Vanaf november een einde aan alle coronamaatregelen: Kabinet schept toch weer verwachtingen

Het einde van de coronamaatregelen lijkt in zicht te zijn! Het demissionaire kabinet schept na lange tijd tóch weer nieuwe verwachtingen. ‘Als de situatie het toelaat’, wil het kabinet op 20 september de anderhalvemeterregel schrappen, en op 1 november een streep zetten door álle maatregelen. Maar om de gemoederen te bedaren zullen demissionair premier Rutte en demissionair zorgminister De Jonge vanavond benadrukken dat ze voorzichtig zullen zijn.

Vol verwachting
De persconferentie van vanavond kon wel eens spannend gaan worden, door de verwachtingen die het kabinet schept. Het wordt natuurlijk een gevalletje van ‘eerst zien, dan geloven’, maar toch. Het einde van alle coronamaatregelen lijkt dan eindelijk in zicht!

Toch is het beter om ons voor te bereiden op een teleurstelling. Clubs en discotheken zullen namelijk tot minstens 1 november gesloten moeten blijven, meldt RTL Nieuws. Ook is het maar de vraag wat het effect gaat zijn van het loslaten van de anderhalvemeterregel rond medio september.

Testen voor Toegang
Voor 1 november wil het demissionaire kabinet waarschijnlijk weer gaan werken met Testen voor Toegang en dus zullen personen tegen die tijd weer een bewijs van herstel, negatieve test of vaccinatie moeten tonen. Dit gaat mogelijk gelden voor allerlei locaties waar meer dan 75 mensen binnen mogen komen.

‘Leiderschap’
Qua ziekenhuisopnamen zal het tegen die tijd allemaal wel meevallen als de besmettingscijfers toch weer oplopen. Een echt gevaar zal er door het loslaten van de maatregelen dus waarschijnlijk niet zijn. Maar het gaat natuurlijk om wat dit autocratische demissionaire kabinet beslist, en op basis van welke signalen zij dat doen.

Het klinkt dus allemaal leuk. Maar eigenlijk stevenen we af op een situatie waar er eigenlijk niet zoveel mis kan gaan, maar het wél zo kan worden opgevat.

In het ergste geval lopen de besmettingen op en vertaalt zich dat óók in ziekenhuisopnamen. Bijvoorbeeld door een nieuwe virusvariant die de bescherming door de huidige vaccins heeft weten te omzeilen. Dan begint het gezeik weer van voor af aan. In vrijwel ieder ander scenario (geen nieuwe gevaarlijke variant) is er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Het demissionaire kabinet moet dat alleen ook eens beginnen te snappen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. leukeditter

  hahahahahahaha rutte en de jonge…peppi en kokki.. buurman en buurman.. de muppets… gert en hermien.. laurel en hardy enzzzz… wie gelooft ze nog??? wedde dat alles weer dicht is in november??????????????

  1. hans-e-pans

   In een ander artikel schreef ik al.

   De Nederlandse Roverheid een slechte partner om zaken mee te doen.

 2. roodkapjelusttaart

  Vergeet het maar schapen, u krijgt niks terug.

 3. StemPzeweg

  Nederland = wappieland. Dat blijkt nu ook dat zelfs de overheid gewoon de kant van de wappies kiest. Hoe kunnen ze dit soort idiote uitspraken doen?

  1. Harry Haller2

   StemPje, je hebt het zelf als verlaat pubertje niet in de gaten, maar je bent een hysterisch bakvisje dat door een klimaatpsycholoog gekalmeerd moet worden met een straffe dosis Diazepam. Je weet niks en je bent niks. Het is hard dat je daar nu langzamerhand achter moet komen.

   Veel sterkte.

  2. Appelstroop

   Zo zie je maar, de wappies hadden gewoon teveel keiharde onweerlegbare feiten, daar konden onze onderdrukkers niet tegenop. Je hebt je laten meeslepen door angstporno op de tv. Thierry is een visionair, maar dat wisten alle slimme mensen natuurlijk al jaren.

 4. Appelstroop

  We zullen het zien 🙂

  Hopelijk vallen QR codes, apps, spoedwet e.d. ook onder ‘einde maatregelen’. Macht loslaten is lastig. Wel goed nieuws voor Thierry, het doemscernario nog even uitgesteld, fok joe Claus Swaab.

  Kunnen we ons daarna volop gaan focussen op het klimaat, het is 5 voor 12 mensen! Bosbranden, overstromingen, allemaal door mensen veroorzaakte opwarming, wordt wakker en trek je portomonnee! Heb je ook geen geld meer voor al die rommel die mensen kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben, scheelt een hoop CO2 uitstoot.

  1. september

   We moeten nog even geduld hebben hopelijk gaat het echt allemaal door

 5. Fortiori

  En voor alle niet gevaccineerden ziekenhuis opname mogelijk met verpleging door niet gevaccineerd personeel in ziekenhuizen zonder speciale voorzieningen. Hier gelden geen regels.

 6. trutje

  Maar ondertussen kunnen asielzoekers gewoon naar Nederland komen zelfs Afghanistanen en wij kunnen niet eens naar Engeland. Vorig jaar zeiden ze als het koud wordt is het virus meer actief dan in de zomer maanden.

  1. Jack Flash

   Ongelooflijk, het gore lef om zo de kluit te willen blijven belazeren.
   Ik hoop echt dat er een keer een bijltjesdag komt.

   1. Ab Infinitum

    En dan, @Jack? Staat u dan vooraan? Misschien wel om alsnog een vaccinatie te ‘pakken’

 7. Paardenmiddel

  Ze moeten wel loslaten want er komt zoveel schuim naar boven. Een en al belazerij. Zie toespraak van Reiner Fuellmich.

  1. Mr.blauw.sky

   Ze moeten wel loslaten ”

   Probeer eerst je mede-reageerders daar maar eens van te overtuigen.

   1. ElGuapo

    Dat is meer een job voor jou blueballs.

 8. Mr.blauw.sky

  Nee kleine el feo !

  1. ElGuapo

   Je kan het blueballs heb vertrouwen in jezelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.