Dat gaat lekker! Alle coronacijfers naar beneden, zelfs forse daling aantal ic-opnames

Volgens het RIVM is er een daling in alle coronacijfers ten opzichte van de week ervoor. Bij het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gaat het om een lichte daling, maar bij de intensive cares (ic’s) gaat het om een vermindering van maar liefst een kwart (26 procent).

Door de situatie in Afghanistan zou je bijna vergeten dat corona nog een ding is. Over de gehele linie gaat het gelukkig goed met de coronacijfers. Zo zijn er deze week maar 408 ziekenhuisopnames gemeld, terwijl dat er vorige week nog 436 waren. Maar de meest spectaculaire daling in de coronacijfers is bij de ic’s. Afgelopen week lagen er 90 mensen op de intensive care. Vorige week waren dat er nog 121.

En wat ook totaal niet als een verrassing mag komen: 20,6 procent van alle 16.500 positieve testen die afgelopen week werden afgenomen komen van “mensen met een reishistorie”, zoals NU.nl ze omschrijft. En dat gaat alleen nog maar om de mensen van wie ze het zeker weten, aangezien niet iedereen daar eerlijk antwoord op geeft (of er naar gevraagd wordt).

Zou het demissionaire kabinet dus af willen gaan op de coronacijfers voor eventuele versoepelingen, dan is nú toch echt wel een geschikt moment. De meeste mensen zijn terug van vakantie en de vaccinatiegraad is kennelijk hoog genoeg, want het vooruitzicht op overspoelde ziekenhuizen is niet uitgekomen.

Het demissionaire kabinet lijkt er echter niet zo happig op om de resterende maatregelen nu al te versoepelen, want er is een tijdspad opgesteld. En het kabinet kennende doen ze alles volgens vaste procedures, zonder oog te hebben voor de realiteit en de werkelijke situatie.

Anderhalf jaar na het begin van de coronacrisis zijn demissionair premier Rutte en demissionair zorgminister De Jonge ‘extra voorzichtig‘, vooral omdat ze hun eigen fouten niet nog eens willen herhalen. Dit keer zetten ze vol in op betere ventilatie in scholen, zodat hopelijk de anderhalvemeterregel en mondkapjes ook daar volledig los kunnen worden gelaten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

178 reacties

 1. usb3.0

  Ja en dan gaat de separatie beginnen natuurlijk, dan gaan de echte fascisten opstaan

  1. Poemien Noegien

   @USB: Als je begint met een leugen kan het nooit de waarheid worden. Rattengif bestaat immers voor 99% uit heerlijke haver, knaagdieren zijn er gek op.

 2. RvdBe

  Zo, kan die corona app ook bij het grof vuil, of deze zal toch niet gebruikt gaan worden als tracking app met als upgrades je toekomstige social credits en CO2 budget?
  Dat zal het voorop opgezette plan toch zeker niet zijn?

 3. Mistgabel

  Die onzin is toch niet meer vol te houden. Heel Nieuw-Zeeland in lockdown voor welgeteld 1 covid besmetting.

  Koekoek.

  1. usb3.0

   Nou, in Nederland heb je dus imbecielen, met name erg veel gevaccineerden, die vinden dat iedere ongevaccineerde in een lockdown moet.
   Deze smeerlappen zijn het vergif in mijn maatschappij

   1. DubbelZout

    “die vinden dat iedere ongevaccineerde in een lockdown moet”

    Nee hoor, die hangen we apart

    1. Poemien Noegien

     Aldus DubbelDebiel.

    2. usb3.0

     “Nee hoor, die hangen we apart”

     Ik bedoel maar

     1. DubbelZout

      Kijk, als jij gevaccineerden of zoals ik, een uitgesproken anti-fascist, steeds maar weer voor nazi of fascist uitmaakt kun je het krijgen ook

 4. Mistgabel

  Gevaccineerde en ongevaccineerde kunnen het krijgen en doorgeven.
  Die Fransen denken dus dat een coronapas het tegen kan houden.

  Koekoek.

  1. RvdBe

   Die Fransen denken dat echt niet.

   1. Mistgabel

    Bedoel Macron & co. ermee.

    1. RvdBe

     Macron denkt echt niet dat een pas corona kan tegenhouden, Macron wil de pas behouden voor de andere doelen net als Rutte en de rest.

     1. Mistgabel

      Bedoel te zeggen dat de pas totale onzin is.

  2. usb3.0

   Precies dommer kun je ze niet vinden

  3. Vanduinen

   Franse denke altijd anders dan je zou verwachte. Een helft gebruikt het verstand en de andere helft denkt dat ze het doen en lappen alles aan hun laars. Zo ook met vaccinatie. Zo denk ik er over.

   1. usb3.0

    Klopt gevaccineerden zijn debielen

    1. Poemien Noegien

     En proefkonijnen.

   2. september

    In Nederland is bijna 75% al 2 keer gevaccineerd en bijna 85% al 1 keer.,dus hier in Nederland lappen gelukkig veel minder alles aan hun laars.22.4 miljoen prikken zijn dat

    1. vlekkenoplosser

     veel plezier met die meuk !

 5. Vanduinen

  Hadden wij maar zo’n aanpak! Heel indrukwekkend.

 6. Xyz1234

  Vergeet het maar. Eerst gaan ze nog proberen in iedere arm een spuit te zetten. Lekker pervers, omdat het kan.
  En de tweespalt die gezaaid wordt zal ook nog wel zijn uitwerking hebben. Hoe meer verdeeldheid hoe beter. Het wordt weer een fijne winter.

 7. Beukman

  En het kabinet kennende doen ze alles volgens vaste procedures, zonder oog te hebben voor de realiteit en de werkelijke situatie.

  De heren lopen inderdaad op eieren. Ze doen het immers nooit goed.
  Stel dat ze de vaste procedures niet volgen, dan krijgen ze daar gezeur over: “Die procedures zijn er anders niet voor niets. Hè. Hè.”
  Volgen ze de procedures wél, dan wordt ander gezeur (maar van dezelfde zeurpieten) hun deel: “Stelletje ambtenaren!”

  Mijn complimenten, Mark en Hugo. Niet alleen voor het omgaan met de coronacrisis, maar ook omdat het jullie tot nog toe heel aardig is gelukt om je niet gek te laten maken door dat stelletje ondankbare zuurpieten voor wie het nooit goed is, maar wier leven jullie wel worden geacht te redden op het moment dat ze door eigen toedoen op de IC terechtkomen.

  1. usb3.0

   Je bent gewoon een enorme imbeciel, je volgt pathologische leugenaars als rutte en de Jong, ze hebben gelogen dat de maatschappij weer open zou gaan als alles weer normaal zou zijn, maar wat blijkt, het gaat niet open zelfs niet voor gevaccineerde, dus het verdoven van dit beleid is echt ongelofelijk achterlijk.
   Zij hebben het leven voor mensen met een vrije wil die kozen om zich niet te laten vaccineren onmogelijk gemaakt, het fascistische gedachtegoed zit inmiddels verschrikkelijk diep in onze maatschappij, en de grootste fascisten ook wel nieuwe hïtlertjes zijn gasten als beukhoër, tamil en dat soort

   1. Poemien Noegien

    “Je bent gewoon een enorme imbeciel…”

    Het is een opzettelijke tactiek, hij zuigt zich de hele dag de rambam.

   2. Beukman

    Probeer het eens opnieuw, Busman.
    Puntsgewijs graag. En hou het een beetje zakelijk, want met dit gescheld kan ik niets.

    1. usb3.0

     Nog een x dan

     Je bent gewoon een enorme imbeciel, je volgt pathologische leugenaars als rutte en de Jong, ze hebben gelogen dat de maatschappij weer open zou gaan als alles weer normaal zou zijn, maar wat blijkt, het gaat niet open zelfs niet voor gevaccineerde, dus het verdedigen van dit beleid is echt ongelofelijk achterlijk.
     Zij hebben het leven voor mensen met een vrije wil die kozen om zich niet te laten vaccineren onmogelijk gemaakt, het fascistische gedachtegoed zit inmiddels verschrikkelijk diep in onze maatschappij, en de grootste fascisten ook wel nieuwe hïtlertjes zijn gasten als beukhoër, tamil en dat soort

     1. Monty

      Kan niet lang meer duren hè voordat de burgeroorlog begint.
      Ben jij bereid je leven te geven.
      Of laat je dat liever aan anderen over.

     2. usb3.0

      Jij, als NSB-er, zal gaan heulen met de vijand natuurlijk en je als biatch laten gebruiken, jij wordt, “het vrouwtje van de gevangenis” genoemd..

     3. Poemien Noegien

      Je hebt NSB’rs en linkse NSB’rs. Bukman en zijn rugridder Konty zijn van linksaf.

     4. Monty

      @usbtje, aannames aannames.

      Maar het feit blijft dat jij een goede burgeroorlog in ons land wel ziet zitten ondanks de beelden uit het buitenland.

      Dit is natuurlijk bewijs genoeg dat jij een verknipt geest hebt.
      Jou uitspraken moeten we dan ook met een kei zout nemen

     5. Poemien Noegien

      Aldus Konty, de linksaf-NSB’r.

     6. usb3.0

      Natuurlijk blijf ik niet herhalen wat ik vind, als je, zoals monty vindt, dat iemand dit wel steeds moet doen zit er een steekje los natuurlijk.
      Linkse NSB-er monty zal voorover gebogen een burgeroorlog meemaken, monty zal zich helemaal niet sterk maken voor Nederland integendeel zelfs, monty zal zich als een ratje gedragen en Nederlanders verlinken

     7. Monty

      Usbtje
      ”Natuurlijk blijf ik niet herhalen wat ik vind”

      Lees al je reactie eens terug simpel ziel.
      Iedere keer blijf je herhalen dat ik een nsb-er ben.

      Je spreekt je zelf tegen, of te wel, je liegt.
      Je herhaald dus telkens wat je van mij vind.

      Jij blijft echter het mannetje wat graag bloed in onze straten ziet.
      Verknipt geest.

     8. usb3.0

      Je bent ook een NSB-er, sterker nog, als jij nou eens mijn reacties goed had gelezen hoef jij niet steeds dezelfde vragen te stellen, over een burgeroorlog of je lijd aan alzheimer of je bent bewust dom aan het lüllen, over simpele ziel gesproken.
      Jij bent gewoon een verrader, in de volksmond NSB-er genoemd, die schijnheilig van achteren iemand in z’n rug steekt, zo’n lafaard ben jij…

     9. Monty

      ”hoef jij niet steeds dezelfde vragen te stellen, over een burgeroorlog”

      Ik herinner jou en mede reageerders aan jou verknipt geest.
      Als je graag bloed door onze straten ziet lopen omdat jou ‘vrijheid’ nu is ontnomen is er iets mis in je bovenkamer.

      Mij verwoed nsb-er en lafaard noemen leid hier niet vanaf.

      Maar is usbtje nu bereid om zijn eigen leven te geven in zijn burgeroorlog voor zijn ‘Vrijheid’ of laat hij dit Laf over aan anderen?

     10. Harry Haller2

      Monkey is een dwangmatige neuroot en zuigtröl die zich dommer voor doet dan hij is. Door steeds dezelfde stupide vragen te herhalen probeert hij reaguurders uit de tent te lokken.

      Het beste is op deze onnozelaar niet meer te reageren: laat hem lüllen!

    2. september

     Die usb3.0 verandert toch nooit,het is zelf een debiel en imbiciel Met zijn idiote gescheld,geen discussie mee mogelijk

     1. usb3.0

      Aldus dé onveranderlijke Sebeftempert

     2. ElGuapo

      Spermtember mocht je weer even los?

   3. Antihedo

    Je moet de leugenaars van DDS ook niet altijd geloven. “Afgelopen week lagen er 90 mensen op de intensive care” aldus onze Wout. Er liggen nu 198 mensen met corona op de ic.

    1. usb3.0

     Echt niet

    2. Mistgabel

     Niet de rollen omdraaien.
     Wout heeft gelijk, u liegt.

     Waarvan nieuwe opnames op Intensive Care (bron: NICE)3 90 121
     h*tps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/weekcijfers

     1. Antihedo

      Dat zijn nieuwe opnames op de intensive care. Niet het totaal aantal mensen op de ic waarover onze Wout het heeft. Wel blijven opletten!

    3. Mistgabel

     Ouwe leugenaar. 🤣

    4. ElGuapo

     Prop*do roeptoetert weer even wat.

  2. Mistgabel

   En u denkt dat gevaccineerde niet kunnen overlijden en op de IC terecht kunnen komen?

   h*tps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/ingeente-bewoners-verzorgingshuis-in-gelderland-overleden-na-uitbraak/

   h*tps://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/weer-besmettingen-en-overlijdens-door-coronavirus-in-verzorgingshuizen~ae6103b9/

   h*tps://www.destentor.nl/apeldoorn/corona-uitbraak-in-eerbeeks-verzorgingshuis-onder-gevaccineerde-bewoners~a9ca1bca/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

   h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/690202428/gevaccineerde-bewoners-van-vlaams-zorgcentrum-overleden-na-uitbraak-nieuwe-coronavariant

   Koekoek.

   1. Beukman

    Wie denkt dat dan, Vorkman?

    1. usb3.0

     Jij en tamil!

    2. Mistgabel

     U.

     maar wier leven jullie wel worden geacht te redden op het moment dat ze door eigen toedoen op de IC terechtkomen.

     Als u.op de IC terecht komt, betaal ik ook mee, net zoals bij uw nutteloze prikkie.

     1. Beukman

      Onzin, Vorkman. Je legt mij een mening in de mond die ik niet heb, en bouwt daar vervolgens je beweringen op. Ik neem aan dat je weet hoe deze doorzichtige truc heet.

      Het is bekend dat ook gevaccineerde mensen – in veel minder mate weliswaar – vatbaar zijn voor de deltavariant.

      Tevens is bekend dat vaccinatie bij veel mensen weliswaar niet ziekte voorkomt, maar wel ernstige ziekte en/of de dood. Uiteraard zijn oude en/of gebrekkige mensen vaker de pineut. Geen wonder dus dat met name de deltavariant niet onopgemerkt blijft in verzorgingstehuizen.

      Tot slot is bekend dat nieuwe varianten zich vooral kunnen ontwikkelen onder ongevaccineerde populaties.

      Vertel me dus maar wat je bedoelt met “U”, Vork.
      Btw tutoyeer me gerust. Wij zijn hier allen gelijk.

     2. ElGuapo

      Meukman heeft de po*pspuiter kraan weer opengedraaid.

      “Het is bekend dat ook gevaccineerde mensen – in veel minder mate weliswaar – vatbaar zijn voor de deltavariant.”

      Niks in veel mindere mate….dat denk/hoop je.

      “Tevens is bekend dat vaccinatie bij veel mensen weliswaar niet ziekte voorkomt, maar wel ernstige ziekte en/of de dood.”

      Ook hier denk/hoop je dat het ernstige ziekte en/ of dood voorkomt.

      “Tot slot is bekend dat nieuwe varianten zich vooral kunnen ontwikkelen onder ongevaccineerde populaties.”

      Ook dat denk/hoop je.

     3. usb3.0

      Jullie gevaccineerden zijn een groot gevaar in onze maatschappij, getuige het feit dat beukhoër doodleuk zegt dat “gevaccineerden in veel mindere mate” de leugenaar, gevaccineerden menen het alleenrecht te hebben op vrijheid, zij zijn de grote verspreiders gezien hun ziekmakende gedachtegangen.

      beukhoér heeft zich met experimentele mRNA vloeistof laten inspuiten waarvan de bijwerkingen niet bekend zijn.

      beukhoér ontkent gewoon dat er geen doden vallen ondanks vaccinatie

     4. Beukman

      De goddeloze U.S.B. meent dat hij het recht heeft om de schepping Gods teniet te doen door zijn zieltogende lichaam slecht te behandelen.

     5. usb3.0

      Onzin

     6. ElGuapo

      Taliman is een beetje uitgepraat dus de drank doet het voor hem zo te zien.

    3. Mistgabel

     Heb geen trukendoos. Hoe heet dat?.

     Heb veel gelezen, maar is nog helemaal niks bekend wat er met het vaccin in de toekomst kan/gaat gebeuren.
     Ook over milder ziek worden is nog natte vingerwerk, dat dachten ze ook van degene die in verzorgingstehuizen nu gegaan zijn.
     Ze houden immers niet voor niets statistieken bij.

     Bij nieuwe varianten zoals bij de Delta hebben we geconstateerd dat die dus ook kunnen ontwikkelen onder gevaccineerde populaties, dus ook mogelijk bij nieuwere.
     Terwijl u dat schreef had er al een lichtje moeten gaan branden.

     h*tps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/virologen-slaan-alarm-deltavariant-verspreidt-zich-ook-via-gevaccineerden~b800c3e1/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

     Niemand kan überhaupt nog weten welke varianten mogelijk in de toekomst gaan komen, zelfs u niet.

     1. Mistgabel

      Uiteraard ook niet hoe het vaccin daar dan weer op reageert of daar andere vaccins nodig voor zijn. De veel gehoorde booster had men immers eerst ook niet verwacht.

     2. Beukman

      Die truc heet een “stropop”, Vork.

      Enfin. Het artikel is alweer een maand oud. Het aantal zieken en opnames daalt, en we zien dat er een duidelijk verband is tussen wel of niet gevaccineerd zijn en de kans dat je corona oploopt. In de VS wordt het al de ziekte van de ongevaccineerden genoemd. Waarom? Omdat daar grote aantallen zich niet willen laten prikken, vaak banggemaakt door complottheorieën. Juist die mensen komen in de ziekenhuizen terecht.

      Verder staat er dit in je stukkie:

      Dat gevaccineerden desondanks zelden op de ic belanden of overlijden, komt door iets anders. Waarschijnlijk loopt ook de deltavariant na de beginfase van de besmetting aan tegen de T-cellen, de verdedigingslinie die aangetaste cellen opruimt en de ontsteking in bedwang houdt. Zo blijft de ziekte beperkt.

      Had jij je nou (al) laten prikken, als ik vragen mag?

     3. Beukman

      ps @Vork, er is inderdaad veel nattevingerwerk, trial & error, voortschrijdend inzicht etc. Niettemin staat het onomstotelijk vast dat er nu veel meer inzicht en kennis in en over het virus bestaat dan een jaar geleden. Dat is wetenschap!

     4. vlekkenoplosser

      quote In de VS wordt het al de ziekte van de ongevaccineerden genoemd end

      dat noemen we framen bukhol en nep nieuws , 45 % van de overleden mensen zijn volledig gevaccineerde druiloren bukhol !

      gevaccineerde zijn kennelijk niet zo goed beschermd door het vaccin domme jongen , dat was overigens voorspeld door mensen die zelfstandig kunnen denken bukhóé®

     5. usb3.0

      De arrogantie om mensen hun medisch geheime gegevens te vragen is natuurlijk stuitend.

     6. vlekkenoplosser

      quote Beukman 7 minuten geleden
      ps @Vork, er is inderdaad veel nattevingerwerk, trial & error, voortschrijdend inzicht etc. Niettemin staat het onomstotelijk vast dat er nu veel meer inzicht en kennis in en over het virus bestaat dan een jaar geleden. Dat is wetenschap! end

      klopt bukhóér , zo is duidelijk dat gevaccineerde drager kunnen zijn
      gevaccineerde overdrager kunnen zijn
      gevaccineerde op de IC komen
      geevaccineerde overlijden.
      gevaccineerde gevoeliger zijn voor varianten dan ongevaccinerde mensen

      De zielig vaccinatie fascisten willen nu de wereld overtuigen dat het vaccin niet werkt door de groep ongevaccineerde.

      De fake nieuws molen draait vol gas ingehaald door de tijd domme jongen !

     7. Beukman

      Je verzint het, Vlekkie de Vlekkentovenaar.

      More than 90% of the hospitalized COVID-19 patients are unvaccinated

      wvtm13.com/article/doctors-unvaccinated-covid-19-patients-filling-up-hospitals-risking-care-of-others/37192353

      Zo raar is het toch ook niet dat gevaccineerden minder risico lopen. Sterker nog: het is een open deur.

     8. usb3.0

      h*tps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/ingeente-bewoners-verzorgingshuis-in-gelderland-overleden-na-uitbraak/
      h*tps://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/weer-besmettingen-en-overlijdens-door-coronavirus-in-verzorgingshuizen~ae6103b9/
      h*tps://www.destentor.nl/apeldoorn/corona-uitbraak-in-eerbeeks-verzorgingshuis-onder-gevaccineerde-bewoners~a9ca1bca/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
      h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/690202428/gevaccineerde-bewoners-van-vlaams-zorgcentrum-overleden-na-uitbraak-nieuwe-coronavariant

     9. Beukman

      De arrogantie om mensen hun medisch geheime gegevens te vragen is natuurlijk stuitend.

      Je zou eens wat vaker moeten worden geknuffeld, U.S.B. Dan zou je wat ontspannener reageren.

      Als Vork niet wil antwoorden, best. Verder is er op een forum waar men onder niks potst weinig medisch geheims aan of iemand wel of niet is geprikt.

      Ik neem aan dat jij ook gewoon een paar prikken hebt gehaald, net als ik?

     10. Beukman

      Dat gaat over verzorgingshuizen, Busman, en niet over ziekenhuizen. Nogal een verschil.
      Gebruik die hersens waarvoor God ze je gegeven hebt.

     11. vlekkenoplosser

      wat een onzinnig gewauwel bukhol !

      volgens bukhol zijn gevaccineerde 100% beschermt ! wat een domme tról

      Engels en duits onderzoek tonen aan dat gevaccineerde overlijden domme jongen. De linken ken je hufter. Je kan het blijven ontkennen domme jongen maar het zijn de feiten !

     12. usb3.0

      Of ik wel of niet ben gevaccineerd dat gaat jouw echt geen ene moer aan natuurlijk, het feit dat prive gevoelige informatie vraagt maakt jou die absolute arrogante klootzak…

     13. Beukman

      Ik weet genoeg. De goddeloze U.S.B., die hier de hele dag loopt af te geven op vaccinaties en vaccins, heeft zichzelf gewoon laten prikken.
      Daarmee schaart hij zich in het rijtje van onder meer Trump en Marjorie Taylor Greene.

      Evengoed ben ik blij voor je Bus. Door die prikken die je hebt gehaald is de kans groter dat wij hier nog wat langer van jou zullen kunnen blijven genieten.

     14. usb3.0

      Nee hoor, beuklhoërtje weet natuurlijk helemaal niets, de fatast, beukhoër kan niet zeggen of ik wel of niet ben gevaccineerd, nergens kan beukhoër dit lezen.
      beukhoër is wel zo’n smerige fascistische stinkhond die mensen gewoon hun privé gegevens vraagt, heb je dan een plaat voor je harses of niet.

      de domheid die beukhoër hier tentoonspreid is stuitend te noemen, niet wetende dat hij een experimentele mRNA vloeistof heeft laten injecteren dan ben je een domme jongen.

      beukhoër heeft geen respect voor de vrije wil, voor dat soort mensen heb ik geen respect, dit zijn fascistische imbecielen…

     15. Mr.blauw.sky

      Of de Boeuf de prik heeft genomen betwijfel ik, maar feit is wel dat

     16. Mr.blauw.sky

      Of de Boeuf de prik heeft genomen betwijfel ik, maar feit is wel dat

     17. vlekkenoplosser

      quote Beukman 14 minuten geleden
      Ik weet genoeg. De goddeloze U.S.B., die hier de hele dag loopt af te geven op vaccinaties en vaccins, heeft zichzelf gewoon laten prikken.
      Daarmee schaart hij zich in het rijtje van onder meer Trump en Marjorie Taylor Greene.

      Evengoed ben ik blij voor je Bus. Door die prikken die je hebt gehaald is de kans groter dat wij hier nog wat langer van jou zullen kunnen blijven genieten. end

      Wat probeer je nou te bereiken miesgasser ? Ga je liever druk maken om je gevaccineerde lijf wat mogelijk 1 dezer dagen aanloopt tegen een variant domme jongen. Inhoudelijk ben je een leeghoofd dom adept

      p.s steek dat vaccin in je eigen reet bukhol !

     18. Mr.blauw.sky

      ” “beukman is wel zo’n smerige fascistische stinkhond ”

      Nou, als je zo die teksten van van jouw leest is het wel duidelijk wie er eigenlijk onder wiens onbesneden huidje zit, Ussbusje ..

      Zelfs een wereldse moslim zou zich nog nog voor jouw manier van geloven schamen ..

     19. vlekkenoplosser

      de waarheid is vaak hard maar wel duidelijk

    4. Mistgabel

     We zien dat gevaccineerde en ongevaccineerde Delta kunnen krijgen en dat bepaalde gevaccineerde ouderen het loodje leggen.
     En dat ondanks de vele “besmettingen” niet een hoge tol eiste.

     h*tps://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/sterfte
     Wilt u voor mij nou eens uitrekenen hoeveel procent het aantal overledenen
     in anderhalf jaar tijd is op 17 miljoen inwoners.

     *In de VS wordt het al de ziekte van de ongevaccineerden genoemd. Waarom? Omdat daar grote aantallen zich niet willen laten prikken,
     In de VS wordt het al de ziekte van de ongevaccineerden genoemd. Waarom?*

     We weten inmiddels (en u ook) dat Delta gevaccineerde en ongevaccineerden
     kunnen krijgen en verspreiden.
     Dus lees de zin eens terug, krab achter uw oren, denk zelf eens goed na en vraag eens af: Ja, waarom.

     Dat over complottheorieën is een stropop…

     1. Mr.blauw.sky

      Correctie:
      dat de Bus een prik heeft genomen betwijfel ik, maar vast staat wel dat de gapende kloof tussen geloofsleer en geloofspraxis bij hem zich steeds schaamtelozer manifesteert in zijn publieke schrijfsels voor dit blog..

     2. vlekkenoplosser

      verdiep je eerst eens wat de effecten van het vaccin zijn domme jongen !

      * gevaccineerde kunnen drager zijn
      * gevaccineerde kunnen overdrager zijn
      * gevaccineerde kunnen ziek worden
      * gevaccineerde kunnen in het ziekenhuis belanden
      * gevaccineerde kunnen op de I.C belanden
      * gevaccineerde kunnen overlijden

      feitelijk is er weinig verschil tussen gevaccineerde en ongevaccineerde met de kanttekening dat een ongevaccineerde zijn immuunsysteem niet aangetast is door een experimenteel gen vaccin !

      De materie zal wel weer te moeilijk zijn voor je pinda brein sukkeltje

     3. usb3.0

      Ik zit diep onder bloeskei’s huidje..🥸

     4. Beukman

      @Vork, het gaat natuurlijk niet alleen om hoeveel procent er gestorven is, maar ook om hoeveel procent er niet gestorven is dankzij het vaccin, én om hoeveel mensen er in ziekenhuizen en de IC terecht zijn gekomen.

      Zoals ik al eerder opmerkte, in de VS zijn een paar patronen zichtbaar geworden:

      – Gevaccineerde mensen kunnen de deltavariant krijgen. Het zijn er echter veel minder zijn dan ongevaccineerde mensen. Bovendien herstellen ze er doorgaans weer van zonder er iets aan over te houden.

      – Mutaties zoals die deltavariant krijgen de kans zich te ontwikkelen juist in ongevaccineerde populaties. Zouden die ongevaccineerde populaties zich laten prikken (ze hoeven het niet eens allemaal te laten doen), dan kregen nieuwe varianten amper nog de mogelijkheid zich te ontwikkelen.

      Ergo, vrij naar een bekende leus van de Februaristaking:

      PRIKT! PRIKT! PRIKT!

     5. ElGuapo

      Jeukman blijft dezelfde drap herhalen die niet klopt.

     6. Branzino

      @ElGuapo
      Ik kijk op dit moment naar de uitleg voor de kamercommissie door Van Dissel van het RIVM. De gepresenteerde grafieken laten overduidelijk zien wat het positieve effect van vaccinaties is. Zelfs Van Haga heeft er weinig aan toe te voegen of aan af te doen, slechts nu en dan een opmerking of vraag.
      Jij kijkt ook, zo neem ik aan? Wat vind je ervan?

     7. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla

     8. ElGuapo

      “Jij kijkt ook, zo neem ik aan?”

      Nee Branzino ik kijk niet.
      Ik heb belangrijkere dingen te doen dan naar de tv te kijken.
      Van Haga is al lange tijd de kluts kwijt dus opmerkingen of vragen van hem hebben weinig waarde.
      Het RIVM zal daarnaast nooit negatief nieuws over vaccinaties naar buiten brengen en dat zou simpelweg dom zijn om dat wel te doen.
      Maar wat wil je nu precies vertellen?

     9. Emile Takma

      “Van Haga is al lange tijd de kluts kwijt dus opmerkingen of vragen van hem hebben weinig waarde.”

      Ik denk niet dat deze oplichter de kluts kwijt is, hij belazert de tent met zijn volle verstand.

    5. Mistgabel

     Dat gaat over verzorgingshuizen, Busman, en niet over ziekenhuizen. Nogal een verschil.

     Sterker nog: ze halen niet eens het ziekenhuis, kunnen helaas meteen door.

  3. Mistgabel

   Heeft u al de berekening klaar waarom ik vroeg?
   Dat zijn namelijk de echte feiten, de rest is pure propaganda en misleiding waarin u trapt.

 8. september

  Die Dubbelzoute Debiel praat ook grote onzin met zijn idee om ongevaccineerden apart te hangen

  1. Mistgabel

   Dat soort mensen bestaan echt, vroeger al, valt me nog mee dat ie geen gaskamer zei.

 9. Emile Takma

  Het Coronabeleid van dit Kabinet is succesvol.

  Meer valt er niet over te zeggen.

  1. usb3.0

   tamil liegt natuurlijk omdat het een normale gang van zaken is dat er in de zomer niet zoveel aan de hand is, heeft helemaal niets met beleid te maken, wat het beleid wel teweeg brengt is heel veel depressies, angststoornissen, hypochonder gedrag, fascistische gedachtegangen onder de bevolking, tamil is daar het grootste voorbeeld van.

   1. Emile Takma

    “omdat het een normale gang van zaken is dat er in de zomer niet zoveel aan de hand is, heeft helemaal niets met beleid te maken”

    Het Kabinet besloot deze zomer tot versoepelingen en de besmettingscijfers vlogen omhaal. Vervolgens besloot het Kabinet tot beperkende maatregelen en de besmettingscijfers vlogen omlaag.

    Het is lastig hier niet een causaliteit tussen het kabinetsbeleid en de besmettingscijfers te zien.

    1. usb3.0

     Onzin

  2. ElGuapo

   De analyse van schlemieltje kwakma.

   1. Max Arnold

    Zonder schelden kom je veel overtuigender over.

    1. usb3.0

     tamil moet je altijd afschminken

    2. ElGuapo

     Schelden? Waar?

    3. Poemien Noegien

     “Max Arnold”

     Hahahaha 🙂

  3. Mistgabel

   Kom op, dat meent u na al die debacles niet.
   Bassie en Adriaan hadden het niet slechter gedaan.

 10. Emile Takma

  De discussie over de vraag of we moeten accepteren dat een kleine groep ongevaccineerden de samenleving in gijzeling houdt wordt steeds klemmender:

  Moeten we solidair blijven met de vaccinweigeraars?
  ht.ps://www.volkskrant.nl/a-b3e22cbb9

  1. Harry Haller2

   “….een kleine groep ongevaccineerden de samenleving in gijzeling houdt…”

   Takma is weer aan het dramaqueenen.

  2. vlekkenoplosser

   wat een onzin strónt vlé®k !

   uitgangspunt bij vaccinatie was bescherming kwetsbare en risico groepen. De fascistische vaccinatiedwang met het coronapaspoort doen denken aan de bordjes in zuid afrika domme tról ! ONLY WHITE

   1. Emile Takma

    Waarschijnlijk vindt Haller dat Vlekkenoplosser hier helemaal niet aan het dramaqueenen is.

    🙄

    1. ElGuapo

     Kijk eerst even naar jezelf kwakma.

  3. Beukman

   Kan je een stukkie van de tekst van dat artikel hier even plakken, Emile?

   1. ElGuapo

    Hij zit achter je dus je kan hem direct de vraag stellen.

   2. Emile Takma

    Moeten we solidair blijven met de vaccinweigeraars?
    De Tweede Kamer zal zich woensdag tijdens het coronadebat moeten buigen over een nieuw heet hangijzer: hoe ver reikt onze solidariteit met een minderheid die zich niet wil beschermen?

    Hessel von Piekartz17 augustus 2021, 23:11
    Inmiddels trekt de GGD door het land met vaccinatiebussen, waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen voor een prik. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
    Inmiddels trekt de GGD door het land met vaccinatiebussen, waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen voor een prik.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
    ‘Mag de vrijheid van de één om zich niet te laten vaccineren, de vrijheid beperken van de groep die dat al wel heeft gedaan?’ Demissionair minister Hugo de Jonge wierp de vraag in de laatste persconferentie zelf alvast op. Aan de Kamer de taak om woensdag tijdens het coronadebat een antwoord te zoeken op het dilemma dat de samenleving de komende tijd dreigt te verdelen.

    Want nu het einde nadert van de vaccinatiecampagne en bijna 90 procent van de volwassenen al minstens een eerste prik heeft gehad, lijkt Nederland te bestaan uit gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Als de teller op zo’n 2 miljoen niet-gevaccineerden blijft steken, dreigt het aantal besmettingen op te lopen tot wel 10 duizend per dag als we maatregelen loslaten, waarschuwde Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Coördinatiepunt patiëntenspreiding, vorige week in Nieuwsuur. Dat kan zich vertalen in honderden nieuwe ziekenhuisopnamen. Intensivist en OMT-lid Diederik Gommers zei in een interview met NU.nl dat er onder normale omstandigheden plek is voor honderd covid-patiënten op de ic’s. Momenteel is die bezetting bijna tweehonderd bedden.

    Hoeveel solidariteit kan een grotendeels gevaccineerde samenleving nog opbrengen in een crisis van vooral niet-gevaccineerden? En kunnen we vasthouden aan maatregelen als iedereen de kans heeft gehad het vaccin te halen?

    Beschaving
    Het vaccin weigeren mag dan onverstandig zijn, artsen zullen zieke mensen nooit weigeren vanwege hun keuze. ‘Of iemand nou flink heeft gerookt en behandeld moet worden aan longkanker of iemand bewust niet gevaccineerd is en covid oploopt: we hebben de plicht om zorg te bieden’, zegt Peter van der Voort, hoofd van de ic-afdeling van het UMCG. Op dat punt verschillen bewust niet-gevaccineerden niet van andere patiënten. ‘Mensen die op hoge snelheid gaan wielrennen, erop uit trekken met de motor of aan extreme sporten doen, zien we op de intensive care, zegt Evert de Jonge, ic-hoofd in het LUMC. ‘Wij zeggen nooit: eigen schuld, we gaan u niet behandelen.’

    Dat is een kwestie van beschaving, vindt Marian Verkerk, hoogleraar zorgethiek aan het UMCG. ‘Als we gaan kijken of iemand om andere redenen wel of geen zorg verdient, gaan we naar een kille en gure samenleving.’

    Kans gemist
    Maar de maatschappij (deels) weer dichtgooien om mensen te beschermen die zich bewust niet hebben laten vaccineren? Dat zou een zwaar beroep zijn op de solidariteit van de overgrote meerderheid. ‘Je kunt zeggen: ieder mensenleven telt, we moeten iedereen beschermen. Maar de beperkingen hebben ook een prijs die iedereen betaalt’, zegt Verkerk. ‘Het is niet gek om te zeggen: je hebt je kans gehad te vaccineren, nu gaan we er niet meer alles aan doen om te voorkomen dat je ziek wordt.’

    Voordat Nederland echt op dat punt komt, moet iedereen een eerlijke kans hebben gehad. In sommige wijken is de vaccinatiegraad nog geen 30 procent. Ook liggen er sinds kort opvallend veel zwangere vrouwen in het ziekenhuis die door eerdere terughoudende adviezen over vaccineren op het verkeerde been zijn gezet.

    ‘We moeten alle uithoeken van de samenleving proberen te bereiken’, zegt Armand Girbes, hoofd van de ic-afdeling van het VUMC in Amsterdam. ‘Maar op een gegeven moment heb je alle opties gehad. Dan kun je geen maatregelen nemen alleen om mensen te beschermen die hun kans bewust hebben gemist.’

    ‘Niet oneindig rekbaar’
    Wat als het virus zich onder niet-gevaccineerden zodanig verspreidt dat de druk op de zorg weer toeneemt? Moeten we dan toch weer naar een maatschappij met gesloten horeca en winkel-restricties omdat een minderheid het vaccin blijft weigeren?

    ‘De enige échte oplossing van dit probleem is uiteindelijk een hogere vaccinatiegraad’, zegt ic-hoofd Van der Voort. We kunnen de druk op de groep ongevaccineerden nog wat verhogen, bijvoorbeeld met indirecte dwang zoals toegangseisen.’ Dat beperkt weliswaar de vrijheid van een kleine minderheid in het dagelijks leven, omdat ze bijvoorbeeld niet naar een evenement kunnen, maar het alternatief is solidariteit vragen van alle Nederlanders doordat die zich weer aan allerlei beperkende maatregelen moeten houden. ‘En die is niet oneindig rekbaar.’

    Het is dan wel waken voor polarisatie, zegt ic-hoofd De Jonge. ‘Op het moment dat mensen worden weggezet als asociale wappies, raakt de solidariteit in de samenleving in het geheel ontwricht.’

    Risicosamenleving
    Om continue tweespalt in de samenleving te voorkomen is uiteindelijk een structurele oplossing nodig. Willen we covid op de lange termijn aankunnen, dan moet de zorg erop worden ingericht, vinden de ic-artsen.

    ‘Die discussie over het verhogen van de capaciteit is het afgelopen jaar gek genoeg nauwelijks gevoerd. Ik zie er op mijn afdeling in ieder geval helemaal niets van terug’, zegt Girbes. ‘We hebben er een ziekte bijgekregen die niet meer weggaat. We kunnen dan geen maatregelen blijven nemen alleen omdat de zorg zo kwetsbaar is.’

    Om naar een samenleving te gaan zonder maatregelen en waar het virus onder ons blijft is een omschakeling nodig, zegt ethicus Marian Verkerk. ‘De pandemie heeft ons bewust gemaakt van allerlei risico’s waarvan we zijn gaan geloven dat we er grip op hebben.’

    In een samenleving waar risico’s er weer bij horen, oordeelt men bovendien minder hard over mensen die zich willens en wetens niet beschermen. En dat komt weer ten goede aan de solidariteit, zegt Girbes. ‘We hebben ons best gedaan zoveel mogelijk mensen te beschermen. Nu moeten we weer leren hoe het is om in een risicosamenleving te leven.’

    1. ElGuapo

     Gevaccineerd of ongevaccineerd….zelfde rechten en beperkingen.

    2. Beukman

     Dank.
     Goed, afgewogen stuk dat denk ik een aardige samenvatting is van de discussie die weldenkende mensen in hun eigen hoofd voeren.

     Het is dan wel waken voor polarisatie, zegt ic-hoofd De Jonge. ‘Op het moment dat mensen worden weggezet als asociale wappies, raakt de solidariteit in de samenleving in het geheel ontwricht.’

     Dat denk ik ook. Tegelijk maken Engel- en Baudet-achtige complotfiguren het de weldenkende mens wel heel moeilijk om ongevaccineerden niet neer te zetten als asociale wappies.

     1. Mistgabel

      Makkelijk wegzetten he

      Alsof iedereen naar Engel of Baudet luistert.

      Wat een enge trukendoos trekt u weer open.

      Het is gewoon de MSM na brullen.
      De MSM denkt voor jullie.

      Wat een schapen zijn er toch.
      Beh.

     2. september

      Er zullen altijd wel ongevaccineerden blijven ,maar dat blijft maar een minderheid.En wat die complotfiguren er van denken,het zij zo

     3. Beukman

      @Vork schrijft:

      Alsof iedereen naar Engel of Baudet luistert.

      Eens. Deze twee heren bepalen helaas onevenredig de beeldvorming over mensen die zich niet willen laten vaccineren. Zo gaat het doorgaans met extremisten: zij kapen het debat. Naar de gematigde, “normale” tegenstanders luistert niemand. Ook de media hebben minder interesse in hen.

     4. vlekkenoplosser

      quote september 1 uur geleden
      Er zullen altijd wel ongevaccineerden blijven ,maar dat blijft maar een minderheid.En wat die complotfiguren er van denken,het zij zo end

      dan kunnen we het vaccinatiepaspoort weggoien en stoppen ,et het vaccinatiefascisme

      dank je wel domme jongen

    3. Mistgabel

     De Volkskrant is een heulerskrantje, totaal niet serieus te nemen.

     Een van de wappiekranten in Brlgische handen.

     1. Mistgabel

      Al die kranten is het woord en wil van de EU.

      Mensen hebben niet eens door dat ze gemanipuleerd worden door het grote geld.

      Helemaal gehersenspoeld zijn jullie.

     2. Mistgabel

      Wat een zielig slap zooitje

     3. Beukman

      Voor mijn part is De Volkskrant het lijfblad van Lucifer. Dat verandert niets aan de kwaliteit van het stukkie.

  4. Harry Haller2

   De gijzeling van de ‘wappies’ door banken vindt in ieder geval al plaats: Willem Engel, De Blauwe Tijger, Weltschmerz e.a. zijn uitgesloten van betalingsverkeer en worden daarmee financieel ten gronde gericht. (bericht in NRC)

   1. Branzino

    @Harry hakker
    De banken nemen gelukkig hun verantwoordelijkheid ook op die terrein. Als een bank, of welk bedrijf dan ook, gevraagd wordt om financiële diensten te leveren aan een organisatie of individu die zich tegen de normen en waarden van die bank uitspreekt en daarnaar handelt, lijkt het mij niet meer dan logisch als zo’n bank daar niet wil meewerken. Dat doen ze ook op andere gebieden, zoals de wapenindustrie, terrorisme, “foute” landen en nu ook tegen “foute” antivaxxers. Er is geen bank die alle tegenstanders van vaccinaties weert. Ze weren wel tegenstanders van vaccinaties die daarvoor foute informatie verspreiden of foute middelen gebruiken. Bij de RABOBank gaat het bijvoorbeeld alleen om activisten. Radicale antivaxxers kunnen gewoon blijven bankieren.

    1. Mistgabel

     Flikker toch op, het is pure schande.

     Met het censuur van Facebook, Google etc erbij hebben we te maken met een tirannen beleid.

     Alle die niet in de pas lopen worden uitgesloten.

     En maar naar Hongarije wijzen.
     Hier is het 10x erger.

     1. Gerda2

      Geheel gelijk Mistgabel.
      Laat ze maar dreigen.
      In mijn geval zal het alleen averechts werken, GEEN VACCINATIE.
      Ik heb nog weinig behoefte in discussie te gaan met de gevaccineerde domoren.

    2. Branzino

     @Mistgabel en Gerda2
     De banken zijn gewoon particuliere bedrijven die zelf bepalen wie ze wel en wie niet bedienen. En als ze eigendom van de overheid zijn, kan die als aandeelhouder het beleid bijsturen. Dus wachten we gewoon af.
     Als reactie je vervolgens niet laten vaccineren lijkt me een straf die vooral jezelf treft.

     1. Harry Haller2

      Je bent een hyperpolitiekcorrecte lül, Branzino. Altijd alles verdedigen wat maimstream of des overheids is. Uit jouw hout werden in WOII de NSB’ers gesneden.

     2. Mistgabel

      Het grote geld, ook Facebook etc. bepalen nu wat wel/niet mag.

      Nog ff en we hebben een soort DDR terug of gaan China achterna.

      U mag daarvoor in de handjes klappen, maar jullie zijn een schande voor de toekomst van kinderen.

     3. Branzino

      @Harry Hakker
      Je kent mijn zwakke plekken, omdat ik daarover in een naar later bleek ten onrechte eerlijke bui te open tegenover je was. Met beschuldigingen als WOII en NSB en nog een paar haak ik in het beste geval volledig af.
      Ik begrijp niet zo goed hoe je daar toch steeds weer op uitkomt, op jouw leeftijd, in jouw woonland. Niemand anders hier doet dat, alleen jij. Andere deelnemers die zich kampioen wanen in schelden en tieren, vind ik vermakelijk. Jouw zorgvuldig gekozen beledigingen hebben een heel ander effect. Ga daar vooral mee door, zou ik zeggen.

      Maar wat mij nog het meest verbaast, is het feit dat je niet kunt focussen op de inhoud van mijn bijdrage, maar er toch altijd een heel andere invalshoek bij haalt die alleen bedoelt is om t beledigen en te kwetsen. Het zal je een plezier doen, dat je dat dit keer in ieder geval wederom is gelukt.

     4. Emile Takma

      Je typeert Haller inderdaad adequaat, Branzino. Het blijft een pijnlijk vertoon van inhoudelijke onmacht en woede van een oude man.

      Er komen hier veel figuren die inhoudelijk geen vermogen en ambitie hebben tot een inhoudelijke discussie maar Haller was vroeger een inhoudelijk gerichte en soms intelligente debater. Dat is inmiddels overwoekerd geraakt door bitterheid en frustratie. Het blijft een raadsel wat hem zo van het pad bracht.

     5. Harry Haller2

      Takma: “Het blijft een raadsel wat hem zo van het pad bracht.”

      Wat mij kwaad maakt, druiloor, is dat mensen, organisaties en bedrijven van het betalingsverkeer worden uitgesloten en hun bankrekeningen worden opgezegd alleen omdat ze een andere mening hebben!! De VVMU bestaat daardoor niet meer, is met grof huisvuil meegegeven.

      Wat me voorts verontrust is dat smerig kutvolk zoals jij Branzino dat helemaal nog prima vinden ook – hoe blind kun je zijn?

      Branzino is een ongelooflijke sukkel, maar van jou had ik toch verwacht dat je de draagwijdte en impact van dit soort maatregelen zou kunnen overzien.

      Niet dus.

     6. Branzino

      @Harry Hakker
      Het gaat niet om het verhinderen van een ongewenste mening. Bij de RABO worden bijvoorbeeld radicale antivaxxers niet geblokkeerd. Maar als er acties gepropageerd of uitgevoerd worden ligt dat anders. Dat gaat dan ook verder dan alleen maar VVMU en dan neemt de bank haar verantwoordelijkheid om niet ongewild een positieve bijdrage te leveren aan gevaarlijke wandaden. En viruswaarheid bestaat uit activisten, andere geblokkeerde organisaties zijn ook platforms voor activisten.
      Ik neem aan dat de tegenstanders van dergelijk bankbeleid wel voorstander zijn van het blokkeren van terroristen. M.i. zit dat in dezelfde hoek.

    3. Harry Haller2

     Branzino, de banken gaan op de stoel van de rechter zitten en matigen zich een oordeel dat niet past. Je vergelijking met wapenhandel en dru*gshandel slaat als kut op Dirk en dat weet je!

     (GeenStijl): “Geen rekeningen meer voor wappies, want die passen niet bij de visie van het bankpersoneel. Een hellend vlak, want wat volgt als leveranciers van dergelijke essentiële diensten plots besluiten alleen nog correcte klanten te accepteren? Geen stromend water meer voor mensen die zich niet laten vaccineren? Elektriciteit afsluiten bij FvD-stemmers? Geen toegang tot supermarkten voor mensen die wel eens iets op social media hebben gezegd dat achteraf niet bleek te kloppen?”

     Banken hebben zich met dit soort zaken niet te bemoeien – het ligt buiten hun competentie en zakelijke missie. Dan kan alles wat niet-woke is de dupe worden: de banketbakker op de hoek die een ‘zwaar foute’ Zwarte Piet in zijn etalage zet.

     Zie je nu echt niet naar wat voor dictatoriale meningenmaatschappij we toe gaan? Ik vind het ronduit smerig en angstwekkend – how dare you vieze kutbank?

     1. Gerda2

      Haller, Branzino beweerde ook dat youTube, twitter e.d. particuliere ondernemingen zijn.
      Totdat ze een bericht van de BPOC weerden, waarbij ze aangaven, dat het vanwege het OVERHEIDSBELEID was.
      Het zijn allemaal mooie praatjes van overheidshielenlikkers.

     2. Gerda2

      Geen OVERHEIDSBELEID, maar OVERHEIDSWEGE stond er (foutje).
      Nog ernstiger.

     3. Harry Haller2

      Ja Gerda2, dat is wat Branzino is: een hielenlikker, een serviel overheidsslaafje, een slijmjurk, een kruiper, een strooplikker, een vleier.

      Naar eigen zeggen barst ie van de veranderingsenergie, de kwakzalver. Misschien ontploft hij daardoor – laten we het hopen.

      Als je zo’n aantasting van de vrijheid van meningsuiting verdedigt, ben je door de mand gevallen als een vieze rat. Mensen en bedrijven afsluiten van het economische- en betalingsverkeer: hoe haal je het in je debiele hersens!

     4. Emile Takma

      “Banken hebben zich met dit soort zaken niet te bemoeien – het ligt buiten hun competentie en zakelijke missie.”

      Ik kan niet geheel overzien op welke titel banken dit soort maatregelen (moeten) nemen of zich mogelijk juist door zakelijke motieven laten leiden, maar in principe ben ik het hier wel mee eens.

     5. Harry Haller2

      “Ik kan niet geheel overzien op welke titel banken dit soort maatregelen (moeten) nemen of zich mogelijk juist door zakelijke motieven laten leiden, maar in principe ben ik het hier wel mee eens.”

      Niemand had anders van jou verwacht, Takma. Het criminaliseren en uitsluiten van vaccinatieweigeraars bepleit je immers al maanden.

      Je bent een klootzak: een antidemocraat en anti-vrijemeningsuiting, zeg maar gewoon een vieze gore fascist.

      En zou je misschien voortaan je smerige bek over Hongarije willen houden – je hebt geen enkel recht van spreken.

     6. Branzino

      @Harry Hakker
      En, goeie dag gehad eergisteren? Je zou me nog antwoorden op een andere post, omdat je toen net op het punt stond de deur uit te gaan. Ik begrijp na je zoveelste veroordeling van mij, dat die reactie niet meer komt. Ik ben ook niet meer geïnteresseerd. Je mist volledig de vaardigheid om naar iemands mening te luisteren, die te erkennen als een weliswaar foute, maar wel overdachte mening die het verdient om fatsoenlijk beantwoord te worden.

      Geef nu gewoon eens op een passende manier een inhoudelijke reactie op wat ik schrijf over het cliëntenbeleid bij banken. Ik schrijf fatsoenlijk, het zou jou en anderen passen daarop even fatsoenlijk te reageren. En scherp reageren kan ook fatsoenlijk, zoals ik hier al jaren laat zien.
      Als je dat niet lukt of je dat niet wilt, laat dat dan even weten, dan kunnen we elkaar beter mijden. Ik word echt nooit kwaad, maar de lust om nog tijd aan dergelijke vuilspuiterij te besteden is bijna gedoofd.

      Ik hoop overigens, dat banken en veel andere organisaties hun verantwoordelijkheid nemen en afstand nemen, op welke manier dan ook, van groepen die een gevaar zijn voor onze samenleving.

     7. Branzino

      @Gerda2
      Ik ben een particuliere burger of particulier bedrijf, dat hangt van de actuele rol af. Maar ik richt me zoveel mogelijk naar het overheidsbeleid en rijd daarom (meestal) 50 km/h in de bebouwde kom. Dat is heel normaal. Ik ken die reden van YouTube om BPOC te weren niet precies, maar het lijkt me niet zo vreemd, dat een bedrijf als TouTube van overheidswege bepaald gedrag vertoont. De meeste Nederlandse burgers doen de hele dag niet anders, gelukkig.

      BPOC is een commissie die merkwaardige uitspraken doet waarin de objectiviteit ver te zoeken is. Of er overheidsbelangen zijn die dat weren van social media rechtvaardigen, weet ik niet en boeit me ook niet zo. Of YouTube BPOC op eigen initiatief geweerd heeft, omdat de overheid dat zou hebben bedoeld, of dat ze door de overheid direct opgedragen is om BPOC te weren, weet ik ook niet. In ieder geval gaf YouTube na dreiging met een kort geding door BPOC aan, dat de servicevoorwaarden toch niet waren geschonden. Niks over het eerder aangevoerde “van overheidswege” dus.

     8. Harry Haller2

      Je bent een gewetenloze en onfatsoenlijke smeerlap, Branzino en hebt niet in de gaten dat inmiddels talloze ‘particuliere bedrijven’ hun reet afvegen met de VVMU en bepalen wat door de woke-beugel kan en wat niet. En je blijft maar vanuit je onfatsoenlijke en verkeerd gerichte moraalkompas herhalen dat je dat prima vindt. Viezerik.

      Ik verzoek jou mij vanaf nu te negeren, wat niet wil zeggen dat ik jouw abjecte en verwerpelijke blindemol-mening niet blijvend zal aanvallen. Jij bent een gevaar voor de democratie en voor de maatschappij: een dwaallicht van epische proporties. Jij vindt het oke dat er geen afwijkende meningen meer worden getolereerd – jij bent een fascist in hart en nieren. Een DDR-laaf die zijn eigen buurman graag aanbrengt, als diens mening niet overeenkomt met die van de staat.

      1984 is volledig geimplementeerd. En jij bent een van de useful idiots.

     9. Branzino

      @Harry Hakker

      Oei, dat is schrikken. Weet je zeker, dat het goed met je gaat? Ik maak me zorgen, als iemand zichzelf verliest in ongebruikelijke terminologie. Bij jou zijn het nu wel heel veel scheldtermen in zo’n kort stukje verder weinig zeggende tekst. Je gebruikt termen als gewetenloze en onfatsoenlijke smeerlap, onfatsoenlijke en verkeerd gerichte moraalkompas, viezerik, jouw abjecte en verwerpelijke blindemol-mening, een gevaar voor de democratie en voor de maatschappij, een dwaallicht van epische proporties, fascist in hart en nieren, een DDR-laaf (wat is dat eigenlijk?) die zijn eigen buurman graag aanbrengt, useful idiot. Echt heel knap in bijna net zoveel zinnen. Dat betekent gemiddeld meer dan één krachtterm per zin. Maakt beslist indruk, op anderen dan, maar misschien moet je het eens op rijm proberen voor nog meer effect.

      Verder vind ik sommige kwalificaties echt teveel eer voor een enkel individu zoals ik: een gevaar voor de democratie en voor de maatschappij, een dwaallicht van epische proporties, fascist in hart en nieren. Meen je dat echt? En of ik mijn buurman zou aangeven kun je niet weten, want dan moet je mijn buurman kennen, terwijl je niet eens weet waar ik de meeste tijd woon. Die buurman deugt overigens.

      Je zou iedereen hier helpen, als je je duidelijke mening over de VVMU bij diverse particuliere bedrijven zou illustreren met wat praktijkvoorbeelden. Ik kan ze niet bedenken. DDS hoort daar wellicht wel een beetje bij, want mij en enkele anderen wordt die vrijheid hier voortdurend door verschillende deelnemers ontzegt of moeilijk gemaakt. Zo heb je in ieder geval al één voorbeeld.

      Natuurlijk zal ik je niet negeren, als jij niet zult nalaten mij blijvend aan te vallen. We moeten de verhoudingen wel eerlijk verdelen, toch?

      Ik kan niet anders dan concluderen, dat de gebeurtenissen waarover hier van gedachten wordt gewisseld je sterk aangrijpen. Is dat misschien, omdat je je langzaam maar zeker realiseert, dat ontwikkelingen blijven gaan zoals ze tot nu gaan. Daarmee doel ik natuurlijk op de EU, corona, immigratie (incl. Afghanistan), opmars van links en andere voor deelnemers als jij ongewenste ontwikkelingen. Maar accepteer nu gewoon dat het een gelopen race is en de koerswijzigingen slechts enkele graden zullen zijn. Bovendien komt er altijd een koerswending al kan dat lang duren.

      Positief, ook voor jou, is: We leven nog steeds in één van de gelukkigste landen ter wereld, jij ook, want Nederland staat op plaats 5, Duitsland op 13. En plaats 13 is toch ook mooi, niet? En doe verder rustig aan! 😉

     10. Harry Haller2

      Branzino, ik zal nog een keer proberen het je uit te leggen, hoewel ik bijna zeker weet dat je het niet zult begrijpen – daarvoor ben je te ver heen en weiger je de feiten en argumenten te lezen die ik eerder al heb ingebracht.

      Banken zijn particuliere bedrijven maar heb ook een maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid, net zoals waterbedrijven en elektriciteitsbedrijven, namelijk het verzorgen van het betalingsverkeer en het daarvoor kunnen aanhouden van een bankrekening.

      Als dit onmogelijk wordt gemaakt doordat bankrekening wordt opgeheven en betalingsverkeer dus onmogelijk is, kunnen betrokkenen niets meer kopen, hun rekeningen niet voldoen, geen geld opnemen en niet met hun pin in de supermarkt betalen. Stel jij je maar voor dat je niks meer kunt kopen: geen levensmiddelen, geen benzine, je kunt je hypotheek niet meer betalen, enz. In feite maak je van zo iemand een complete paria en outcast – de impact is gigantisch! En bedrijven (de Blauwe Tijger o.a.) gaan daardoor failliet.

      Dat is doelbewust manipulatie en in wezen grof geweld. En dat alleen omdat diegene een mening heeft die niet strookt met die van de overheid, waarmee de VVMU buitenspel wordt gezet. Zolang er geen misdaad wordt gepleegd, opgeroepen wordt tot haat of geweld, heeft IEDEREEN recht op een vrije, eigen mening, zoals in de grondwet is vastgelegd.

      Dit wordt door banken met voeten getreden – een volstrekt ongepaste houding: de bank als wetgever, rechter, dominee en moraaldeuger.

      En jij, jij vindt dat allemaal oke. Je moet je schamen. De enige juist houding zou zijn dat je je afschuw er over uitspreekt en pal staat voor de VVMU. Maar dat doe je niet. Dat vind ik verachtelijk.

     11. Branzino

      @Harry Hakker
      Dit klinkt al veel beter, dank, echt gemeend. En maak je geen zorgen, ik begrijp (bijna) alles. Op school had ik een schrift voor plakplaatjes, dus……..
      Je zou kunnen bedenken, dat wij in verschillende werelden leven. Ik vind de wereld die jouw je merkwaardige visies geeft heel boeiend. Als dat omgekeerd ook zo zou kunnen worden, begint e.e.a. toch op begrip te lijken.

      Maar ik moet ook wat toelichten. Het gaat bij die blokkades niet on individuen, maar om rechtspersonen, organisaties. En in het bijzonder gaat het om organisaties die fout gedrag vertonen. Fout in de ogen van de banken dan. net zoals terrorisme, laten we maar zeggen, al is dat een heel ongepaste vergelijking. En als die organisaties geen financiële transacties meer kunnen doen, is dat misschien juist wel de bedoeling. Willem Engel wordt voor zover ik weet, geen strobreed in de weg gelegd, The Blue Tiger, Artsen voor Waarheid en Café Weltschmerz wel, maar hun aanvoerders persoonlijk niet. En of die sociale functie en zorgplicht ook voor structuren geldt weet ik zo zeker niet.

      Ik vind het een belangrijke stap van banken, ze nemen hun verantwoordelijkheid. Het is nu aan anderen, o.m. de gedupeerden om te proberen het ongelijk van banken aan te tonen. Misschien dat de overheid ingrijpt? Deze acties zijn niet van gisteren. Betaaldienst Mollie deed het YouTube-kanaal Café Weltschmerz half april al in de ban. En banken doen het ook niet zomaar. Triodos blokkeert niet, maar weigert soms wel klanten, zoals bijvoorbeeld Viruswaarheid. Maar dat doen ze naar eigen zeggen na grondig onderzoek.

      Ik heb de neiging ervan uit te gaan, dat banken dit wel heel degelijk onderzocht zullen hebben. Normaliter zijn ze niet zo snel met maatschappijvisies en zo. Nu blijkbaar wel en dat zal een reden hebben.

      Je schrijft: “Zolang er geen misdaad wordt gepleegd, opgeroepen wordt tot haat of geweld, heeft IEDEREEN recht op een vrije, eigen mening, zoals in de grondwet is vastgelegd.” Ik heb de indruk, dat het hier precies om gaat, namelijk zolang er geen misdaad wordt gepleegd. En die activiteiten van genoemde organisaties zitten m.i. wel zo ongeveer op de grens, om me niet al te scherp te hoeven uitdrukken. Banken concluderen net ietsje anders blijkbaar, en wel over de grens en dus strijdig met de wet. En daaraan mag je als bank niet meewerken.

      Maar ik geef toe, er zou nu grondig door justitie onderzocht moeten worden of er inderdaad sprake is van verboden activiteiten, waaraan banken niet mogen meewerken of waar medewerking van banken redelijkerwijs niet verwacht mag worden. Dat is volgens mij de kern van de hele kwestie.

     12. Gerda2

      Branzino@ Niks over het eerder aangevoerde “van overheidswege” dus.

      Gewoon even je best doen, dan had je het ook kunnen vinden DUS.

      twitter.com/bpoc2020/status/1402597800949555207/photo/1

     13. Beukman

      @Gerda, dit zogenaamde berichtje van youtube is waarschijnlijk een vervalsing. Lees de hele draad op twitter maar even.

     14. vlekkenoplosser

      bukhol probeert twitter te slijten als serieuze nieuwsbron , geweldig gewoon hilarisch , overigens enkel als het de bukhóét uitkomt .

     15. Beukman

      bukhol probeert twitter te slijten als serieuze nieuwsbron

      Je komt hier wel wat dommer over dan je bent, Vlekjesman. Als je Gerda2 haar bericht had gelezen, had je geweten dat zij twitter beschouwt als serieuze nieuwsbron.
      Terecht over, in dit geval. Hoe dan? Daar kom je achter als je je best even doet.

     16. vlekkenoplosser

      onzin bukhol !

     17. Branzino

      @Gerda2
      Ik ben niet zo geïnteresseerd in BPOC en heb niet gezocht. Er even voor het gemak van uitgaande, dat het twitterbericht geen fake is, bevestigt dit één van mijn beide opties. Niet de overheid censureerde, maar YouTube heeft a.h.v. haar servicevoorwaarden BPOC in eerste instantie zelf geschorst. Later kwam ze daar blijkbaar van terug. Geen overheidsbemoeienis dus.
      Maar de teksten in de tweets suggereren iets heel anders, namelijk doorgestoken kaart. Ik hoef het verder niet te weten en vertrouw liever op de msm, die ook wel eens een steekje laten vallen. Maar dat wordt dan bijna altijd gerectificeerd. In media buiten de msm wordt ook wel eens correct nieuws verspreid, maar je weet nooit wanneer.

     18. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla van kwal malle pietje 51

      wie leest die meuk nog van de decadente arrogante tról ?

     19. Branzino

      @vlekkenoplosser
      “wie leest die meuk nog van de decadente arrogante tról ?”

      Jij! En je neemt ook altijd de moeite om te reageren, waarvoor dank.

     20. Branzino

      @Harry Hakker en Gerda2
      Niet dat dit alles verklaart, maar gisteren heeft de rechter in ieder geval YouTube in het gelijk gesteld v.w.b. haar blokkade van een filmpje van Van Haga waarin hij een aantal meningen over corona ventileert. Dus zo wettelijk fout zijn dergelijke blokkades niet.
      Bovendien heeft DNB aangegeven, dat weigeren van klanten door banken is toegestaan.
      Het blokkeren van bestaande klanten is wat complexer. ING probeerde het met Viruswaarheid maar werd door de rechter teruggefloten zolang Viruswaarheid geen andere bank heeft gevonden. En dat laatste wordt nu natuurlijk moeilijk.
      De conclusie kan alleen maar zijn, dat die sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid complexer ligt dan hier door sommige deelnemers, o.m. door mijzelf, werd uitgedragen. Het is geen simpele kwestie van toegestaan of verboden.

     21. Harry Haller2

      Branzino: een weigering van een filmpje door YouTube vind ik van een totaal andere orde dan het opheffen van een rekening van een bankklant.

      Zoals je stelt is de ING teruggefloten door de rechter inzake Viruswaarheid. En terecht! Een bank heeft zich nooit en te nimmer met de VVMU te bemoeien: het is misplaatst, arrogant en misdadig. Een bank verzorgt een neutrale dienst, namelijk het betalingsverkeer. Hoe is het dan mogelijk dat de VVMU van invloed zou kunnen zijn op deze dienst, zolang er door de accountbezitter geen misdaad wordt gepleegd of opgeroepen wordt tot geweld?

      Daarmee zit je op een hellend vlak. Zoals GeenStijl opmerkte: Wordt straks het water afgesloten bij ongevaccineerden, of de elektriciteit bij FvD-aanhangers?

      Besef je nog steeds niet dat het krankzinnig is dat een bank zeer vergaande maatregelen oplegt vanwege de mening van een klant?

     22. Emile Takma

      “Branzino: een weigering van een filmpje door YouTube vind ik van een totaal andere orde dan het opheffen van een rekening van een bankklant.”

      Volgens mij ontkent Branzino dat ook niet. Ik neem ook aan dat Haller niet ontkent dat in sommige gevallen het opheffen of blokkeren van een bankrekening mogelijk en zinnig is.

     23. Branzino

      @Harry Hakker

      Ik reageerde ook op Gerda2, die YouTube als voorbeeld aanhaalde. Dat mocht dus.

      En DNB heeft banken het recht toegekend om selectief te zijn. Niet om bestaande cliënten te blokkeren, wel om nieuwe cliënten te weigeren. Het opheffen van de bankrekening van Viruswaarheid door INGBank is daarom ook door de rechter verboden.

      Maar m.i.gaat het niet primair om vvmu, maar om het activisme dat daar een gevolg van kan zijn, in sommige gevallen en alleen bij nieuwe cliënten. Dat mogen banken tegengaan door nieuwe cliënten te weigeren, wat ze in andere gevallen ook mogen. Ik ben ook ooit eens door RABO als nieuwe klant geweigerd. Ik was zo boos, dat ik het meteen daarbij heb gelaten: de argumenten waren gebaseerd op foute info.

      Er is dus geen sprake van blokkades, afsluiten van water en elektriciteit, etc., zoals GeenStijl suggereert.

      Citaat: “Besef je nog steeds niet dat het krankzinnig is dat een bank zeer vergaande maatregelen oplegt vanwege de mening van een klant?”
      Het gaat daar dus niet om, zoals ik ook later pas ontdekte. Het gaat om nieuwe cliënten, ook een vorm van beïnvloeding van de vvmu, maar wel anders.

     24. Harry Haller2

      Ja Takma, als er criminaliteit in het spel is (druks, wapens enz.) of opgeroepen wordt tot geweld (terrorisme, gewapende acties en demonstraties). En dan nog zou een bank dat alleen kunnen en mogen doen in opdracht van een rechterlijke uitspraak.

      Maar NIET, nooit en te nimmer zelfstandig (door de meest woke-werknemer op de marketingafdeling) als het gaat om een mening. Daar heeft een bank geen flikker mee te maken.

     25. Harry Haller2

      Branzino, jij haalt die nieuwe klanten er steeds bij; het ging over het opheffen van rekeningen van bestaande klanten.

      En GeenStijl suggereerde niet wat jij zegt, maar heeft het -terecht- over het hellende vlak waarop deze bankactie zich baseert en vraagt zich af wat de volgende stappen zouden kunnen zijn. En die lijken beslist niet vergezocht.

      Voorts gaat het niet over het activisme wat uit een mening van een klant zou kunnen voortspruiten (die is daar niet verantwoordelijk voor), dan kun je de hele maatschappij wel sluiten.

      Tot slot: het gaat wel en uitsluitend over de VVMU, ondanks dat jij steeds zijsporen bewandelt. Een bank heeft zich bij zijn dienst te houden en nimmer een oordeel over een mening te vertalen in sancties. Wat begrijp je daar niet aan?

     26. vlekkenoplosser

      je kan het 1000 keer uitleggen maar de kwal malle pietje is niet voor rede vatbaar. De essentie omzeilen in lappen bij elkaar geplakte woordjes !

      ongelezen is malle pietje zijn gewauwel , blabla bladieblablabla
      de arrogante decadente hufter kan niet inhoudelijk discussiëren.

     27. Emile Takma

      “Maar NIET, nooit en te nimmer zelfstandig (door de meest woke-werknemer op de marketingafdeling”

      We zijn het op dit punt, en wat je er verder over zei, eens.

     28. Branzino

      @Harry Hakker

      Wat betreft GeenStijl volg ik jou toen je GeenStijl citeerde, die een mogelijke toekomstige situatie suggereert:
      “Geen rekeningen meer voor wappies, want die passen niet bij de visie van het bankpersoneel. Een hellend vlak, want wat volgt als leveranciers van dergelijke essentiële diensten plots besluiten alleen nog correcte klanten te accepteren? Geen stromend water meer voor mensen die zich niet laten vaccineren? Elektriciteit afsluiten bij FvD-stemmers? Geen toegang tot supermarkten voor mensen die wel eens iets op social media hebben gezegd dat achteraf niet bleek te kloppen?”
      Kennelijk verstaan wij beiden iets verschillends onder de term “suggereren”?

      En het gaat niet om opgeroepen activisme van anderen als voorgenomen blokkades of weigeringen spelen, maar om activisme van de (aanstaande) cliënt zelf.

      Overigens wordt de sociale en maatschappelijk functie naar individuele burgers volledig erkend, want individuele cliënten blijven even vrij als ze al waren, ook v.w.b. hun vvmu. En ik be het niet met je eens dat het hier alleen of primair gaat om vvmu. Het gaat om activisme. Ook FvD of BVNL hebben gewoon bankrekeningen hoewel de door hen uitgedragen meningen overeenkomen met die van Viruswaarheid e.a. Zelfs Willem Engel heeft gewoon een bankrekening en hij mag de dingen blijven roepen die hij meent te moeten roepen, althans van zijn bank.

     29. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla van tról malle pietje 51

    4. Beukman

     Het grote wonder is dat banken opeens principes blijken te hebben.
     Laten we hopen dat ze die in de toekomst ook laten gelden voor dictators, drսgsbaronnen en wapenhandelaars.

  5. RvdBe

   Ongevaccineerden houden de samenleving in gijzeling?
   De overheid houd de samenleving in gijzeling, degene die zich tegen deze gijzeling verzetten (de ongevaccineerden) worden door de gijzelnemers (de overheid) aangeduid als reden dat de gevacineerden beperkingen opgelegd krijgen.
   Ene A.H te B gebruikte deze methode in zijn kampen ook om 2 spalt te zaaien.
   Verdeel en heers is van alle tijden, de mens leert niet.

 11. RvdBe

  2018, 9500 griepdoden, vaccinatiegraad 18%.
  82% van de bevolking is dus a sociaal,wappie en tegen vaccineren.
  Deze 82% dienen gemeden te worden en middels een digitale pas beperkingen opgelegd te worden.

  1. Emile Takma

   Van Dissel meldde vanochtend in zijn technische briefing dat de 1,8 miljoen mensen die niet gevaccineerd zijn vroeger of later besmet zullen raken door het Corona-virus dat, mede door hun toedoen, zal blijven rondwaren in Nederland.

   Laten we maar hopen dat er niet al teveel, zieken, doden dan wel duurzaam gehandicapten door zullen ontstaan.

   1. Mistgabel

    Nu zijn het er 17000. Niet eens per jaar, maar dat gaat over anderhalf jaar.

    Hoeveel procent is 17000 van 17 miljoen inwoners per anderhalf jaar.?
    Vindt u dat überhaupt een pandemie of niet?

   2. Hardline

    En hoeveel personen van die 1,8 miljoen hebben inmiddels al een besmetting met Covid doorstaan, deze zijn door het immuunsysteem beter beschermd.
    Doorstaan zonder enige vorm van ongemak.

    En dus minder besmettelijk zouden zijn en minder ziek zouden worden, volgens de regels van het RIVM.

    Dan wordt de groep, waarnaar gewezen kan worden een stuk kleiner en het verhaal over de verspreiding en het instaan van nieuwe varianten een stuk ongeloofwaardiger

    1. Emile Takma

     “En hoeveel personen van die 1,8 miljoen hebben inmiddels al een besmetting met Covid doorstaan,”

     Die zijn daarin niet meegeteld.

     1. Poemien Noegien

      Aldus de liegende psychopaat.

   3. vlekkenoplosser

    gelúl strónt vlé®k , mogelijk heeft die groep al anti stoffen omdat ze al besmet geweest zijn.

    van dissel – net zoals jij – lúlt uit zijn nek !
    van dissel kan je dus ook met een korreltje zout nemen de fantast !

  2. Branzino

   @RvdB
   Die 9500 doden in 2018 was een absolute uitschieter, want gemiddeld ligt het aantal griepdoden de laatste 10 jaar op plm. 4000 en dat is inclusief die uitschieter. Maatregelen zijn er alleen met die vaccinatie van kwetsbaren. Ongevaccineerden asociaal en wappie noemen lijkt me niet op z’n plaats of je moet die begrippen een andere betekenis geven. Maar belangrijker is, dat covid19 een veel ernstiger bedreiging is dan de jaarlijkse griep. Ernstiger qua ziektebeeld, aantal doden, gevolgen voor de ziekenhuisbezetting en dus voor de hele volksgezondheid en effecten op de economie, zelfs zonder lockdown-maatregelen.

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblablabla

   2. RvdBe

    Zoek maar op, in bv 2016 IC,s vol met grieppatienten, in 2018 ook, uitgestelde operaties, jonge mensen die nooit ziek waren aan de beademing etc.
    Behandel corona als een zware griep, vaccineer mensen die dat willen, gebruik je verstand en blijf thuis bij verschijnselen, stop met dat getest en het opleggen van beperkingen die echt niet alleen het doel hebben om corona verspreiding tegen te gaan.

    1. Branzino

     @RvdB
     Klopt, in 2018 schrok men heel erg van de IC-bezetting. Maar als je naar de absolute cijfers kijkt is het onvergelijkbaar met de rond de 800 IC-patiënten in 2020. In 2018 lagen op het hoogtepunt 350 patiënten op de IC en bovendien korter en met minder nazorg dan de covid19-patiënten een jaar later.
     In 2016 was het allemaal veel overzichtelijker, al vond men het toen ook heel erg. Uit het AD van 9 mei 2016:

     In het Erasmus MC in Rotterdam, waar Gommers ook arts is, zijn twee operaties uitgesteld, vanwege de volle ic. Gemiddeld liggen op deze afdeling nu wekelijks drie tot vijf grieppatiënten in kritieke toestand, die 10 dagen tot een maand moeten blijven. Op de ic van het Sophia Kinderziekenhuis liggen ook kinderen aan de hartlongmachine. Deze week hebben we nog een ernstig zieke overgebracht uit Gouda.” vertelt Gommers

     Onvergelijkbaar dus met de nauwelijks voor te stellen hectiek tijdens de covid19-pandemie.

     Verder ben ik benieuwd van je te horen, welke andere bedoelingen de beperkingen hebben dan corona-verspreiding (en vooral de gevolgen daarvan, natuurlijk) tegen te gaan.

     1. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , weer een bak nonsens van postbus 51 !

     2. Branzino

      @vlekkenoplosser
      Je had ook kunnen vragen naar de bron van de genoemde feiten en ik had je de media-artikelen met deze inhoud kunnen geven. Maar zoals altijd weer alleen denigrerende opmerkingen die overigens meer zeggen dan je bedoelt.

     3. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , weer een bak nonsens van postbus 51 !.

  3. september

   Dat gaat wel over vaccinaties tegen griep en 3 jaar geleden.En bij griepvaccinaties krijg je alleen boven de 60 een oproep en dat is ook niet verplicht.Er het woord wappie bestond toen niet.En onder die 82% vallen dus ook kinderen.,die ga je toch ook niet mijden.

 12. Mistgabel

  h*tps://www.welt.de/wirtschaft/article233146801/Impfkampagne-Mehr-als-23-000-Aerzte-sind-ausgestiegen.html

  1. Branzino

   @Mistgabel
   Wat wil je met deze link aantonen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.