GroenLinks Deventer neemt afstand van uitspraak naïeve Taliban steunende voorzitter

GroenLinks Deventer neemt afstand van de uitspraak van hun naïeve Taliban steunende voorzitter. In een tweet zegt de voorzitter van GroenLinks Deventer dat het een “goed teken” is dat Afghanistan zo snel is gevallen. Het zou namelijk betekenen dat de Taliban brede steun onder de bevolking geniet. De rest van het GroenLinks-bestuur is het daar echter niet mee eens.

‘Taliban is wil van het volk’
Het is werkelijk onvoorstelbaar, maar bij GroenLinks Deventer lopen figuren rond die menen dat de overname van Afghanistan door de Taliban een prima ontwikkeling is. ‘Het is de wil van het volk’, meent de lokale GroenLinks-voorzitter van Deventer.

Terechte ophef
Dit soort uitspraken creëren natuurlijk de nodige ophef, dus voelde de rest van het bestuur van GroenLinks Deventer zich genoodzaakt om hier afstand van te nemen. En dat mag ook wel, want hun eigen voorzitter bleef maar in de zelf gecreëerde vlek wrijven.

‘Volkswil’
Heel zuur dat vrouwen en minderheden keihard zullen worden aangepakt door de Taliban, maar ja ‘het volk heeft gesproken’ hè? That’s life. Van der Elst heeft kennelijk het idee dat Afghanistan een daadwerkelijke natiestaat is waar er sprake is van een Afghaanse identiteit en een volkswil. Daar slaat ze de plank al echt volledig mis, want er is geen Afghaanse natiestaat, laat staan een Afghaanse identiteit. Het land zit vol met verschillende stammen, religies, etniciteiten en de enige verbindende factor is de Taliban. Niet omdat zij overtuigende ideeën hebben, maar omdat ze geld en wapens hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Machtsblok Taliban
Het vinden van een “nieuw maatschappelijk evenwicht” komt voor de Taliban gewoon neer op keiharde dominantie en het doordrukken van de eigen ideeën. Ze heeft gelijk dat de Taliban steun onder de bevolking heeft, maar dat is alleen omdat die bevolking anders een AK-47 in het gezicht krijgt gedrukt. Het idee dat het leger anders wel meer weerstand had geboden is ronduit belachelijk, want het Afghaanse leger weet ook wel dat dit zonder buitenlandse hulp onbegonnen werk is. Mét buitenlandse hulp trouwens ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. zeester

  Dankzij Twitter kunnen lezen hoe gekronkeld de politiek is …..

 2. Aborifa

  En de leiders van dit soort gestoorde islamo-communisten willen meeregeren.

 3. Eppo123

  Wat een rare fetish hebben sommige linkse mensen voor de extreme Islam. Als de Joods-Christelijke cultuur in West Europa om zeep geholpen is (met medewerking van links), zal de Islam de linkse mensen aanpakken; men dult immers geen andersdenkenden. Dan wordt links wakker, maar dan is het te laat.

 4. vlekkenoplosser

  groen links heeft jarenlang massamoordenaar pol pot openlijk gesteund !

  groen links heeft jarenlang rara openlijk gesteund !

  groen links had jarenlang extremistisch kopstuk wijnand duyvendak in de bankjes zitten

  groen links is gevaarlijker dan een atoombom !

  1. Wally

   En groen links steunt al jarenlang openlijk de extreme islam.

 5. Branzino

  Een heel ongelukkige uitspraak van die GL-voorzitter uit Deventer. Ze zal er geen rekening mee hebben gehouden, dat ze op zulke beweringen meteen keihard wordt afgestraft. En dan maakt het niet meer uit, hoe ze het bedoeld heeft. Want de vragen die zij bij die Taliban-overwinning zet heb ik ook.

  Hoe is het mogelijk, dat zo kort na vertrek van de buitenlandse troepen zo’n gesmeerde machine in beweging komt, die zonder veel tegenstand een heel groot land verovert. Zoiets organiseer je niet op een achternamiddag. Er waren blijkbaar voldoende mensen en wapens beschikbaar om dit snel en krachtig uit te voeren. En dat doe je niet met een groepje guerilla-strijders verborgen in een afgelegen dorp. Dit is maandenlang, misschien nog langer, grondig voorbereid. En dan zijn er altijd veel mensen die dat zien gebeuren. Dat heeft die GL-voorzitter misschien willen zeggen, alleen gebruikte ze uiterst ongelukkig formuleringen en trok ze foute conclusies.

  Die steun onder de Afghaanse bevolking moet er zijn geweest, gedurende langere tijd, maar dat je daarmee kunt uitgaan van voldoende draagvlak om van een stabiele en gerechtvaardigde situatie te kunne spreken, daar zie ik geen enkel bewijs van. Maar bij mij blijven wel de vragen, waarom de buitenlandse troepen die grondige voorbereiding blijkbaar volledig is ontgaan.

  1. ElGuapo

   Weer zo’n slaapverwekkend lang verhaal.
   Saskia is gewoon een dom mens om te denken dat het een goed teken is dat Afghanistan zo snel gevallen is.

   Dat jij dat probeert goed te praten maakt je geen haar beter.

   Jij en dat domme mens denken dat ze de steun genieten van het volk.
   Het volk staat tegenover een gewapende overmacht en de mensen denken alleen maar dat als ze zich verzetten at ze eraan gaan.

  2. ElGuapo

   Weer aan het goedpraten wat niet goed te praten valt.

   1. Branzino

    @ElGuapo
    Kun je iets duidelijker uitleggen op welke manier ik iets goed praat? Ik geef alleen aan te vermoeden, dat de Taliban (brede) steun heeft en altijd heeft gehad onder de Afghaanse bevolking.
    Er is veel meer info te vinden die daarop wijst, namelijk dat de Taliban al die jaren sinds hun nederlaag gewoon is blijven bestaan. Eigenlijk is het juist naïef om te denken, dat ze nu plotseling uit het niets verschijnen en in zo korte tijd zo’n groot land heroveren op militair goed georganiseerde wijze. Men zou kunnen bedenken, dat een deel van het leger van de Taliban rond de 20 jaar oud zal zijn, terwijl ze dit jaar ook 20 jaar in de illegaliteit leefden. Het is geen geïsoleerde groep guerrillastrijders, maar een volledige samenleving, met vrouwen, kinderen, opleidingen (religieus en militair waarschijnlijk). Hoe doe je dat in het geheim? En waarom heeft niemand dat in die 20 jaar opgemerkt? Er is nu veel kritiek en dat mag en is zelfs nodig. Maar waarom nu pas? Wisten die z.g. inlichtingendiensten nu juist deze inlichtingen niet te vinden?

 6. M. Brandenburg

  Met buitenlandse hulp is dit WEL mogelijk, maar je kna niet oorlogje voeren met de spelregels van links, terwijl de vijand zich van geen enkele regel iets aantrekt. Oorlog is vies en oorlog is smerig waar je vbeslissingen neemt die je als fatsoenlijk mens niet zou nemen, het is de keus tot aan blijven modderen en een land in ellende laten, je terugtrekken en het land opgeven waarna iedereen zijn vrijheid verliest (iets waar onze linkse medemens niet echt mee zit) of je slaat terug en je slaat keihard terug waar je terugtrekken voor de vijand onmogelijik maakt en duidelijk maakt dat wie het probeert het niet overleeft. ZOals Israel zich laat leiden door de linkse idioten die \Israel ondanks het beijs van het tegenover gestelde de schuld geven van de haat bij de islamitische arabieren in de regio (zichzelf misleidend Palestijenen niemend sinds 1964 om een fictieve relatie tussen hen en het gebied te creeeren dat oorspronkelijk Judea heet) duizenden raketten alvorens men terugslaat. Daar waar elke rakker direct de kop moet worden ingedrukt, dat de mensen die democratisch voor Hamas hebben gestemd als schild worden gebruikt, het zij zo. Keuzes hebben consequenties. Keihard terug slaan en uitroeien.

 7. Wally

  Typisch uitspraakje van een door een linkse school afgeleverde lege huls. Een nuttige idioot die pas doorheeft wat ze steunt als het veel te laat is. Alhoewel…. wellicht wil dit super naïeve dametje wel graag 10 kinderen verwekken met zo’n lieve islammeneer. Landverraad zijn ze goed in dus ach…

  1. Branzino

   Ze steunt niet, ze drukt zich uiterst onzorgvuldig uit toen ze een verklaring voor die snelle opmars wilde geven. Ik heb een vergelijkbaar beeld van het mechanisme achter die verovering in een paar dagen; zie hierboven.
   Maar als GL-leider mag je geen foutjes maken en dat is voor haar even wennen. Anderen mogen zelfs blunderen.

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblabla , malle pietje retoriek

 8. Poemien Noegien

  Ja er is altijd wel een wokelinkse te vinden die het goedpraat.

 9. Xyz1234

  Altijd mooi als mensen uit hun rol schieten en vervolgens de schade proberen te herstellen. Dat laatste maakt het nog vermakelijker.

 10. hans-e-pans

  Omdat de Taliban een onderdeel van het Afghaanse maatschappelijke leven is, is het dus wel te verklaren dat Afghanistan zo snel onder de voet gelopen is.

  Maar dat dat gebeurt krijg je natuurlijk als de Taliban nooit echt weg is geweest uit Afghanistan omdat het in de Afghaanse Islam ingebed/onderdeel is.

  Zoiets heb je ook met/bij ISIS/IS, dat zal ook nooit verdwijnen uit de streek van Syrië en Irak.

 11. Response

  Wat let deze uiterst naïeve mevrouw haar koffers te pakken en af te reizen naar haar ‘beloofde land’ en nooit meer terug te komen? Ik zal haar niet tegenhouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.