Dictatoriaal Frankrijk als corona-proeftuin van Europa: vaccinatiepaspoort óf negatieve test VERPLICHT in horeca

In Frankrijk gaan ze steeds verder. Het begon met een vaccinatie- herstel of testbewijs in heel specifieke situaties, maar er worden steeds meer dingen toegevoegd aan de lijst. Vanaf vandaag is het verplicht om te bewijzen dat je recent gevaccineerd bent of onlangs hersteld van een coronabesmetting. Kun je dat niet, dan moet je een negatief testbewijs overhandigen. Wil je daar niet aan meedoen, dan word je letterlijk uitgesloten van het sociale leven.

In Frankrijk wordt de coronadictatuur steeds erger. Het begon met een “plicht” in uitzonderlijke situaties. Maar nu moet je ook al kunnen bewijzen gevaccineerd te zijn (dan wel recentelijk hersteld) als je naar de horeca wil en zelfs als je naar sommige winkelcentra wilt gaan. Kun je dat niet, dan kom je er niet in…. tenzij je een negatief testresultaat kunt overhandigen. En alle zorgmedewerkers in het land zijn verplicht gevaccineerd te worden.

Het gevolg hiervan kan niet duidelijk genoeg gesteld worden: in Frankrijk is de vrijheid afgeschaft. Je kunt niet stellen vrij te zijn terwijl je verplicht wordt gevaccineerd te zijn en die informatie ook nog eens publiek te delen… of anders elke drie dagen een coronatest te moeten doen die bewijst dat je niet ziek bent (terwijl je je ook helemaal niet ziek voelt!).

Natuurlijk is hier sprake van vaccinatiedwang. En ja, dat is misselijkmakend. Maar dit gaat nog veel en veel verder; er is niet alleen sprake van een dwang om. mensen te vaccineren, maar de hele samenleving wordt vervolgens ook nog eens opnieuw ingericht; op een manier waar zelfs de meest extreem-totalitaire regimes in een nog niet zo heel ver verleden alleen maar van konden dromen.

Het is zó erg, dat critici van dit dictatoriale wanbeleid zelfs denken dat ze een “overwinning” hebben geboekt omdat de Franse overheid het toch maar oké vindt dat een negatieve testuitslag niet 48 uur, maar 72 uur geldig is. Yes! 24 uur extra! Winst!

Dan begrijp je dus echt niet wat er aan de hand is. Of je je nu elke twee dagen of elke drie dagen moet laten testen, het gevolg is hetzelfde: je bent niet langer vrij. Je moet je van overheidswege aan een testdictatuur onderwerpen. Doe je dat niet, dan kom je je huis eigenlijk gewoon niet meer uit.

Ziekelijk. Maar het ergste is natuurlijk dat Frankrijk als proeftuin dient voor de rest van de EU. Wat ze daar nu doen, gaan ze elders ook doen – als Parijs ermee wegkomt, tenminste.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als mensen nu nog niet in verzet komen tegen dit nieuwe fascisme weet ik het ook niet meer. Als je dít als burger tolereert ben je echt geen knip voor de neus waard. En de term “burger” verdien je dan al helemaal niet. Slaaf!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Xyz1234

  De wannabe dictatortjes die zich op dit forum ophouden zal dit als muziek in de oren klinken. Hoe meer vrijheden beperkt worden en hun tegenstanders het leven zuur gemaakt wordt, hoe meer zij genieten. Zieke geesten gedijen het best in ongezonde omstandigheden.

  1. usb3.0

   BOEM

 2. Harry Haller2

  Dit is inderdaad te gek voor woorden en mag nooit getolereerd worden. De Fransen hebben ervaring met revolutie en het is te hopen dat er een tweede ’14 juli’ komt.

  1. Meriadoc Brandebok

   Je bedoelt de revolutie waarna eerst een grote en moordzuchtige terreur door het land raasde en daarna een keizer optrad die half Europa aan zich onderwierp?

   1. Harry Haller2

    Revoluties zijn nooit hetzelfde, dat moet jij toch weten als amateur-historicus, Meriadoc.

    1. Meriadoc Brandebok

     Welke revolutie zou je dan als voorbeeld nemen, Harry? Ik ken geen revolutie in West-Europa zonder bloedvergieten.

 3. Beukman

  Als de verplichting van een negatieve test dan wel het tonen van een vaccinatiepaspoort in de horeca ter bescherming van de volksgezondheid “dictatoriaal” is, dan zal het verbod op alcohol in het verkeer dat dan ook wel zijn.

  1. Harry Haller2

   Daar heb je hem weer met zijn stupide gelül. Een verbod is iets anders dan opgelegde dwang waarbij de integriteit van het lichaam in geding is gepaard aan sociale uitsluiting, Neukman. Zelfs een sukkel als jij zou dat moeten kunnen begrijpen.

   1. ElGuapo

    Je schat slaponthewristman te hoog in.

   2. Sando

    Inderdaad sukkel!! Wat een oen.

   3. vlekkenoplosser

    bukhol begrijpt het ook wel maar de zuigtról is graag dwars omdat het een miesgasser is die graag de kwal uithangt

  2. vlekkenoplosser

   domme bukhol weet nog steeds niet dat gevaccineerde ook ziek worden , drager kunnen zijn en overdrager kunnen zijn. Een vaccinatie garandeert dus geen bescherming van de volksgezondheid stomme hond.

   De maatregelen in de horeca ter bescherming van de volksgezondheid zijn dus “dictatoriaal” , schijnveiligheid en symboolpolitiek stomme hufter

   De stomme vergelijkingen die vaccinatiemaffia probeert te maken om zijn fascistische beleid te verdedigen zijn niveautje kleuterschool en zelfs ongeschikt voor de schoolkrant op het voorgezet onderwijs.

   1. Emile Takma

    “Een vaccinatie garandeert dus geen bescherming van de volksgezondheid”

    Daar heeft Poepclown wel gelijk in: vaccinatie geeft geen honderd procent garantie, zowel met betrekking tot ziek worden als de mogelijkheid het virus te verspreiden. De essentie is echter dat die kans wel enorm veel kleiner wordt en dat is epidemiologisch bepalend.

    1. usb3.0

     Vaccinatie geeft GEEN garantie, tamil gelooft immers in een leugen dat hij denkt dat het een essentie is.
     tamil heeft geen idee wat er in hem is geïnjecteerd

    2. Echtepleb

     Dus kunnen we beter ons beperken tot het vaccineren van de ouderen/zwakkeren/ bange mensen. En dan een vaccin ontwikkelen wat wel bescherming bied. Het vaccineren tijdens een pandemie geeft namelijk kans op varianten. Dan gaat het van kwaad tot erger. We kunnen ook nog ivermectine gebruiken, maar ja daar verdient niemand wat aan, dus niet wenselijk. Dan maar prikken met dwang.

   2. usb3.0

    Het, op dit moment, aller allergrootste gevaar!!, zijn de mensen met een experimentele geïnjecteerde vloeistof, díé denken namelijk dat de vrijheid alleen voor hen is, gesteund door een fascistisch vaccinatieprogramma menen zij mensen buiten te kunnen sluiten, het fascistisch gedachtegoed gaat inmiddels heel erg diep

  3. Emile Takma

   Terechte opmerking, Beukman, er is geen enkel principieel verschil.

 4. Meriadoc Brandebok

  Frankrijk “lagt behind” wat betreft het vaccineren. In Nederland, België, Duitsland en het VK is meer dan de helft gevaccineerd. In Frankrijk komt men nog niet eens aan de 50%.

  Ik denk dat Macron hiermee het proces wil versnellen om de groepsimmuniteit te bereiken. En dat is hem geraden ook.

  1. ElGuapo

   Hou het maar bij Nederlands…Engels is niet je ding.

   Je denkt dat…. maar je weet het niet.

  2. Beukman

   Inderdaad.
   Ook voor Macron vormen de VS een spookbeeld. In een aantal staten, niet toevallig met name rode, kan de gezondheidszorg het aantal zieken niet meer aan.
   De groep ongevaccineerden is daar zo groot, dat onder hen nieuwe varianten van covid kunnen ontstaan die ook de gezondheid van de wél gevaccineerden bedreigen.

   Het is makkelijk lսllen over vrijheid en dictatuur en zo. Maar kennelijk gaat het dan alleen over de vrijheid van degenen die het verdommen om die prik te halen.
   Terwijl Macron hen daar niet eens toe verplicht. Voor de klagers is het zelfs nog te veel gevraagd om aan te tonen dat zij niet besmet zijn. Dát zijn de werkelijke dictators.

   1. ElGuapo

    Oh dus die zorgmedewerkers worden niet verplicht dat lijkt maar zo.
    Ontstaan en kunnen ontstaan zijn verschillende dingen.
    Het gaat over de vrijheid van alle mensen.

    “die het verdommen om die prik te halen.”

    Dat klinkt inderdaad als een vrije keuze

   2. vlekkenoplosser

    domme bukhol vindt ontslag van je werk geen vaccinatiedwang. Het staat er echt , ” Terwijl Macron hen daar niet eens toe verplicht. ” De domme tról is volledig van het padje met zijn vaccinatiefascisme.

    Aantonen dat je “gezond” bent is opzich al heel bijzonder dom gedrocht !

    Ja , ik verdom om die achterlijke prik te halen die van alls kan veroorzaken behalve 100 % bescherming. Je moet verstandverbijstering hebben om die experimentele gentherapie in je lijf te laten spuiten.

    maar goed ieder zijn ding , je mag de derde halen in oktober mafkees

    1. Emile Takma

     “Je moet verstandverbijstering hebben om die experimentele gentherapie in je lijf te laten spuiten.”

     Als je dit vaccin experimentele gentherapie noemt ben je pas echt het slachtoffer van verstandsverbijstering.

     1. usb3.0

      Nee tamil, dit zijn nadenkende mensen die precies hebben uitgezocht wat het is, jij bent geïnjecteerd met een experimentele vloeistof waar jij je ernstig zorgen om zou moeten maken, de kans dat juist jij dood gaat is heel groot.

     2. Emile Takma

      “de kans dat juist jij dood gaat is heel groot.”

      Sterker: de kans dat ik doodga is 100%.

      🤓

     3. vlekkenoplosser

      Het duurt te lang, we staan hier al een tijdje
      En we moeten door, dus voor de laatste keer: “Het spijt me”
      Het duurt te lang

     4. usb3.0

      En door de geïnjecteerde experimentele vloeistof zal dit sneller tamil,

     5. usb3.0

      Gaan en zijn

     6. usb3.0

      Gaan

   3. Meriadoc Brandebok

    Ja, ik heb van mijn Amerikaanse vrienden gehoord dat de vaccinatie daar is gepolitiseerd. Mainstream republikeinen schijnen zich zelfs te hebben weggezonken in complottheorieën. Bizar wat daar allemaal gebeurd.

 5. Monty

  ”Vanaf vandaag is het verplicht om te bewijzen dat je recent gevaccineerd bent of onlangs hersteld van een coronabesmetting.”

  Dat de macht van Rutte en de Jonge zo sterk is, onvoorstelbaar.
  Wie roept hen een halt toe.

  1. ElGuapo

   Konty moet even spetteren.

 6. Monty

  Als de omzetten van de horeca met 50% kelderen zal het wel snel afgelopen zijn met deze verplichting.

 7. Mar

  Frankrijk proeftuin? In Italië zijn dezelfde regels van kracht vanaf 6 augustus:

  anwb.nl/vakantie/reiswijzer/coronamaatregelen-italie

 8. Emile Takma

  Interessant om te noteren, met name voor de corona-wappies op dit blog.

  ht.ps://edition.cnn.com/us/live-news/coronavirus-pandemic-vaccine-updates-08-09-21/h_9c6a79bada1c3b54c7d873635394a789

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.