Faalbeleid faalt iets té hard: extra overleg kabinet en burgemeesters over belang basisregels en betere controle

Het kabinet begint zich inmiddels toch wel zorgen te maken nu de besmettingscijfers weer omhoog schieten en er overal coronabrandhaarden ontstaan. Er komt een extra overleg tussen kabinet en burgemeesters over het belang van de basisregels, betere controle en ingrijpen bij uitbraken.

Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wijt de oorzaak van de uitbraken aan de horeca en gemeenten, die moeten volgens hem ‘beter meedoen’. Op de zéér terechte vraag of het CoronaCheck-systeem zelf niet het probleem is, antwoordt hij dat ‘dat nu niet de oorzaak is van de uitbraken’, meldt politiek verslaggever Thomas van Groningen (BNR).

Grapperhaus lijkt daarmee het falen van demissionair minister Hugo de Jonge te willen verhullen, die zelf zegt het oplopende aantal besmettingen wel te hebben verwacht. Sterker nog, De Jonge voegt daaraan toe dat er nu tóch een wachttijd komt voor een QR-code na volledige vaccinatie. Eerder zei hij nog dat het juist de bedoeling was dat gevaccineerden direct na inenting (van het Janssen-vaccin) een toegangsbewijs ontvingen. Volgens hem was dat juist het ‘lokkertje’ om mensen gevaccineerd te krijgen.

Het coronabeleid werkt volgens deze twee heren dus naar behoren en alle schuld voor de uitbraken ligt toch echt bij anderen, maar ze gaan tegelijkertijd het ‘prima werkende’ coronabeleid wél aanpassen. Het is toch werkelijk ongelofelijk. Ze doen er werkelijk alles aan om maar niet toe te hoeven geven dat het coronabeleid op praktisch alle fronten heeft gefaald, en ze durven anderen er nog de schuld van te geven ook.

En het ergste van alles is nog wel dat het gewoon voorkomen had kunnen worden als ze kritiek gewoon ter harte hadden genomen en niet telkens direct in de kramp waren geschoten. De farmaceuten maakten direct duidelijk dat het zo’n twee weken zou duren voordat iemand beschermd zou zijn: daar werd gewoon niet naar geluisterd. Andere landen zagen de Indiase Delta-variant oprukken: Schiphol moest gewoon openblijven. Strenge quarantainemaatregelen hadden verspreiding kunnen helpen voorkomen: dat bleef heel lang slechts een ‘streng’ advies en wordt nog steeds niet altijd goed gecontroleerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is fout op fout op fout. En luisteren naar kritiek? Ho maar. Maar ach, gelukkig ziet De Jonge dit als fijne leermomenten en gaat hij waarschijnlijk nog héél veel leren de komende maanden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Uiteraard , het corona fascisme gaat gewoon door. Immers agenda 2030 wordt gewoon doorgevoerd.

  U zult zich onderwerpen , anno 2030 heeft u geen bezittingen meer maar zult gelukkig zijn

  ontwaak dom stemvee !

  1. Van der Scheur

   Van fascisme vanuit de overheid is geen sprake. Wel zijn er Corona-wappies die zich nogal agressief gedragen en die de democratische waarden niet respecteren. Dat komt nog het dichtst bij fascisme.
   1 Je fascisme klasieficatie is onjuist en zegt wat meer over jou zelf.
   2. Agenda 2030 is een fantasie waarmee je mensen bang probeert te maken. Neigt naar terroriseren.
   3. Nogmaals mensen bang maken voor onderwerping, bang maken voor afschaffen bezit. Het is een profetie. Profeten hebben waanbeelden en hun volgelingen kunnen niet zelf denken.
   4. Mensen voor dom stemvee uitmaken; dat helpt lekker in jou voordeel zeg. Misschien moet je zelf eens proberen wat intelligenter over te komen, inplaats van je bizarre fantasieën te uiten.

   1. Emile Takma

    Juist, van der Scheur.

   2. usb3.0

    “Van fascisme vanuit de overheid is geen sprake”

    Oh jawel hoor, en democratische waarden zijn niet te bespeuren, over de rest maar niet te spreken natuurlijk, want scheurtje kwalificeert zich als onwetend al dan niet bewust natuurlijk doordat scheur zijn harses diep in het zand steekt

    1. Van der Scheur

     Wat is je probleem? Nederland is zonder al te veel schade ontkomen aan faillisementen en werkeloosheid. Ben je ziek geweest? Is het meegevallen of heb je nog last? Had je al eerder een vaccin willen hebben of heb je je zo verzet tegen vaccinatie dat je eigenlijk niet meer durft te bekennen dat je graag ook een prikje krijgt? Mis je festivals zo erg, of vooral de pillen? Wie heeft je wat aangedaan? Waarom ben je zo verdrietig?

   3. Jack Flash

    Weer zo’n lamlendige zeiktr*l.
    Om je te bescheuren.

   4. Rood

    “Corona-wappies”

    Ach meneer verheft zich zoals Hugo Hoogmoed dat placht te doen als je hem legitieme vragen stelt. Je staat op mijn radar pummeltje!

    1. Van der Scheur

     Ik heb keihard gewerkt om ziekenhuizen aan oplossingen te helpen toen de coronacrisis echt overlast gaf en de ICs vollagen. Ik deed mij boodschappen in de supermarkt en kwam lamlendige figuren tegendeel zich niet aan regels wilden houden. Die wisten het zogenaamd beter. Het waren stuk voor stuk asocialen. Ik sprak ze aan; ze hadden een voorbereid smoesje 1, Ik weerlegde dat. Smoesje 2 volgde dat nog minder sterk was. Ik vroeg of ze een beetje rekening wilde houden met andere mensen. Ze begonnen te schelden. Ik heb me geen moment laten Intimideren door die minkukels. Dezelfde leugens en wappieverhalen lees ik hier terug. De grootste stoorzenders hebben meerdere accounts om zichzelf bij te staan in discussies. Het inderdaad echt om je te bescheuren.

     1. Rood

      Vind je het moeilijk om je aan de officiële cijfers te houden?

      Aantal officiële (RIVM) c-doden ligt om en nabij de 17.000 = 0.09%

      Hoe voelt het om een conformist te zijn en Hugo als je meester te hebben? Bevalt het om niet zelf na te denken? Wie is hier nu eigenlijk de wappie?

     2. usb3.0

      “toen de coronacrisis echt overlast gaf”

      leugenclown rutte had de boel op moeten schalen druiloor

     3. usb3.0

      scheurtje is in paniek en asociaal in het lukraak aanspreken van volwassenen die zelf bepalen hoe ze naar de supermarkt gaan.
      De grootste wappie is scheurtje natuurlijk zelf die een goed zelfbeeld neerzet van bv tamil ernst en co

     4. Rood

      @USB: B A M !

      De vloer aanvegen met die dombo’s!

   5. vlekkenoplosser

    agenda 2030 is een fantasie , het staat er echt, build back better is een fantasie

    met zo een randdebiel is elke discussie uitgesloten

    1. Rood

     “Agenda 2030 is een fantasie”

     Laten Klaus en Mark het maar niet horen.

     Weet je nog dat de door ons voorspelde langdurige maatregelen werden afgedaan als complot?

     🙂

 2. Emile Takma

  Begrijp ik goed dat Wout een nieuwe lockdown bepleit?

  1. vlekkenoplosser

   Als de strónt vlé®k de actualiteit had gevolgd had hij de domme suggestieve vraag niet hoeven te stellen.

  2. Nostradamus

   Nu probeer je tussen de regels te lezen terwijl ik je gezegd had dat je die gave niet bezit.

  3. usb3.0

   “Begrijp ik goed”

   Nee dat kan jij nooit begrijpen…domme jongen

 3. StemPzeweg

  Kan Paternotte de taak van De Jonge niet overnemen? Ik hoop echt dat we deze man niet terug zullen zien. Hoe veel blunders kun je niet op je record staan? Het is nog een prestatie aan zich?

 4. StemPzeweg

  De wappies en de overheid zijn twee handen op één buik. De enige verstandigen zijn groepen als containment met een nul Covid strategie

 5. ElGuapo

  Als het goed gaat komt het door de regering en als het fout gaat is het de schuld van de burger volgens de regering.
  Verantwoording nemen dat hij faalt kan Hugo niet maar slappe verhalen ophangen gaat hem goed af.

  1. Van der Scheur

   De regering is een heel klein groepje mensen. Zij zijn gekozen door ons. De regering de schuld ergens van geven is het stemgerechtigde Nederlandse volk de schuld geven. Iedere crisis, financieel, gezondheid, rampen etc, komt altijd maar op één plek terecht en dat is bij de bevolking. Je kan niet hopen dat vadertje overheid met zijn brede schouders in de dijkdoorbraak gaat liggen. Als het land onderloopt merken de burgers dat. Vingerwijzen naar dat handje vol mensen in pak, dat we daar zelf neer hebben gezet heeft geen enkele zin.

   1. Rood

    “De regering de schuld ergens van geven is het stemgerechtigde Nederlandse volk de schuld geven.”

    Tot op zekere hoogte. Allereerst is het systeem corrupt, en ik geef (ook) het systeem de schuld. Daarnaast is de gemiddelde kiezer/stemmer liever lui dan moe, althans in mijn optiek.

    Want zeg nu zelfs; hoe is het ooit mogelijk dat je een politieke partij als grootste kiest terwijl ze vlak daarvoor zijn weggestuurd omdat ze tienduizenden mensen in het financiële en maatschappelijke ongeluk hebben gestort?

    Ik zou nog een uurtje door kunnen gaan maar dat is zonde van mijn tijd en aandacht. O ja, ondertussen heeft de Tweede Kamer het kovit-4rus op de A-lijst gezet, een 4rus met een ifr van 0.15%… De uitslag: 103 voor, 26 tegen.

 6. RvdBe

  Het slagen van een natie in de strijd tegen corona wordt afgemeten aan de vaccinatiegraad.
  Hugo paait de jongeren met snel disco/party/vakantie bezoek, om zo de vaccinatiegraad op te krikken, dat het daarna weer omhoog met de besmettingen gast is van minder belang, hij heeft immers de punten al binnen.

  1. Rood

   Hugo Hoogmoed gedraagt zich als een koopman, bovendien nog als een hele slechte koopman. Hoewel, het liegen siert hem wel, uiteraard trappen de wappies en complotdenkers daar niet in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.