Demissionair kabinet vindt plannen klimaatpaus Frans Timmermans niet ver genoeg gaan: ‘Er moet een CO2-plafond komen’

Binnen bepaalde lidstaten van de Europese Unie worden de klimaatplannen van PvdA-Eurocommissaris met veel kritiek ontvangen. Ook ons demissionaire kabinet heeft flink wat kritiek: zij vindt de plannen niet altijd ver genoeg gaan. Ondanks de demissionaire status van het kabinet heeft men in Den Haag grootse plannen voor het klimaat. 

Op tal van punten blijkt ons demissionaire kabinet de plannen van Frans Timmermans links in te halen. Terwijl veel Oost-Europese lidstaten kritiek hebben op de megalomane ideeën van de PvdA’er, willen onze Haagse bestuurders juist een stapje extra doen, dat meldt de Telegraaf.

Voorbeelden zijn er zat: terwijl Timmermans een eind wil maken aan de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor in 2035, gaat ons kabinet lobbyen in Brussel om de verkoop al te stoppen in 2030. Daarnaast ziet men in Den Haag wel iets in een zogeheten CO2-plafond. Dit zou de luchtvaartsector zwaarder onder druk zetten om zich aan te passen. Er zijn tal van plannen waarin ons demissionaire kabinet verder wil gaan dan wat men in Brussel wil.

Frans Timmermans wordt veelal, terecht, gezien als de Nederlandse klimaatpaus, maar ondertussen zitten de echte klimaathysterici gewoon in Den Haag. Met als grote verschil dat zij veel makkelijker een zwaarwegend klimaatbeleid kunnen maken die niet eerst jaren ter discussie staat voordat het in werking treedt.

Kabinet gaat voor lastenverzwaring zorgen

Terwijl in Oost-Europa men vooral bezorgd is over de stijgende kosten voor huishoudens door de grootse klimaatplannen, lijken onze Nederlandse vertegenwoordigers minder bezwaren te hebben. Tijdens Prinsjesdag wordt waarschijnlijk al een van de ‘groenste’ nota ooit gepresenteerd, wat een voorproefje zal zijn wat de toekomst ons zal brengen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terwijl de kabinetsformatie nog steeds in een impasse zit, gedraagt het demissionaire kabinet zich onschendbaar. Er worden tal van beloftes en afspraken gemaakt omtrent klimaat – want dit kan “niet wachten”. Waardoor de gewone burger alvast diep in de buidel kan tasten voor de grootse klimaatplannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. StemPzeweg

  GroenLinks zit dan misschien niet in het kabinet, hun klimaatbeleid wordt iig wel uitgevoerd door de andere partijen

 2. leukeditter

  volgende lockdown komt eraan voor het klimaat!!!!!!!! wie hier nog in trapt hoort in het gekkehuis. het water gaat 30 meter stijgen rond 2035 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 3. Vanduinen

  De plannen om de C02 uitstoot te beperken kunnen niet ver genoeg gaan. Dit hoeft verder niet beargumenteerd te worden. Daar gaat teveel kostbare tijd aan verloren.

  1. Nostradamus

   Precies, gelijk wereldwijd geboortebeperking invoeren!

   1. Jannes-46

    Precies, en dan vooral een geboortebeperking, of nog liever een verbod, voor de islamieten die met hun eeuwige geknok, zowel direct als indirect, een enorme milieuvervuiling veroorzaken.

    1. Nostradamus

     Wanneer islamitische vrouwen geen wandelende baarmoeders meer zijn, dan decimeren ze elkaar binnen afzienbare tijd. De meeste moslims worden tenslotte gedood door moslims. Vaak door middel van vrij baarbaarse methoden.

   2. vlekkenoplosser

    spijker en kop ,

    bij het begin beginnen,
    1987 , 5.000.000.000 mensen
    2020 , 7.500.000.000 mensen
    verwacht volgens de groei van afgelopen decennia
    2025 8.000.000.000 mensen
    2050 10.000.000.000 mensen

    in 30 jaar een plus van 2200 miljon mensen , 2.200.000.000

    Dan kan je wedijveren over 1 procentje co2 links en een 0,5 % co2 vermindering rechts maar dat gaat niet baten.

    struisvogel politiek en symboolpolitiek

    Wie presenteert 1 onderzoek waarin opwarming van de aarde en CO2 stijging lineair aan elkaar verbonden zijn en de oorzaak zijn van klimaatverandering. Klimaatvrandering is van all tijd en d horror verhalen die men presenteert is duimzuigerij van de hoogste orde. Het is overigns wel een nieuwe economie maar daar was het toch niet om te doen ?

    1. Branzino

     @vlekkenoplosser
     Dat lineaire verband is lang geleden al door wetenschappers aangetoond met de formule: T (°C) = 0,0000000000015 × CO2 (ton)

     Kijk op: sciencedaily.com/releases/2009/06/090610154453.htm

     Een kritische Nederlandse bespreking is te vinden op jeroenvu.home.xs4all.nl/klimaatverandering/T en CO2.htm Dat artikel bevat kritiek, maar onderschrijft de hoofdlijnen wel degelijk en komt tot hoge temperatuurstijgingen, lineair verbonden met de CO2-stijging.

     We zijn inmiddels jaren verder en de inzichten hebben zich ook verder ontwikkeld. En zeker niet in positieve zin!

     Je hebt overigens gelijk met je stelling, dat CO2-stijging van alle tijd. Maar de snelheid en de menselijke oorzaak zijn uniek voor deze tijd.

     1. Albert Egberts

      Leuk, dat artikel van Vuurboom.

      Dank!

     2. vlekkenoplosser

      blablab bladieblablabla fake nieuws 51

  2. vlekkenoplosser

   zou vanduinen 1 rapport kunnen produceren waaruit zijn gewauwel onomstotelijk blijkt !!

   plantjes en boompjes groeien van co2 domme jongen !

   1. Pauline Kummer

    Dus wij doen ons zelf de das om. Zogezegd?

  3. leukeditter

   nog 1 die in fabeltjes geloofd

 4. Jannes-46

  Er is vast nog wel een andere tuinkabouter te vinden die wel aan de standaarden van het Kaagsche voldoet.

 5. usb3.0

  Zolang ze de mensen uit kunnen persen zullen ze hun idioterie blijven opdringen.
  Overigens de voedselindustrie in GB heeft een tekort aan co²

  “Als we inademen, brengen lucht met veel zuurstof (O2) het lichaam in en als we uitademen, blazen we blazen we lucht die rijk is aan koolzuurgas (CO2) naar buiten.

  Bij een verkeerde ademhaling verversen we de lucht te vaak en verliezen daardoor te veel koolzuurgas.

  Hierdoor blijft er te weinig koolzuurgas in het bloed, waardoor we lichamelijke klachten kunnen krijgen, zoals benauwdheid, druk op de borst, een opgejaagd gevoel, hartkloppingen, tintelingen in vingers, voeten of mond, veel zweten, verhoogde bloeddruk en duizeligheid.

  Koolzuurgas stimuleert de afgifte van zuurstof uit het bloed naar de lichaamscellen.

  Ademen we te veel koolzuurgas uit dan bereikt te weinig zuurstof de hersenen waardoor de hersenen minder goed doorbloed worden. Dit komt doordat koolzuurgas de bloedvatwijdte regelt.

  Bij een tekort aan CO2 ontstaat vaatvernauwing, waarbij een vermindering van de bloedvoorziening in de hersenen tot 30% a 40% kan worden aangetoond.”

  Daar hebben al die klimaatstreskipjes last van…

  1. Fijnproever

   Zorg er daarom voor dat u altijd een spray voor onder de tong bij u heeft. Nitroglycerinum spray – Apotheek.nl voor pijn op de borst en benauwdheid.

 6. wijsneus

  En als het demissionair kabinet succes krijgt met zijn gelobby om de klimaatmaatregelen te verzwaren vind ik dat de noordelijke rijke landen het zelf moeten betalen.

  De arme zuidelijke en oostblok landen daar en tegen moeten wat mij betreft nog eens 100 den miljarden extra krijgen om hen te helpen de doelen te bereiken.

  1. J. Punt

   Helemaal gelijk in. Geld en dom volk zat hier. Daar de mooie maatregelen en hier de plebs en werkelozen uit alle delen van de wereld.

  2. Pauline Kummer

   Door eeuwen heen hebben wij ons verrijkt aan slavernij en roof. Er is genoeg geld om ons een bevoorrecht volk te noemen. Gezondheidszorg staat op een hoog peil. Medische voorzieningen te over. Ik zie nooit iemand op houten krukken lopen. Scootmobielen, trapliften etc. Kom daar maar eens elders om.

   1. vlekkenoplosser

    wat een geouwehóer ! Wat is de binding met het tpoic kwamkwammer

    1. Pauline Kummer

     Dat er veel meer geld wat er is besteed moet worden om de C02 plannen te verwezenlijken. “Waardoor de gewone burger alvast diep in de buidel kan tasten voor de grootse klimaatplannen” Dit voldoet toch aan het tpoic? Willen wij in de toekomst ook een riant leven voor onze nazaten, dan moeten wij nu doorpakken. Helder?

     1. vlekkenoplosser

      NEE !!

      1000 MILJARD investeren voor mogelijk 0,000001 c temperatuur verlaging is waanzin muts

 7. J. Punt

  Tuurlijk….
  Laat de nieuwkomers maar de geulen graven waar OOIT dan de verzwaarde delen van het energie net MISSCHIEN In de VERRE toekomst zullen worden.

  Doen ze ook wat nuttigs, krijgen toch vaccin vrijstelling. Mooi aan het werk terwijl de rest weer in lockdown moet van huugje

 8. Albert Egberts

  Waarin een klein land groot kan zijn!

  1. vlekkenoplosser

   inderdaad strónt vlé®k hoogmoed waanzin zijn we erg groot in !

 9. Joko

  Het is niet het klimaat dat ons leven kapot maakt, het is de verregaande staat van ontbinding van Nederland.

 10. JFU

  Gewoon alle CO2 verbannen…..groeien er nergens plantjes meer…ook geen voedsel.! Alles opgelost…toch?

 11. RvdBe

  De naam coronapas zal weldra vervangen worden door greenpas zodat de naamgeving beter past bij het doel: integreren van CO2 credits in de pas.
  Voorts zullen de verplichte injecties “verrijkt” worden met een anticonceptie middel om de overbevolking te reguleren.

  1. vlekkenoplosser

   en niet alleen dat ,

   * wat dacht u van een forensen quota ? (uiteraard enkel voor de gewone man want u koopt gewoon bij)
   * wat dacht u van een vlieg quota ? (uiteraard enkel voor de gewone man want u koopt gewoon bij)

   De corona pas is niet anders dan het Chinese contróle systeem.

 12. Albert Egberts

  De opwekking van groene energie is goedkoper dan fossiele energie, dus de snelle groei van duurzame energie wordt hoofdzakelijk gedreven door commerciële motieven. De Overheid heeft tot taak de infra-structuur snel aan te passen en het stimuleren van duurzaam bouwen en, met name, opslag van energie.
  h.tps://www.boerenbusiness.nl/energie/artikel/10890008/groene-stroom-streeft-steenkool-in-2024-voorbij

  1. vlekkenoplosser

   het gaat niet over duur of goedkoop strónt vlé®k

   overigens is duur of goedkoop niet bepalen door de vertroebeling van subsidies en toeslagen

   Het plaatje gaat over CO2 uitstoot domme strónt vlé®k

  2. dumbfarmer

   Flauwekul. Je kijkt dan alleen naar de lokale impact. maar waar komen die materialen vandaan die voor bijvoorbeeld zonnecellen en accu’s nodig zijn? om over de problemen met tata steel maar te zwijgen qua millie voor het maken van die masten voor vogel hakkers.. enz.. ohja. die laten we can CO2 taks betalen.. fijn.. kost zo’n molen alleen meer maar lever effectief verder geen donder op.. da’s gewoon rondpompen van geld voor de buhne, meer niet.
   En later: waar denk je waar al die zware materialen van opgebruikte accu’s e.d. terecht gaan komen?
   Valt mij altijd op dat alle groene energie roepers dat totaal vergeten..

 13. dumbfarmer

  als ik gewoon tv zit te kijken stoot ik al CO2 uit.. hoe meer ik beweeg, hoe meer CO2 ik uitstoot..
  Dus.. even op eenzelfde stupide niveau redenerend als die muppetshow in den haag: de sportscholen moeten zwaarder belast worden!! want: meer bewegen = meer CO2 uitstoot.. om maar te zwijgen van de CO2 uitstoot voor het produceren van al die deo!

 14. Rieks

  De groenen voeren dit land naar de afgrond. Pas als dat inzicht is doorgebroken gaat het weer beter in NL. In Duitsland heeft een kleinrechtse partij in de voormalige DDR een verkiezingsaffiche opgehangen met de tekst “Hängt den Grünen”. Hang de groenen op. Van een kleine rechtbank mocht dat maar een hogere rechtbank heeft dat verboden ( Volksverhetzung).

 15. P. Puk

  Ik dacht dat alleen die Timmermans gestoord was, maar er zijn er dus veel meer!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.