Walgelijke reisaanbieders ACSI, Oad en NKC accepteren alleen gevaccineerde reizigers

We zijn echt heel hard op weg naar een coronadictatuur. Elke dag gaat het een stap verder. Elke dag worden onze rechten verder uitgehold. Elke dag blijft er minder van over. Zo ook nu. Want drie reisorganisaties laten weten dat ze alleen nog maar gevaccineerde reizigers accepteren. Volgens de brancheoganisatie ANVR zullen er meer volgen. Veel meer. Want blijkbaar gaat het tegenwoordig iedereen aan wat er in jouw lichaam gespoten is.

Het is te ranzig voor woorden, maar dansleraar Peter Vlug is overduidelijk niet de enige coronadictator in de private sector. In de reisbranche zijn er namelijk ook nogal wat van dat soort fascisten.

De Volkskrant heeft namelijk een rondgang gemaakt onder reisorganisaties. En wat blijkt? Op dit moment zijn er al drie organisaties die alleen nog maar gevaccineerde reizigers accepteren. Het gaat om campingspecialist ACSI, camperclub NKC, en Oad. Bij alle drie de clubs zijn ongevaccineerden momenteel niet welkom.

Laat je prikken of je mag niet meer meespelen. Dat is de kant die wij opgaan; het wordt werkelijk een medische Aparheidsstaat. En het hoeft niet eens afgedwongen te worden door de staat. Nee, private bedrijven doen het zelf. Vrijwillig. Omdat er een paar gestoorde obsessievelingen zijn die zeggen dat ze zich “niet veilig” voelen als er ongevaccineerden bij zijn.

“Het liefst zou ik zeggen zeggen: we gaan lekker op reis zoals we dat twee jaar geleden deden,” zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Maar veel van onze activiteiten worden geleid door vrijwilligers. Daar hebben we een zorgplicht voor. Zowel de reizigers als de vrijwilligers waren blij toen we deze maatregel invoerden.”

Ach ja. Wat waren ze blij he? Alleen die reizigers die zich niet willen laten inenten zijn minder blij, maar die vormen toch de minderheid. En de minderheid, tja, daar hebben we tegenwoordig lak aan. Die heeft geen rechten meer. Als ze wél rechten willen moeten ze zich maar bij de meerderheid voegen. Zo.

“Zowel reisleiders als deelnemers gaven aan dat ze het belangrijk vinden dat iedereen gevaccineerd is,” zegt ook Pieter Melieste van ACSI. “Dan moet je een keuze maken. Als we het niet hadden gedaan, hadden we meer annuleringen gehad. De keuze wordt ons min of meer opgelegd.”

Nee, het wordt je niet opgelegd – hoewel Nederlanders inderdaad ook naar zichzelf moeten kijken, want dat ze hier zelfs maar voor pleiten is afschuwelijk. Het is een keuze. Een keuze die je bewust maakt. Wij kunnen op DDS ook helemaal meegaan in het coronaverhaal en de dictatoriale coronamaatregelen steunen. Voor de views zou dat ongetwijfeld goed zijn, want angst zaaien werkt geweldig. Alleen druist dat in tegen onze overtuigingen, en dus doen we het niet.

Alleen Oad lijkt nog iets van principes te hebben. Want die reisorganisatie zegt het alleen maar te doen omdat er in Duitsland een quarantaineplicht geldt voor ongevaccineerden. “Vrijwel al onze groepsreizen gaan door Duitsland. Zonder vaccinatieverplichting zouden we ze niet kunnen organiseren,” aldus directeur Arjan Koster. Op het moment dat die plicht verdwijnt zal Oad ook meteen weer gevaccineerden toelaten. Zegt Koster. Nu.

Want Frank Oostdam, voorzitter van brancheorganisatie Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), denkt dat veel meer reisorganisaties het aanbod zullen beperkten tot gevaccineerden. En ja, dat vindt hij prima. “Wij zijn van mening dat dit prima kan,” zegt hij. “Veel bedrijven zijn door schade en schande wijs geworden de afgelopen maanden. Eén besmetting levert heel veel gedoe op tijdens een reis.”

Als zo’n man, die zo’n functie bekleedt, dit zegt kun je er vergif op innemen dat ze (bijna) allemaal precies hetzelfde gaan doen als de hier genoemde organisaties. Ongevaccineerden kunnen dan eigenlijk gewoon nergens meer naartoe op reis. Campings gaan zelf hetzelfde doen, hotels ook. Uiteindelijk kunnen ongevaccineerden dan alleen nog op vakantie door… een huisje of kamer bij elkaar te huren.

En ja, die trieste voorspelling komt van iemand die zélf gevaccineerd is. Want dit gaan niet om je vaccinatiestatus, maar om de rechten van álle Nederlanders, onafhankelijk van de vraag wie wel of niet “geprikt” is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit gaat op deze manier steeds verder. Net zolang tot er een medische Apartheidsstaat in al haar glorie is. De enigen die daar iets aan kunnen doen zijn wíj́. Door bedrijven te boycotten die ons – burgers – op medische basis onderling proberen te verdelen. Want van onze overheid hoeven we geen hulp te verwachten, die vindt dit soort discriminatie zelfs maar wat mooi.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. usb3.0

  De gele ster word wereldwijd uitgerold, krijgen alle “wappies” gewoon gelijk.

  1. Arbeider65

   ++++++++++++++++++++++++

  2. hans-e-pans

   Schreeuwen, blerren en stampij maken over discriminatie maar nu opeens niet meer.

 2. Emile Takma

  Weet je wat echt walgelijk zou zijn? Ongevaccineerde idioten ongecontröleerd toelaten.

  1. usb3.0

   Het enige walgelijke! zijn die mensen die anderen buiten sluiten, mensen die menen het alleenrecht op vrijheden te hebben.
   De meest walgelijke zijn diegene die structureel lijden aan zware angststoornissen en dit anderen op willen leggen.
   Types als tamil die zijn nog erger dan corjona

  2. Tommy76

   Ik begin steeds meer te twijfelen of vaccineren helpt:

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/690202428/gevaccineerde-bewoners-van-vlaams-zorgcentrum-overleden-na-uitbraak-nieuwe-coronavariant

   Voor het vaccineren overleden overwegend ouderen. Na het vaccineren gebeurt hetzelfde.

   Waarschijnlijk heeft 96% totaal geen last van corona. De overige 4% wordt ziek of overlijdt onafhankelijk of ze wel of niet gevaccineerd zijn. Meeste zijn ouderen.

   Ze roepen in de media dat de vaccins werken tegen alle varianten. Blijkt opnieuw gelogen.

   Ze roepen in de media dat vaccineren helpt. Hoe wil je dat bewijzen? Zodra die 4% ziek is geworden of is overleden dan stopt het virus misschien ook vanzelf en is het niets meer dan een verkoudheidsvirusje.
   Overigens riepen veel experts dit 1,5 jaar geleden ook al (ook RIVM).

   1. usb3.0

    BAM

  3. ElGuapo

   Ik droom van de dag dat ik iemand zoals schlemiel tegen zou komen die terwijl hij niks van de persoon weet maar op basis van het niet gevaccineerd zijn iemand voor idioot of erger uitmaakt.

  4. Stanly2000

   Ernst is duidelijk pro dictatuur!

 3. DubbelZout

  Wappies hebben straks alleen een maar een enkeltje Forumland nodig en gaan daar nooit meer weg
  Dus wat is het probleem nu eigenlijk ?

  1. usb3.0

   Vaccinatiefacisten als duppelzoud zijn een enorm gevaar voor de vrijheden van mensen

   1. DubbelZout

    Ik ben niet van plan om mensen op zijn bek te slaan, jij wel, zoals een echte fascist betaamd

    1. usb3.0

     Je bent doordrengt met fascisme iemand op z’n bek slaan is minder erg dan mensen hun vrijheid afpakken

    2. ElGuapo

     Wie ben jij om iemand voor wappie uit te maken dan dubbeldrankje?

     Respecteer de keuze die iedereen maakt mbt vaccinaties en stop met dat opdringerige gedoe zoals en het wegzetten van mensen als wappie omdat ze er anders over denken.
     Zowel gevaccineerde als ongevaccineerde mensen horen dezelfde rechten te hebben.

 4. 56RdK

  Dit verhaal van zo’n ‘Corona-gediscrimineerde’, zo’n ‘vrijheidsstrijder’, werd mij bekend.
  Jonge knul van dertig jaar, wars van welke beschermingsmaatregel ook. “Ach, onschuldig griepje, wat een zinloze paniek”.
  Had vorige week een feestje met een tientallen gelijkgestemden.

  En nu, gisteren met spoed opgenomen op de IC omdat ‘het griepje’ waar hij sinds drie dagen last van had toch wel op het bestaan van Corona duidde, hij kon bijna niet meer ademen … De vraag is nu of hij het gaat redden, komende uren en dagen zal de spanning bij zijn familie, en niet alleen bij hun, zijn te snijden.

  Tja, hopelijk wordt hij geen slachtoffer van de Coronadictatuur, de dictatuur waarin we nu leven.

  1. usb3.0

   Er zijn miljoenen verhalen wat miljarden verhalen waarbij mensen helemaal niets oplopen

 5. Lampall

  Gevaccineerden .,zouden toch niet mogen vliegen , wegens Trombose Gevaar ?

 6. Jan de Haas

  Ik neem aan dat de volgende groepen ook niet meer welkom zijn:
  – rokers
  – mensen met een hoog BMI
  – mensen met een hoog stress level
  – mensen met weinig sociale contacten
  – mensen die te veel drinken
  – ambtenaren

  1. usb3.0

   Nou je zou wel profetische woorden hebben kunnen neerzetten, we gaan natuurlijk naar fascistisch cöntröle maatschappijen waar de honden geen brood van lusten

 7. StemPzeweg

  Ik vind dit een prachtige ontwikkeling. De wappies sluiten zich vrijwillig op door te dom en koppig te zijn om hun bijdrage te leveren aan de samenleving door zich in te enten tegen een dodelijk virus.

  Als ze niet mee willen doen ze ook echt niet mee en mogen ze wat mij betreft overal afgewezen worden

  1. usb3.0

   Wat zou ik gasten als jou graag even tegen willen komen, je dan even een nar giri’s geven om je even duidelijk te maken dat jullie vuile vieze smerige fascistische stinkhonden niet mijn vrijheid mogen afnemen

   1. usb3.0

    Mae giri’s

   2. Harry Haller2

    Usb3.0 is overduidelijk een belijdend christen die de liefde, het mededogen en geduld, zoals onderwezen door zijn heiland, uitdraagt naar eenieder die hij tegenkomt op zijn pad. Dat zie je aan alles en vooral aan zijn wijze en milde woorden.

    Een voorbeeld voor ons allen!

    1. usb3.0

     Haller is nog steeds kwaad op die molen

     1. usb3.0

      Sorry moet natuurlijk zijn antichrist haller

     2. Harry Haller2

      Je bent een domme gek met een ernstige en verwrongen vorm van godsdienstwaanzin, usb3.0. Mooier kan ik het helaas niet maken.

     3. usb3.0

      Over gekken en verwrongen gedachtegangen gesproken, je bent natuurlijk volledig koekwaus als je zo denkt als jij haller das duidelijk.
      Maar dat hoef je verder niemand duidelijk te maken

  2. Jan de Haas

   Lijkt mij een prima ontwikkeling. Maar dan stoppen we niet met deze ontwikkeling door te zetten. Ga jij met al je woke deugmutsen en huilstruiken aan de ene kant van het land wonen en wij aan de andere kant. Zullen we over 50 jaar eens kijken hoe beide groepen er voor staan. De geschiedenis laat vrij duidelijk zien wat er gebeurd als je als groep makke schapen achten een leider aan loopt.

   1. usb3.0

    @Jan zo is het++

  3. usb3.0

   Het fascistische gedachtegoed onder mensen neemt steeds ernstigere vormen aan

  4. ElGuapo

   “De wappies sluiten zich vrijwillig op door te dom en koppig te zijn om hun bijdrage te leveren aan de samenleving door zich in te enten tegen een dodelijk virus.”

   Ik sluit mezelf niet op, ga gewoon naar buiten, winkelen, grens over enz. zonder vaccinatie en mocht ik dan een boete krijgen dan betaal ik die lachend zonder enige verdere consequenties.
   Ik beslis gewoon zelf en zo simpel is het.

 8. Monty

  Gelukkig is er straks Forumland. Met eigen universiteiten datingsites café’s en hoogstwaarschijnlijk ook een eigen reisorganisatie hier zijn vaccinatie niet nodig.

  Reizen zullen wel enigzins beperkt blijven naar landen waar geen vaccin bewijs noodzakelijk zijn.

  1. usb3.0

   monty zou zich natuurlijk moeten schamen voor het feit dat ook hij fascistisch gedachtegoed hoog houdt ook in zijn denken neemt dit ernstige vormen aan

 9. Echtepleb

  Goed idee van deze organisatie. Nog een voorstel; neem alleen hetero’s mee op reis. Of sluit de x personen maar eens uit. Daar wil ik dan weer niet naast zitten in een bus of vliegtuig. Misschien is dat ook wel besmettelijk en ja het is toch een minderheid. Homo of non-binair is ook een keuze toch? Ze kunnen altijd nog normaal worden zoals de mens bedoeld is ;). Moet je eens kijken hoe snel je een berg deugers op je dak hebt.

 10. jady

  Walgelijk om ook dit te moeten lezen. Wij hebben een grote camping in noorwegen en hebben alles van ACSI weggehaald. Daar gaan we weg. De inspecteur is hier niet meer welkom. Ik ga kijken of ik alle noorse deelnemende camping kan inlichten hierover en vragen om hetzelfde te doen. Ons gezin zal zich nooit laten vaccineren. Dan worden we maar verstoten en uitgesloten door de 80% schapen. We hebben ze niet nodig. Laten we hopen dat het goede wint van deze kwaadaardige groep zeer machtige personen in Davos.

 11. Ad Fundum

  Met Oad heb ik in Skandinavië de mooiste reizen gemaakt. Daar gaat het om!

 12. togoo

  Wie zich niet wil laten vaccineren wil niet er iets van buitenaf met het lichaam gebeurt, elk risico dat dat bedreigt wordt afgewezen.

  Wie zich wel laat vaccineren wil niet dat dat er iets van buitenaf met het lichaam gebeurt, elk risico op besmetting wordt afgewezen.

  Tussen beide standpunten is geen verstrengeling mogelijk, zij hebben niets gemeenschappelijks. Het ene sluit het andere uit. Maar beide argumenten zijn gelijkluidend. Zij gaan over de keuze voor het eigen lichaam. Beide argumenten zijn gelijkwaardig, het ene gaat niet boven het andere.

  Maar de gevolgen zijn anders. Die gevolgen hangen direct samen met de keuzes die wij maken. Als wij respect hebben voor de 1e keuze, dienen wij ook respect te hebben voor de 2e. Ook al leidt dat tot uitsluiting van niet gevaccineerden.

  Het gaat hier om de integriteit van het eigen lichaam. De keuze voor niet vaccineren heeft echter niet alleen betrekking op de integriteit van het eigen lichaam, maar door het grotere risico van besmetting, ook op de integriteit van het lichaam van degenen die zich wel laten vaccineren.

  Wiens integriteit van het eigen lichaam gaat hier voor?

  1. Emile Takma

   Sterk betoog, Togoo.

   Mijn complimenten.

 13. domvolk

  Een werkgever mag niet vragen of je gevaccineerd bent want dat is een foute vraag. Ik zou zeggen: reisorganisatie dit is privé medische informatie die jullie niets aan gaat. Ik eis dat je mij toelaat als ik niet ziek ben ben of symptomen vertoon. Klaar uit.

  1. Emile Takma

   Domvolk heeft zich niet laten vaccineren dus zijn nickname is goed gekozen.

   1. usb3.0

    Vaccinazifascist tamil neemt aan dat Domvolk niet is gevaccineerd daarmee kan tamil weer alles bij elkaar liegen..

    1. Emile Takma

     Ja, anders zou domvolk een nog dommere uitspraak hebben gemaakt dan zijn nickname al deed vermoeden.

  2. usb3.0

   Zo is dat Domvolk, het is medisch geheim

 14. domvolk

  Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander heet het dan. Ja toch solidair zijn heet dat dan. Ja toch.
  En dan ben je gevaccineerd en moet je nog uitkijken om niet besmet te worden (want dat kan nog steeds) bovendien moet er misschien nog wel een derde prik tegenaan gegooid worden om beschermd te blijven, of een 4e en 5e en wie weet 6e prik. Ja toch? Bovendien kan ik als gevaccineerde het virus ook nog steeds doorgeven en er ook nog ziek van worden, ja toch.
  Wat is het verschil met een NIET-gevaccineerde dan nog? Die kan ook nog steeds ziek worden en ook het virus nog steeds doorgeven, ja toch.
  Als ik een gezond mens ben zonder onderliggende klachten wil ik dat onnodige vaccin NIET in mijn lijf.
  IK BEN SPUUGZAT VAN DAT GEDRAM OVER VACCINEREN EN JE VERANTWOORXELIJKHEID TEGENOVER ANDEREN.
  Ik heb mijn verantwoordelijkheid al jarenlang getoond door er een gezonde levensstijl op na te houden. Er zijn er velen die mij dat niet kunnen nazeggen.

 15. De witte roos

  Ach ja mss over 12 jaar weer de bedroefde gezichten van mensen die heilig in de nazi’s geloofden en erachter kwamen dat het één grote linkse leugen was. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer waar de minderheid weer gelijk heeft t.o.v. van de zich vrijwillig naar de slachtbank afvoerende meerderheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.