Ook Caroline van der Plas (BBB) is bij het Boerenprotest: “We laten onze voedselmakers niet wegjagen”

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas is óók bij het Boerenprotest op het Malieveld. “We gaan er een mooie dag van maken en we gaan strijden voor de boer!” zegt ze strijdlustig in een filmpje dat ze online heeft gezet.

Vandaag is er weer een Boerenprotest op het Malieveld in Den Haag. De boeren maken zich grote zorgen over hun toekomst – die eigenlijk gewoon niet-bestaand lijkt te zijn, zeker niet in provincies als Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Daarom zijn ze vandaag in grote getallen naar het Malieveld getogen, met trekkers en al.

Ook BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas is erbij. Want, zegt ze in een video die ze op Twitter heeft gezet, “we gaan strijden om de boer en om het bestaansrecht van de boer. We laten onze voedselmakers uit Nederland niet wegjagen. Reken dáár maar op.”

Er waren enkele mensen die zeiden dat de protestactie misschien afgeblazen moest worden in verband met de moordaanslag op Peter R. de Vries, maar Van der Plas spreekt dat terecht tegen. “Demonstreren is een grondrecht dat hoort bij vrijheid en democratie. Juist dat moeten we koesteren,” schrijft ze in een andere tweet dan ook.

Op de beelden is duidelijk te zien dat het erg druk is op het Malieveld. De Nederlandse boer heeft er duidelijk genoeg van dat hij steeds weer de kop van jut is en de prijs moet betalen voor de niet-bestaande stikstofcrisis. Het klimaat wordt gebruikt als míddel om boeren ons land uit te jagen. Jarenlang hebben boeren dat min of meer laten gebeuren; ze gingen steeds ergens achter de schermen het gesprek aan, maar bleven publiekelijk rustig. Maar nu zijn ze dan eindelijk in actie gekomen – en nu ze eenmaal actief zijn laten zich zich niet zomaar weer naar huis sturen met een loze belofte als “we wegen jullie zorgen mee.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Goed zo boeren! De rest van Nederland kan nog wat van jullie leren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Emile Takma

  Het boerenprotest gaat als een nachtkaars uit.

  Als de boeren thuis zijn gaan ze verder met het invullen van de formulieren voor de uitkoopregeling.

  1. Aborifa

   De sadist Takkie geniet.

  2. Jack Flash

   Klimaatwappies moeten ook eten zag ik op een bord staan.
   Vond hem wel leuk.
   🙂

   1. Levie

    En straks weer klagen dat de oogst is mislukt door het slechte weer. Dan weer te droog, dan weer te nat. Te koud of te warm. Eten voeren we goedkoper in uit het buitenland.

    1. Emile Takma

     Driekwart van onze landbouwproductie gaat naar het buitenland.

     Het is om die reden leugenachtige onzin te beweren dat we een bio-industrie in deze omvang nodig hebben voor onze voedselvoorziening.

     1. vlekkenoplosser

      ook door export verdienen we en boterham domme strónt vlé®k en dragen we bij aan de bv Nederland domme hork.

      Trouwens als er zoveel teveel geproduceerd wordt waarom is er dan zoveel honger in de wereld domme arrogante decadente strónt vlé®k.

      Er is voedsel schaarste dus voedsel bronnen uitschakelen is een misdaad strónt vlé®k

     2. Rood

      FTO Van Velenamen

     3. usb3.0

      tamil is een vies vuil smerig ratje die graag ziet dat alle boeren weggesaneerd worden

    2. vlekkenoplosser

     uiteraard , geen transport voor nodig en in het buitenland mogen vrij fosfaten en nitraten uitgestoten worden

     milieu is immers een nationaal dingetje. Als hier de cijfers maar kloppen. Wat in het buitenland wordt uitgestoten voor ons voedsel en elektriciteit interesseert niemand. Stelletje randdebielen

  3. usb3.0

   “Het boerenprotest gaat als een nachtkaars uit.”

   Klopt het zal een steekvlam worden, en klein vies smeerlapje zit op zijn sadomasochistisch zoldertje te genieten van het boerenleed..

 2. rafi

  Als boeren eventjes geen landbouw meer zouden mogen bedrijven (wat absoluut voorkomen moet worden), dan moeten ze zich NIET weg laten jagen maar creatief en innovatief zijn en op andere wijze rond komen (wie weet maar tijdelijk, totdat deze klimaatfurie voorbij is (de wal het schip gekeerd heeft) en de Tweede Kamer er eindelijk eens heel anders uit is gaan zien, met een partijkartel dat net zo ineen geschrompeld is als nu het CDA, GL en PvdA), ZONDER hierbij echter te zwichten voor afkoopregelingen waardoor ze hun grond overdoen aan deze kwalijke overheid voor verstedelijking. Want dat is wat deze overheid wil. Dat snode plan moet verijdeld worden, de overheid mag niet haar zin krijgen maar tegen worden gewerkt. Dus ALLE boeren moeten, als het nu even niet anders kan, tijdelijk iets anders gaan doen onder gelijktijdig BEHOUD van hun grond!

 3. Monty

  Wie heeft Baudet nog nodig als je Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hebt.

  1. usb3.0

   monty vind dat alle boeren moeten worden weggesaneerd

   1. Monty

    En dat haal je uit mijn tekst?

    1. usb3.0

     Natuurlijk, begrijp jij je eigen sarcasme niet dan?

     1. Monty

      Ik wel maar jij niet.
      Maar er zijn wel meer dingen die jij niet begrijpt.

     2. usb3.0

      Ah dan begrijpt monty zijn, door anderen als sarcasme opgevatte reacties, zelf niet, ja dat maakt het een stuk makkelijker op welk niveau we verder met monty moeten brabbelen

     3. vlekkenoplosser

      met monty kan je zelfs niet brabbelen

 4. trutje

  Degene op het binnenhof die de boeren weg willen hebben moeten 1 maand geen eten krijgen in plaats daarvan 1 maand lang asielzoekers in huis nemen kunnen ze kijken wat beter is voor Nederland.

  1. rafi

   Is 1 maand geen eten krijgen wel genoeg?

   1. vlekkenoplosser

    ik zou op zeker gaan en stemmen voor een kwartaal

 5. Emile Takma

  We moeten constateren dat het boerenprotest een zielige en krachteloze indruk maakte. Dat verzet stelt niets meer voor.

  De boeren kunnen zich nu beter richten op de uitkoopregelingen.

  1. vlekkenoplosser

   hahahaha , domme strónt vlé®k toch met zijn gewauwel ! Als de boeren het land dicht zetten met de tractoren loopt de str,ont vlé®k weer te janken dat ze aangepakt moeten worden

   De strónt vlé®k is een wispelturig zielig hoopje amoebe.

   Nederland heeft geen geld om de helft van de boeren op een nette manier uit te kopen domme strónt vlé®k. Dat geld gaat op aan EU en migratie domme strónt vlé®k

  2. usb3.0

   Ze zouden tamil z’n rotkop eens moeten verbouwen wat een vuile gore smerige flikker is dat zeg…

   1. vlekkenoplosser

    ach , de strónt vlé®k weet niet beter dan zuigen en fake news verkondigen
    de strónt vlé®k zijn voorbeeld is dan ook pinokkio rutte

    foute vrienden zeg maar

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.