Angstzaaiend IPCC-rapport bevat geen nieuwe informatie, maar overheden wil wel nóg ambitieuzere plannen

Een paar honderd klimaatwetenschappers uit 66 landen hebben meegewerkt aan het nieuwe IPCC-rapport, dat eigenlijk geen nieuwe informatie bevat. De klimaatapocalyps staat ons nog steeds te wachten. En om een of andere reden moet voorál het Westen nog ambitieuzere plannen ontwikkelen, want in Azië luisteren ze niet. Wat een drama.

Het IPCC-rapport onderstreept eigenlijk gewoon wat het vorige rapport uit 2013 ook al zei. Het enige verschil lijkt te zijn dat de metingen en voorspellingen nu wat accurater zijn, waardoor iedere klimaatwappie nu met nóg meer zekerheid kan zeggen dat iedere natuurramp een gevolg is van klimaatverandering.

Klimaatkabouter Greta Thunberg heeft het vanochtend gepresenteerde IPCC-rapport ook even vluchtig doorgelezen en gelooft het allemaal wel.

“Het nieuwe IPCC-rapport bevat geen echte verrassingen. Het bevestigt wat we al wisten van duizenden voorgaande studies, dat we in een noodsituatie zitten. Het is een solide (maar voorzichtige) opsomming van de best beschikbare wetenschap”, zegt Thunberg op Twitter. Want dat kan zo’n tienermeid natuurlijk in één oogopslag zien…

“Het vertelt ons niet wat we moeten doen. Het is aan ons om moedig te zijn en beslissingen te nemen op basis van de wetenschappelijke feiten die ons zijn gegeven via dit rapport. We kunnen de ergste consequenties nog vermijden, maar niet als we doorgaan zoals tot op heden, en niet zonder de crisis als een echte crisis te beschouwen”, voegt ze daaraan toe.

Als het allemaal tegenzit dan zou de zeespiegel eind deze eeuw een meter of twee kunnen stijgen. Hartstikke zuur natuurlijk, maar het is toch wel frappant dat vooral het Westen wordt aangekeken om met oplossingen te komen. Landen als China en India lijken behoorlijk te worden ontzien, terwijl ze daar bij wijze van spreken haast dagelijks een kolencentrale uit de grond stampen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus zet je maar schrap, want in Nederland worden de klimaatgekkies gesterkt door dit rapport. Dan wordt er straks nóg harder geroepen dat we in Nederland het hele land vol moeten bouwen met windmolenparken en ‘zonneweides’, zodat ze in China een mooi voorbeeld hebben van hoe het moet. Moeten we natuurlijk wel eerst even flink investeren in het energienetwerk, want anders slaan we alsnog een modderfiguur op het internationale toneel…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

123 reacties

 1. vlekkenoplosser

  niet 1 feit kan men benoemen !

  waarschijnlijk leugens , mogelijk leugens, misschien leugens en bij zoveel waarschijnlijkheid van een leugen moet het een leugen zijn.

  1. Branzino

   @vlekkenoplosser
   Niet één feit? Dan heb je waarschijnlijk de voorkant zelfs niet eens gezien. Het rapport staat vol met tabellen en grafieken en dat zijn voor het grootste deel meetgegevens, feiten dus. Met dergelijke wilde uitroepen maak je jezelf niet geloofwaardiger. Over de interpretatie en de afgeleide voorspellingen kun je discussiëren, maar beweren dat het allemaal leugens zijn is onmogelijk. Beweren kan, maar dan ben je niet meer serieus te nemen.

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblablabla

    1. Branzino

     @vlekkenoplosser
     Wáááááát, het rapport wel gelezen of tenminste gezien??? Duizendmaal excuus, dat ik je van kennisgebrek beschuldig. j’Je bent geweldig, zo to-the-point, beladen met kennis en dan zulke rake kritiek op een rapport zonder feiten. je bent echt een kroon op DDS, een genoegen om mee te discussiëren. Ga zo door. Jij komt er wel, of je bent er misschien al wel.

     1. Emile Takma

      😄

     2. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla

   2. DubbelZout

    Poepmans wil altijd een “inhoudelijke reactie”, althans dat doet ie voorkomen
    Als ie er dan 1 krijgt komt ie nooit verder dan blablablabla
    Ik doe niet eens de moeite

   3. usb3.0

    Branzebinootje heeft nog nooit naar tegengeluiden, door zeer erkende kritische wetenschappers, geluisterd..
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=SApSL1_5a9k

    Uiteraard zullen klimaatwappies het wegzetten als, dat dit geen betrouwbare wetenschapper is, want dat doen ze namelijk structureel.

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=MeOp5LfrvdE

 2. vlekkenoplosser

  niet 1 feit kan men benoemen !

  waarschijnlijk leugens , mogelijk leugens, misschien leugens en bij zoveel waarschijnlijkheid van een leugen moet het een leugen zijn.

  1. hans-e-pans

   Het zou de moeite kunnen lonen hoe vaak het woord “ZOU” samen met “KUNNEN” wordt gebruikt, of het woord “MOGENLIJK”.

   Volgens mij zijn het vragende voornaamwoorden, als dat zo is dat heeft dat nogal een betekenis van dit IPCC-rapport.

   Het enige is om de angst voor de angsthazen nog eens aan te wakkeren.

   1. Emile Takma

    Het woord MOGENLIJK bestaat bij mijn weten niet.

    1. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k staat weer schaakmat en transformeert naar de taalnazi

     je hebt gewonnen Hans , game – set – match

     strónt vlé®k is inhoudelijk uitgelúld

    2. usb3.0

     Als je zoals tamil van de inhoudt naar de vorm gaat zet je jezelf volledig buiten alle discussies

    3. Flengan

     “bij mijn weten”

     #narcist

 3. roodkapjelusttaart

  Hoort allemaal bij The Great Reset, we leven allemaal in een grote illusie van Satan.

 4. dumbfarmer

  wanneer houden we eens op met die armleuning experts en andere aanhang serieus te nemen als het op beleid aan komt?
  Leuk al die gasten die de hele dag in een wereldvreemde omgeving rond dwalen, maar geen flauw idee hebben wat de impact gaat zijn op de economie en “het volk” in het algemeen.
  Dat de ideeen aangehoord worden, prima, maar dat kan toch niet leiden tot een beleid enkel op die basis.
  Daarbij.. waarom zouden wij krom gaan liggen omdat asie schijt heeft aan het hele gedoe?? Als we hun ideeen gaan doen, gaan we gewoon totaal de boot in economisch, lachen die chinesen de ballen uit de broek en kopen gewoon de hele failliete troep hier op. Ik denk dat ik alvast maar eens me in ga schrijven voor een cursus mandarin leren.

  1. Emile Takma

   ‘maar geen flauw idee hebben wat de impact gaat zijn op de economie en “het volk” in het algemeen.’

   Het volk in het algemeen ervaart nu al de gevolgen van de klimaatverandering en zal dat de komende tijd gaan meemaken met een dramatische impact die we in de geschiedenis niet eerder zagen. Als je bij die naderende storm nog durft te piepen over de gevolgen voor je portemonnee is slechts verbazingwekkend.

   1. usb3.0

    Nee hoor tamil dit lieg jij, er is geen urgentie, sterker nog, het rapport wordt opgesteld door mensen die er geld aan verdienen dus jij van wc-eend adviseert in je angst wc-eend van wc-eend met je duck-face

    1. vlekkenoplosser

     aangzien het IPCC geen enkel feit kan benoemen moet het een geloof zijn strónt vlé®k

    2. vlekkenoplosser

     aangzien het IPCC geen enkel feit kan benoemen moet het een geloof zijn strónt vlé®k

   2. Harry Haller2

    “Het volk in het algemeen ervaart nu al de gevolgen van de klimaatverandering en zal dat de komende tijd gaan meemaken met een dramatische impact die we in de geschiedenis niet eerder zagen.”

    Dit doet me denken aan een cartoon waarin een onheilsprofeet met bruine tabbert en lange baard, een bord draagt met de tekst “De wereld vergaat, bekeert u nu het nog kan”.

    De paniekprofessor Takma sjouwt graag met doodskisten: klopt Emile, we gaan weer eens een keertje allemaal dood.

    1. Emile Takma

     Bekeren is niet nodig, wel een radicale omslag van het beleid. Dit rapport zal daar aan bijdragen.

     1. Harry Haller2

      Een bekering wordt doorgaans aangeduid met een radicale omslag.

      Het ICCP is een kerk, liever gezegd een sekte. En alles wat links, groen, globalistisch en woke is hobbelt daar achteraan – de trouwe lidmaten waarop een religie drijft.

     2. Emile Takma

      ‘Het IPCC is een kerk, liever gezegd een sekte’

      I rest my case. Wetenschap is in de ogen van sommigen ook maar een mening.

     3. vlekkenoplosser

      wetenschap is gebaseerd op feiten strónt vlé®k !
      geloof haal je in de kerk.

      aangezien het

     4. Harry Haller2

      Takma, ik ontken de veranderingen in het klimaat niet. Die zijn er altijd geweest: daar kunnen geologen je alles over vertellen. Bijvoorbeeld dat in verschillende tijdvakken er eerst sprake was van opwarming van de aarde en dat het CO2-gehalte daarop VOLGDE. Dus geen aanzet gaf tot, maar het gevolg was van.

      De IPCC-rapporteurs doen niets ander dan een verslag afleveren van die veranderingen: van de oorzaak gemeten in eonen hebben ze geen flauw idee. Omdat het CO2-gehalte heel licht stijgt geven ze dat de schuld. Ze weten niet beter.

     5. Emile Takma

      “van de oorzaak gemeten in eonen hebben ze geen flauw idee. Omdat het CO2-gehalte heel licht stijgt geven ze dat de schuld. Ze weten niet beter.”

      Als je nu nog stug blijft volhouden dat de mens geen rol speelt in de opwarming van de aarde plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie.

     6. usb3.0

      tamil meent dat het co2 gehalte een probleem vormt als je denkt stel je jezelf volledig buiten elke discussie en laat je zien dat je volledig klimaatwaanzinnig ontoerekeningsvatbaar bent

    2. Fortiori

     Die paar Duitsters die jammerlijk verdronken zijn en de immense schade is bijzaak. In het verkeer vallen jaarlijks meer doden.

     1. vlekkenoplosser

      bij natuurrampen vallen soms doden linkse struisvogel, was dat je nog niet opgevallen domme jongen

   3. vlekkenoplosser

    de domme arrogante strónt vlé®k gelooft in een klimaattransitie !

    Najaars stormen , voorjaarsstormen , af en toe een zomerstorm met veel schade omdat alles in het blad, overstromingen van de volgebouwde uiterwaarden , gesloten regen opslag plaatsen buiten de bebouwde kom enz enz Al deze zaken komen al voor zolang de mensheid en de aarde bestaat.

    de strónt vlé®k zeurt dan over klimaatverandering de nitwit

    Het volk ervaart wat er gebeurd als je de laag gelegen uiterwaarden in een vinexwijk gaat wonen en dat rivieren die hun water niet kwijt kunnen overstromen. We zouden dus de uiterwaarden vrij moeten maken , weer dijkwachten moeten instellen die waterstanden contróleren enz enz

    Verder heb je natuurlijk soms een ongekende regenbui zoals we die ook al eeuwen kennen

    Het paniekzaaien is te ziekelijk voor woorden.

    1. Emile Takma

     “de domme arrogante strónt vlé®k gelooft in een klimaattransitie !”

     Ik kijk slechts naar de feiten. Geloven is daar niet voor nodig. Het met de ogen dicht en vingers in de oren stomweg ontkennen van deze feiten is wel een vorm van geloof.

     1. vlekkenoplosser

      klimaattransitie bestaat niet idioot !

      presenteer je feiten , FEITEN dus strónt vlé®k en geen stupide aannames !

      Komt u maar.

     2. usb3.0

      Feiten? tamil, op basis waarvan? haller stelt het heel simpel maar vooral duidelijk, het klimaat is altijd onderheven aan veranderingen, “klimaatwetenschappers” hebben geen idee

     3. 75

      Als we het over feiten hebben, kijk dan eens naar de figuur op deze site.
      h**ps://www.climategate.nl/2021/08/het-nieuwe-ipcc-rappport/
      Laat dat eens tot je doordringen.

   4. leukeditter

    noem eens wat op takkewijf ivm klimaat verandering ( van alle tijden trouwens) ijsberen minder?? nee veel meer…meer natuurrampen ?? nee veel minder… al het ijs verdwijnt?? nee er komt steeds meer ijs…. stijging zeespiegel ?? nee hier is het lager dan 40 jaar geleden….zwaarder weer??? nee voor 1940 50 maal zoveel blikseminslagen en veel meer westerstormen….. wordt het warmer op aarde?? jaja idd sinds 1870 ging de temp tot 2015 1,5 graad naar boven , maar inmiddels is er weer 0,7 af!! noem me eens een reden dat we 2040 niet halen lomperik

 5. Emile Takma

  “Het IPCC-rapport onderstreept eigenlijk gewoon wat het vorige rapport uit 2013 ook al zei. Het enige verschil lijkt te zijn dat de metingen en voorspellingen nu wat accurater zijn, waardoor iedere klimaatwappie nu met nóg meer zekerheid kan zeggen dat iedere natuurramp een gevolg is van klimaatverandering”

  De ‘klimaatwappies’ kunnen hun uitspraken nu dus doen op basis van nóg accuratere en nog meer solide wetenschappelijke gegevens.

  Zou van der Galien de onderlinge tegenspraak in deze bewering kunnen zien?

  1. Emile Takma

   Herstel, ik zie nu dat het wonderlijk tegenstrijdige artikel is geschreven door Wout Willemsen.

   1. Cootje

    Herstel , je blijft gehandicapt .

  2. usb3.0

   Het valt dus allemaal reuze mee en is er nagenoeg niets veranderd, terwijl krankzinnige klimaatreligieuze waanzin predikers als tamil anders beweren.
   Het is een verdienmodel

   1. Harry Haller2

    “Het is een verdienmodel”

    Dat is het al sinds Al Gore de boel bezwendelde met ‘An inconvenient truth’. De oplichter is er multimiljonair mee geworden. En alles wat hysterisch groen was kwam er op klaar.

 6. Emile Takma

  De boodschap van het rapport van VN-klimaatpanel IPCC is glashelder: de klimaatverandering gaat steeds sneller en de gevolgen zijn diepingrijpend. Het menselijk gedrag is er de oorzaak van.

  In geen tweeduizend jaar is de gemiddelde temperatuur zo snel omhoog gegaan, en elk decennium breekt het record van het vorige. In geen drieduizend jaar steeg de zeespiegel zo snel: 20 centimeter in de achterliggende eeuw, en ook dit gaat steeds sneller. Volgens de klimaatdeskundigen is de hoeveelheid koolstofdioxide in de atmosfeer veel groter dan eerder. De oceanen verliezen zuurstof, met ernstige gevolgen voor de natuur.

  Het is een alarmerende samenvatting van wat er de afgelopen weken tot ons kwam aan berichten over dodelijke overstromingen, hittegolven en natuurbranden. Elke graad die de temperatuur gemiddeld omhoog gaat, leidt tot 7 procent meer extreme regenval. Het ijs van Groenland smelt waarschijnlijk al voor het einde van de eeuw en de kans is groot dat dit ook gebeurt op de Zuidpool. Het smelten van de permafrost is volgens het rapport niet meer tegen te gaan en er komt veel CO2 bij vrij. Eveneens onomkeerbaar is het stijgen van de zeespiegel. Steden aan de kust moeten er rekening mee houden dat er vaker sprake zal zijn van overstromingen, ook door stortbuien.

  ht.ps://www.rd.nl/artikel/938495-opwarming-aarde-heeft-dramatische-gevolgen

  1. Harry Haller2

   Dat gebeurde allemaal ook al eerder, Takma. Al vele malen in de historie van onze planeet. Het klimaat op aarde is onderhevig aan constante verandering. CO2 is daarin een volstrekt onaanzienlijk schakeltje.

   1. Branzino

    @Harry Hakker
    Doe nou eens serieus, man. Je bent een serieuze deelnemer hier. Je weet donders goed, dat het IPCC relevante informatie en analyses bevat. Maar je diskwalificeert zonder onderbouwing met je opmerkingen duizenden wetenschappers en ook meelevende en geïnteresseerde burgers, terwijl je nergens laat zien ook maar iets te kunnen weerleggen wat die onderzoekers precies aan argumenten presenteren.
    Dat klimaatverandering bij ons klimaat hoort is een dooddoener van de hoogste orde en altijd weersproken door terzake deskundigen. Lees het op klimaatveranda.nl Je moet echt met sterkere argumenten komen.

    1. Branzino

     @Harry Hakker
     Als het je interesseert en je er wat tijd in wilt steken, het rapport is te lezen op ipcc.ch/sr15/download/#chapter Het is geen literatuur voor het slapen gaan. Ik heb het nog niet uit.

    2. usb3.0

     De mens is slechts voor 0,38% debet aan het co2 verhaal

     1. Emile Takma

      Helaas kun je usb3.0 nooit naar bronnen vragen.

    3. Harry Haller2

     Branzino: jij haalt je informatie van klimaatveranda.nl, ik liever van climategate.nl. Dat is het hele eiereneten.

     Zoals ik al zei: het IPCC doet verslag van de klimaatveranderingen, neergelegd in statistieken en keurig gestaffeld. Vriend en vijand is het er echter over eens dat het meest recente rapport nauwelijks nieuws bevat. Met alle respect – ik vind de feiten en interpretaties van Climategate logischer en overtuigender.

     1. Emile Takma

      ht.ps://pointer.kro-ncrv.nl/klimaattwijfel-zaaien-met-hulp-van-oliegeld-en-populistisch-rechts-netwerk

      Gênant is het wel.

     2. Harry Haller2

      “Pointer is een Nederlands onderzoeksjournalistiek platform van KRO-NCRV op tv, radio en online. Pointer doet onderzoek naar maatschappelijke onderwerpen, nieuws en misstanden. Vragen van kijkers vormen het uitgangspunt van de onderzoeken.”

      Een paar geflipte woke-journalisten in dienst van de overheidspropaganda. Je moet wel serieus blijven Takma.

     3. vlekkenoplosser

      george soros doet met zijn linkse kamp niet anders strónt vlé®k

      wat ben je ook een hypocriet wezen met je nepnieuws

    4. Emile Takma

     Ik heb hetzelfde gevoel, Branzino, dat sommige types als usb en Vlekkenoplosser domweg de feiten ontkennen is bekend en daar is ook geen argument of feit tegenin te brengen, maar dat een intelligente man als Haller dat ook doet is ronduit pijnlijk.

     Mensen die in deze fase van de discussie nog het aandeel van de mens in de opwarming van de aarde ontkennen kun je niet meer serieus nemen. Gelukkig zijn er ookweinig beleidsmakers en bestuurders die dat nog doen.

     1. usb3.0

      Je liegt tamil, niemand ontkent iets, jij daarin tegen wel, de feiten zijn dat het best wel meevalt, maar tamil is een waanzinnige klimaatreligieuze krankzinnige die moord en brand schreeuwt als het over het klimaat gaat, het klimaat dat altijd fluctueert, de absurde idiote megalomane geldverslindende idioterie die op ons bord komt is natuurlijk van de zotte.
      Als je meent dat die verhoudingen in balans zijn sta werkelijk buiten elke realiteit en plaats je jezelf buiten de discussie, het is immers slechts een verdienmodel geworden waarbij de mensen nog meer geld word ontnomen middels belastingen.
      Buiten elke realiteit sta je dan.

 7. Cootje

  Als je als ouders zo een kind beïnvloed is het te hopen dat ze gigantischs op haar bek gaat lelijker kan ze er niet van worden , schandalig om zwakzinnige kinderen voor je karretje te spannen , elke moraal ridder kijkt graag weg als ze het goed uitkomen maar dit kind is misbruikt en geïndoctrineerd door haar ouders die als milieu activisten hun autistischs kind hebben gemanipuleerd voor hun idealen ,in de westerse wereld met hun norm en waarden moet dat strafbaar zijn , maar het doel heiligt de middelen

 8. Cootje

  Kan iemand mij een info geven hoe laat onze gehandicapte mongool van morgen is begonnen , en heeft nog niemand hem op de plee gezet dan zitten nu zijn luiers vol , en is de lucht niet meer te harden op zijn zolderkamer, dat is dan de enige lucht die een verfrissing nodig heeft , de rest kan de natuur zelf wel aan ,

  1. usb3.0

   Uurtje of 10, toen is zijn medicatie aangeslagen

 9. StemPzeweg

  De vraag is of er überhaupt iets te doen is. Door de Corona pandemie is de CO2 uitstoot fors omlaag gegaan. Dat gaat nu Corona wegtrekt alleen erger worden vrees ik. Denk dat er voor de wereld en toekomst weinig hoop is

  1. usb3.0

   Aldus angstprediker spzw

  2. Harry Haller2

   Misschien is het beste, StemPzeweg, dat je er al bij voorbaat een eind aan maakt. Dan hoef je al die angsten over de ondergang van de wereld niet meer mee te maken.

 10. Archimedes

  14.000 jaar geleden aan het eind van de laatste ijstijd, toen de Noordzee en de Ierse zee droog stonden, is de aarde plotseling gaan opwarmen. Waarom eigenlijk, want mensen kunnen nooit de oorzaak daarvan zijn geweest. Weet iemand dat ?
  Om dit proces te laten stoppen moet alles klimaatneutraal. Een volledig klimaatneutraal Europa 6,6% betreft van het wereldgedeelte, Nederland is 4,4% van het Europese deel, dus een volledig klimaatneutraal Nederland is 0,066 x 0,044 = 0,0029%
  Wat levert die 0,0029% op is mijn vraag dan.

  1. Harry Haller2

   “Wat levert die 0,0029% op is mijn vraag dan.”

   De klimaatexperts op deze site, Takma & Branzino, zullen je daar ongetwijfeld een bevredigend antwoord op kunnen geven.

   1. Branzino

    @Harry Hakker
    Dat antwoord is heel simpel: NIETS in het kader van het grote geheel. Ik ga ervan uit, dat dit het antwoord is dat je wilt horen. Dus als elk land constateert, dat de eigen bijdrage geen oplossing van het probleem is en dus net zo goed niet geleverd kan worden, komen we dan waar we zijn willen?
    Maar als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, zoet het er heel anders uit, behalve als iedereen op iedereen gaat zitten wachten.
    Het is een moeilijk dilemma, jouw en mijn wensen lopen niet synchroon. Maar ik hoop wel, dat je de drijfveren erachter begrijpt en erkent.

    1. usb3.0

     China doet niet mee, Amerika doet nauwelijks mee landen wereldwijd ruim 1700 x groter dan Nederland doen niet mee, en wij willen het braafste jongetje van de klas zijn

     1. Harry Haller2

      Krek, helemaal gelijk, correct en ook nog juist.

     2. Branzino

      China heeft in ieder geval op grote schaal meegedaan in de planvorming. Die extra kolencentrales zijn in de plannen meegenomen. China heeft in het Akkoord van Parijs beloofd, dat de CO2-uitstoot in 2030 zijn piek bereikt zal hebben. Dat wil dus zeggen, dat ze tot 2030 zal groeien. Vorig jaar zegde China ongevraagd toe, dat het land in 2060 CO2 neutraal zal zijn. D.w.z. dat ze net zoveel CO2 uitstoot als ze opneemt. We moeten natuurlijk afwachten wat ervan terechtkomt, maar de uitgesproken intenties passen bij de ondertekende akkoorden.

      Amerika moet eerst corrigeren wat Trump heeft afgebroken, o.m. door het Akkoord van Parijs op te zeggen. Daar zijn ze druk mee bezig.

      Vanochtend werd in Trouw VN-baas Guterres geciteerd: “Elke fractie van een graad telt. De concentraties van broeikasgassen zijn op recordniveau. Extreme weer- en klimaatrampen nemen toe in frequentie en intensiteit.”

     3. usb3.0

      China doet niet mee, en als je het goed praat dat China 600/700 kolencentrales bouwt en hier voor 1.000.000.000.000 moet worden geïnvesteerd, ben je natuurlijk gewoon niet goed bij je hoofd, simpel, dan heb je echt een paar klappen van een subsidieturbines gehad hoor

     4. Branzino

      @usb3.0
      Die groei in uitstoot door China (en ook andere landen) was in het Akkoord van Parijs gewoon voorzien tot 2030.

     5. Emile Takma

      China doet wel degelijk mee in het klimaatbeleid.

      Nieuw Chinees klimaatdoel is volgens experts ‘het beste nieuws in jaren’

      ht*ps://www.nu.nl/algemeen/6080417/nieuw-chinees-klimaatdoel-is-volgens-experts-het-beste-nieuws-in-jaren.html

     6. Flengan

      NU.nl

      🙂

    2. Archimedes

     Maar wat levert 100% op en wat als we met alle landen op 50% komen ?

  2. Emile Takma

   Dit is dezelfde logica als die van de belastingontduiker die zijn misdaad legitimeert met de redenering dat zijn actie een nauwelijks te meten effect op de staatsschuld heeft.

   1. usb3.0

    Nee hoor tamil, je zeurt, de echte boeven zitten in de hogere regionen, het is een verdienmodel die niet gemaakt is voor het volk maar voor de rijkste

    1. Emile Takma

     Dus hullie moeten de lasten van de omslag naar duurzaamheid maar dragen.

     1. usb3.0

      Nee, men creëert een verdienmodel en verhaalt het op de gewone man dat is wat er gebeurt.
      Nog veel imbecieler is dat jij denkt dat het klimaat is te regisseren.
      Dat je met je arrogantie denkt dat je de temperatuur kunt bijstellen door miljarden klimaatbelastingen

 11. Fortiori

  Hoog tijd. De schade door de watermassa’s in Duitsland wordt geschat op 30 mijard Euro. Dat kan je niet om de 3 maanden hebben.

  1. Harry Haller2

   Dat zie je verkeerd Fortiori. Alle plaatsen die geleden hebben onder de watervloed, lagen in een dal: een smalle put/afvoer waar het water geen kan op kon. Historisch gezien waren die plaatsen op een logische plek (men had water nodig) maar fatale plek gebouwd. Uiterwaarden zijn er niet mogelijk, dus het is wachten op de volgende catastrofe.

   De omvang van de ramp is inderdaad kolossaal. Het treinverkeer tussen Köln en Trier is bijvoorbeeld uitgevallen door weggespoelde rails, bruggen en viaducten en verwacht men pas weer eind 2022 op orde te hebben.

   1. Fortiori

    Die situatie is mij bekend. In Ernst aan de Moezel heb ik markeringen gezien op de muren hoe hoog het water stond bij eerder hoog water.

 12. tata

  Amersfoort heeft ooit al eens aan zee gelegen.

 13. plakband

  Er staat niets in over het desastreuze effect van 30 miljoen windturbines.
  Ook de biomassa-ramp is onbesproken.
  Vanwege de zonnepanelen zijn omvangrijke natuurgebieden gesloopt.
  Het IPCC heeft maar één schuldige groep op het oog. De belastingbetalers.
  Dit rapport legt de basis voor nog meer politieke missers.

  1. Harry Haller2

   Klopt Plakband. En het bedrijfsleven (de grootste vervuilers) blijft buiten beschouwing. Maar ja – de belastingbetalers moeten alle poet opbrengen dus die moeten constant gemasseerd en beschuldigd worden. En het werkt.

   1. usb3.0

    Dat zeg ik verdienmodel 4.0

   2. Emile Takma

    De meest effectieve maatregel voor de versnelde overgang naar een duurzame economie is CO2-uitstoot rap peperduur te maken. Het bedrijfsleven zal dan blijken in staat te zijn daar bliksemsnel op in te spelen.

    1. usb3.0

     h**ps://www.youtube.com/watch?v=SApSL1_5a9k

    2. usb3.0

     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=MeOp5LfrvdE

    3. Harry Haller2

     “Het bedrijfsleven zal dan blijken in staat te zijn daar bliksemsnel op in te spelen.”

     Ja, door de extra CO2-kosten bliksemsnel door te berekenen aan de consument.

     1. Emile Takma

      Zeker, in eerste instantie wel, maar om concurrerend te worden zullen ze ze ook bliksemsnel gaat overschakelen op duurzame energie.

      Zoals Vlekkenoplosser en usb hier vandaag in verband met kernenergie betoogden, het gaat natuurlijk niet om de kosten maar om het terugdringen van de CO2-uitstoot.

     2. Harry Haller2

      Hoeveel windmolens denkt Takma dat Tata Steel nodig heeft om op te draaien?

     3. Flengan

      Met de forummongool in gesprek gaan is sowieso schadelijk voor het klimaat Harry.

     4. Emile Takma

      Tata steel is een ongelukkig voorbeeld, Harry, die zal zeker uit Nederland verdwijnen.

      Ik denk overigens dat Tata-steel met een grote turbine en zonnepanelen een heel eind gaat komen in de energievoorziening.

     5. vlekkenoplosser

      hoor onze achterlijke strónt vlé®k.

      quote Emile Takma 30 seconden geleden
      Tata steel is een ongelukkig voorbeeld, Harry, die zal zeker uit Nederland verdwijnen.

      Ik denk overigens dat Tata-steel met een grote turbine en zonnepanelen een heel eind gaat komen in de energievoorziening. end

      TATA produceert 24-7 , 365 dagen per jaar strónt vlé®k

      zonnepanelen ? serieus ? je hebt een kronkel in je bovenkamer die nog steeds groeit

     6. Harry Haller2

      “Het energieverbruik van Tata Steel is gelijk aan dat van 488.000 mensen en de warmte van 2 miljoen huishoudens.”

      http://energietransitieheemstede.nl/index.php/2019/11/03/het-risico-van-lock-in-door-tata-steel/

    4. Flengan

     Met de forumdebiel in gesprek gaan is sowieso schadelijk voor het klimaat.

    5. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k is geweldig , na het genezen van influenza heeft onze hoofd ingenieur nu de oplossingen om C02 uitstoot te beperken ( totaal onnodig edoch)

 14. 75

  Dit is wat de Spanjaarden deden in Valentiea, na hevige overstromingen.
  Het park is aangelegd in de drooggelegde bedding van de rivier de Turia. Na een ernstige overstroming in oktober 1957, die grote schade aanbracht aan de stad en vele mensenlevens kostte, werd besloten de rivier om te leggen naar de rand van de stad.

 15. Mr.blauw.sky

  ‘ ‘ ‘ Klimaatkabouter Greta Thunberg heeft…’ ‘ ‘

  Toch een beetje teleurstellend weer, dat gevit op uiterlijkheden..
  Zet in een artikel iets neer over ” Boer Burger Beweging- zeekoe Carolina Plas ” ofzo,
  En het is meteen van moord en brand schreeuwen bij de reacties..

 16. StemPzeweg

  Dit is in ieder geval een heel onverantwoordelijke tijd om kinderen te krijgen. Je zadelt ze met de einde van de wereld op en dat kun je ze beter besparen

  1. Harry Haller2

   Je bent een zielig geval StemP. Misschien kan de klimaatpsycholoog wat voor je betekenen.

 17. Winston Smit

  Wie van de slimme mensen hier kan me vertellen wat de beste temperatuur is van de aarde en op welk moment dus het optimale klimaat was?
  Als we willen dat het klimaat is zoals bijvoorbeeld van voor de industriële revolutie rond 1750 hoe was het weer in europa en waarom was dat toen beter? h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Kleine_IJstijd
  Of bijvoorbeeld 1000 jaar geleden toen er in Groot Britannie wijn kon worden verbouwd was dat dan het perfecte klimaat.?h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Middeleeuws_klimaatoptimum#:~:text=Het%20middeleeuws%20klimaatoptimum,%20ook%20wel,grofweg%20van%20950%20tot%201250.

  Ik denk dat we als mens niet moeten denken dat wij met een oplossing het klimaat kunnen veranderen maar ons gewoon moeten aanpassen. Waar ik wel voorstander van ben is om het milieu niet te vervuilen en daar kunnen veel dingen ons bij helpen.

  1. vlekkenoplosser

   quote Ik denk dat we als mens niet moeten denken dat wij met een oplossing het klimaat kunnen veranderen maar ons gewoon moeten aanpassen. Waar ik wel voorstander van ben is om het milieu niet te vervuilen en daar kunnen veel dingen ons bij helpen. end

   Ik ook , dus bodem,lucht en water beschermen en de plantjes hun broodnodige CO2 gunnen.

  2. usb3.0

   Precies Winston

 18. Rieks

  Het blijft voor mij een raadsel waarom volwassen politici achter een transpuber aanlopen die eigenlijk gewoon op school zou moeten zitten.

  1. vlekkenoplosser

   ongehinderd door enige kennis is eenoog koning in het land der blinde

  2. Branzino

   @Rieks
   Net als jij wordt ook Greta Thunberg elk jaar een jaartje ouder. Inmiddels is ze meerderjarig en gedraagt ze zich ook zo. En andere volwassenen, waaronder politici, lopen achter haar aan, omdat ze op elk podium durft te zeggen wat heel veel mensen wereldwijd denken, zouden willen zeggen, maar niet durven. Mensen die haar voortdurend een mentale onvolkomenheid aanwrijven zeggen daarmee meer over hun eigen intellectuele tekortkomingen dan over haar.

   1. Harry Haller2

    De vraag blijft waarom jij die autistische hysterica zo meent te moeten verdedigen?

    1. Emile Takma

     Greta Thunderbirds is geen autistische hysterica maar een hoogintelligente jonge vrouw die zo’n enorme belangrijke invloed heeft gespeeld in de bewustwording in de wereld van de klimaatproblematiek dat ze grote kans maakte de Nobelprijs te krijgen.

     1. Stanly2000

      Greta Thunderbirds? Humor op de vroege morgen?

     2. vlekkenoplosser

      De degradatie van de Nobelprijs is erg hard gegaan.

     3. Harry Haller2

      Heb je wel eens dat verbeten patientenkoppie gezien toen zij in de VN-vergadering al haar groupies toebeet ‘How dare you’?

      Zij is niet hoogintelligent – zij wordt gemanipuleerd door publiciteitsgeile ouders en uitgemolken door suspecte klimaat- en milieuorganisaties.

      En het Nobelcomité is al decennia lang een lachertje.

     4. Branzino

      @Hakker, Rieks, Stanly2000
      Één van de (essay-)schrijvers die ik blijf lezen is Karel van het Reve, bij leven hoogleraar Slavische letterkunde in Leiden. In één van zijn boeken “Marius wil niet in Joegoslavië wonen” schrijft hij: “De kameraden maken in vele gevallen de indruk ervan overtuigd te zijn dat zodra zij zich fatsoenlijk gaan gedragen hun zaak verloren is.”
      Vervang de term “kameraden” door jullie namen en de bewering klopt als een bus.

      Waarom komen jullie zo vaak niet verder dan wat nietszeggende en meestal ook foute beledigingen aan iemand die er niet bij is om zichzelf te verdedigen, ervan uitgaande dat Greta Thunberg de behoefte zou hebben om dat te doen. Ze is een hoog-intelligente jonge volwassen vrouw die zich het lot van de wereld aantrekt en, nog veel belangrijker, daar ook iets aan probeert te doen. Zonder jullie te kennen durf ik te stellen, dat zij in haar jonge leven al meer aan gesignaleerde misstanden heeft gedaan, dan jullie in je hele leven zullen gaan doen. Je kunt het met haar oneens zijn, maar dan ben je het met 90% van de klimaatwetenschappelijke wereld en de meeste politici oneens. Reageer dan eens vanuit die houding. Alleen maar kleineren met denigrerende opmerkingen staat zo verschrikkelijk zwak.

     5. Branzino

      @Hakker, Rieks, Stanly2000 en vlekkenoplosser

      Ik vergat, geheel ten onrechte, @vlekkenoplosser te noemen als aangesprokene. Voor hij zich beledigd voelt, hierbij alsnog. Een reactie hoeft niet.

     6. Harry Haller2

      Branzino 1: “De kameraden maken in vele gevallen de indruk ervan overtuigd te zijn dat zodra zij zich fatsoenlijk gaan gedragen hun zaak verloren is.” Vervang de term “kameraden” door jullie namen en de bewering klopt als een bus.”

      Branzino2: “Alleen maar kleineren met denigrerende opmerkingen staat zo verschrikkelijk zwak.”

     7. Branzino

      @Hakker, Rieks, Stanly2000 en vlekkenoplosser

      En om jij-bak reacties voor te zijn nog dit. Greta Thunberg heeft in haar jonge leven ook meer aan gesignaleerde misstanden gedaan, dan ik in mijn hele leven zal gaan doen. Ik hoop van harte, dat ze nog lang doorgaat en veel mede-activisten krijgt.

     8. Branzino

      @Harry Haller
      “En het Nobelcomité is al decennia lang een lachertje.”
      Ik zag in de gauwigheid nog jouw diskwalificatie van het Nobel-comité. Ik neem aan dat het als grapje is bedoeld? Of toch serieus? Je kunt nu en dan bezwaar hebben tegen een prijswinnaar, zoals Obama (te snel) en Bob Dylan (voor welke onbegrijpelijke teksten dan precies?). Maar er zijn jaarlijks vijf of zes prijzen met vaak meerdere prijswinnaars en je kunt de waarde voor de wetenschap, cultuur of de vrede vrijwel nooit ontkennen. Als je info hebt die het hele comité diskwalificeren hoor ik het graag, want dat heb ik dan gemist. Zoals je inmiddels weet, leer ik graag bij. 😉

     9. Harry Haller2

      Branzino: Greta Thunderbird 🙂 is gediagnosticeerd als volbloed Asperger en passend bij dat ziektebeeld volslagen obsessief gefixeerd op een thema, het klimaat.

      Vaak wordt daaraan hoogbegaafdheid gekoppeld, wat iets anders is dan hoogintelligent. Ik vind het een afstotende, onsympathieke en fanatieke doordrammer die geen enkele nuance kent. Haar paniekmening over het klimaat is niet de mijne, wel de jouwe: vandaar dat je haar zo ophemelt en fanatisch verdedigt.

     10. Branzino

      @Harry Hakker
      Goede reactie en nog leuk ook, echt gemeend.
      Je hebt me in ieder geval begrepen, al beschouw ik mijn tekst, zonder schelden en tieren, wel als fatsoenlijk. Het is duidelijk mijn indruk die ik bij Van het Reve herkende.

     11. usb3.0

      Typjes als greta wordt iets ingefluisterd en vervolgens gaat zij schreeuwen en die ruimte wordt haar heel bewust gegeven door de aristocraten.
      Volwassen kerels die zich door een kind laten aanspreken met how dare you moeten zich kapot schamen.

      Haller heeft volkomen gelijk

     12. usb3.0

      tamil liegt natuurlijk, greta wordt misbruikt door de aristocraten, die menen dat een kind in de gaten heeft wat er werkelijk speelt.
      Als je dit als hoog intelligent bestempeld plaats je jezelf buiten elke realiteit

     13. Branzino

      @Harry Hakker
      “Greta Thunderbird 🙂 is gediagnosticeerd als volbloed Asperger en passend bij dat ziektebeeld volslagen obsessief gefixeerd op een thema, het klimaat.”
      Je focust nu op haar ziektebeeld, Asperger. Zelf zegt ze daarover het volgende: “… kritiek op haar Asperger bewijst juist dat ze ‘aan het winnen is’. Dan is er kennelijk niets anders meer om over te praten.”
      Ze maakt er haar kracht van, en dat vind ik bewonderenswaardig.

      “Vaak wordt daaraan hoogbegaafdheid gekoppeld, wat iets anders is dan hoogintelligent.”
      Hoogbegaafd is zeker niet hetzelfde als hoogintelligent. Maar bij Thunberg is het niet zo moeilijk om beide kenmerken te zien.

      “Ik vind het een afstotende, onsympathieke en fanatieke doordrammer”
      Dat is je oordeel over haar. Dat vind ik voor de discussie niet zo relevant, maar boeiend om, voor de zoveelste keer, te mogen lezen.

      “… die geen enkele nuance kent. Haar paniekmening over het klimaat is niet de mijne, wel de jouwe.”
      Die paniekmening wordt niet alleen door mij (dat lijkt me niet zo relevant), maar door het overgrote deel van de klimaatwetenschappers en politici, wereldwijd, gedeeld. Dit heeft geen absolute betekenis, maar is wel heel interessant om te constateren, ook voor de klimaatsceptici, want alleen daarom al zal actie niet uitblijven.

     14. usb3.0

      Zij zegt helemaal niets dit zijn teksten die haar ingefluisterd worden branzebinootje.
      Haar paniekmening wordt helemaal niet wereldwijd gedeelddoot klimaatwetenschappers en politici, dit is gewoon een grove leugen, heel veel sceptici worden helemaal niet gehoord, worden weggezet als wappie, belachelijk gemaakt, maar deze zeer erkentelijke wetenschappers weerleggen haar klimaat paniek voor zover van enig belang is natuurlijk, met feitelijkheden.

     15. Beukman

      Zij zegt helemaal niets dit zijn teksten die haar ingefluisterd worden branzebinootje.

      En jij laat je teksten genereren door een online tooltje, Universele Buskabouter. Daat zit niets oorspronkelijks aan.
      Toch kan jij je daar niet achter verschuilen. Je wordt afgerekend op wat je schrijft of zegt. Hetzelfde geldt onverkort voor Thunberg.

      Het verschil tussen haar en jou? Thunberg heeft een groot bereik van vele miljoenen mensen, en een navenante invloed. Naar jou luistert slechts een handjevol mensen, en dan voornamelijk uit medelijden.

     16. usb3.0

      Beukhoër heeft ernstig last van frustratie en dat laat hij er hier even uit.

      Het echte verschil tussen greta en mij is dat ik wel nadenk en niet net als jullie meelopers zijn zonder eigen mening.

  3. usb3.0

   Dat is voor elk gezond weldenkend mens een raadsel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.