BREEK! Johan Remkes wil voorzetting kabinet Rutte III: D66 lijkt door de knieën te gaan

Het is ongelooflijk. Dieptriest. Te belachelijk voor woorden. Ze zijn zes maanden met elkaar aan het “onderhandelen.” En wat is het resultaat? Dat informateur Johan Remkes heeft laten weten dat het kabinet Rutte III – de huidige coalitie – maar gewoon moet doorgaan. En ja, het lijkt erop dat de betrokken fracties het ermee eens zijn. Sigrid Kaag is hoogstwaarschijnlijk dus op de knieën gegaan voor Mark Rutte.

Sigrid Kaag heeft bij hoog en bij laag volgehouden dat ze niet door wilde gaan met de coalitie van Rutte III. Want de ChristenUnie zou een heel andere mening toegedaan zijn dan de nepdemocraten qua medisch-ethische onderwerpen. Daarom moest het nu anders. Progressief! Niet voor 90% WEF, maar voor de volle 100%. Mevrouw Kaag eiste het!

Kaag gaat door de knietjes

Maar wat bericht Arjan Noorlander van Nieuwsuur nu?

“Na een biechtstoelprocedure heeft Remkes geconcludeerd tot een formatie met VVD/D66/CDA + Christenunie,” aldus Noorlander. “Kaag -die daar zeer tegen was- heeft dat met allen erbij niet tegengesproken.”

“D66 nu in fractie. We gaan straks vast horen of ze deze stap nu echt wil zetten,” gaat hij verder. Maar natuurlijk zal de fractie heus akkoord gaan als Kaag dat wil. De enige vraag is: wil ze dat inderdaad of laat ze het tóch spaak lopen?

IK verwacht dat ze dat inderdaad doet. Want volgens de peilingen zou D66 flink verliezen als er nieuwe verkiezingen gehouden worden. Dat durft ze vast niet aan – want het woord “moed” komt niet in haar vocabulaire voor. Ze is een diplomaat. Die doen als puntje bij paaltje komt altijd concessies.

Kaag verraadt PvdA en GroenLinks

Natuurlijk betekent dit wel dat Kaag zowel de PvdA als GroenLinks keihard laat vallen. Want ze hield die twee partijen zogenaamd heel innig “vast.” Oh ja, ze wilde écht met hen regeren. Rutte moest dat maar accepteren. Zij, Jesse Klaver en Lilianne Ploumen waren vrienden voor het leven. BFF’s!

De jongerenorganisatie van GroenLinks heeft dan ook alvast woedend gereageerd. “De ruggengraat van D66,” schrijft de club op Twitter, “is gemaakt van papier-maché.”

Dat is natuurlijk nog veel te vriendelijk verwoord, maar het punt staat op zich wel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Jongens, we leven werkelijk in een klúcht. Álles is schijn. Niets is echt. Het is één groot toneelstuk… en het plot wordt vooraf al geschreven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. vlekkenoplosser

  d66 staat op 5 zetels verlies in de peilingen

  de snol heeft geen baat bij verkiezingen en legt zich neer wat ze maanden geleden afwees met een blokkade op de CU

  dat wijf is niet vies van politieke spelletjes voor eigen gewin

 2. P. Puk

  Zo, Eucalipta heeft dus waarschijnlijk bakzeil gehaald! En daar doet de muts dan een half jaar over! Kaag weg uit Den Haag. Bovendien: als alle neuzen dezelfde kant op staan, kun je elkaar niet meer recht in de ogen kijken. Ik geef dit geen lang leven.

 3. Mistgabel

  Knibbel knabbel knuisje

 4. Mistgabel

  En daar hadden ze met die toeslagenaffaire de stekker uitgetrokken en nu weer vrolijk verder?

 5. Cootje

  Kaag heeft de teugels stevig in handen , Sidney Smeets is nog steeds lid van D66, en verder is ze terug achter het aanrecht , en springt ze af en toe op de bezem

 6. Neko-

  Dus… Op de toeslagen affaire gevallen, en nu na 6 maanden in exact dezelfde formatie verder? Wat voor een boodschap stuurt dat naar alle gedupeerden?

  En Kaag was toch van het ‘nieuwe leiderschap’… Maar dan dus nu wel akkoord gaan met het doorzetten van het ‘oude leiderschap’? Denk dat haar electoraat haar dat niet in dank zal afnemen.

  1. usb3.0

   We worden volledig in de maling genomen, en daarna krijgen we ook nog een schop na én ze lachen ons recht in onze bek uit!!!

   1. vlekkenoplosser

    Inderdaad , guillotine uit het vet !!

    1. DubbelZout

     De hele dag zielig doen over die “verschrikkelijke” QR code, maar het gebruik van een quilotine daarin tegen is volstrekt normaal

     1. vlekkenoplosser

      zeker , ken je klassiekers domme jongen !

   2. DubbelZout

    Types zoals jij zijn inderdaad lachwekkend

    1. vlekkenoplosser

     spiegelreflectie smaakloos ?

    2. usb3.0

     Maar wat vindt dubbelzout van het gegeven dat een demissionair kabinet gewoon weer opnieuw wordt geïnstalleerd?
     Schandaliger kan niet en het is een slag in het gezicht van al die mensen die financieel, mentaal en geestelijk kapot zijn gemaakt…

     1. DubbelZout

      Daar kun je inderdaad van alles van vinden, maar de verkiezingsuitslag is er naar met zelfs meer zetels dan nu en het is niet verboden, dus ja…

     2. usb3.0

      🤪tuurlijk

     3. vlekkenoplosser

      smaakloos is een superfan van het partijkartel en het bijbehorende cordon sanitair. De domme jongen denkt dat er geen andere combinaties mogelijk zijn. Een simpele ziel dus !

     4. usb3.0

      dubbelzout vindt deze schandalige manier prima!

   3. Bunky01

    Usb, volkomen juist. Politici hebben overal maling aan, als ze maar kunnen blijven plakken. We worden bedonderd waar we bijstaan. En het meest trieste is dat de kiezer/het volk, het gewoon laat gebeuren. Deze onverlaten zitten er alleen maar omdat wij ze kiezen.

 7. Mistgabel

  Quote:

  Maar soms voelt een kabinet de bui zelf al hangen, of voelt het zelf de behoefte om verantwoordelijkheid te nemen voor vermeend wanbeleid. Dat was nu het geval: premier Rutte en de ministers hebben geconcludeerd dat hun rol in de toeslagenaffaire, waarin tienduizenden ouders onterecht als fraudeur werden bestempeld, te groot is om nu nog door te gaan als geloofwaardig kabinet.

  te groot is om nu nog door te gaan als geloofwaardig kabinet.

  En nu wel?
  Haha, poppenkast.

 8. Emma Louise

  D66 kan de formatiepoging met de huidige partijen altijd nog laten struikelen. De verschillende strategieën worden intern besproken, gewogen en al dan niet terzijde geschoven. De partij doet er verstandig aan de komende weken en maanden een duidelijk en aantrekkelijk profiel aan het electoraat te tonen. De tussentijdse peilingen van De Hond kunnen dan aanleiding geven tot het forceren van nieuwe verkiezingen.

  1. vlekkenoplosser

   je hok in sokpop van de strónt vlé®k

  2. usb3.0

   De d666 moet zich kapot schamen, wat een beschamende vertoning!

 9. Fouwels

  Het maakt geen moer uit wie er aan de macht komt. Rutte loopt al sinds 2018 met zijn WEF-tasje. Alle ingrediënten voor de Great Reset en BBB zullen in de grote politieke soep worden geflikkerd, de rest gaat alleen maar roeren.

 10. Albert Egberts

  D66 zal daarmee electorale zelfmoord plegen ten behoeve van het landsbelang.

  1. usb3.0

   Sws moet d666 opgeblazen worden

  2. vlekkenoplosser

   lúl niet zo slap strónt vlé®k

   velen hier hebben voorspeld dat de heks haar hand overspeelde
   alleen de strónt vlé®k was ziende blind

   d666 is straks weer een clubje van geen betekenis strónt vlé®k dank zij het nieuwe leiderschap van al kaq !

   geweldig , gewoon hilarisch strónt vlé®k.

  3. Augustus

   Landsbelang is om verkiezingen te houden als de situatie en mogelijke electoraat drastisch is veranderd.

 11. Rechtsstaat

  Dit is precies wat ik al had verwacht, Rutte is namelijk geen gokker. Met alle impopulaire maatregelen opkomst kiest hij wederom voor een dichtgetimmerd regeerakkoord. Voor de komende 3,5 jaar zullen 74 kamerleden voor spek en bonen in de kamer zitten. Enige minpunt is de meerderheid in de senaat, met name daar zal de coalitie een lobby op gang moeten zetten met PvdA en GL om alle wetgeving erdoor te drukken.
  Dat betekent dat de VVD zijn BBB koers kan voortzetten.

 12. Bunky01

  Als er een voortzetting van de vorige regering komt dan is alles nog ongeloofwaardiger geworden. Mw. Kaag sprak de historische woorden “dan scheiden hier onze wegen”. Politici doen ook werkelijk alles om op het pluche te blijven zitten. Na maanden van wikken en wegen, is het wederom 1 groot spel van “ouwe jongens krentenbrood”. Wie is de klos? De gewone man/vrouw die met ploeteren de eindjes aan elkaar moet knopen. De
  kiezer zou bij de volgende verkiezingen gewoon blanco moeten stemmen of ongeldig zodat daaruit blijkt dat wij er een keer meer dan genoeg van hebben. Kortom; een walgelijke en uitermate beschamende vertoning.

 13. Duckday

  Dit is gewoon ONGELOOF WAARDIG de NEDERLANDSE POLITIEK is niet TE VERTROUWEN alleen om MACHT HOOGMOED WAANZIN wil dit afgetreden kabinet gewoon weer door gaan. Het zijn DICTATORS en zakken vullers.Zijn niet bezich om het belang van NEDERLAND of DE BURGER. MAAR eigen ik speeld de hoofdrol. Dit clubje dat ook nog TERORISTEN WILLEN BINNEN HALEN zijn volledig de wegkwijt en zijn een schande voor de POLITIEK

 14. Duckday

  De flessen waren nog niet leeg vandaar verdere voortzetting

 15. Bes Tolen

  De dienstdoende regeringen zagen weinig mogelijkheden wat de keuze uit partijen betreft. Die keuze hadden ze zelf sterk beperkt door uitsluitingen. Het leidde wel tot een grote VVD en een zoeken op links naar de beste linkse mogelijkheid welk proces nog gaande is. De PvdA heeft op dit punt zwaar verloren. D66 won op links maar welke partij op links uiteindelijk de grootste kan worden, is niet beslist. De grootste zal worden, die met het meest aansprekend verhaal, dat als recent belangrijk links onderwerp wordt gezien. De verbrokkeling op links zal eens ophouden. De VVD heeft nog steeds succes met uitsluiting. Dat komt door de jarenlang door politiek, media e.d. aangeprate hypocrisie. En door de maatschappelijke bedreiging voor vertegenwoordigers van nieuwe ”rechtse” patriottische partijen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.