Franse priester vermoord door dezelfde Rwandese asielzoeker die kathedraal Nantes in brand stak

In een dorp in het westen van Frankrijk, Saint-Laurent-sur-Sèvre, is een priester vermoord door een Rwandese asielzoeker. Dezelfde die in 2020 betrokken zegt te zijn geweest bij de brandstichting in de kathedraal van Nantes.

Het is wéér raak in Frankrijk. De 40-jarige Rwandese asielzoeker werd vorig jaar opgesloten omdat hij verdacht werd van de brandstichting en zelf ook bekend heeft. Hij werd onder toezicht van justitie geplaatst, maar is later onder voorwaarden (en vermoedelijk met een enkelband) vrijgelaten. Dat blijkt een slecht idee te zijn geweest en heeft nu de rooms-katholieke priester die hem onderdak bood, het leven gekost.

Marine Le Pen van de rechts-populistische Rassemblement National grijpt deze situatie nu aan als voorbeeld voor wat er kan gebeuren als de grenzeloze naïviteit de overhand neemt in Frankrijk. Ze verwonderde zich dat je “in Frankrijk illegaal kan verblijven en een kathedraal in brand kan steken en niet wordt uitgezet en zo meer misdaden kan plegen en een priester vermoorden”. Ook onze eigen Geert Wilders ziet het met lede ogen aan:

Het christelijke idee dat je iemand de andere wang toe moet keren, zoals de priester deed, kost je bij dit soort figuren gewoon de kop. De exacte reden voor de moord is onduidelijk, maar de Rwandees heeft in het verleden toegegeven dat hij de brand stichtte om aandacht te vragen voor zijn uitzichtloze situatie. En dat is ook wat hier wordt bedoeld met ‘dit soort figuren’. Het gaat hier namelijk niet om oorlogsvluchtelingen, maar om kansloze gelukszoekers die hun verwachtingen niet waargemaakt zien worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is dan ook niet meer dan logisch dat Le Pen met dit verhaal aan de haal gaat, want de naïviteit van de Franse linkse wereldverbeteraars wordt nu keihard ingehaald door de realiteit. ‘Racisme’ blijven roepen omdat mensen hiervoor proberen te waarschuwen, heeft daardoor steeds minder effect. En mensen zijn over het algemeen best behulpzaam, maar niet als dít hun dank is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. vlekkenoplosser

  geweldig die multi kul.

  minder , minder , minder

  1. C.oitus

   Voorlopig moeten er zeker nog 1 miljoen van dit soort figuren tot 2030 naar binnen, dat is het beleid.

   1. Cootje

    1miljoen ? Potentieel 2/3 Olympische medailles .

   2. hans-e-pans

    Natuurlijk moeten ze bewoners hebben voor de een miljoen (1.000.000) woningen die de Roverheid zo graag wil laten bouwen op de vruchtbare gronden in Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland enz. enz.

 2. Cootje

  Deze malloot gaat geen Olympische medaille halen voor Frankrijk.

 3. Bunky01

  Maar 1 antwoord mogelijk op deze daad; een stuk touw om de strot en een sterke boomtak waaraan deze droeftoeter zonder pardon dient te worden opgehangen.
  Wanneer worden we nu eens een keer wakker?

  1. Cootje

   Je bedoelt toch geen bonsai boompje ?

 4. Cootje

  Wat een geluk dat het vrienden waren de ene Ethiopiër koos voor Nederland als gelukzoeker zijn vriend voor België tweede en derde plaats marathon Olympischs . De kans dat er uit de Afrikaanse immigratie een super atleet komt is net zo groot dat er een echt gaat werken , maar je krijgt er gratis de islam cultuur bij , moeten we niet uitvergroten moeten we klein houden , moeten we niet banaliseren , de kans op goud in de sport is net zo groot als een terrorist maar je moet de afweging willen maken . De Fransen hebben een terrorist en geen medaille

 5. NO8DO

  Ook in Frankrijk D-soixante neuf rechters.

 6. Stanly2000

  Dit jaar tot nu heeft Orban 54000 asiel/gelukszoekers aan de Hongaarse grens opgepakt en terug naar Servië gestuurd. Ook zijn 500 mensensmokkelaars voor de rechter verschenen.

  1. Cootje

   En onze gehandicapte vriend hier maar denken dat er een potentiële gouden plak winnaar bij zit , leeft van een uitkering draagt niets bij in onze maatschappij . Is veroordeeld wat andere met hem willen , en zulke mensen leven van de giften die een normaal beschaafd land in stand houd voor zulke gevallen , maar denkt dat graaien uit de grote hoop normaal is en wil iedereen vooral met een kleurtje laten meedelen van die giften , al zijn hulpmiddelen zijn betaald en als hij net van de pot af is onder begeleiding vind hij dat lek gelukzoeker hier welkom is , dat tekent het karakter die zelf niets verdiend hebben gooien het met bakken in de sloot , en daarom heeft Wilders zoveel respons die denkt aan alle oudere in het bejaarde huis die de zelfde behandeling krijgen als onze gehandicapte vriend die niets heeft bijgedragen

   1. Cootje

    Iedere

 7. Harry Haller2

  Langzaam levend villen in een zoutbad en daarna oplossen in ongebluste kalk, alles openbaar te aanschouwen natuurlijk.

  1. Emile Takma

   Arme kerel toch!

   1. Cootje

    Klaar met poepen / niet in België / ?

   2. Cootje

    Arme kerel toch , je bedoelt die Rwandese .?

   3. Wally

    O nee. Je bedoelt natuurlijk, gratis huis met miele, flinke levenslange uitkering. (De stomme blanke werkt wel voor je). En uiteraard buigen ze ook nog want je hebt een kleurtje. Voel jij je nou echt wel goed? Hoelang gaat dit door voordat ook jij eindelijk gaat inzien dat dit fout afloopt? Hoeveel onschuldige mensen moeten nog worden onthoofd, verbrand, neergeschoten, neergestoken of wat nog meer voordat emile eindelijk gaat beseffen dat dit alleen maar erger gaat worden?

  2. Cootje

   Hem gewoon op de middenstip van een voetbal stadion zetten , en het publiek mag voor 100€ intrede twee stenen mee nemen wedden dat het is uitverkocht ,/ kan je niet aan een uitkeringstrekker vragen ik bedoel die 100 €

   1. Emile Takma

    Aan dit soort bijdragen merk je dat we niet naar ISIS hoeven te kijken om de moordzuchtige barbaren in ons eigen land te herkennen.

    1. usb3.0

     Kijk we zien hier ook gelijk mensen opstaan die het gedrag van Rwandese moordenaars goedpraten

     1. Klaus Schwab

      Onzin. Niemand praat het gedrag van die idioot goed, maar we hebben moeite met de extreme plannen van sommige hier op de site

    2. Wally

     Jij en klaus blijven maar drogredenen bedenken om vooral het probleem niet te benoemen. Haal die plank voor jullie hoofd eens weg en kijk….

     1. Klaus Schwab

      Ik kijk niet weg Wally. Ook ik ben van mening dat we direct moeten stoppen met het binnenhalen van allerlei import. Wat mij echter stoort zijn die extreme gedachten van sommige mensen op dit forum. Moordplannen waarvan zelfs IS nog wat van zou kunnen opsteken. Echt misselijk makend.

    3. Xyz1234

     Wel zitten popelen om kritiek te kunnen leveren op reacties op dit forum, maar over de daden van deze Rwandees geen woord van u. Voer voor psychiaters.

     1. Emile Takma

      Het is inderdaad voer voor psychiaters. Het betreft namelijk een psychiatrische patiënt.

     2. Rieks

      Iedere dader is een psychiatrische patiënt, volgens zijn advocaat en de bekende vluchtelingenwerkers. We weten toch inmiddels hoe dat werkt. Die vervolgens met behulp van de bekende politieke partijen het volk bewerken om hierin te geloven. Gelukkig zijn we niet allemaal zo naïef dat te geloven. Maar we verkeren helaas in een minderheid om hierin verandering aan te brengen.

     3. Flengan

      In gesprek zijn met de forumprostituee is niet alleen kansloos het is ook dom.

  3. por favor no borres

   Onder het flinterdunne laagje beschaving is Harry een wreder, gestoorder en zieker geest dan deze Rwandese dader .

   1. Harry Haller2

    Het lijkt er op dat onze grote Spaanse vriend ‘please do not delete’ Kokkie de Frietspecialist, het zoveelste account heeft aangemaakt.

    Hij steekt Takma inmiddels aardig naar de kroon.

    1. Emile Takma

     Dit is gewoon laster, Harry, je weet donders goed dat ik altijd maar met één account hier bijdragen plaats.

     1. Harry Haller2

      Ik ben naief en goedgelovig, dus geneigd je te geloven. Maar lieg niet meer, zou mijn vader zeggen.

     2. usb3.0

      Ah laster toch een eind tamil

  4. Klaus Schwab

   Jeetje, je bent wel erg extreem 👎We leven niet meer in de middeleeuwen hoor !

   1. usb3.0

    Nou klausje, daar denken Afrikanen anders over

   2. Harry Haller2

    Speciaal voor jou Klaus, verbranden we de resten in de ongebluste kalk nog eens met een vlammenwerper tot echt alle moleculen van die satan-ruwandees van de aardbodem verdwenen zijn. Zo goed?

    1. Klaus Schwab

     Jij bent echt niet goed bij je hoofd he !!!!!!

  5. Grappos

   Wij blijven natuurlijk wel beschaafd.Bij voorbeeld lichaam ter beschikking van de wetenschap stellen.

 8. Monty

  ”Het allochtoon geweld tegen ons in W-Europa is met geen pen te beschrijven.”

  Niet alleen het allochtonen geweld, of sluit Wilders zijn ogen voor autochtonen geweld.
  Hierover wordt hij nooit woest of wit heet.

  1. usb3.0

   De vraag zal natuurlijk zijn waarom Wilders erbij halen door monty? als het gaat om een Rwandese vluchteling die een priester doodmaakt?

   1. Harry Haller2

    Omdat de half debiele Monty tot niet anders in staat is, usb3.0. Hij heeft een ernstige Wilders-neurose.

   2. Monty

    ”waarom Wilders erbij halen”

    Omdat Wilders over deze moord Twittert.
    Wilders presenteert zich als de politicus van en voor de Nederlanders maar als een Nederlander vermoord wordt door een groep hyenas op Mallorca hoor je hem niet, worden er geen kamervragen gesteld.

    Wilders is een echte opuntunist.

    1. Harry Haller2

     ‘opuntunist’

     Geestig, Monty.

   3. Monty

    @usb3.00000
    P.s. heb jij je kistjes al gepoetst en je handboek soldaat van zolder gehaald zodat je voor kan gaan bij je burgeroorlog?

    1. usb3.0

     Is onze multiculty eurofiele monty op z’n pikkie getrapt, het lijkt er wel op.
     monty’s dwangneurose om Wilders de maat te nemen neemt steeds ernstigere vormen aan.
     Maar geen woord hè, geen woord over de Rwandese moordenaar door monty

  2. Cootje

   Komt onze goden zoon ook om de hoek kijken gisteren binnen gezeten , en er niet aan denken dat we in een kut land wonen ,en blij met 200000 Ethiopiërs waarvan er tig in het criminelen milieu , en 4 plakken door 2 mensen bij de Olympische spelen , en we hebben geluk dat Frankrijk de Rwandese had geloot die haalden geen medaille , die wou slager worden en dat is hem gelukt

 9. Cootje

  Je geloofd je zelf niet of Europa is een totale instorting nabij , illegaal een kerk in brand in 2020 en na bed bad en brood een bedankje aan de priester , er is na Nederland nog een bananen republiek , maar die wordt geleid door een oude vrouwen kenner en nu raakt hij zijn oude Duitse vriendin ook nog kwijt hij kon die met enkele vingerbewegingen tot grote hoogte brengen , een zo voorvalletje volgend jaar net voor de verkiezingen en Le Penn heeft de stemmen voor het oprapen

 10. Flengan

  Met de forumdebiel in gesprek gaan is sowieso schadelijk voor de multikulti.

  1. Vrijedenkert

   Zeg maar gewoon Multikut want dat is het!

 11. Vrijedenkert

  Minder minder minder!

 12. Wally

  Het enige, herhaal, enige voordeel van dit vreselijke gedoe is dat zelfs links nu gaat zien dat het misschien toch niet zo lekker loopt, 345 nationaliteiten en 8 geloven in een stral van 50 kilometer. Maar dat maakt voor die arme priester niets meer uit, alweer bloed aan de gutmensch-handjes. Stukje zeep nodig misschien?

 13. Eppo123

  Helaas is mijn voorspelling uitgekomen (binnenkort weer een moord). Nou daar gaat ie: voor 1 oktober aanstaande doet zich eenzelfde voorval voor. En we drinken een glas, doe een plas etc. etc.

 14. Eppo123

  doe = doen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.