Wereldvreemd Amsterdam stelt ambtenaren voor andere woorden te gebruiken voor ‘homohuwelijk’ en ‘gaypride’: ‘Niet inclusief genoeg’

Aan de doorgeslagen gekkigheid komt geen einde in Amsterdam. De gemeente heeft een handleiding vol met inclusieve taaltips gegeven aan haar ambtenaren. De gemeente is van mening dat ambtenaren woorden zoals ‘homohuwelijk’ – ‘trouwen voor mensen van gelijk geslacht’ – en ‘Gay pride’ – ‘Amsterdam pride’ – liever niet meer gebruiken. Dit soort woorden zouden niet ‘inclusief’ genoeg zijn. 

De gemeente Amsterdam lijkt de intersectionliteit compleet te hebben omarmd en in alle lagen van het stadsbestuur te willen implementeren. Amsterdam moet en zal de belichaming zijn van ‘inclusiviteit’ – althans, de woke-definitie hiervan. Ambtenaren hebben een ‘handreiking voor respectvolle en inclusieve communicatie’ gekregen. En nee, het staat niet vol met normale omgangsnormen zoals mensen met ‘u’ aanspreken of iets dergelijks. Het staat vol met woke-gebrabbel. Zelfs woorden zoals homohuwelijk en de gay pride zijn niet langer meer inclusief.

De gemeente lijkt haast wel een gedachtepolitie te gaan worden met dit soort ‘taaltips’. Ook de Stichting De Roze Leeuw denkt er het zijne van: “De woorden “homohuwelijk” en “gaypride” zijn voortaan verboden voor ambtenaren van de gemeente Amsterdam. Is hier sprake van homofobie of doorgeslagen gekkigheid?”

De Amsterdamse gemeente besteedt belachelijk veel tijd én energie aan dit soort nutteloze handleidingen, terwijl ondernemers in Amsterdam verschrikkelijke tijden achter de rug hebben, een flink deel van de binnenstad leeg is komen te staan door de coronacrisis, houdt het stadsbestuur zich liever bezig met het taalgebruik van zijn ambtenaren. Om de vraag van De Roze Leeuw te beantwoorden: dit is natuurlijk doorgeslagen gekkigheid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Iedere keer als men denkt dat het niet erger kan in Amsterdam komen ze met dit soort ridicule beleidsveranderingen of adviezen aan. Denken ze nu echt de homofobie hiermee te kunnen aanpakken? Zo ja, dan zit het stadsbestuur vol met dwaallichten. Beter kan men de tijd en energie in projecten steken die wel gaan werken, zoals meer blauw op straat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Appelstroop

  Godzijdank, er zijn al jaren klachten vanuit de LGBTQQIP2SAA gemeenschap over deze niet-inclusieve termen. Er blij dat er
  eindelijk iets aan dit onrecht wordt gedaan, waarschijnlijk nog
  een overblijfsel van het kolonialisme. Zat er zelf ook al
  lange tijd mee in m’n maag.

  1. dumbfarmer

   ohjee. let op.. je bent de tweede I groep vergeten 😉

 2. Adolfina

  “Beter kan men de tijd en energie in projecten steken die wel gaan werken, zoals meer blauw op straat”. Hiermee ben ik eens. Geüniformeerd, gezag uitstralend.

  1. dumbfarmer

   dat gaat zich vertalen naar nog arbeidsongeschikten die agentje spelen en om een wapenstok janken en allerlei oneigenlijke bevoegdheden krijgen toegekend. Ondertussen mogen de officieel geinstalleerde agenten alleen toekijken als er weer eens over de schreef gegaan wordt, want dan wordt weer ‘racisme’ en ‘etnisch profileren’ geroepen.

   1. usb3.0

    BAM

    1. Adolfina

     Wat BAM ? Is er een zekering uitgeklapt?

   2. Cootje

    Een button 1873 burgemeester zegt genoeg ,

  2. LifeBuddy

   Eerst gaat men de tijd en energie steken om een ander woord te vinden voor taliban, want als die GL. arische sLInkse in de kamer beëdigd worden, Klinkt dat een beetje wereldvreemd!!!

 3. 56RdK

  Bart,
  Meer blauw op straat?
  De blauwe bonen vliegen je vrijwel dagelijks om de oren in Amsterdam!
  dud
  En het echte blauw, de politie mag niet etnisch profileren, ziet hun doelgroep voorzien van wapens in snelle bolides en met omhoog gestoken vinger aan hun voorbij gaan.

  Ja, de politie staat aan de zijlijn, moet zich meer met diversiteit gaan bezig houden, is hun van bovenop opgelegd. Dus de crimineel heeft en krijgt het meer en meer voor het zeggen.

  En daar weet een totaal doorgeslagen links gemeentebestuur geen raad mee, wordt er heil gezocht in de wokewaanzin.

 4. usb3.0

  Iedereen is doorgeslagen

 5. dumbfarmer

  waar die lui mee bezig zijn… wat het ook is, het is in ieder geval niet een stad fatsoenlijk besturen. In de plaats daarvan zijn ze blijkbaar liever bezig met non-issues (maar wel leuk uitzien naar buiten toe) en het tevreden houden van subsidieclubjes en die hele regenboog aan letters.

  1. Flengan

   “non-issues”

   Nee hoor, het is nummer 5 van de SDG en het wordt van bovenaf gedirigeerd door o.a. Sigrid Al-Qaq.

   rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/sigrid-kaag/taken

   1. usb3.0

    BOEM,BAM niemand dit natuurlijk weet dat het er ook echt doorheen gedrukt moet worden

 6. hetfietsmenneke

  Je vraagt je toch af waarom dit gedaan wordt. Het lijkt wel of die rare kliek in Amsterdam telkens verder wil gaan met mensen onder de huid kruipen. Gewoon om te sarren.

 7. Wally

  Ge-wel-dig! Ik zeg…. speciale woordenboeken voor de speciale mensen. Want daar gaat het immers om, men is bijzonder en beter dan anderen. Toch? Wij moeten verder onze waffel houden maar wel betalen, veel en snel. Want deze belangrijke personen hebben veel te veel te doen voor een normale baan, stelt u zich voor zeg.

  1. usb3.0

   Ja dit zou eens moeten vertalen naar de VOC tijd

 8. Xenon

  inclusiviteit…klinkt als een leuk woord maar betekent gewoon:
  Nederlander pas u aan aan de buitenlander.
  Het is dus precies het tegenovergestelde van integratie.
  Zij passen zich niet aan aan ons maar wij aan hun.
  Nederlanders zijn een blank volk voortgekomen uit kelten,
  germanen en friesen met een joods christelijke atheïstische
  achtergrond. Indonesiërs,surinamers en antillianen kan men
  ook als nederlanders beschouwen vanwege het koloniale
  verleden. Maar de rest…het zijn en blijven altijd buitenlanders,
  ook na 20 generaties.

 9. Xyz1234

  Dezelfde mensen die hun mond vol hebben van inclusiviteit en anti-discriminatie staan nu te popelen om gezonde niet gevaccineerde mensen uit te sluiten. Wokeness in optima forma.

  1. Flengan

   Gedragen en gesteund door levensgevaarlijke NSB-figuren zoals de forumdebiel!

   1. Xyz1234

    Hij zal zich zo wel melden.

    1. Flengan

     Ik mag hopen van nooit!

   2. usb3.0

    tamil! het nieuwe hïtlertje

 10. Eppo123

  Is Amsterdam bang de moslims te kwetsen?

  1. Wally

   Ja natuurlijk. Want die willen ze maar al te graag aan de macht hebben.

 11. Joko

  Ooit in De Schrift gelezen dat de mens voordat deze verdwijnt rare gezichten zal zien, met andere woorden: rare zaakjes. Wel…

 12. JoopvdJoop

  Wat een volk.
  Slappe hap.
  Nog ff en ze beginnen over genderneutrale dieren.
  Zal me niks verbazen.

  1. Wally

   Er zijn al gekken die katten op een vegan dieet wilden zetten…….

 13. JFU

  Het is duidelijk dat de corona bij velen de hersenen hebben beschadigd, vooral bij politici.

 14. sonny

  Ja, een grote schande dat er zoveel hetero’s bestaan, die arme, verguisde h*mos*ksuelen hebben geen leven!
  Een maal per jaar naakt op een bootje, that’s it!
  Ze krijgen niet eens subsidie op ontsmettingsmiddelen, om bacteriele ontstekingen en de indringende anale mestgeur te verdrijven!

 15. Wally

  Vandaag is het donderdag dus dan ben ik gender xo27. Morgen vrijdag dan dus epksutb, zaterdag ben ik de weg kwijt door bier en dus een man, zondag een anfkh met een kater, en maandag een transgender lesbische homo die toevallig ook hetero is. Dinsdag…aha…jaja, een echte vbb21, woensdag volg ik het spaghettimonster.
  Als ik zo iemand tegenkom ga ik op alles tegensputteren. Je noemt mij man maar dat is niet hoe ik me voel enzenz. Zie groenslinks. Ik ga het terugdoen! Worden ze helemaal lijp van, al waren ze dat toch al.

 16. Wally

  Wat vind de ‘burgermens van Amsterdammers’, die schertsfiguur halalsema hier eigenlijk van? Heeft zeal een correct visitekaartje? En mag dat eigenlijk nog wel, zo’n stukje dode boom?
  (Ik vind dit trouwens geweldig! Kijk van de zijlijn toe naar die puinhoop en lach me kapot. Groenslinks aan de macht en zie…..)

 17. usb3.0

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=jNU0aC7rTxQ

 18. Bes Tolen

  Takma. Als de Europeanen beter van de EU willen worden dan zullen de noordelijker landen zich moeten verenigen zodat zij niet meer de politiek uitvoeren, die alleen in het voordeel is van oude politiek vanuit het zuiden. [En van overeenkomstige groepen in de VS en elders moet ik er eigenlijk bij stellen want van daaruit wordt die oude politiek gesteund, ja zelfs kracht gegeven.].

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.