutieve positieve testresultaten, 80%.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.