Nederland begint éíndelijk met evacuatie tolken Afghanistan, op dit moment slechts één vliegtuig onderweg

Nederland begint éíndelijk met de evacuatie van tolken, ambassadepersoneel en gezinnen uit Afghanistan. Op dit moment is er slechts één vliegtuig onderweg. Dat laat demissionair Defensieminister Ank Bijleveld weten via Twitter.

We mogen ons als land de ogen uit de kop schamen. Maandenlang had Defensie de tijd om de evacuatie van tolken uit Afghanistan te regelen, maar er gebeurde helemaal niets. En nu het praktisch te laat is sturen ze eerst slechts één vliegtuig. Meer kan niet, want er heerst een “onzekere situatie”.

De stompzinnigheid van onze overheid is haast niet te bevatten. Het lijkt wel alsof die hele oorlog in Afghanistan slechts een papieren werkelijkheid is voor de politici en ministeries die ermee te maken hebben. Er staan levens op het spel, maar dat betekent natuurlijk niet dat je als demissionair minister op een cruciaal moment niet meer naar de bioscoop kan. Een debat moest maar even wachten.

De Dagelijkse Standaard

Nu is er géén tijd meer en wordt de druk ineens veel te hoog. Daardoor stuurt Bijleveld nu een vliegtuig, maar is het nog maar de vraag of iedereen ook geëvacueerd kan worden. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat het vliegtuig zelf ook gevaar loopt. Het toestel vliegt namelijk naar Kabul en daar kunnen momenteel helemaal geen vliegtuigen landen. Het vliegveld staat namelijk vol met mensen, meldt De Telegraaf.

Het is te hopen dat de menigte van het vliegveld verdwijnt en de mensen die asiel is beloofd veilig kunnen evacueren, anders wordt het misschien wel één van de grootste blunders die dit kabinet ooit heeft gecreëerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En dan zul je zien dat ze de schuld vooral bij de extremistische Taliban zullen leggen, maar op geen enkel moment naar zichzelf kijken. Maar de schok van deze mogelijke misser zal Defensie nog jarenlang blijven voelen, want iedereen heeft dan kunnen zien hoe Nederland met lokale hulp omgaat. Het is werkelijk schandalig.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Rieks

  Weer een voorbeeld van ondeskundig handelen. Je gaat naar een land (20 jaar geleden) waar men geen Engels spreekt en dan weet je toch dat je tolken nodig hebt. Is dat dan geen overweging om er niet aan te beginnen? Ik zou zeggen van ja want communicatie is essentieel en je bent dan aangewezen op die tolken waarvan je niet weet of ze het wel begrepen hebben. Maar heb je daar ooit iemand over gehoord toen besloten werd tot uitzending? Dat is dus onze Tweede Kamer.

  1. Cootje

   De tweede kamer is altijd van de bedeling geweest , de linkse partijen hebben in die categorie hun beste mensen leidinggevend zitten , de subsidie stromen is in vakkundige handen bij de linkse hobby’s , en een nieuwe lichting Afghanen versterkt de linkse achterban , knuffelen pappen en nat houden , en in de watten leggen , ze goed uitleggen waar ze allemaal recht op hebben , en vooral influisteren dat ze een aanwinst zijn voor Nederland , en tegen de tijd dat er een paar crimineel worden hebben de tolken ook weer werk bij de rechtbanken

 2. Cootje

  Over 3 jaar weer Olympische spelen de kans bestaat dat er 1 atlete bij zit , de rest zal wel geld gaan kosten , de Afghanen zijn van huis uit corrupt dus ze komen in een opgemaakt bedje .

  1. Monty

   ”Afghanen zijn van huis uit corrupt”

   En onze overheid?
   Net Afghanen eigenlijk.

   1. Stanly2000

    Wat een opluchting, eindelijk eens niet over Baudet of Wilders.

    1. Monty

     Over Wilders gesproken.
     Die zal wel blij zijn dat al die tolken en hun familieleden niet meer naar Nederland kunnen komen.

     En Baudet weet wel beter. Ook in Afghanistan zal er straks een neocommunistische samenleving komen.

     1. ElGuapo

      Weer wat gespetter uit konty.

 3. Cootje

  De zolderkamer invalide is aan het trainen voor over 3 jaar de Paralympics of te veel tegenwicht voor zijn uitgesproken mening of ten derde ze zijn ze broek aan het verschonen.

 4. vlekkenoplosser

  gewoon daar laten die gasten. Ze hebben niets te vrezen zegt de strónt vlé®k . De taliban is vrede lievend en zijn geen barbaren zegt de strónt vlé®k

 5. Lefty

  Ik wist niet dat het nederlandse leger een transportvliegtuig had. Verbazingwekkend, vliegt dat ding echt?

  1. siemoon

   een oud gebakje. met kapotte remmen en lekke banden..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.