NPO haatgraaf Sander Schimmelpenninck draait door: “Wappiefluisteraars zouden opgepakt moeten worden”

Voormalig NPO-presentatortje, ondernemer, blauwbloedige lizzard-guy, en Twitter-scheldkop Sander Schimmelpenninck is nu echt doorgedraaid. Hij pleit namelijk voor de arrestatie van wat hij “wappiefluisteraars” en “complotondernemers” noemt. Oftewel, van mensen die publiekelijk ingaan tegen het dictatoriale coronabeleid van het kabinet. 

Eén positief aspect aan deze knettergekke coronatijden is dat mensen hun ware aard tonen, hun echte gezicht. Het slechte nieuws daaraan is dat er in Nederland (en elders) veel meer van dat soort SS-achtig tuig rondloopt dan voorheen gedacht.

Kom er maar in Sander Schimmelpenninck:

Echt verrassend is deze dictatoriale houding van de baron, graaf of wat hij dan ook is natuurlijk niet. Eerder liet hij immers al weten dat hij Nederlanders maar dom en vervelend vindt. Tegelijkertijd heeft hij zich ook al eerder van zijn fascistische kant laten zien, bijvoorbeeld toen hij betrapt werd nadat hij zich op ongekend racistische wijze had uitgelaten over een zwarte man.

En oh ja, dat was ik al bijna vergeten, maar hij liet vorig jaar ook al blijken totaal geen waardering te hebben voor – ik noem maar wat – de vrijheid van meningsuiting. Wat Sander betreft zijn dat soort rechten leuk voor blauwbloedigen. Het gewone plebs moet zijn bek houden.

Dat soort types mogen we geloof ik niet de nieuwe NSB’ers of zelfs de nieuwe SS’ers noemen. Dat soort termen mogen alleen types als Schimmelp. gebruiken voor hun tegenstanders. Meneer doet wat dat betreft niet anders. Iedereen die er een andere mening op nahoudt is wat hem betreft een radicale fascistsiche nazi.

Maar wat zien we steeds weer opnieuw? Juist, dat als puntje bij paaltje komt, hij degene is met ronduit fascistische, totalitaire denkbeelden en droomwensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Sander Schimmelpenninck is werkelijk de meest ranzige man die Nederland de afgelopen honderd jaar heeft voortgebracht. Wat een misbaksel is die vent.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

92 reacties

 1. Fortiori

  Ik twijvel om mee te gaan in de beoordeling of hij een fascist genoemd kan worden. Hij heeft een aparte mening, dat staat buiten kijf. Maar dat is niet erg, dat maakt hem in ieder geval geen grijze muis.

  1. vlekkenoplosser

   misschien moet jij even opzoeken wat de definitie van het links fascisme is !

   Hij is fascist in hart en nieren en kan zo bij putin solliciteren als adviseur. Wat een mafklapper.

   Overigens als je kritisch bent op de massa vaccinatie met de experimentele gentherapie en je de effectiviteit van de corona maatregelen betwijfelt gaat de discussie al gauw over de persoon en niet meer over de inhoud !

   Het beschermen van risico groepen en zwakkere is uitgemond in een verplichte vaccinatiecultuur waar je best hele grote vraagtekens bij kan plaatsen en mag plaatsen !

 2. Emile Takma

  Sander heeft natuurlijk volkomen gelijk. Zoals Beukman hier vandaag terecht opmerkte, de leugenachtige wappiefluisteraars, zoals Willem Engel en al die andere gevaarlijke idioten die mensen de leugen voorhouden dat hun natuurlijke immuunsysteem toereikend is om het virus het hoofd te bieden en een vaccin levensgevaarlijk zou zijn, hebben bloed aan hun handen. Ze zijn direct verantwoordelijk voor honderden zieken en doden en kunnen daar juridisch niet op aangesproken worden. Dat is een zeer ergerlijk gegeven.

  1. Mistgabel

   Emile Takma Schimmelpenninck…

  2. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k is uiteraard groot voorstander van het uitschakelen van anders denkende. De strónt vlé®k heeft niets met de democratie en het vrije woord. Het linkse dictaat van het partijkartel is de bijbel voor de strónt vlé®k en conform linkse denkwijze is alles toegestaan om je ” vijand ” te elimineren.

   De rol van de strónt vlé®k en familie in 40-45 is simpel invulbaar !

  3. Xyz1234

   Mag ik u eraan herinneren dat voordat het hele vaccinatiecircus begonnen is er ongeveer 4 miljoen mensen zonder of met geringe klachten het virus het hoofd geboden hebben, aldus Jasp van Dissel namens RIVM. Hoe denkt u dat deze mensen dat gedaan hebben, door goddelijke interventie?

   1. Xyz1234

    Jaap van Dissel uiteraard

   2. Xyz1234

    Hier komt geen inhoudelijke reactie meer op van de huisviroloog neem ik aan? Ik zou graag willen weten wat hij denkt over de genezing van 4 miljoen mensen in NL en tientallen miljoenen wereldwijd voordat vaccinatie überhaupt begonnen was. Was het magie, geluk, goddelijke interventie of gewoon het eigen immuunsysteem?

    1. Emile Takma

     Ik weet niet precies hoe Xyz aan die vier miljoen komt maar voordat er vaccins waren herstelden uiteraard heel veel mensen van een coronabesmetting. Sterker het merendeel van de mensen die door Corona werden besmet overleefden dat en, inderdaad, dat was te danken aan het eigen immuunsysteem.

     Het is onduidelijk welk punt je hiermee wilt maken. Het staat niet ter discussie dat veel mensen dankzij hun natuurlijke afweersysteem Corona kunnen overleven maar een klein deel echter niet. Dat deel heeft het vaccin nodig om te overleven en aangezien niemand van te voren weet of zijn of haar immuunsysteem stevig genoeg is om Corona te overleven is vaccinatie zeer aan te bevelen.

     1. vlekkenoplosser

      De strönt vlëk snapt het punt dat xyz wil maken niet zegt ie. De strönt vlëk speelt weer dommerdje en blijft gaan voor de verplichte 100% vaccinatie terwijl er aangetoond is dat gevaccineerde drager en overdragen kunnen zijn. Ergo , ongevaccineede worden beperkt ziek en gevaccineerde worden beperkt ziek. Helaas mag je van de strönt vlëk niet uitmaken of je joue immuunsysteem solide genoeg acht. Je moet meedoen met de achterlijke vaccinatieplicht van de vaccinatiewappies.

      De strönt vlëk gaat nu het woordje verplicht bestrijden want de randdebiel begrijpt nog steeds niet dat de maatregelen gewoon een indirecte vaccinatieplicht afdwingen.

     2. Flengan

      Aldus de staatsdebiel en forumvervuiler.

     3. Xyz1234

      Dat laatste is regrechte onzin. Uit de statistieken blijkt dat het mensen met comorbiditeiten zijn en/of bejaarden. Het is voldoende om die mensen een vaccin aan te bieden. En als er bange mensen zijn zoals u die twijfelen over hun eigen immuunsysteem mag daar ook nog een injectie voor klaar liggen. Maar goed, u draait al bij want u erkent nu dat er heel veel mensen zijn die zonder vaccin gewoon beter geworden zijn. U praat nu al heel anders en dat biedt hoop. En die 4 miljoen baseer ik op wat van Dissel uitlegt in de video die ik hier voor Beukman (of bent u dat ook?) gepost heb, waarin van Dissel zegt dat volgens berekeningen van RIVM tussen 3 en 5 miljoen mensen corona hadden gehad begin dit jaar (gemiddelde dus 4 miljoen) en slechts 1 procent in het ziekenhuis is beland. Geen reden voor paniek dus voor gezonde mensen. En dus ook geen reden om een hele bevolking te vaccineren.

   3. Beukman

    Bron? URL?

    1. usb3.0

     Daar hebben de vaccinatiedrammers geen antwoord op

    2. ElGuapo

     ht*ps://context.reverso.net/vertaling/nederlands-engels/Je+bent+een+sukkel

    3. vlekkenoplosser

     antwoord op de vraag bukhol ! Of wou je het gestelde ontkennen domme hufter ?

     1. Beukman

      De vraag is volstrekt onduidelijk, detergent. Daarom vroeg ik om een URL, een bron, of op zijn minst enige context. Het zal niemand verbazen dat het stil blijft.

    4. Xyz1234

     Uiteraard: h*tps://youtu.be/v3WU06rYK6E

     1. Xyz1234

      En het blijft soms even stil omdat mensen ook nog andere dingen willen en moeten doen. Dat zal inderdaad niemand verbazen.

     2. Beukman

      In jouw bron zegt Van Dissel heel andere dingen dan jij hier beweert, X. Je zal met iets beters moeten komen om je geloofwaardigheid niet op het spel te zetten.

     3. Emile Takma

      “In jouw bron zegt Van Dissel heel andere dingen dan jij hier beweert, X.”

      Dit overkwam me ook een paar keer in de discussie met Xyz. Op mijn verzoek zijn beweringen over de vermeende ondermijning van het immuunsysteem door vaccins te onderbouwen kwam hij tot twee keer toe met op zichzelf degelijke wetenschappelijke bronnen die echter het bezwaar hadden dat ze zelfs niet gingen over de onderhavige kwestie. Het was gewoon bluf in de hoop dat ik het moeilijke wetenschappelijk artikel niet zou gaan lezen.

      Xyz is een oplichter maar niet zo’n slimme.

     4. Beukman

      Ik lees nu in deze draad dat jij op ongeveer dezelfde manier op X reageert als ik, Emile. Dat verbaast me niet.

      Zijn bijdragen hebben een hoog klok-klepel-gehalte. Hij strooit rond met namen van mensen die zijn woorden geloofwaardigheid moeten verlenen – “dr. Kory” is de laatste, zonder dat hij deze introduceert.

      Het checken van zijn beweringen kost veel tijd en leveren keer op keer op, precies zoals jij schrijft, dat het als een tang op een varken blijkt te slaan.
      Ondertussen cirkelen er een paar ondertrοllen om hem heen die al helemaal niet in staat zijn tot reageren.

      Jammer, maar op deze manier is het zonde van jouw en mijn tijd om op hem te reageren. Meriadoc suggereerde ook al iets dergelijks. Ik denk dat hij gelijk heeft.

     5. usb3.0

      Nee hoor de leugenachtige tamil kan het tegendeel niet bewijzen, kan het niet weerleggen dus ook niet ontkrachten aangezien tamil alles wat aangedragen wordt beschouwt als fake, dus narcist tamil gelooft echt dat een experimentele vloeistof waarvan nagenoeg niets bekend is over de bijwerkingen, die zelfs tot de dood kunnen lijden, het immuunsysteem niet ondermijnt, tamil leeft geheel buiten de realiteit

     6. usb3.0

      Jullie kunnen geen van beide aantonen dat de beweringen niet waar zijn

     7. Beukman

      Wil de Binaire Bus soms ontkennen dat er destijds miljoenen mensen niet door het pokkenvirus zijn getroffen toen daar in 1796 door Jenner nog geen vaccin voor ontwikkeld was? Hoe was dat geweest als het pokkenvaccin al in 1696 had bestaan, Bus?

     8. usb3.0

      beukhoér ontwijkt de vraag

     9. Xyz1234

      In de video zegt van Dissel dat er tussen 3 en 5 miljoen mensen besmet zijn geraakt aan het begin van dit jaar. Gemiddeld dus 4 miljoen. Hij zegt dat 3 miljoen te conservatief geschat en 5 miljoen te ruim. 4 miljoen is dus prima om aan te houden. Maar als u als negatief persoon liever van 3 miljoen uitgaat, ook goed. Dan nog zijn die 3 miljoen mensen genezen zonder al teveel klachten op ongeveer 1 procent na. Dat zijn mensen met comorbiditeiten en/of bejaarden. Die mensen komen dus in aanmerking voor vaccinatie. Het is onzin om mensen te vaccineren die zelf een immuunsysteem hebben waarmee ze het virus de baas kunnen.

     10. Beukman

      Hij zegt dat 3 miljoen te conservatief geschat en 5 miljoen te ruim. 4 miljoen is dus prima om aan te houden. Maar als u als negatief persoon liever van 3 miljoen uitgaat, ook goed.

      Interessant X, dat een lagere schatting associeert met een “negatief persoon” ipv met een positieve.
      Enfin, die 4 miljoen is dus jouw eigen interpretatie. In werkelijkheid maakt Van Dissel een heel ruwe schatting van ergens tussen de 3 en de 5 miljoen met nog een flinke slag onder de arm; niet voor niets spreekt hij van “bandbreedte”.

      Begrijp ik uit jouw opmerking dat je je nog niet hebt afgevraagd waarom het over de hele wereld, dus niet alleen in Nederland, gebruikelijk is dat de hele bevolking wordt ingeënt, en dus niet alleen “mensen met comorbiditeiten en/of bejaarden”? Waarom zou dat zijn, denk je? Wordt soms in ieder land de gezondheidszorg geruled door vaccinatiegeile Van Disseltjes?
      ÓF is er een medische reden voor om dit te doen, een reden waarnaar jij nog niet hebt gezocht omdat het je eenvoudiger leek om Van Dissel beunhazerij in de schoenen te schuiven?

  4. Xyz1234

   Wie met name bloed aan hun handen hebben zijn degenen die veilige geneesmiddelen verbieden en vaccins opdringen aan mensen die dat niet nodig hebben, middels chantage. Het aantal sterfgevallen door gebrek aan medicatie loopt in de duizenden. Het aantal ernstige bijwerkingen ten gevolge van vaccinatie loopt ook nog steeds op. En die mensen hebben pech gehad en nabestaanden moeten niet zeuren?

   1. Emile Takma

    Xyz voelt zich aangesproken, en terecht. Hij is zo’n leugenachtige wappie die meent dat vaccins gevaarlijk zijn omdat ze het natuurlijke immuunsysteem zouden ondermijnen. Voorts bepleit hij medicijnen tegen Corona die wetenschappelijk bewezen niet werken en zelfs gevaarlijk zijn.

    Gelukkig heeft deze loser weinig media-bereik maar dat maakt hem niet minder crimineel.

    1. usb3.0

     Nee tamil jij bent hier dé leugenaar, je hebt geen argumenten meer en begint dan maar weer over hetgeen XYZ volkomen gelijk in heeft en jij niet het tegendeel kunt bewijzen.

    2. ElGuapo

     Schlemieltje uit zijn frustratie even om goed aan te tonen dat xyz gelijk heeft.

    3. Xyz1234

     U begint meer en meer grove benamingen te gebruiken. Doorgaans een teken van zwakte en frustratie, ingegeven door gebrek aan argumenten. India is overgegaan op ivermectine mocht u het niet weten, met prima resultaten. Het medicijn is niet gevaarlijk want wordt al decennia lang voor geschreven tegen andere kwalen zonder noemenswaardige bijwerkingen. In tegenstelling tot de vaccins die zich tot eind 2023 in de experimentele fase bevinden en waarvan meldingen over bijwerkingen op de website van Lareb te volgen zijn. U weet dat dit feiten zijn dus jammer dat u dan op deze manier reageert.

     1. Xyz1234

      Er zijn overigens nog meer landen die Ivermectine gebruiken. Eigenlijk lopen Westerse landen daarin achter. De VS is dan uiteindelijk ook begonnen met het voorschrijven hiervan na veelvuldige smeekbeden van o.a. dr. Kory. Mexico is een goed voorbeeld omdat daar in slechts 1 van de provincies begonnen is een aantal maanden geleden, waarna in die specifieke provincie het aantal ernstige gevallen snel terug liep. Om maar wat voorbeelden te noemen van landen die dit medicijn gebruiken wat u als gevaarlijk probeert te bestempelen.

     2. usb3.0

      De kans is natuurlijk groot dat tamil dit afdoet als fakenews omdat je de spijker op z’n kop slaat en hij het tegendeel niet kan bewijzen

     3. Emile Takma

      Je weet helaas niet waarover je praat, Xyz.

      ht.ps://www.knack.be/nieuws/factcheck/factcheck-geen-bewijs-dat-ivermectine-aantal-coronadoden-in-india-en-mexico-spectaculair-deed-dalen/article-longread-1745511.html?cookie_check=1628196736

     4. Emile Takma

      ht.ps://www.parool.nl/nederland/is-ivermectine-het-nieuwe-wondermiddel-tegen-covid-19~be8c9ee9/

     5. usb3.0

      Tuurlijk weet XYZ dit wel tamil, jij weet niet waar je over praat, ouwe peföfiel

     6. Xyz1234

      Komt ie weer aan met z’n factcheck websites. Als het leven zo simpel was dat je even naar een website kon surfen om te kijken wat waar is en wat niet op welk gebied dan ook dan zou het een mooie boel zijn. Feit is dat Ivermectine in Mexico, India en de VS gebruikt wordt met goede resultaten. Als u dit probeert te ontkennen wilt u de waarheid gewoon niet zien. En waarom eigenlijk? Het is toch juist goed nieuws dat er een goedkoop en veilig middel is wat kan bijdragen aan het voorkomen van ellende voor kwetsbare mensen?

     7. Xyz1234

      Hier nog een onderzoek naar ivermectine. Voor de mensen die wél geïnteresseerd zijn in andere behandelingen dan onnodig een hele bevolking injecteren:

      ht*ps://journals.lww.com/americantherapeutics/Fulltext/2021/08000/Ivermectin_for_Prevention_and_Treatment_of.7.aspx

     8. Meriadoc Brandebok

      De FDA in de VS heeft Ivermectine niet eens goedgekeurd! Er zijn zelfs een reels Amerikaanse artsen die daar tegen waarschuwen!

      h**ps://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/why-you-should-not-use-ivermectin-treat-or-prevent-covid-19

      Nou ja, je kunt zo wel aan de gang blijven met factchecken, maar dat heeft werkelijk geen zin. Dit kost alleen maar tijd. Mute.

     9. Meriadoc Brandebok

      “In Mexico wordt Ivermectine gebruikt met goede resultaten”.

      De zoveelste leugen. Er is geen data beschikbaar om die beweeing te staven.

      h**ps://www.politifact.com/factchecks/2021/aug/04/facebook-posts/claim-ivermectin-bringing-down-covid-19-mortality-/

      (Overigens wordt wel duidelijk dat er op spcoal media een geknoeide grafiek rondgaat die niet klopt.)

    4. Xyz1234

     En nog even over vaccins en vaccinatiestrategie: dit zijn verschillende zaken. Aan dit nieuwe vaccin zitten risico’s zoals we kunnen lezen op de website van Lareb en kunnen horen en zien op tv van onder andere minister de Jonge die moest stoppen met Astrazeneca. Ook vaccins van andere fabrikanten hebben risico’s. Het gaat erom per persoon een risico/voordeel analyse te maken. En dat verschilt per individu omdat een gezond persoon weinig kans heeft om iets ernstigs op te lopen door corona en daarom wellicht niet gebaat is bij het nemen van een vaccin met risico’s. Voor een kwetsbaar en/of ouder persoon kan dat weer anders liggen. Het gaat hier wel om mensenlevens en uw benadering van een ‘one size fits all’ gaat hier niet op. We zien nu dat er ernstige bijwerkingen gemeld worden bij jonge mensen die helemaal niet hadden hoeven over te gaan tot vaccinatie. U houdt daar geen rekening mee in uw 1 dimensionale benadering en dat is tot daaraan toe. Maar ook de huidige minister gaat op deze wijze te werk en dat is onverantwoord.

     1. Xyz1234

      Dan de vaccinatiestrategie: zoals al eerder verteld met daarbij de onderzoeken als mijn bron, heeft de manier van vaccineren effect op het muteren van het virus. Ga je een hele bevolking inenten met een middel wat maar 1 target heeft, dan hoeft een virus ook masr op 1 eigenschap te muteren en loop je continu achter de feiten aan, wat overigens wel een heel goed verdienmodel voor fabrikanten is. Als je de strategie gebruikt die altijd gangbaar is geweest, namelijk kwetsbaren vaccineren (vrijwillig uiteraard) en gezonde mensen niet, snijdt het mes langs twee kanten en heb je binnen een complete populatie een veel breder scala aan immuniteit. Zo moeilijk is dit niet te begrijpen. Zelfs voor u niet.

     2. ElGuapo

      Dus Guillain-Barré syndroom na vaccinatie kan gezien worden als ondermijning van het immuunsysteem?

     3. Flengan

      @XYZ: De forumdebielen alhier kunnen gewoon lekker uit hun gevaccineerde duim zuigen. Zeg jij het ene beweren ze gewoon glashard het andere. 😉

     4. Gerda2

      Goed verhaal Xyz.

     5. Emile Takma

      “zoals al eerder verteld met daarbij de onderzoeken als mijn bron, heeft de manier van vaccineren effect op het muteren van het virus.”

      Ik heb die conclusie in de door jou opgevoerde bronnen niet aangetroffen en op mijn verzoek de concrete citaten uit die bronnen te geven die je beweringen ondersteunen reageerde je niet.

      Overigens voerde je de bronnen op met het doel aan te tonen dat vaccinatie het natuurlijke immuunsysteem zou ondermijnen. Je zult inmiddels wel inzien dat die bewering al helemaal niet door de bronnen werd gestaafd, sterker, daar gingen de artikelen helemaal niet over.

      Je bent een charlatan Xyz en ik begin een beetje genoeg te krijgen van je factfree gebabbel: mene mene tekel ufarsin.

     6. Gerda2

      Takma@ en ik begin een beetje genoeg te krijgen van je factfree gebabbel

      Poe, poe, dat maakt even indruk.
      Lees jij er maar lekker de factcheckers op na.

     7. ElGuapo

      “Je bent een charlatan Xyz en ik begin een beetje genoeg te krijgen van je factfree gebabbel: mene mene tekel ufarsin”

      De zolderkamerimam roept een spreukje om te pogen nog even een beetje intelligentie te tonen.
      Toch wil hij de overduidelijke facts niet zien die voor iedereen gewoon duidelijk zijn waardoor die intelligentie al weer snel verdwenen lijkt te zijn. Vervolgens maakt hij anderen uit voor dom, charlatan etc. omdat het niet in zijn straatje past.
      Om niet verder in een hoekje getrapt te worden geeft de wanhopige tenslotte aan dat hij er genoeg van heeft.

    5. Meriadoc Brandebok

     Negeren, Emile.

     1. ElGuapo

      Als het te moeilijk begint te worden doet schlemieltje dat standaard al maar brandballetje doet dat dus ook.

     2. Xyz1234

      Ja ja, feiten moet je negeren. De tactiek is duidelijk.

     3. Flengan

      “Negeren, Emile.”

      Hahaha, Guus Glijert! 😛

    6. Xyz1234

     Nog meer informatie over Ivermectine: ht*ps://covid19criticalcare.com/nl/ivermectine-in-covid-19/

     Met Links naar onderzoeken. Een iets serieuzer en hoger niveau dan factcheck sites zoals Snopes, mcGillis en Knack.

     1. Emile Takma

      En nu de echte informatie waarin de praktijken van de FLCCC alliantie aan de kaak worden gesteld.

      h*tps://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/covid19/90552

     2. Emile Takma

      En hier hebben we het ‘brein’ achter de promotie van ivermectine. Hij is van zijn eerste leugen niet gebarsten.

      ht*ps://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Kory

     3. usb3.0

      tamil liegt, hij verspreid leugens en zou daarvoor opgepakt moeten worden, het gaat namelijk regelrecht in tegen de rechten van de mens, het is een continue stroom van leugen en onwaarheden

    7. Gerda2

     Een aardig artikel over factcheckers.
     Ook factcheckers die hier worden aangehaald, bijvoorbeeeld politifact.com.
     Financiering, beïnvloeding etc.

     Politifact is known for debunking anything that goes against the mainstream narrative before it can breach the public consciousness. But what isn’t widely-advertised is the fact checking giant’s ties to very deep pockets. For example, it’s received donations from the Bill&Melinda Gates Foundation and, perhaps coincidentally, has repeatedly debunked “false conspiracy theories” and “misinformation” about the Foundation’s investment in COVID-19 vaccines.

     en

     Like Politifact, Factcheck.org accepts donations from Google and Facebook to debunk viral deceptions, although it claims this doesn’t influence their editorial decisions. Even so, Factcheck’s partnership with a company that blocks users from sharing information that strays from the mainstream narrative — adopting methods that would make Mao Zedong proud — speaks volumes about the kind of facts it deems credible.

     medium.com/indian-thoughts/whos-checking-the-fact-checkers-359034ebd772

  5. hetfietsmenneke

   Takma, iedereen mag zijn/haar mening verkondigen, dus ook vreemde mensen als Willem Engel. Mensen zijn echt wel in staat om zelf afwegingen te maken. Als iedere domme roeptoeter opgepakt zou worden, dan zat jij ook al een tijdje vast.

 3. Beukman

  Opppakken gaat wel ver.
  Van de andere kant, moeten we het zomaar goed vinden dat engerds zoals W. Engel hun volgelingen verzoeken om medisch personeel van vaccinatiebussen te fotograferen en te publiceren?

  In de VS, waar alles nog wat erger is dan hier, roept Marjorie Taylor Greene, Republikeins Trumpkopstuk, haar aanhang inmiddels op om vaccinatiepersoneel dat aan de deur komt dood te schieten.
  Het zal allemaal wel onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Maar waar bevinden die grenzen zich dan eigenlijk als figuren als Engel en Greene anderen mogen aanzetten tot crimineel gedrag?

  youtube.com/watch?v=nPkCzZm9uEw&t=21s

  1. vlekkenoplosser

   bukhol is ook groot aanhanger van het vaccinatiefascisme !

   het beschermen van risicogroepen met het vaccin is geheel losgelaten door de vaccinatiefascisten. Ze zijn volledig doorgedraaid met hun dictaat.

   1. Beukman

    Jij praat het gedrag van Engel en Greene goed, detergent?

    1. usb3.0

     Beukhoër liegt logisch want deze vaccinatiefascist is zo ziek als het maar kan

     1. Flengan

      @USB: Inderdaad, en na de tweede vaccinatie word het alleen maar erger…

     2. Beukman

      De binaire Bus is zelf een vaccin, dat zich overal tracht binnen te spuiten. Hij is niet ontsnapt uit een laboratorium maar uit de Mesdagkliniek, waar hij al jaren in quarantaine werd gehouden.

    2. vlekkenoplosser

     Het gaat hier niet over Engel bukhol maar over jouw dictaat hork

     1. Mr.blauw.sky

      Wie is er hier altijd als de kippen bij om meteen naar anderen te wijzen poep mormel ? ! Nou dan, bakkes houwe en terug in je mand haatsmurf !

 4. Mistgabel

  Dat is een echte fascist en zelfs racist.
  Vies eng mannetje,

  1. Emile Takma

   En nu de argumenten nog, Mistgabel.

   1. usb3.0

    tamil is het uitstekende voorbeeld van een fascistische vaccinatie racist

  2. Flengan

   “Vies eng mannetje”

   BAM!

   🙂

 5. NO8DO

  GGD doet aangifte tegen Willem Engel vanwege bedreiging: ‘Tot hier en niet verder’
  De GGD Hollands Midden heeft donderdag aangifte gedaan van bedreiging tegen Willem Engel. De activist heeft opgeroepen om foto’s en filmpjes te maken van medewerkers van de GGD op vaccinatielocaties. Zijn volgers voegden de daad bij het woord.

  Directe aanleiding voor de aangifte was de situatie bij de prikbus in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk, aldus een woordvoerder van de GGD. ,,Onze medewerkers werden van dichtbij benaderd door mensen met camera’s en voelden zich bedreigd.‘’ De politie moest ingrijpen om ervoor te zorgen dat de medewerkers van de prikbus hun werk konden doen.

  De leider van Viruswaarheid verstuurde woensdagochtend een tweet over een demonstratie bij een prikbus in Katwijk. Daarbij voegde Engel toe: ,,Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.’’

  Een grens
  De GGD laat weten met de aangifte ‘een grens te trekken’. ,,In principe mag iedereen roepen wat-ie wil, maar wanneer het ook wordt uitgevoerd is het een ander verhaal. Tot hier en niet verder.‘’ De woordvoerder zegt dat ze ‘hopen dat mensen zich niet laten tegenhouden om naar een prikbus te komen’.

  Willem Engel moest eerder voorkomen voor opruiing. Deze zaak is uitgesteld omdat er getuigen moeten worden gehoord.

 6. Emile Takma

  “Dat soort types mogen we geloof ik niet de nieuwe NSB’ers of zelfs de nieuwe SS’ers noemen.”

  Dat mag wel hoor, maar als je zoiets roept ben je wel akelig van het padje.

  1. usb3.0

   Nee tamil jij bent als nieuw hïtlertje totaal van het padje af, types als jij zijn het nieuwe vergif in ons land, types als jij sluit mensen buiten, een nazi zou jaloers zijn op je

  2. vlekkenoplosser

   nee hoor strónt vlé®k , je voldoet aan alle criteria ! De waarheid is soms hard hufter maar wel overduidelijk.

 7. usb3.0

  Fascistische vaccinatiewappies zouden opgepakt moeten worden die zijn namelijk hét gevaar in onze samenleving, zij menen namelijk het alleenrecht te hebben op de vrijheden in ons land

 8. Mistgabel

  h*tps://www.briefjevanjan.nl/aan-sander-schimmelpenninck-4/

 9. usb3.0

  Fascistische vaccinatiedrammer tamil denkt ook zo, nou zieker heb je ze niet

 10. DubbelZout

  “gaat de discussie al gauw over de persoon”

  Pardon ?
  Bij u gaat de discussie juist alleen maar over de persoon, getuige de vele scheldkanonnades van uw kant

  1. Flengan

   DubbelDebiel sputtert…

   1. Mr.blauw.sky

    En weg is vlechtje weer met de staart tussen de beentjes ..

   2. vlekkenoplosser

    Ach dat ongezouten stuk bedorven vlees heeft zijn houdbaarheidsdatum al lang overschreden. Nog nooit 1 inhoudelijke reactie gegeven. Wegvegen die tärrël.

 11. Meriadoc Brandebok

  Wappies zijn gevaarlijk omdat zij gemakkelijk beïnvloedbare mensen in hun ban weten te krijgen en hen met de grootste (en in veel gevallen meest walgelijke) onzin indoctrineren. Thierry Baudet en Robert Jensen zijn zo’n voorbeeld. Zij indoctrineren hele volksstammen met hun schadelijke onzin overde crisis waar we nu inzitten. Het probleem is dat er niet tegen kan wprden opgetreden omdat men binnen de kaers van het wettelijk toegestane blijft opereren.

  Ik heb best medelijden met de wappies. Ik kan wel invoelen datzij in de war zijn en hun toevlucht zoeken bij de charlatans,mede door de online algoritmes. Echter, charlatans als Jensen en Baudet maken gewetenloos gebruik van de ignorantie. Een jarenlange gevangenisstraf waard.

  1. usb3.0

   Fascistische vaccinazdrammende mensen als tamil, occult fantasietje, beukhoértje, branzebinootje zijn een gevaar in onze samenleving voor de vrijheid van mensen, deze wokegestoorden zijn op z’n zachtst gezegd nieuwe hïtlertjes

   1. Mr.blauw.sky

    Nee Nee hoor, dit lieg jij natuurlijk, angstfascistische wegduikende nano chips

    1. vlekkenoplosser

     Weer een paar papertripjes teveel weggewerkt onwetende ?

    2. Mr.blauw.sky

     .. fluisteraars, zoals ons fataziek occultje vinden het doodnormaal om in tegenspraak met hun geloofsovertuigingen iedereen met een afwijkende mening voor antichrist, Hítler of nóg erger uit te schelden …

    3. Mr.blauw.sky

     .. fluisteraars, zoals ons fataziek occultje vinden het doodnormaal om in tegenspraak met hun geloofsovertuigingen iedereen met een afwijkende mening voor antichrist, Hítler of nóg erger uit te schelden …

  2. dumbfarmer

   en het verschil met het andere kamp is.. ??
   Aan beide kanten zijn extremen, maar jammer genoeg krijgen die vaak de meeste aandacht wegens de zogenaamde ‘nieuwswaarde’. Zolang dat zo is, is er eigenlijk geen zinnig gesprek te beginnen over de zin en onzin van alle argumenten, gegevens en maatregelen.

   Wat eigenlijk als enige wel door iedereen zo’n beetje bevestigd kan worden is dat die muppetshow vaak wat aanknoeid, vooral met zichzelf bezig is en als het ze zo uit komt even het vuurtje aanwakkeren..

   Doet me denken aan een comic over een koning met een adviseur tegenover een woedende meute met hooivorken en fakkels. Het advies aan de koning:niet bestrijden, je hoeft alleen maar die met de hooivorken ervan te overtuigen dat die met de fakkels hun hooivorken willen verbranden.
   Lijkt een beetje op het beleid dat op dit moment gevoerd wordt (en blijkbaar met succes), en niet alleen door die muppetshow in den haag.

   1. vlekkenoplosser

    Eindelijk eens een vergelijk dat hout snijdt. 1140 doden door toedienen van het vaccin. Dat noemen vaccinatiefascisten collateral damage.

    Hoe verzin je het om te vaccineren uit zogenaamde bezorgdheid en het beschermen van zwakkere en dan ruim 11 doden te accepteren. Je bent dan echt ziek in je bovenkamer.

 12. dumbfarmer

  ach gut.. heeft schlemiel.. sorry.. schimm.. krijg de naam niet uit mijn strot of overgetikt zelfs….
  iig.. heeft ie ook weer 5 minutes of fame. Fijn voor em, maar dat ie wat zinnigs bijdraagt: niet echt (of beter: echt niet).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.