FVD witheet vanwege advies slavernij-excuus: ‘Polariserende waanzin! Wij zullen hier nooit mee instemmen’

Forum voor Democratie heeft op Twitter even héél duidelijk gemaakt waar de partij staat wat betreft het mogelijke aanbieden van een excuus voor de slavernij: aan de goede kant van de geschiedenis. Want, blanke mensen wordt een zelfhaatcomplex aangepraat, terwijl minderheden juist steevast te horen krijgen dat ze “slachtoffer” zijn. Dit is niets meer of minder “polariserende waanzin.”

Vandaag werd bekend dat een “adviescommissie” die opdracht had gekregen van binnenlandse zaken om het slavernij verleden, het heden en ook de huidige tijd, te onderzoeken, met het “advies” komt dat de regering “excuses” aanbiedt voor de slavernij. Daarnaast moet de regering “toegeven” dat die slavernij een enorme impact heeft gehad op minderheden en op “racisme” – ook nu nog.

Het is natuurlijk je reinste flauwekul. Natuurlijk, racisme komt heus voor in Nederland. Maar het is onzin om te verkondigen dat er sprake is van “systematisch” of “institutioneel racisme” in ons land. En excuses aanbieden voor iets waar wij als individuen geen schuld aan hebben gehad omdat de slavernij in Nederland bijna 160 jaar geleden (!) werd afgeschaft, is niets meer of minder dan gekkigheid.

Dat vind ik niet alleen, nee, Forum voor Democratie denkt daar net zo over.

“Een commissie van rappers en voetballers wil dat Nederland excuses maakt voor de slavernij van honderden jaren geleden,” twittert de partij namelijk. “Polariserende waanzin die blanke Nederlanders een schuldcomplex en verre nazaten van slaven een slachtoffercomplex aanpraat. FVD zal hier nooit mee instemmen.”

Getuige de reacties op de tweet van FVD wordt dit sentiment breed gedeeld in de samenleving. Zoals Rico van Turnhout terecht stelt was Nederland één van de eerste Westerse landen die de slavernij afschafte… en vervolgens moeten wij daar sorry voor zeggen, terwijl voetballertjes die het heel erg vinden dat er ooit slavernij was in Nederland wel maar wat graag het WK in Qatar spelen, terwijl daar hele stadions met slavenarbeid zijn gemaakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Excuses voor de slavernij? Niet in ónze naam.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. plakband

  De commissie komt niet alleen met een ondeugdelijk advies maar ook met een ondeugdelijke factuur voor verrichte werkzaamheden. Hun motto: de bevolking die er niets mee heeft te maken betaalt.

 2. Fatsoen74

  Oplossing:

  Bied excuses aan voor alles wat achteraf niet correct bleek te zijn.

  Koppel daaraan een wet dat er geen herstelbetalingen zullen plaatsvinden.

  Tevens een statement dat wij als Nederland nooit meer zullen deelnemen aan evenementen waar mensenrechten met de voet worden getreden.

  Qatar, China, Korea…….

  Klaar en over tot de orde van de dag.

  Herstelbetalingen van Duitsland worden gebruikt voor publieke doeleinden.

  Musea, Theaters, Sportevenementen, Festivals.

  Het is langzaam klaar met het gezeur in dit land inzake onze geschiedenis.

 3. Pauline Kummer

  Dat Simone zich ophoudt met zo’n groepje padvinders die zelf ook donders goed weten hoe hun zakken te vullen met pecunia, verbaast mij. Die prietpraat van Baudet cs is verspild geld. Maar niemand die hieraan aanstoot neemt.

  1. halo1

   Dat zeg je maar.. grootspraak…want in werkelijkheid zijn ze doodsbang voor hem..

  2. Emile Takma

   Het FvD wordt in de Kamer en de media uitgekotst en staat in de peilingen alleen nog niet op zwaar verlies omdat de afsplitsing van Haga nog niet in de peilingen is opgenomen.

   Het is politieke gebakken lucht van schaamteloze charlatans die alleen maar komen om te tróllen in de politiek.

   Het is overigens tekenend dat zelfs op het rechtse DDS nog heel weinig reageerders zich positief over Baudet en zijn rebellenclubje uitlaten.

   1. Jack Flash

    De enige uitgekotste is tokkie takkie.
    Wat een fantast.

   2. RvdBe

    Uitgekotst worden door de staatsmedia en hun politieke leiders is een compliment.
    Excuses moet je nooit maken aan die nepslaven van de 21e eeuw, welke wss niet eens het woord slaaf kunnen spellen, wat trouwens ook geld voor de woorden, werk, opbouwen en samenwerken.

   3. usb3.0

    Ja tamil vindt het echt heel vervelend als de FvD een tegenwoord geeft, gezien tamil’s lawaai is het een enorm duidelijk signaal van FvD

   4. vlekkenoplosser

    waar maakt de strónt vlé®k uit op dat zijn gewauwel “” Het FvD wordt in de Kamer en de media uitgekotst en staat in de peilingen alleen nog niet op zwaar verlies omdat de afsplitsing van Haga nog niet in de peilingen is opgenomen. “” op waarheid zou berustten ?

    het gewauwel is wederom tenen krommend en fake news zoals we de strónt vlé®k kunnen toevertrouwen

   5. Mistgabel

    wordt in de Kamer en de media uitgekotst.

    Ja duh, hij is de tegenstander van die 2.
    Iedereen die tegen is wordt gedemoniseerd.
    Heeft u dat spelletje nou nog niet door?

    Overigens waren ze de andere grote winnaar van de verkiezingen.

    U kan wel weten hoe het CDA en D66 na de fiasco’s ongeveer in de peilingen zouden staan. Over gebakken lucht gesproken.

 4. Paardenmiddel

  Georganiseerd door de VN of Soros??
  Mensen, laat je niet beïnvloeden, de Nederlandse bevolking is juist te meegaand, waardoor dit soort onzin een podium krijgt.

 5. halo1

  Slavernij is de oervorm van samenleven: de sterkere domineert nu eenmaal altijd de zwakkere… dat we daar nu sinds de Franse revolutie wat anders over denken: soit.. maar kan natuurlijk geen reden zijn voor deze Umwertung aller Werte van deze linkse gekken, die onze welvaart in hun onnozelheid desnoods op het spel zetten…

  1. Emile Takma

   Ik begrijp dat in de troebele denkwereld van halo1 rechtsstaat en democratie een linkse ideologie is.

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

  2. Jack Flash

   Zo is dat maar net halo 1.
   Breng dat die naïve seniele deugers maar aan hun domme verstand.

  3. Branzino

   @halo1
   Misschien verwoordt je nu wel de kern van de slavernijdiscussie en de reden waarom we het daarover nooit eens zullen worden. Als je slavernij blijft zien als de oervorm van samenleven: de sterkere domineert nu eenmaal altijd de zwakkere, dan blijf je inderdaad stil staan bij het mensbeeld van honderden jaren geleden. Dan ben je geen stap verder gekomen in je denken over menselijke waardigheid en ethiek. Dan wordt het ook nooit iets wat betreft verder ontwikkeling. Dan blijf je hangen in de Renaissance van Baudet met heksenverbranding, slavernij, geloofsvervolging, kindersterfte en vrouwenonderdrukking. Dan verlies je vanzelf het contact met de wereld van vandaag, als dat al niet is gebeurd.

 6. JoopvdJoop

  En naar wie moeten die herstelbetalingen vroeg de verslaggever.
  Naar de nazaten zei Mevr. de nazaat.
  Pffff,bizar.
  Ik heb ook nog last van de Tachtigejarige oorlog vanwege mijn overoveroveroverovergrootvader.
  Gaat toch in je genen zitten hé.
  Wat een wereld…..

 7. Emile Takma

  Het lawaai van FvD bevestigt slecht de kracht van dit advies en het zal zeker door de regering worden overgenomen.

  1. Jack Flash

   Slechts.

   Sukkel.

   1. Emile Takma

    Dank je, Jack, je correctie is juist.

    1. usb3.0

     ja tamieltje komt helemaal klaar als hij zichzelf op zijn taalautisme wijst..

  2. leukeditter

   je wordt met de minuut lomper takkewijf.. iedereen weet dat fvd gelijk heeft met zowat alllesssss.. coronahoax, EU dictators, stikstof stommiteit, steeds meer woestijnratten en ook nog eens dat geleuter over het klimaat wat je blijkbaar ook gelooft takkewijf, dat het water 30 meter gaat stijgen rond 2030, hahahahahahahaha stem op d66 en vvd takkewijf en je gaat naar de kloten

   1. Emile Takma

    Helaas, leukeditter, het FvD heeft in nagenoeg alles volledig ongelijk is en de grap is dat ze dat zelf ook weten. Ze zitten gewoon een beetje te tróllen.

   2. september

    blablablablablablabla De fvd is gelukkig maar een kleine partij en je praat zoals gewoonlijk grote onzin!!!!Dat zijn er wel meer hier.

 8. Harry Haller2

  Het FvD is mijn partij niet, maar in deze zaak ben ik het geheel met hen eens: excuses aanbieden voor slavernij is bizar, mesjogge en ontsproten aan masochistische geesten.

  Wij zijn niet schuldig aan slavernij. En bruine mensen die nu leven zijn nooit slaaf geweest. Stop de waanzin.

  1. Magyar

   Doekoe doekoe saka broekoe…..

   😀

   1. Harry Haller2

    🙂

  2. september

   Excuus aan bieden voor iets dat al bijna 150 jaar is afgeschaft. Nee.Alleen hun voorouders zijn wel slaaf geweest.En onze voorouders wel,maar hebben wij daarmee nog te maken.

  3. Emile Takma

   Haller verzette zich ook tegen de afschaffing van Zwarte Piet. Dat was ook een groot succes.

   😎

   1. usb3.0

    tamil staat graag voorover gebukt natuurlijk om alles lekker over zich heen te laten komen

    1. Emile Takma

     Kom uit de kast, Gerrit, en verveel ons niet met je homoseksuele fantasieën.

     1. usb3.0

      “en verveel ons niet met je homoseksuele fantasieën”

      Dat bedoel ik, dé smeerlap…

 9. Emile Takma

  De burgemeester van Amsterdam bood vandaag publiek excuses aan voor de slavernijpraktijken, een belangrijke erkenning van het slavernijverleden. Andere steden zullen snel volgen.
  Het lijdt geen twijfel dat het nieuwe Kabinet dit ook zal gaan doen.

  Een belangrijke doorbraak.

  1. september

   Dat wordt dan niet eerder dan 2023,dan is de slavernij 150 jaar afgeschaft

  2. usb3.0

   Natuurlijk belachelijk als je dit een belangrijke doorbraak vindt, dan ben je niet heel pienter in je bovenkamertje

  3. Rood

   FTO Van Velenamen.

  4. RvdBe

   Een belangrijke doorbraak, dat gaat dan over herstelbetalingen zeker, want dat is waar het om draait, of geloof je nu werkelijk dat er maar 1 neger is die wakker ligt over dat katoenplukken van 200 jaar geleden?

   1. Emile Takma

    Het is een doorbraak omdat na Amsterdam veel steden en de Overheid zullen volgen.

    1. Harry Haller2

     Je gaat niet op wat RvdBe in de kern zegt.

     1. Emile Takma

      De herstelbetalingen zullen inderdaad een issue worden. Terecht, lijkt me.

 10. Beukman

  Wat een defensieve houding toch steeds hier als het gaat om slavernij.
  Ik zal de woorden van burgemeester Halsema nog maar even herhalen:

  Geen enkele nu levende Amsterdammer schuld heeft aan het verleden.

  Amsterdammer mag desgewenst worden vervangen door Nederlander.

  Het is uiteraard niet aan blanke Nederlanders om uit te maken of excuses nodig zijn. Dat is de zaak van de nazaten van de slaven in kwestie.

  1. usb3.0

   Helemaal niet, niemand bepaalt of Nederlanders excuses maken, dit doen slechts een stel hypocriete bestuurders die dit doen voor de bühne…

 11. usb3.0

  Terecht dat de FvD witheet is, ik weet zeker dat elke gezonde Nederlander die in staat is normaal na te denken dit precies zo voelt.
  Dé Nederlander wordt achteraf namelijk vol in het kruis getrapt, Nederlanders die niets maar dan ook helemaal niets met slavernij te maken hebben worden door racisten wel zo weggezet…

  #nooitslavernijexcusesinmijnnaam

 12. Ritter

  Slavernij speelde zich af op veel continenten; ook in Afrika tussen de bevolking aldaar.

  Maar daar hoor je de media niet over.

  Nog even wat (ongemakkelijke) feiten over de slavernij waar de media en de VN liever niet over praten.

  Wat voorbeelden.
  ===========

  De inheems Afrikaanse slavenhandel

  “Slavernij was van oudsher wijdverspreid in Afrika. Ibn Battuta, die in het midden van de 14e eeuw het oude koninkrijk van Mali bezocht, vertelt dat de plaatselijke bewoners met elkaar wedijverden in het aantal slaven en dienaren die ze hadden, en hij kreeg zelf een slavenjongen als geschenk. In Afrika bezuiden de Sahara waren de slavenrelaties vaak complex, met soms rechten en vrijheden, inclusief beperkingen op de verkoop en regels voor de behandeling. Veel gemeenschappen maakten verschil tussen soorten slaven: bijvoorbeeld tussen degenen die in de slavernij waren geboren, en degenen die in een oorlog waren gevangengenomen.

  ht*ps://www.kroesvee.nl/afrika-en-slavernij
  =========
  Omvang christenslavernij onderschat

  ‘Wie koopt een kristen?’

  ht*ps://www.historischnieuwsblad.nl/omvang-christenslavernij-onderschat/

 13. sonny

  De nutteloze nazaten ruiken geld, verjaarde boetedoening in harde (crypto)munt?
  Ja,ja, van graaien weten ze alles!
  Het zijn geen mensen maar mutaten, wezens zonder moraal!

 14. Bes Tolen

  Beukman. Bent u van het boevengilde? Nee toch? Van dat wat nooit bekritiseerd mag worden.
  Grote misdadige organisaties hebben nog altijd de macht. Zij zijn het ook die in Europa voor de grootste ellende, in meervoud, hebben gezorgd. Over die organisaties: die kunnen iedereen nog altijd de mond snoeren en daarmee komt de waarheid nooit boven. Dat is het systeem. Mond snoeren en liegen en indoctrineren. Altijd al en nog altijd.

  1. Emile Takma

   Over welke misdadige organisaties heeft Bes het?

   1. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k vraagt weer naar de bekende weg de domme jongen

    1. Emile Takma

     Dan kan Poeperd mogelijk onthullen welke misdadige organisaties hier werden bedoeld. Ik denk echter dat hij dat ook niet weet.

     1. usb3.0

      tamil laat zien hoe dom eigenlijk in werkelijkheid is, niet meer in staat om zelf na te denken…

     2. Emile Takma

      Gerrit weet het ook niet.

      😀

     3. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k vraagt weer naar de bekende weg de domme jongen

 15. Bes Tolen

  Akmat. Het geloof van Kaag is er één.

 16. sonny

  In mijn jeugd was de wereld nog oke, geen overbelaste uitkeringsinstanties tgv vreemd volk, Nederland was nog een oase van politieke rust, welvaart en tevredenheid!
  Er was toen ook al immigratie, maar van werkzaam Christenlijk volk, zoals bijvoorbeeld Polen en Italianen!
  Tegenwoordig enkel opruiende, polariserende demonstraties met opstandige i*lamitische z*artjes aangevuld met geestelijk invalide ‘witte’ geitenwollen sokken dragers, blm fanaten, slavernijgezeik, cultuurmoord!

  1. Harry Haller2

   Je mag ‘islamitische zwartjes’ gewoon voluit schrijven, Sonny.

   1. Emile Takma

    Uiteraard heeft dit niets met racisme te maken.

    🤮

    1. Harry Haller2

     Dat klopt. Het is normaal, toegestaan taalgebruik. Behalve in jouw woke waanzinwereld.

     1. Emile Takma

      Medemensen aanduiden als ‘zwartjes’ is geen normaal taalgebruik, Haller.

     2. vlekkenoplosser

      wat is er mis mee strónt vlé®k ? woke people proberen elk normaal woord te verheffen tot verboden taalgebruik. négerzoenen bijvoorbeeld , niets mis mee strónt vlé®k , jodekoek , niets mis mee strónt vlé®k , negerhut niets mis mee strónt vlé®k

      hopelijk dondern al die lange tenen op uit Nederland zodat we weer 1 gemoedelijke samenleving krijgen

     3. Branzino

      @Emile TRakma
      Ik vind “zwartjes” eigenlijk eerder liefdevol klinken (vooral die verkleining getuigt van liefde en begrip) en in ieder geval oneindig veel beter dan “negers” of “negertjes”.

      Als zwarte mensen hier nu eindelijk ook gewoon “zwart” genoemd worden kunnen we ook ons mensenras “wit” noemen. Dan staan we weer gelijk en is dat ten onrechte onschuldig en zuiver klinkende “blank” verdwenen.

      “Islamitisch” mag natuurlijk gewoon, want een groot deel van de wereldbevolking is dat nu eenmaal. Het verwijst naar een feit.

     4. usb3.0

      Wie is tamil eigenlijk dat tamil gaat bepalen wat iemand zegt, tamil die bij alles wat gezegd wordt, het op racisme gooit, dit zegt echt heel veel over tamil’s gedachtegangen…

  2. right

   Sonny@
   Je mag niet vergeten dat het Nederlandse volk klaarblijkelijk deze politieke keuzes, al jaren voorstaat!
   Sinds begin 70er jaren, is de extreme verlinksing begonnen, het electoraat hing aan de lippen van links progressieve politici.
   Nu zitten we met de brokken, islamisering, sociaal/economische onrust en cultuur vervreemding!
   De uitkomst gaat geheid gelijkenis vertonen met een eeuwen van dictatuur, ook nog eens versterkt en gepromoot door de dictatoriale EU !

 17. Bes Tolen

  right. Het gekkengedoe is al veel langer aanwezig. Daar stonden positieve ontwikkelingen van na de oorlog juist tegenover en die waren vooral gericht tegen de volledig dwangmatige en verknipte ziekelijke opvattingen, die je vanuit het christendom meekreeg. Daar werd volop tegen geprotesteerd. Onder de oudste nu nog levenden, stel van zo tegen de tachtig en ouder, zijn er velen, die hun leven door die christelijke dwang danig verknald hebben gezien.
  De linkerkant van de politiek en ook veel rechts wordt nu gedomineerd door het verbond van oude godsdienstige krachten en extreem links. Regeringen als die in Amerika (de Democraten) zijn daarvan het voorbeeld. Kijk ook naar de verbonden in de Joego Slavische oorlogen om groepen te leren kennen. Er gaan genoeg leugens, bedrog en taboes om om iedereen te misleiden.

  1. Emile Takma

   “Regeringen als die in Amerika (de Democraten) zijn daarvan het voorbeeld.”

   Ik dacht nu juist dat in de V.S. met name rechts een verbinding aangaat met het christendom. Trump baseerde zijn macht immers in belangrijke mater op de ‘evangelicals’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.