‘Minister’ Ernst Kuipers hengelt naar baan in kabinet: ‘Zou het zeker overwegen als ik gevraagd werd!’

De arrogantie van de COVID-BN’ers is echt ongelooflijk. Het beste voorbeeld in recente maanden? IC-opperheer Ernst Kuipers is overduidelijk aan het hengelen naar een nieuwe baan. Als minister. Want, zegt hij, als hij “gevraagd” zou worden zou hij dat zeer zeker “overwegen.” “Minister Ernst Kuipers.” Wen er maar aan!

Stuitend.

Zo’n man als Ernst Kuipers. Zijn expertise is de IC. Daar houdt hij zich mee bezig. Tot corona hadden de meeste Nederlanders niet van hem gehoord, omdat hij gewoon deed wat hij moest doen. Werken voor zijn geld. Op de achtergrond.

Maar sinds corona is Kuipers opeens een BN’er. Corona-BN’er. En hij heeft invloed, want hij zit in het OMT.

Blijkbaar is dat ruiken aan de macht zó leuk voor deze man, dat hij dromen heeft die hij hiervoor waarschijnlijk nooit had: van hemzelf als minister. In Vak K. In een auto met chauffeur. Op kosten van de belastingbetaler.

“ls ze me vragen om minister te worden, zou ik het zeker overwegen,” aldus Kuipers in gesprek met de Volkskrant. “Er is veel dat we de komende jaren moeten aanpakken in de zorg. Er moet meer aandacht komen voor preventie, voor digitalisering, we moeten ons afvragen hoe we nieuw personeel krijgen en vasthouden. Genoeg te doen dus.”

Vervolgens volgt er een keiharde sollicitatie. Want gevraagd of ook NWO-topman Marcel Levi zo’n functie zou kunnen bekleden, antwoordt Kuipers dat hij denkt dat ze er allebei hartstikke geschikt voor zijn.

“We hebben geen politicologie of bestuurskunde gestudeerd,” legt minister Ernst Kuipers (ha) vervolgens uit, “we zijn nooit wethouder geweest, nooit bestuurlijk assistent van een minister, dus we hebben de gebruikelijke route niet afgelegd, maar dat is ook niet nodig. Tijdens de opleiding geneeskunde leer je om besluitvaardig en communicatief te zijn, er wordt ons veel bijgebracht over crisismanagement en probleemanalyse. Die kennis kun je inzetten bij je patiënten, maar ook als bestuurder.”

Hou. Alsjeblieft. Op. Zeg. Dit is geen “als ze me bellen zou ik het overwegen”-verhaal, maar een regelrechte sollicitatie om in het nieuw te vormen kabinet Rutte IV plaats te nemen als minister van Volksgezondheid. Als opvolger van Hugo “clown” de Jonge.

Nou zou Kuipers het ongetwijfeld niet slechter doen dan De Jonge, maar daar gaat het niet om. Nee, waar het hier om gaat is de stuitende arrogantie van een man als Ernst Kuipers; een man die werkelijk – net als Diederik Gommers – in zijn eigen grootsheid is gaan geloven het afgelopen jaar.

“Minister Ernst Kuipers.” Zal hij het dagelijks tegen zichzelf fluisteren? Of zelfs hardop uitspreken, terwijl hij voor een grote spiegel staat?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Emile Takma

  “Zijn expertise is de IC. Daar houdt hij zich mee bezig.”

  Nee, de man is bestuursvoorzitter van het grootste ziekenhuis in Nederland. Dat maakt hem niet automatisch geschikt als minister maar hem wegzetten als IC-arts (wat hij qua medische achtergrond ook niet is) lijkt me onjuist.

  1. Harry Haller2

   Misschien is Emile Takma wel ministeriabel. Hij heeft overal verstand van!

   “Ik word genoemd” (Prof. Dr. Ir. Akkermans).

   1. Emile Takma

    Ik geloof dat de oude heer Haller besloten heeft vandaan maar een potje te tröllen.

    Beetje zielig.

    1. Flengan

     Aldus het klimaatgekkie en uitgekotste forumgedrocht.

    2. Flengan

     “vandaan”

     🙂

    3. Emile Takma

     vandaan = vandaag

     Excuses.

     1. ElGuapo

      Ah bergRijpt!

   2. Harry HatIer2

    Mag ik minister van remigratie worden?

    1. Harry Haller2

     Hou jij je nu maar bij je frietkot, patatkoning.

  2. StemPzeweg

   Deze man zou in ieder geval niet „Dansen met Jansen“ propageren.

   1. RS

    Denk ik ook niet. Het ligt er maar aan welke partij deze man zich zal sluiten………. Ik gok D666 , of de PVDA……….

 2. Ongevaccineerde

  Een militair voor defensie.
  Een boer of visser op landbouw.
  Een arts op volksgezondheid.
  Een docent op onderwijs.

  Wat een angstaanjagende gedachte, ministers die weten waar zij over praten.

  1. hansbetaalt

   En een debiel als mp

   1. Ongevaccineerde

    Namens welke partij ben je benaderd?

 3. StemPzeweg

  Wat zou het een verademing zijn om deze man te vervangen met de opperkluns De Jonge. Hij zou in ieder geval geen beslissingen nemen waarbij de besmettingen weer omhoog zullen schieten en heeft verstand van het onderwerp

  1. StemPzeweg

   Correctie: Ik bedoel uiteraard de opperkluns met deze man te vervangen

   1. KippiX

    …Al zou Hogootje helemaal niet vervangen worden en wij daardoor de rest van het termijn zonder minister van volksgezondheid zaten, waren we zelfs beter af.

 4. KippiX

  Zal me niks verbazen als deze gluiperd ineens de zoveelste popup-minister wordt. Natuurlijk nadat de formatie is ‘geslaagd’ want niemand behalve hijzelf zou op hem stemmen.

 5. Emile Takma

  Weet iemand aan welke politieke partij Kuipers is verbonden?

  1. Harry Haller2

   Kuipers heeft een gluiperige kop. Het moet dus haast wel het CDA zijn.

   1. Brenda Welsh

    Het patent hierop heeft de SGP.

 6. DubbelZout

  Vorige week nog een hoop gejank hier over een vacature voor het ministerie van LNV omdat daar niet expliciet over “kennis van landbouw” werd gesproken waarover de hier heilig verklaarde mevrouw van trippel B over twitterde
  Nu biedt Ernst Kuipers, een man met zowel bestuurlijke als medische kennis, zich aan als een mogelijk kandidaat voor, ik neem aan, minister van volksgezondheid is het weer niet goed
  Als je maar kunt pissen op het kabinet is het enige wat telt hier blijkbaar, het maakt niet uit hoe

  1. Vanduinen

   Het is de domheid en middelmatigheid wat er over oordeelt wie er “geschikt” is. Bij DDS kun je wel geinformeerd worden, kennis genoeg.

 7. roodkapjelusttaart

  Deze zakkenvullers worden betaalt om de massa te onderdrukken.

  1. Grappos

   “Worden betaalT” “ik” denk in Bitcoins.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.