Grapperhaus spreekt vertrouwen uit over waarnemers die politie moet controleren in Amsterdam

Minister Grapperhaus spreekt vertrouwen uit over waarnemers die politie moeten controleren in Amsterdam. Hij denkt dat zij hun taak om mee te kijken met het preventief fouilleren goed zullen uitvoeren. ‘Kom rustig kijken, zou ik zeggen’ zegt hij tegen iedereen die de politie-babysitters wil aanschouwen.

Grapperhaus kiest geen kant
Minister Ferd Grapperhaus probeert zich enigszins buiten de discussie te houden over waarnemers die de Amsterdamse politie moeten gaan controleren. In plaats van zijn mening te geven over of hij achter het beleid staat of niet, geeft hij slechts een paar oppervlakkige opmerkingen in Het Parool.

Politie behandeld als kleine kinderen
Er is helemaal niemand die zijn twijfel uit heeft gesproken over de kundigheid van de waarnemers. Waar het iedereen om gaat, is het feit dat de Amsterdamse gemeenteraad überhaupt op het idee is gekomen om de politie als kleine kinderen te behandelen.

Onzinnig beleid
Naast dat het een belachelijk idee is dat men in Amsterdam de politie met waarnemers gaat controleren, is het ook nog eens onzinnig. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een camera op z’n telefoon. Mocht het dus voorkomen dat de politie zich ernstig zou misdragen (wat op zich al knap ik tijdens een fouilleeractie), dan is de kans vrij groot dat dit binnen de kortste keren op internet verschijnt. Er zijn dus helemaal geen waarnemers nodig.

Twijfel over politie
Het enige wat men met dit beleid bereikt, is dat er twijfel wordt gezaaid over de politie. In Amsterdam heeft men kennelijk het idee dat de politie zich daar net zo gedraagt als in de Verenigde Staten, wat natuurlijk nergens op slaat.

Minder effectief
In de praktijk zal het er waarschijnlijk ook toe leiden dat de politie minder effectief zal gaan fouilleren. In plaats van iedere verdachte te controleren, zal er nu wel twee keer worden nagedacht. ‘Ik fouilleerde afgelopen twee keer iemand met een kleurtje, laat ik nu maar weer een blanke doen’, denkt zo’n agent dan. Zo maak je de agent in kwestie niet alleen meer bewust van raciale verschillen, het kan ook voor gaan komen dat hij hierdoor niet meer álle verdachte personen gaat controleren. Precies wat je niet wil.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Paardenmiddel

  Een corrupte minister van justitie. Hoe lachwekkender kan het worden…

 2. KippiX

  Dit is corruptie open en bloot, recht in je gezicht!
  De discussie of de waarnemers wel kundig zouden zijn moet helemaal niet gevoerd worden. Gewoon NEE! De politie moet haar werk doen en of iemand gefouilleerd wordt of niet, dat hangt af van de aanleiding die een agent waarneemt. Het vertrouwen vanuit een burgemeester naar het korps dient absoluut te zijn.
  Wat ik als positief zie is dat de politie gaat demonstreren en of staken en wanneer dat gebeurt, moet wij burgers massaal onze steun betuigen wat openingen kan bieden om contacten te leggen en vrijheidsdemonstraties in de toekomst ook samen te doen. Misschien dat het kabinet zich hiermee in haar eigen voet schiet en dat we een kleine draai in de goede richting kunnen maken.

  1. Emile Takma

   Meent Kippix dat de grootschalige etnische profilering waar het Amsterdamse politiekorps zich aan schuldig maakte geen probleem is?

   1. Borreby Duytsch

    Misschien kan Emile Takma ons uitleggen waarom er überhaupt etnisch geprofileerd wordt.
    Dat moet toch ergens vandaan komen?

    1. Harry Haller2

     Er wordt veel te weinig etnisch geprofileerd en gefouilleerd, janjurk. De intensiteit en frequentie dient hoognodig te worden opgevoerd om onze samenleving leefbaar te houden.

    2. Borreby Duytsch

     Dankjewel Barry.
     Ik hoor het toch liever van Emile Takma waarom en waar het vandaan komt. Tot nu toe lijkt hij mijn vraag te ontwijken.

     1. Harry Haller2

      Dorreby, ik drukte het verkeerde palletje in. Mijn opmerking betrof niet jou, als doorgewinterde Stormfronter, maar was aan de DDS-dorpsgek Takma gericht. Mijn diepe en welgemeende excuses. Je bent geen Janjurk, maar een Janlül.

     2. Borreby Duytsch

      Geen probleem beste Harry Klein, ik heb je al vergeven.
      Und jetz: hol du schon mal den wagen.

   2. Cootje

    Nee dat is te recht , negroïde en lichtgetinten komen het meeste voor in de misdaad , terwijl het een duidelijke minderheidsgroep is , het thee drinken en wegkijken heeft niets opgelverd

    1. Cootje

     Opgelevert

    2. Cootje

     Opgeleverd

    3. Emile Takma

     opgeleverd

     🤓

     1. Xyz1234

      Geen inhoudelijke reactie mogelijk vanuit uw beperkte brein, dus dan maar een opmerking over een d of t. Zo kennen we schlemiel Takma weer.

    4. Harry Haller2

     Zo is dat Cootje. Daarom: etnisch profileren en fouilleren is noodzaak en dient sterk te worden opgevoerd.

   3. Harry Haller2

    “…grootschalige etnische profilering”

    Onze over-the-top dramaqueen aan het woord.

    Krijg toch de kolere met je achterlijk narcistische gezwam, klootzak.

    1. Emile Takma

     Hoe grootschalig wil je het hebben, Haller?

     ht.ps://www.parool.nl/nieuws/meer-dan-helft-amsterdammers-ervaart-etnische-profilering-bij-politiecontact~b1da92ce/

     1. Harry Haller2

      Die helft is precies de etnische groep die voor alle rotzooi en ellende zorgt en dus zwaar geprofileerd en preventief gefouileerd moet worden. De goeden moeten onder de vele kwaden lijden, het is niet anders.

     2. Harry Haller2

      gefouilleerd

     3. Emile Takma

      De heer Haller acht deze etnische profilering kennelijk gerechtvaardigd. De burgemeester, en ook de korpsleiding, gelukkig niet.

     4. Borreby Duytsch

      De burgemeester is een domme prei en de korpsleiding zijn ruggengraatloze kruipers, Emile. Wist je dat niet?

     5. Flengan

      In gesprek gaan met de forummongool is niet alleen nutteloos, het is ook dom.

     6. Cootje

      De burgemeester is bevooroordeeld en op zeker geen burgemeester van alle Amsterdammers, met een button 1873 te koop lopen betekend dat je geen principes hebt tegenover de blanke bevolking , maar ze had toen ook al een grote mond dat haar kinderen net zo goed onderwijs kregen op een zwarte school dan op een witte school , om ze er na twee jaar af te halen , / met pistolen spelen / met een smoesje

     7. Oepsie

      Het Parool? Dommer kan het niet speklapje. Echt een krand, die de waarheidt predikdt.

   4. ElGuapo

    Ongelooflijk hoe dom je bent schlemiel.

   5. dumbfarmer

    dat hele gejank over etnisch profileren moet eens ophouden. Het enige dat politie doet is vaststellen wat iedereen al weet. Dat is gewoon profileren, niet op etnisch, niet op inkomen, maar gewoon gebaseerd op cijfers die naar voren komen.
    Dat ondertussen door dit soort idiote opvattingen, gejank en maatregelen met ‘waarnemers’ (waar ook iedereen al van weet waar die vandaan gaan komen..) het normale politie werk vrijwel onmogelijk gemaakt.
    Gelukkig hebben we nog boa’s.. oh.. wacht…

   6. usb3.0

    tamil meent dat er op grote schaal wordt geprofileerd, tamil begrijpt niet dat Nederland steeds voller wordt van allochtonen uit Afrika en het midden-oosten, het is een schande dat men hier dus aangesproken wordt op etnisch profileren, terwijl overigens het overgrote deel gewoon crimineel is…

 3. Mistgabel

  De kledinglijn van de waarnemers is ook al bekend.
  Lange leren jas met kraag omhoog en gleufhoed.

 4. HD

  Je zal als agent maar de hele dag een zwarte, of nog erger een Marrokkaanse waarnemer naast je hebben zitten.
  Mag je niet spontaan zo’n Marrokaans pleuris jong staande houden.

  1. Wally

   Ik zou ze juist allemaal lekker laten lopen, wat ze ook uitvreten. En de gemeente wil dit, dus je bent altijd gedekt. Fantastisch toch?

 5. Cootje

  Maar het etnische profileren wat onze gehandicapte invalide zo erg vind , is wel uit frustratie geboren bij onze oom agente , de laatste 25 jaar kunnen ze elke dag in hun hemd worden gezet door jonge jongens die niet even boven modaal verdienen met een HBO opleiding en nog een cursus op de politie academie , zijn het de fatsoenlijke partijen die hebben weggekeken thee gezet , het gebanaliseerd wat vooral de allochtonen jongens uitspookte , die rond rijden in duren auto’s en gekleed met dure merk kleding , en na een veroordeling gewoon onder de 15000 veroordeelde terecht kwamen die ze nooit meer oppakte , als je een snuiter 3/4 x oppakt in 1/2 jaar tijd wordt je vanzelf meedogenlozer , en ga je een anti krijgen aan dat kleurtje

 6. dumbfarmer

  Ik blijf er bij. als ik politie daar was, was mijn formulier voor overplaatsing of herscholing al in de bus daar. Op geen enkele manier zou ik nog voor zo’n werkgever blijven werken.

 7. Bes Tolen

  E Takma doet voorkomen dat hij alle Amsterdamse pietpraat gelooft. Meer dan de helft van de Amsterdammer is in contact gekomen met de politie en ervaart daarbij etnische profilering wordt gesteld! Gewoon een bezopen bevolking als dat waar zou zijn. Daar moet je als regering geen cent meer aan besteden maar onder curatele stellen.

 8. Wally

  Heerlijk. Ik zou als agent in Amsterdam nu elke voetstap laten monitoren, vooral geen donkere of getinte verdachte gaan aanhouden of wat maar ook. Helemaal niets, uitsluitend je eigen kleurtje bekijken. Zijn ze snel mee klaar denk ik. En verder rustig rondwandelen met die achterlijke (zeker weten getinte) ‘waarnemer’, lees spion, in mn nek. Is er een overval en lijken de daders getint? Dan eerst even de waarnemer vragen of er een discussiegroep moet worden opgezet want anders weer etnisch profileren. Daders natuurlijk laten lopen, zonder zorgen want gemeente wil dit toch?
  DIT is wat je krijgt als je stemt op partijen als groenslinks en zo. Geniet ervan.

 9. Joko

  Met een dergelijke instelling heb je in Den Haag niets te zoeken. Een baas zal zijn personeel nooit openbaar afvallen. Wat een dweil!

 10. 56RdK

  “De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen zei in maart in een interview met het AD dat etnisch profileren door de Nederlandse overheid een probleem is, en dat klachten hierover onvoldoende serieus worden genomen.”

  Probleem? Hét probleem is dat dit land c.q. de politiek decennia lang onderontwikkeld, niet-westers en/of parasitief volk zonder enige restrictie hier heeft toegelaten en toelaat.
  Volk uit Suriname, Antillen, Afrika, MO e.d.
  Volk dat veelal beroerd is om eerlijke arbeid te verrichten, volk dat hier alleen maar is voor de toeslagen, uitkeringen en andere gratis voorzieningen. Volk dat hun eigen cultuur dominant aan ons oplegt en opdringt, daarin gefaciliteerd door het achterlijk en naïef woke- en deugvolk alhier. Volk dat totaal dus andere normen en waarden kent dan wij gewoon zijn. Volk dat gaat voor het makkelijk verkrijgen van het grote geld en veel bling bling. Volk dat zich met wapens en wapengeweld aanzien aanmeet.

  Met d a t soort volk, dat hier nu in grote, te grote getale verblijft en binnenkomt, hebben wij te maken. Zet ook onze strafwetgeving en strafoplegging daarnaast en je hebt de ideale basis, het paradijs, voor de crimineel en parasiet.

  Dus ja, of je maakt de keuze je laat ze hun gang gaan, wat ten koste kan gaan van onschuldige blanken, wat ook nog de blanke samenleving ontwricht en belast of je gaat etnisch profileren omdat vast staat dat getint en zwart volk verantwoordelijk is voor het overdadige wapengeweld c.q. criminaliteit en fraude.

  1. Duckday

   Klopt

 11. 56RdK

  De Grappenhaus had achter de politievrouw en -man moet gaan staan. Achter de mensen in het veld, achter de mensen die 24 uur per dag met waarheden en feiten worden geconfronteerd, met gevaar voor het eigen leven!
  D a t had die kale grappenmaker moeten doen!
  Maar ja, het woke overheerst ook op het Binnenhof! Ook dat nog!

 12. 56RdK

  En voor al diegenen die vinden dat onze politie discrimineert, etnisch profileert, dat ons land racistisch is heb ik één advies: verlaat dit land zo snel mogelijk, ga weg, ver weg van dit land! En oh ja, verbreek dan ook alle lijnen met de uitkeringsinstanties e.d.

 13. 56RdK

  En dan die Grappenhaus, een groot onbenul, heel goed passend in dit kabinet!

 14. Duckday

  Een CDA minister die zijn handen in onschuld wast.
  Deze minister van het CDA heeft geen enkel vertrouwen in de werkwijze van de Amsterdamse politie want anders had hij er nooit toestemming voor kunnen geven. Maar zo als zoveel CDA waaien ze met alle winden mee zolang zo maar geen verantwoording hier voor moeten nemen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.