Doorgeslagen dansschool Utrecht eist vaccinatiebewijs van leerlingen: ‘Desnoods een rechtszaak’

Dansleraar Peter Vlug heeft een dansschool in Utrecht; een dansschool die per direct op de zwarte lijst moet komen van iedere Nederlander die de vrijheid lief heeft. Deze doorgedraaide corona-extremist heeft namelijk laten weten dat hij alleen nog maar gevaccineerden accepteert als leerling. Desnoods wil hij daar een rechtszaak over voeren. Deze man heeft dus werkelijk geen enkel respect voor het medisch geheim en de lichamelijke integriteit van mensen. Beschamend!

Bij de NOS doet Vlug een beetje huiliehuile dat hij haatmail krijgt nadat hij dit ronduit totalitaire beleid bekendmaakte. Hij kreeg drie gratis maaltijden bezorgd en vervelende opmerkingen als “zoon van Hitler.” Dat vindt hij heel erg. Ondertussen laat hij weten dat hij juist ook veel positieve reacties heeft gekregen van mede-coronadictatortjes. “Sommigen zijn hier ontzettend blij mee. Dat geeft me weer een rustig gevoel,” aldus meneer.

Dit is natuurlijk totaal geschift. Voor corona was zo’n zaak kapotgeprocedeerd. Want dit is in strijd met alle fundamentele mensenrechten. Als eigenaar van een winkel kan hij uitsluiten wie hij wil, zullen andere libertariërs tegen mij zeggen. Maar ho eens even. Hij eist persoonlijke informatie van mensen. Hij heeft het recht om mensen te weigeren. Maar hij heeft het recht niet om dit soort informatie te eisen. Punt.

Dat lijkt mij, tenminste. De coronadictator zelf is bereid het op een rechtszaak te laten aankomen. “Als ik de pineut ben, zou ik het niet erg vinden,” zegt hij. “Het is voor de goede zaak. Er is nu heel weinig echt duidelijk. Misschien zijn er veel meer kleine ondernemers die zich afvragen wat voor eisen ze mogen stellen aan hun bezoekers. Als daar duidelijkheid over komt, zou dat mooi zijn.”

Het is echt ongekend dat zo’n man dit “voor de goede zaak” durft te noemen. Wat hij doet is ongelooflijk extreem. En het allerergste is dat als meer zaken dit doen, de overheid niet eens met een vaccinatieplicht hoeft te komen. Er is dan écht sprake van “fascisme” op de manier zoals Benito Mussolini het bedoelde; een hechte samenwerking, zelfs een eenwording, tussen bedrijfsleven en de staat, waarbij de eerste “vrijwillig” doet wat de laatste wil.

We leven werkelijk in heel enge, heel problematische, heel verschrikkelijke tijden dat we niet alleen dit soort debatten met elkaar hebben, maar er zelfs geflipte ondernemers zijn met de euvele moed om dit soort wanstaltige ideeën in de praktijk te brengen. Schandalig!

Het is tijd om te doen wat we al veel eerder hadden moeten doen: keihard pal staan voor onze vrijheid, voor onze rechten, en tégen iedere extremist die ons onze vrijheid wil afpakken. Ik ben zelf gevaccineerd. Maar deze behandeling van ongevaccineerden is volstrekt onacceptabel. Ieder bedrijf dat dit soort wanbeleid uitvoert moet geboycot worden door weldenkende mensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Sta op voor je vrijheid! Als je het nu niet doet, is het te laat want dan raken we onze vrijheid onherroepelijk en voor altijd kwijt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. JohanDijk

  Dat is een makkelijke, gewoon stoppen met betalen vanwege wijzigen voorwaarden en dan moet de dansschool maar een rechtszaak aanspannen.

  1. usb3.0

   Je betaald ergens voor en als tijdens de wedstrijd de regels worden veranderd krijg je netjes je geld terug.
   Overigens wat zijn de rechten van de mens eigenlijk of wil men dwingen, terug naar het fascisme, dictatoriale regelgeving?

   1. Heinzelmann

    Quatsch❗

    1. usb3.0

     Nee hoor dat zijn de regeltjes in de wet, maar jij bent zo oppervlakkig dus je reactie is logisch te noemen

  2. Heinzelmann

   Raar argument. Je begint pas met betalen als je bent toegelaten op grond van de spelregels.

   1. usb3.0

    Als je al jaren lid bent en de spelregels veranderen mag je zonder kosten weg, word je geld automatisch afgeschreven storneren die handel

 2. Xyz1234

  Ik zou zo’n rechtzaak best aandurven. Zowel wetenschappelijk als juridisch heeft hij geen poot om op te staan.

  1. Pauline Kummer

   U bent vast een rechtsgeleerde en durf heeft u ook! Succes.

   1. Arbeider65

    Als eens verder in andere media had verdiept, dan had je kunnen lezen dat hij geen kans maakt. Staatsrechtgeleerden hebben er al iets over gezegd.

    1. Xyz1234

     Vertel, ik ben bijzonder benieuwd.

   2. ElGuapo

    Rokje weer aangetrokken zie ik schlemieltje.

    1. usb3.0

     En hoofddoekje weer om, die zit nog wat strak op dit moment

   3. Xyz1234

    Ja Pauline Cummer, niet iedereen heeft een lafhartige inborst. Dat zal u wel verbazen. Overigens kun je een rechtszaak starten met behulp van advocaten, mocht u dat niet weten.

  2. usb3.0

   Tuurlijk win je dat, maar het natuurlijk belachelijk dat jij een rechtszaak aan moet spannen terwijl diegene die zich hebben laten injecteren met een experimentele vloeistof alle ruimte krijgen in de wereld terwijl er nog niets vaststaat, ook diegene die zich hebben laten injecteren zijn een gevaar in deze wereld, sterker nog, zij menen het alleenrecht te hebben op vrijheden.

 3. Echtepleb

  Deze is vrij simpel, je hoeft niet persé bij deze persoon naar een dansschool en het is zijn eigen zaak. Maar hoe zou dat gaan als een café eigenaar zegt dat er alleen ongevaccineerden binnen mogen? Dat is ook een eigen zaak. Als de eigenaar niet is gevaccineerd mag hij dan wel achter de tap staan?

  1. Monty

   ”Maar hoe zou dat gaan als een café eigenaar zegt dat er alleen ongevaccineerden binnen mogen? ”

   Hoegaat iemand bewijzen dat hij niet is gevaccineerd.

   1. usb3.0

    Je hoeft niets te bewijzen, men heeft namelijk medisch geheim, het is natuurlijk de raarste zaak van de wereld als we jouw vragen hoe vaak jij een geslachtsziekte hebt gehad

   2. Echtepleb

    Dat is juist het mooie en het hele punt, dat kan niet. Hoef je meteen niemand meer uit te sluiten. Evt een spugtest erbij en fijne avond verder. All inclusief.

 4. StemPzeweg

  Sterkte met je boycot. Ik ga dit soort ondernemers voortaan juist steunen en met mij genoeg anderen.

  Wappies horen buitengesloten te worden van de samenleving

  1. J. Punt

   Zeker weten. Vooral dat aanzwellende gepiep en gehuil van de geprikten begint op de zenuwen te werken. Net of de buren willen dat je je trouwe huisdier moet dumpen omdat ze last KUNNEN hebben van eventuele overlast die ze ter plekje uit hun mouw schudden.

   1. Heinzelmann

    Dat gebeurt in de praktijk. Een hond die alle dagen huilt als de bewoners niet thuis zijn, moet vertrekken. Er zijn regels. U kunt ook niet met een tijger aan een lijntje gaan shoppen in een winkelcentrum.

    1. usb3.0

     Heinzelman leeft buiten alle realiteit, het nieuwe fascistische gedachtegoed is geboren, ik dat jij moet

    2. usb3.0

     Heinzelman leeft buiten alle realiteit, het nieuwe fascistische gedachtegoed is geboren, ik vind dat jij moet

  2. usb3.0

   Jij moet je fascistische stinksmoel houden spzw, jullie soort zijn de nieuwe hïtlers, als ik 1 van jullie tegen zou komen en ik zou niet gevaccineerd zijn en buiten worden gesloten stomp ik gelijk je ogen tussen je oren vandaan.
   Wat zijn jullie ziekmakende imbecielen zeg, jullie zijn nog erger dan corjona, corjona heft slechts een paar miljoen doden wereldwijd, jullie zieke geesten willen honderden miljoenen mensen buiten sluiten, jullie zijn de nieuwe ziekte in de wereld

   1. DubbelZout

    Kijk nou, Sticky is waarschijnlijk zo’n Urkse mafketel, die meppen er ook graag op los
    En dan vervolgens bij de rechter een zielig jankverhaal ophangen

    1. ElGuapo

     Dubbeldrank l*lt dommer dan je lief is.

    2. usb3.0

     Nee hoor, ook jou zou ik zo behandelen want wie denk jij eigenlijk dat je bent!

     1. Harry Haller2

      Usb3.0 is overduidelijk een belijdend christen die de liefde, het mededogen en geduld, zoals onderwezen door zijn heiland, uitdraagt naar eenieder die hij tegenkomt op zijn pad.

     2. usb3.0

      Ben je nog steeds kwaad op die molen?

     3. DubbelZout

      Alles wat jij niet bent

 5. Monty

  Als deze dansschool geen leerlingen meer heeft zal hij wel bijdraaien.
  Je bent niet verplicht om bij deze dansschool te gaan.
  Zeker als de eigenaar deze regel instelt wil je je geld toch niet meer aan hem overmaken.

 6. J. Punt

  Hier slaan we met alles direkt door. Windmolens? Gelijk zonder research overal neerplempen. Asielzoekers? Zo snel en zoveel mogelijk. Vaccineren? Iedereen die niet ala de minuut rent richting GGD is een… begint de schoen te wringen na al die opzwellende kritiek op dat levensreddende en onmisbare vaccinatie om toch maar op vakantie te kunnen richting lockdown en 14 dagen op een afgesloten hotelkamertje in afzondering van strand, zon, zee en leuke dames?

 7. tata

  Due popoli una guerra. Geinige postzegel.

 8. Fortiori

  Sterker nog, gevaccineerden hebben ook rechten en geldige argumenten op een ongemankeerde dansles. Dan maar naar een dansschool waar geen eisen worden gesteld. De dansschool bepaalt!

  1. usb3.0

   Gevaccineerden menen het alleenrecht te hebben klootzak
   Jij bent net als de rest een smerige fascistische nieuwe nazi

 9. DubbelZout

  Er is maar 1 echt geschifte dansleraar
  3 x raden wie dat is

  1. vlekkenoplosser

   hugo goebbels ? zijn vaccinatie roemba is buiten de maat !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.