Filmpje! Caroline van der Plas (BBB) is kláár met minachtende Sigrid Kaag en Mark Rutte

Het was gisteravond en vannacht best interessant om te zien. Nagenoeg de héle Kamer liet zich op hautaine, arrogante manier behandelen door het kabinet. Maar er was een uitzondering. Want Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging greep wél in en zette Sigrid Kaag, Mark Rutte en de andere kabinetsleden op hun plek. Met een cynische opmerking of twee.

Toen Caroline van der Plas (BBB) vannacht een motie wilde indienen bij het Afghanistandebat stond ze bij de microfoon. Want ja, ze wilde de motie voorlezen. Maar er was iets vervelends aan de hand. Minister Kaag en premier Rutte (en volgens mij ook Bijleveld) waren namelijk driftig met elkaar aan het praten. Zoals ze eigenlijk de godganse tijd deden.

Andere Kamerleden zouden dat misschien negeren onder het motto, ‘dat ze ons minachten weten we al langer.’ Maar niet Van der Plas. Die ging ermee om door een cynische opmerking te maken – een geheel terechte.

“Ik wacht even tot de ministers en de minister-president zijn uitgesproken. Het is zo vervelend als ik er steeds tussendoor kom, tussen die gesprekken.” En dus keek ze even naar vak K. Daar hielden ze hun muil. Toen pas begon ze met haar verhaal.

Vervolgens nam ze het woord dan wel écht en maakte ze haar punt. Maar dat deed ze dus pas toen ze even had laten zien dat ze niet van plan is zich te laten schofferen door de kabinetsleden. Nu niet, nooit niet.

Een prima reactie. Deden alle Kamerleden dit maar. Want alleen dan behandelt het kabinet het parlement mógelijk weer met iets van respect, in plaats van dat ze parlementariërs die een motie van wantrouwen gewoon keihard uitlachen, zoals Kaag vannacht deed.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo, doe je dat. Kijken de andere parlementariërs even mee hoe Caroline van der Plas Sigrid Kaag, Mark Rutte en de andere kabinetsmaffiosi terug in hun mand stuurde? Copy/paste graag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Forlan

  Ik kan hier echt intens van genieten. Wat een aanwinst voor de kamer, of je het nou met haar eens bent of niet..

  1. LifeBuddy

   100% ++++++++++++

 2. ikweetwatikwil

  Ze is goed en niet bang. Prima Caroline.

 3. Piet Klein

  Nederland, Rutte heeft een traditie opgebouwd in grote fouten waarvan het Afghanistan dossier de meest recente is. Kaag en Bijleveld hebben ernstig gefaald tot en met de evacuatie van mensen uit Afghanistan.

  Toch houdt de huidige coalitie VVD, D66, CDA en CU de ernstig falende ministers het hand boven de hoofd. En simpele vraag is waarom?

  De formatie? VVD, D66, CDA lijken een minderheidskabinet te willen. Echter als de rest van de kamer hiermee niet akkoord gaat, gaat dat niet lukken. De andere partijen zullen dan wel tot en met CU duidelijk moeten maken dat het einde oefening is. En dat ze dit minderheidskabinet afwijzen. De Tweede Kamer is het hoogste gezagorgaan in Nederland en daarmee bepalend of er wel of geen minderheidskabinet komt.

  Als we kijken naar het ernstig falen van Rutte, Kaag, Hoekstra in de toeslagen affaire, de Omtzigtgate, de Kaaggate (d0cumentaire) dan is er meer dan voldoende aanleiding om deze politici naar huis te sturen.

  Kijken we naar de vele problemen waarmee Nederland nu zit, de huizenmarkt, de zorg die te veel bezuinigd is, de negatieve rente bij een stiijgende inflatie, het weggegeven geld aan Italianen en Fransen, de onterecht gekorte pensioenen etc. dan zou dit ook al voldoende aanleiding moeten zijn om deze politici naar huis te sturen.

  Gezien de zetelverdeling hebben VVD,D66 en CDA niet de meerderheid en zijn er andere partijen nodig om een minderheidskabinet te kunnen starten,

  Wellicht komen er verhalen als we moeten verder, we moeten onze verantwoording nemen maar er is een duidelijke stap nodig om verder te gaan. De manier om verantwoording te nemen deze falende politici naar huis te sturen. Nederland verdient beter.

  1. Cootje

   +++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++

  2. ElGuapo

   Klopt helemaal Piet.

 4. Albert Egberts

  Hendrika is enorm met het boerenbelang bezig.

  😼

  1. Jack Flash

   Verdwijn mongool takkietokkie.
   Je bent saai en voorspelbaar.
   Laag niveau.

  2. leukeditter

   jammer dat je nog kan reageren lompe zak

   1. Emma Louise

    ‘ditter’ klinkt bitter en oogt zwaar teleurgesteld.

    1. Oepsie

     Koop een spiegel, kijk er in en deel die teleurstelling!

    2. ElGuapo

     Sok/trekpop terug in je kooi.

    3. Nikita

     Jij moet veel vaker van achter in je h..l genaaid worden

  3. Oepsie

   Hendrika, is tog dad varken, waar jij uit geperst bent? Anders was je nooid een speklapje geworden.

   1. Albert Egberts

    Leuk dat verstandelijk gehandicapten hier ook kunnen reageren.

    1. Oepsie

     Het doed pein hè taalnazie? Goet zo!

  4. Joko

   Wat ben je toch een misselijk mannetje.

  5. ElGuapo

   Intelligente geslaagde vrouwen roepen bij domme mannen intense haat op.

   1. Tommy76

    Dat klopt! Daarom zit die Albert Egbert(s) constant af te geven op Caroline van der Plas…

    Alhoewel ik het vermoeden heb dat Albert een vrouwspersoon is.

    1. ElGuapo

     Vandaar ook de vele vrouwelijke alterego’s.

     1. Tommy76

      Schizofrenie?

     2. ElGuapo

      Dat is een van de aandoeningen waarschijnlijk.

  6. usb3.0

   tamil is bang voor Caroline, dat merk je omdat tamil haar niet bij echte voornaam noemt..

 5. Cootje

  Kaag kan nog veel van haar leren , zij liet het licht wel branden als ze een beurt kreeg en ze kon er intens van genieten , met een Arabier is het licht uit en op de lucht af. En die zielloze blik van Kaag is net of ze een beurt krijgt voor de voortplanting , wij noemen dat rikketikken tik en dan slapen , emotieloos een beurt krijgen , en dan is Kaag toch een zielige vrouw een gehandicapte mongool kan er alleen maar over denken , de rest is namelijk zwaar beschadigt

  1. Emma Louise

   Aldus de amateuristische beoordelaar des DDS-huizes.

   1. Cootje

    Ook met een Arabier getrouwd?

    1. ElGuapo

     Als kwakma een arabier zou zijn dan klopt dat.

  2. Albert Egberts

   De oude Co fantaseert over de geslachtsdaad. Een aandoenlijk beeld.

   1. usb3.0

    Pedöseksueel tamil denkt graag in beelden, de viezerik

 6. HD

  Van der Plas komt op voor onze belangen, die Palestijnse dweil en haar knecht Mark voor hun eigen belangen.

 7. sonny

  Het stomme kiesvee heeft voor een groot deel gestemd op D66 en de VVD, dat gecombineerd met het cordon sanitaire plaatst “rechts” Nederland met de rug tegen de muur!
  Zolang maatschappijleer door het “linkse” bolwerk, aan de weerloze, kritiekloze jeugd wordt onderwezen en geïndoctrineerd is het vechten tegen de bierkaai!

 8. Antihedo

  Mevrouw Van der Plas is zelf ook ronduit onbeschoft en doet ook denigrerend over andere politici. Als er toch in politica een arrogante houding heeft en doet alsof ze alles weet, is het mevrouw Van der Plas wel.

  1. usb3.0

   Nee hoor, Caroline steekt de handen uit de mouwen daar krijgt antidildo de kriebeltjes van

  2. Albert Egberts

   Ja, ze wordt in haar domme parmantigheid met de dag arroganter en brutaler. Die gaat binnenkort haar hand overspelen.

   1. usb3.0

    tamil is ook bang voor Caroline

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.